RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 apr 2012, 19:57

Raja prica da su Jugo i Knezevic bili u Piramidi. Imali slobodno i ostao Jugo da proslavi s Knezevicem Vaskrs - momak sam u Mostaru. Lijepo od njega. Uglavnom, dosao Durakovic i udario Jugu a neki s Durakovicem udario Knezevica flasom... Navodno u citavoj furtutmi bila izjava "moj mali nema mjesta u Velezu radi ovakih"...

Eto Durakovic ce da razbija glave ako mali Durakovic ne bude igro u Velezu. :lol: Tuzno.

Kao sto rekoh nekoliko puta (a mnogi su me kritikovali ovdje radi toga) - stvarno mi je decka zao sto je izbacen iz Veleza jer nije tajna da njemu Velez puno znaci - ali postoje razlozi zasto se to sve desilo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 16 apr 2012, 20:07

Tipicni SPIN aala MostaracVelezovac :lol: :lol: Sve je pajdo rekao tacno osim MALE sitnice da se sve odvijalo u neka doba odnosno u 2,3 sata ujutro.
Durakovic stariji je to veoma tacno rekao "mali profesionalac otjeran radi takvih" 100% je u pravu samo sto se ipak nije trebao spustati na taj nivo da fizicki napada ove antisportiste.

Al ima i ona prvo pokazi DONATORSKU pa onda kritikujes igrace koji piju do nekih doba :mrgreen: :roll: :lol:
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 16 apr 2012, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 16 apr 2012, 20:08

kimbo je napisao/la:Tipicni SPIN aala MostaracVelezovac :lol: :lol: Sve je pajdo rekao tacno osim MALE sitnice da se sve odvijalo u neka doba odnosno u 2,3 sata ujutro.
Durakovic stariji je to veoma tacno rekao "mali profeionalac otjeran radi takvih" 100% je u pravu samo sto se ipak nije trebao spustati na taj nivo da fizicki napada ove antisportiste.
+ 10000000000000
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 16 apr 2012, 20:35

Nakon što je FK "Velež" danas iznjeo saopštenje za javnost povodom tuče u Caffe baru Piramida, te istim okrivio nekadašnjeg direktora i rukovodioca Omladinskog pogona FK "Velež" Mostar Mensuda Durakovića, Duraković odgovara:

-Želim da kažem da je FK "Velež" izašao u javnost sa podacima jedne strane i da je stao u zaštitu igrača koji sigurno nisu srcem doživljavali posljednje loše rezultate ekipe te im je svejedno kako će se dalje njihov "sportski život" odraziti na "konsolidaciju ekipe". Kako su oni podnijeli prijavu tako je i protiv njih podnešena prijava. Čast mi je i ovim putem što sam slavio sa prijateljima godišnjicu osnivanja Armije BiH i što sam javno rekao da ne dozvoljavam da sa mnom mogu komunicirati oni koji veličaju optuženike Radovana Karadžića i Ratka Mladića te po svojim facebook profilima žale sto je "heroj,general Mladić" uhapšen od međunarodnih zločinaca! (o.a Milan Knežević). Žao mi je što neki od tih (o.a Milan Knežević) koji kradu mobitele djevojkama po mostarskim kafićima nose Veležov dres dok u svojim čuvaju slike ratnih zločinaca koji su poharali Srebrenicu. Ja sam i pored toga nastojao da spriječim tuču i pokušavao da rastavim i da spriječim incident te pokušavao sam da na svaki način zaustavim tuču sto sam donekle i uspio da ne preraste u nešto više. Mislim da je Upravni odbor Veleza morao znati sve podatke prije nego što je izašao u javnost sa svojim saopštenjem. Znam da je ovo nastavak kampanje protiv mene i moga sina za koga Velež nije nikada imao hrabrosti da izađe u javnost sa tačnim razlogom odstranjivanja iz ekipe jer nikada nije ni postojao i isključivo se vodilo željom da i Dženan bude izbačen iz ekipe koji je bio najomiljeniji među navijačima.

