Provjereno 100%, do problema je doslo kada je Knezevic bockao Mensu kao gdje je Djano, lafo druga liga. U ovom svemu najvise mi je zao Djane jer je korektan bio svo vrijeme i nista nije iznosio u javnost i na to mu svaka cast. A jutros sam otvorio njegov facebook profil i iskreno plakao sam kao malo dijete kada sam vidio sta je Djano objavio na svom zidu... OVO DIJETE MORAJU VRATITI U VELEZ!!! A evo sta je napisao:
Bio sam igrač reprezentativac Bosne i Hercegovine, u životu imao sve i hvala Bogu Dragom imam i sad šta poželim. Ali ništa mi nije bila veća čast u životu od toga da nosim Veležov dres. I dan danas se dobro sjećam svog prvog nastupa protiv Slobode u Tuzli. Najbolji osjecaj koji jedan Mostarac moze imati je taj da si ti taj na terenu a da iza cujes Red Army, da cujes pjesmu Rodjeni, da izadjes Pod Bijeli brijeg, a suze same krenu. U tom klubu sam doživljavao mnogobrojnih poniženja, od toga da nekad samo mi djeca Velezova nismo dobivali platu, pa onda da odigram kod Ibrakovica pripreme u kojima sam bio najbolji strijelac i da u petak dan pred pocetak prvenstva se dovede drugi igrac i odma sutradan pocne, a ja na klupi ili tribinama, da odma sutradan na toj istoj tekmi budem uveden minutu i dam gol Travniku za jednu minutu, pa sljedecu tekmu ne budem ni u 18. Sutio sam i radio sam, pa onda opet me uveo protiv BSK u kupu i opet sam dao gol za 3 minute, pa OPET sljedecu tekmu na tribine. Sutio sam samo i radio, zato sto me tako moj BABO naucio. Namjerno kazem BABO, jer su mi tad puna usta. Boli me k... sta ce ove "komunjare" placenici reci na to. Moj BABO je ostao ovdje i borio se za mene, za moju familiju za Mostar, za Velez, za Stari most. Nije se borio protiv Hrvata, nije se borio protiv Srba. Borio se i dan danas se bori protiv onih koji dijele grad, dijele drzavu. Borio se za one sto danas tipkaju za svojim laptopom i pljuju po njemu i meni. Nema veze. Ja se ponosim svojim BABOM!!! Nego da se vratim na taj fudbal... Tacno u toj sezoni, SLUCAJNO je bio direktor Sedin **** koji uvijek kad preuzme funkciju ostavi klub u totalno raspadu pa onda drugi direktori poslije njega snose krivicu za lose rezultate, i na jednom treningu ja otmem Knezevicu loptu , a frajer s ledja sakom u glavu... Nisam ostao duzan, naravno ne dozvoljavam nikog da me gazi i naravno jedini koji tu bude suspendovan sam naravno JA!! Dzenan Durakovic, ta gdje ces pojačanje kazniti... No dalje idemo, prodje tako 2 godine ugovora, ja od 24 plate 4 naplatio, nikad u prostorije nisam otisao, a plata doduse prevelika bila. 250 KM. Potom smjena, dolazi Demir Hotic za trenera da mi punu podrsku i zahvalim se covjeku na najbolji moguci nacin, golom u Banja Luci za 1-1 i sljedece kolo odmah Rudaru iz Prijedora i covjeka smjenise. Pa tako i mene na klupu opet. Bio sam onaj koji je navijacima na pocetku bio trn u oku, al vremenom sam sve ispravio i postao jedan od najomiljenijih. Dodje vrijeme i za tetoviranje i sta ce Djano istetovirati - GRB VELEZA!!! Nesto sto cete pratiti cijeli zivot, nesto sto volis cijeli zivot bez obzira na sve, bas kao i u ljubavi... I opet naravno direktor Tanovic, ja na pripremama sve igram, dovede svog trenera, Durakovic opet na klupu. Ovdje samo sebe navodim, jer ima igrača koji su sve ovo proživljavali, ali neću da ih imenujem jer su i dan danas u Veležu pa neću da njima pravim probleme. I naravno taj trener mene za 2-3 kola uvrsti u 11. Zavrsi se sezona taj trener ide. Jer mu se ne moze naredjivati. GOSPODIN MILOMIR ODOVIC!!! Onda dovedu kralja kokaina iz Sarajeva. Nikad zazugao nisam na njega. Davao sam mu punu podršku čak i kada sam otjeran. Isao sam sa treninga Rudara da Veleza gledam u Mostaru. Jer moje srce je tu, gdj egod da ja bio. MENE MOZES OTJERATI IZ VELEZA, ALI NE MOZES OTJERATI VELEZ IZ MENE!!! Svakakvih sam se gluposti naslusao zasto sam otjeran. Te da sam psovao kapitenu, te da nisam htio sjediti na klupi, da glumim Teveza.... NISTA OD TOGA NIJE ISTINA... zašto FK Velež nikad nista nije objavio vezano za to. Pitanje upuceno Tanovicu i Velagicu??? Po prvi put idem nekim agresivnijim stavom. Nikad nisam pljuvao Velez. Jer Velez nije Tanovic. Velez je na prvom mjestu pa onda milion praznih mjesta, pa Red Army, BMW...
I sve ovo na stranu, svi cete me mozda gledati na mene kao igraca. Ja sam NAVIJAC Veleza. Dok sam igrao znao sam pjevati Velezove pjesme zajedno sa navijačima... VOLIM VELEZ I UVIJEK CU GA VOLJETI, BEZ OBZIRA NA SVE... KAO STO IMATE U ZIVOTU JEDNU MAJKU I JEDNOG BABU TAKO IMATE I JEDAN KLUB... VELEZ MOSTAR... I sad kad sve ovo gledam, pitam se da li bi ijedan mostarski trener i dal je imao ovakvu podrsku kao kralj kokaina. Nije ni jedan niti ce ikad imati. I dok gledam film Mostar united i vrtim neke slike iz nerado bliske proslosti, snimke iz Vranice kazem samo ovo, poznavajuci drustvo gospodina Varesanovica. VARESANOVICU ODLAZI!!! TVOJI PRIJATELJI SU UBICE NASIH HEROJA IZ VRANICE!!! Ovo kazem kao navijač, ne moram se ja više nikad vratiti u Velež, al moje srce je tu i navijat će za njega kad god i gdje god da igrao.