Gospodine Durakoviću, možete li nam reći kako i zašto je počela tučnjava?

Incident se dogodio iz raloga sto je Kneževic počeo da omalovažava moga sina Dženana te da pokuša mene provokativno uvući u razgovor nedoličnim oslovljavanjem na što sam mu ja odgovorio da sa takvim i svima koji ga podržavaju ne želim nikakvog kontakta na šta sam mu okrenuo leđa i poslije toga nisam vidio kako je tuča počela. Kada sam se okrenuo na mom drugom sinu Ali Hamzi je bilo više njih i moja jedina reakcija je bila da pokušam rastaviti tuču. Poručio bih također veležu da je krajnje vrijeme da se pozabave problemom narkomanije među vlastitim redovima i sve većim brojem ljubitelja alkoholnog pića.

Inače Duraković navodi da nije mogao da prešuti ovo saopštenje za javnost iz razloga poštovanja prema svim žrtvama ubijenim u proteklom ratu, od kojih također ima dosta njegove rodbine. Navodi da se za četvero ubijenih članova njegove porodice još i ne zna, te mnogobrojne ubijene djece od kojih je čak šesnaest u njegovom krvnom srdostvu. Mensud Duraković je inače jedan od najzaslužniji što velež i danas i postoji iznjedrivši mnogobrojne talente poput braće Škaljic, Ćorić Elvisa, Admira Vladavića, Samira Merzića i od njegovog odlaska Omladinski pogon Veleža doveden je na najniže grane.

Naša ekipa također je stupila u kontakt i sa Dženanom Durakovićem, bivšim igračem FK "Velež":

Boli me to što se lažno optužuje moj otac za tuču, te time po ko zna koji put vrši linč na mene i moju porodicu vrši od strane uprave Veleža predvođena Tanovićem, Velagićem i Čevrom. Nikad ama baš nikad nisam pljuvao po Veležu, čak sam putem medija davao i podršku treneru Varešanoviću i ekipi iako me otjerao bez ikakvog povoda. Odsustvovao sam sa treninga Rudara kako bi mogao gledati pojedine utakmice mog najdražeg Veleža, ali ovo je prelilo čašu. Neka sad ova ista uprava koja je mene otjerala, isto kako je znala izaci sa saopštenjem za ovo , neka izađe i sa saopštenjem zašto sam ja otjeran. Neka kažu da sam veležu oprostio dug od oko 70 000 KM Ovim putem ih javno pozivam da to kažu. Pozivam i gospodina Velagića da to objavi medijima i navijačima Veleža, što je njegova dužnost. Za tog čovjeka i nejgovu familiju lično sam rizikovao sopstveni život. Na ovaj način mi se zahvaljuje... A Milan Knežević? Otvorite samo njegov zid na facebook, zar je sportista neko ko podržaje ratne zločince poput Ratka Mladića i Radovana Karadžića, te na svom mobitelu drži slike tih "ljudi" što sam lično vidio dok sam prebacivao na svoj mobitel grb FK Partizan čiji sam veliki ljubitelj?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 apr 2012, 21:32

samo se nadam da je ovo još jedan ružan san, pa da se čovjek probudi iz njega :( :( :( , jutro je pametnije od večeri

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 16 apr 2012, 21:59

Jos jedna stvar mi nije jasna... Nisam za ove sukobe pogotovo bivsih funkcionera i igraca... ali kako igraci da budu u kafani a bilo govora da ce se utakmica mozda odmah sutra igrati :S ????

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 16 apr 2012, 23:04

Sto me cudi da su Jugo i Knezevic po kafanama, to stalno cine alkoholicari, Velez vec dugo godina ima problema sa alkoholicarima,Colicem,Dzaficem,Knezevicem.Treba ih prebit svaki put kad ostanu duze, sta oni to slave, sto nisu pobjedili 8 utakmica, polufinale Kupa.U Mostaru se cijene igraci sa strane vise nego Velezova djeca.Ima Uprava sa Tanovicem i njegovim poltornom Velagicem, zacinjena Sarajevskim Prandelijem na klupi
Limvo Likce

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 apr 2012, 23:14

bagra je napisao/la:Sto me cudi da su Jugo i Knezevic po kafanama, to stalno cine alkoholicari, Velez vec dugo godina ima problema sa alkoholicarima,Colicem,Dzaficem,Knezevicem.Treba ih prebit svaki put kad ostanu duze, sta oni to slave, sto nisu pobjedili 8 utakmica, polufinale Kupa.U Mostaru se cijene igraci sa strane vise nego Velezova djeca.Ima Uprava sa Tanovicem i njegovim poltornom Velagicem, zacinjena Sarajevskim Prandelijem na klupi
Ciganluk vazda , Durakovic se vazda bio za Velez zivi za taj klub i dovode nakve klosare i alkoholicare koji nemogu hodat a ne lopte igrat , nemogu ni na terminima igrat nakva " ko fol " pojacanja koja nebi mogla igrat ni u
3. ligi Sjever .
Ako izgube od Zrinjskog ako se ne nastave borit za dres , polomit ih sve , nek se gone iz Veleza ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 apr 2012, 02:10

kimbo je napisao/la:Tipicni SPIN aala MostaracVelezovac :lol: :lol: Sve je pajdo rekao tacno osim MALE sitnice da se sve odvijalo u neka doba odnosno u 2,3 sata ujutro.
Durakovic stariji je to veoma tacno rekao "mali profesionalac otjeran radi takvih" 100% je u pravu samo sto se ipak nije trebao spustati na taj nivo da fizicki napada ove antisportiste.

Al ima i ona prvo pokazi DONATORSKU pa onda kritikujes igrace koji piju do nekih doba :mrgreen: :roll: :lol:

Kimbo grijesis. Bez potrebe si sumnjicav.

A Velez ima praksu da dozvoljava igracima proslave Bajrama, Uskrsa, Vaskrsa itd. U takvim situacijama igraci nemaju ogranicen izlazak - koliko ja znam.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 apr 2012, 02:14

A sto se tice one "ko nema donatorsku" - to je tacno.
Ko se nije udostoji da ima donatorsku Veleza ili barem clansku karticu i nema pravo na misljenje. S tim se potpuno slazem.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 apr 2012, 05:02

ma ovo sve ode u PM,ovo stvarno nema ni u ugandi,gadi mi se sve :evil: Ne zelim suditi ko je kriv ko je u pravu,ali mogu sa sigurnoscu reci da su svi krivi :evil: ,svi srozavaju ugled Veleza na ovakav nacin.Kad je Knele dolazio nazad ja sam rekao,eto opet belaja, sad ce opet vlasnici kafica trljati ruke(neki su ga u zvijezde dizali).Mozda je veceras sa dopustenjem ostao do kasnih sati(ne znam,mozda radi praznika) ali i da nije, Mensa i Dzano su se morali suzdrzati od ovih sranja, jer ovako cine stetu i sebi i Velezu.Postujem Mensu za sve sto je ucinio dobro do sada u omladinskoj skoli,Dzanu isto tako na odanosti Velezu,ali brate ovo nije fin nacin da se rascicavaju neki licni racuni.Ovakvim ponasanjem sami sebi ruse ugled u gradu,a jos vise ruse ugled Veleza( ionako vec uveliko srozanog)Uprava ovo mora pametno rijesiti ne stavljajuci se na niciju stranu jer su oni kljuc svih odnosa oko i u klubu.Ako je domacin dobar i posten,valika je vecina da ce i djeca biti ,a ako domacin ne valja,male su sanse da su djeca dobra,ha ja

Ako je tacno ovo za Kneleta da drzi te neke zlocince na telefonu :o ili fb sam je sebe izbacio iz Veleza to je sigurno mada, i ako je to tacno to opet ne opravdava Mensin postupak(atak na igraca Veleza,pa da je ne znam ko, je atak na Velez ;) ) :roll:

FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 apr 2012, 06:52

U pravu si kad kazes da ovo sada uprava mora pametno odigrat jer ni Velezu ni malom Djani nije u cilju guzicom vrata zatvorit. Do fizickog obracuna se nije smjelo doci. A sad yhebi ga. Sta je tu je.

Ne mislim da je ovo neki bauk ni raspad nekog sistema - daleko od toga. Mislim da je samo problem koji ce se rijesit. Ocito je da je u srzi svega ovoga belaj radi izbacivanja malog Durakovica iz kluba. S jedne strane razumijem ljutnu Durakovica (i ako se nemogu slozit sa reakcijom) ali s druge, gdje bi klub zavrsio da se samarima odredjuje ko ce igrat?

Hladne glave nek preovladaju jer ipak postoji razlika izmedju ispisnice na 1 sezonu kad ti je 20tak godina i kad imas jos 15 godina priliku da igras u Velezu i situacije gdje se ljudi zakace fizicki i ta ispisnica bude dozivotna. Mislim da to nebi bilo pametno nikome. I Durakovic i Velagic ovdje moraju loptu na zemlju.

A sto se tice Kneza i fejsbuka i Karadzica ja Kneza nemam na fejsbuku i neznam. Ali mi to ne zvuci logicno jer sigurno desetine Mostaraca imaju Knezov profil na fejsbuku pa kako da do sad evo niko nije prijavio tako nesto? Prvo samo nadnaravno glupa osoba bi to stavila na fejsbuk ziveci u Mostaru. A drugo ne kontam da je on od tog posla, sto bi ikako dolazio u Mostar? Neznam. Zvuci mi po malo nevjerovatno. Mada sta ja znam. Nisam vidio ni nako ni vako...

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 17 apr 2012, 10:02

Provjereno 100%, do problema je doslo kada je Knezevic bockao Mensu kao gdje je Djano, lafo druga liga. U ovom svemu najvise mi je zao Djane jer je korektan bio svo vrijeme i nista nije iznosio u javnost i na to mu svaka cast. A jutros sam otvorio njegov facebook profil i iskreno plakao sam kao malo dijete kada sam vidio sta je Djano objavio na svom zidu... OVO DIJETE MORAJU VRATITI U VELEZ!!! A evo sta je napisao:

Bio sam igrač reprezentativac Bosne i Hercegovine, u životu imao sve i hvala Bogu Dragom imam i sad šta poželim. Ali ništa mi nije bila veća čast u životu od toga da nosim Veležov dres. I dan danas se dobro sjećam svog prvog nastupa protiv Slobode u Tuzli. Najbolji osjecaj koji jedan Mostarac moze imati je taj da si ti taj na terenu a da iza cujes Red Army, da cujes pjesmu Rodjeni, da izadjes Pod Bijeli brijeg, a suze same krenu. U tom klubu sam doživljavao mnogobrojnih poniženja, od toga da nekad samo mi djeca Velezova nismo dobivali platu, pa onda da odigram kod Ibrakovica pripreme u kojima sam bio najbolji strijelac i da u petak dan pred pocetak prvenstva se dovede drugi igrac i odma sutradan pocne, a ja na klupi ili tribinama, da odma sutradan na toj istoj tekmi budem uveden minutu i dam gol Travniku za jednu minutu, pa sljedecu tekmu ne budem ni u 18. Sutio sam i radio sam, pa onda opet me uveo protiv BSK u kupu i opet sam dao gol za 3 minute, pa OPET sljedecu tekmu na tribine. Sutio sam samo i radio, zato sto me tako moj BABO naucio. Namjerno kazem BABO, jer su mi tad puna usta. Boli me k... sta ce ove "komunjare" placenici reci na to. Moj BABO je ostao ovdje i borio se za mene, za moju familiju za Mostar, za Velez, za Stari most. Nije se borio protiv Hrvata, nije se borio protiv Srba. Borio se i dan danas se bori protiv onih koji dijele grad, dijele drzavu. Borio se za one sto danas tipkaju za svojim laptopom i pljuju po njemu i meni. Nema veze. Ja se ponosim svojim BABOM!!! Nego da se vratim na taj fudbal... Tacno u toj sezoni, SLUCAJNO je bio direktor Sedin **** koji uvijek kad preuzme funkciju ostavi klub u totalno raspadu pa onda drugi direktori poslije njega snose krivicu za lose rezultate, i na jednom treningu ja otmem Knezevicu loptu , a frajer s ledja sakom u glavu... Nisam ostao duzan, naravno ne dozvoljavam nikog da me gazi i naravno jedini koji tu bude suspendovan sam naravno JA!! Dzenan Durakovic, ta gdje ces pojačanje kazniti... No dalje idemo, prodje tako 2 godine ugovora, ja od 24 plate 4 naplatio, nikad u prostorije nisam otisao, a plata doduse prevelika bila. 250 KM. Potom smjena, dolazi Demir Hotic za trenera da mi punu podrsku i zahvalim se covjeku na najbolji moguci nacin, golom u Banja Luci za 1-1 i sljedece kolo odmah Rudaru iz Prijedora i covjeka smjenise. Pa tako i mene na klupu opet. Bio sam onaj koji je navijacima na pocetku bio trn u oku, al vremenom sam sve ispravio i postao jedan od najomiljenijih. Dodje vrijeme i za tetoviranje i sta ce Djano istetovirati - GRB VELEZA!!! Nesto sto cete pratiti cijeli zivot, nesto sto volis cijeli zivot bez obzira na sve, bas kao i u ljubavi... I opet naravno direktor Tanovic, ja na pripremama sve igram, dovede svog trenera, Durakovic opet na klupu. Ovdje samo sebe navodim, jer ima igrača koji su sve ovo proživljavali, ali neću da ih imenujem jer su i dan danas u Veležu pa neću da njima pravim probleme. I naravno taj trener mene za 2-3 kola uvrsti u 11. Zavrsi se sezona taj trener ide. Jer mu se ne moze naredjivati. GOSPODIN MILOMIR ODOVIC!!! Onda dovedu kralja kokaina iz Sarajeva. Nikad zazugao nisam na njega. Davao sam mu punu podršku čak i kada sam otjeran. Isao sam sa treninga Rudara da Veleza gledam u Mostaru. Jer moje srce je tu, gdj egod da ja bio. MENE MOZES OTJERATI IZ VELEZA, ALI NE MOZES OTJERATI VELEZ IZ MENE!!! Svakakvih sam se gluposti naslusao zasto sam otjeran. Te da sam psovao kapitenu, te da nisam htio sjediti na klupi, da glumim Teveza.... NISTA OD TOGA NIJE ISTINA... zašto FK Velež nikad nista nije objavio vezano za to. Pitanje upuceno Tanovicu i Velagicu??? Po prvi put idem nekim agresivnijim stavom. Nikad nisam pljuvao Velez. Jer Velez nije Tanovic. Velez je na prvom mjestu pa onda milion praznih mjesta, pa Red Army, BMW...
I sve ovo na stranu, svi cete me mozda gledati na mene kao igraca. Ja sam NAVIJAC Veleza. Dok sam igrao znao sam pjevati Velezove pjesme zajedno sa navijačima... VOLIM VELEZ I UVIJEK CU GA VOLJETI, BEZ OBZIRA NA SVE... KAO STO IMATE U ZIVOTU JEDNU MAJKU I JEDNOG BABU TAKO IMATE I JEDAN KLUB... VELEZ MOSTAR... I sad kad sve ovo gledam, pitam se da li bi ijedan mostarski trener i dal je imao ovakvu podrsku kao kralj kokaina. Nije ni jedan niti ce ikad imati. I dok gledam film Mostar united i vrtim neke slike iz nerado bliske proslosti, snimke iz Vranice kazem samo ovo, poznavajuci drustvo gospodina Varesanovica. VARESANOVICU ODLAZI!!! TVOJI PRIJATELJI SU UBICE NASIH HEROJA IZ VRANICE!!! Ovo kazem kao navijač, ne moram se ja više nikad vratiti u Velež, al moje srce je tu i navijat će za njega kad god i gdje god da igrao.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 apr 2012, 11:03

Mučno brate,mučno.
Najgore što u ovom postu iznad ima jako puno istine.
Da ga ****,svake godine isto,krene se dobro i onda slijedi prizemljenje.
Nažalost,sutra je utakmica....i sve ono što je se činilo kao pozitiva do utakmice sa Širokim u kupu...sada je očaj.
Velež me podsjeća u mnogo čemu na Hajduk,uvijek se dižemo više nego što trebamo,i uvijek padamo bolno.Evo Hajduk je cijelom timu dao slobodne ruke,svi su na prodaju.Tako nešto treba i mi da uradimo,krenuti iz početka,pa makar iz treće lige.Bolje biti zdrav kolektiv u trećoj,nego biti bolesnik u Premijer ligi.
Nije dobro.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 17 apr 2012, 11:15

ovaj tekst sto je djano napisao ne moze napisati svak
moze ga napisati osoba kojoj je velez u srcu i koja dise za klub...
one je i igrac i navijac a takvih je vrlo malo dnas u mostaru na zalost
mali djano svaka ti cast
a ovi igraci gore sto ih nije imenovao su demic i zolj

amir zolj je dijete veleza kojeg su tanovic i treneri hebali u zdrav mozak vise je na tribinama bio nego na klupi i terenu sad je u olimpciu u prvoj postavi
dalje i demica jebu u zdrav mozak a igraju im graci kao hasanovic
sto zato sto imaju tal od njihovih menadzera

recu javno nisam zadovoljan s upravom i odnosm prema nasoj djeci

dzano vrati se

mirza odlazi

asmira dzafica za trenera

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 17 apr 2012, 11:46

Ja dok sam prigovarao i kritikovao kako se radi sa mladim igračima i zašto isti ti igrači idu čim dobiju bilo kakvu priliku jeste zato što se postupa sa njima ovako kao sa Durakovićem, a odma su me napadali na forumu. Drago mi je da je momak izbacio sve šta mu na srcu leži. Ali na žalost je većina navijača zasljepljena sa nekim evropskim ambicijama i starim pričama o veležu. Ne da ne znaju raditi nego ovako ih ubijaju u pojam, lično sam se naslušao ovih priča i zgadilo mi se više sve. Radikalne promjene su potrebne unutar kluba!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 17 apr 2012, 12:33

MISLIM DA JE NASEM VELEZU POTREBNO KAO ZELJI DA BIVSI AS DODJE PUN PARA I DA UZME SVE U SVOJE RUKE.....

DUSKO DOBRODOSAO
MOLIM TE DODJI I SPASI NAS VELEZ

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 17 apr 2012, 12:44

ma kakav duško? tana će nas spasiti. proces spašavanja već naveliko traje :D a ovaj đanin status je puka istina. nema nijedna lažna.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 apr 2012, 13:07

Nažalost,ne pišemo o sportskim uspjesima...pa da postavim i viđenje druge strane.

Sa rezevrvom bih uzeo izjavu vlasnika Zekića jer je to jedan od najvećih živućih šupaka u Mostaru.

Pretučeni igrači Veleža: Duraković nas je zvao četnicima i tukao!

"Mensud Duraković, voditelj Turističke zajednice Mostara, i njegov sin Ali Hamza u subotnjoj su noći nepozvani upali na privatnu zabavu u mostarski kafić “Piramida” te su počeli na nacionalnoj osnovi vrijeđati i udarati nogometaše Veleža koji su se tamo zatekli, potvrdilo je više svjedoka za Dnevni list.

Sve je kulminiralo tučnjavom u kojoj su bacane stolice i razbijan inventar u kafiću, a jednom je nogometašu razbijena glava. Kako doznajemo, napadnuti su nogometaši srpske nacionalnosti Milan Knežević i Slobodan Lakičević.

Naime, Lakičević je na kraju brutalno izudaran i 'iscipelaren', dok je Knežević pogođen staklenom bocom u glavu i zadobio je nekoliko šavova.

Brojni očevici pričaju kako su incident izazvali upravo Duraković i njegov sin. Oni kažu da je Duraković, inače nekadašnji član Veleža, vrijeđao Milana Kneževića nazivajući ga četnikom, a navodno je bio ogorčen što u Veležu igraju “momci sa strane, a ne domaći dečki”.

Prema nekim pričama, Duraković je bio ogorčen i zbog činjenice da njegov sin Dženan više ne igra u Veležu.

Pretučeni Milan Knežević kaže da ovakav napad još nije doživio.

“Menso i njegov sin su upali na našu zabavu. Nisu smjeli ući, ali smo ih pustili da uđu kao ljudi. Nakon nekog vremena Menso me počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi. Vikao je; 'Četnik! Ratko Mladić!' Ja se na to tada nisam niti obazirao”, prepričava Knežević za Dnevni list.

"Nešto kasnije Mensin sin Ali Hamza je ničim izazvan sleđa udario mog suigrača Lakičevića. Ja i par momaka smo se odmah skočili. Ja sam tada dobio bocu u glavu”, opisuje Knežević što se kobne večeri dogodilo u kafiću. On tvrdi da je Duraković kasnije razbacivao stolice po kafiću.

“Razbio je izlog. Sve je polupao. Ne znam što bih vam rekao. Ovo je sramota. Ovo nisam nigdje doživio da me se tako vrijeđa na nacionalnoj osnovi. I da sada to doživim od tog čovjeka, ja ne znam niti bi li ga nazvao čovjekom. Stvarno ne znam zašto sam to doživio od njega, koji je nekad bio u Veležu”, kaže Knežević.

Slično je incident opisao i Slobodan Lakičević.

“Mi smo bili s društvom u kafiću 'Piramida'. S društvom smo slavili taj praznik. U neka doba su došli Menso Duraković i njegov sin. Menso se tada sa mnom normalno pozdravio. Nekih sat vremena kasnije Menso je počeo Kneževića provocirati na nacionalnoj osnovi. Tada sam i ja odjednom dobio udarac s leđa od Mensinog sina. Pao sam na pod i tada sam dobio još nekoliko udaraca. Udarali su me dok sam ležao. Kolega Knežević je dobio bocom u glavu. Ja nisam niti vidio koliko me ljudi udaralo. Mislim da ih je bilo više. Znam samo da su me zasigurno udarali Menso, njegov sin i još jedan momak. Nekako sam uspio pobjeći u WC. Tada su ovi ljudi iz kafića izgurali Mensu i njegovog sina van i sve se smirilo. Ni sam ne znam koliko me uopće ljudi udaralo”, ponavlja Lakičević.

Da se incident dogodio, potvrdio je i Veležov trener Mirza Varešanović.

“Čuo sam da je bilo problema, da su dva nogometaša napadnuta. Rečeno mi je da je jednom od njih, Kneževiću, razbijena glava i da ima pet do šest šavova. Ali što i kako je došlo do napada, to vam ne znam. Ja se trenutačno nalazim u Sarajevu i tek kad se vratim u Mostar, imat ću više informacija”, na upit o subotnjem incidentu odgovorio je trener Varešanović.

Edin Zekić, vlasnik kafića 'Piramida', kaže da nije vidio incident, ali nam je prepričao svoja saznanja o onom što se dogodilo.

“Ja sam tu večer bio odsutan. Igrači Veleža su me zamolili da dulje ostanu na privatnoj zabavi. Spustili su rolete, ja sam im ostavio konobara da radi. Negdje oko jedan sat iza ponoći u kafić su upali Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza. Mensud često zalazi u ovaj kafić i tu se osjeća kao kući. On poznaje sve te igrače Veleža i zato je uspio i ući u kafić. On i njegov sin su došli pripiti. Počeli su vrijeđati ovu dvojicu momaka. Bilo je tu provokacija i psovki na nacionalnoj osnovi. Što se tiče tih mladića, to su predivni momci. Sigurno je da oni nisu krivi. Duraković očito kad popije nije normalan, govori vlasnik kafića. Prema njegovim riječima, konobar je pokušao smiriti tenzije te je došao do Durakovića.

“Dok se konobar raspravljao s Durakovićem, njegov sin je krenuo udarati po nogometašima. Najprije je odgurnuo Lakičevića i oborio ga sa stola. Potom se zaletio i zgrabio bocu sa stola i razbio je od glavu ovom drugom momku. Konobar ih je tek tada uspio savladati i istjerati iz kafića. Ali ovi igrači Veleža su dotad već zadobili par udaraca po glavama. Da Mensud nije prvi počeo vrijeđati i provocirati, ne bi niti njegov sin tako reagirao i krenuo udarati”, smatra Zekić.

“Molio bih još samo da navedete da su Duraković i njegov sin uspjeli ući u kafić jer poznaju igrače. On od jučer više nije prijatelj ovog kafića. Upao je u kafić u kojem se svi osjećaju kao kod kuće i kafić koji pazi sve svoje goste i tu je pravio incident. Ne opravdavam njegov postupak, ali ako je i imao što protiv tih momaka, trebao se negdje na otvorenom naći s njima, a ne ovako u kafiću napraviti incident”, ogorčen je vlasnik kafića 'Piramida'.

U policiji su potvrdili da su morali intervenirati zbog tučnjave.

“Napadnuta su dva Veležova nogometaša. Počinitelj je otkriven i njemu je uručena prekršajna prijava”, kažu nam u policiji. Iako su jučer novinari Dnevnog lista u više navrata pokušali kontaktirati Mensuda Durakovića kako bismo čuli i njegovu stranu priče, to nismo uspjeli jer mu je mobitel bio isključen tijekom dana.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 17 apr 2012, 13:18

MostaracVelezovac je napisao/la:U pravu si kad kazes da ovo sada uprava mora pametno odigrat jer ni Velezu ni malom Djani nije u cilju guzicom vrata zatvorit. Do fizickog obracuna se nije smjelo doci. A sad yhebi ga. Sta je tu je.

Ne mislim da je ovo neki bauk ni raspad nekog sistema - daleko od toga. Mislim da je samo problem koji ce se rijesit. Ocito je da je u srzi svega ovoga belaj radi izbacivanja malog Durakovica iz kluba. S jedne strane razumijem ljutnu Durakovica (i ako se nemogu slozit sa reakcijom) ali s druge, gdje bi klub zavrsio da se samarima odredjuje ko ce igrat?

Hladne glave nek preovladaju jer ipak postoji razlika izmedju ispisnice na 1 sezonu kad ti je 20tak godina i kad imas jos 15 godina priliku da igras u Velezu i situacije gdje se ljudi zakace fizicki i ta ispisnica bude dozivotna. Mislim da to nebi bilo pametno nikome. I Durakovic i Velagic ovdje moraju loptu na zemlju.

A sto se tice Kneza i fejsbuka i Karadzica ja Kneza nemam na fejsbuku i neznam. Ali mi to ne zvuci logicno jer sigurno desetine Mostaraca imaju Knezov profil na fejsbuku pa kako da do sad evo niko nije prijavio tako nesto? Prvo samo nadnaravno glupa osoba bi to stavila na fejsbuk ziveci u Mostaru. A drugo ne kontam da je on od tog posla, sto bi ikako dolazio u Mostar? Neznam. Zvuci mi po malo nevjerovatno. Mada sta ja znam. Nisam vidio ni nako ni vako...
ja imam kneza u prijateljima. na dan hapšenja mladića pisao je statusu o tome kako je heroj. zato ga je tana i vratio u evropski velež.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.