RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 17 apr 2012, 17:41

mostar_mo je napisao/la:nevjerovatno koliko se sve ispolitiziralo, gdje nestade Jugo iz sve te priče ?

gledaj naslova :
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Fu ... 37233.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tportal.hr/sport/magazin/188405/Pretukli-nogometase-jer-su-slavili-Uskrs.html
kardinalna greška u ovom portalu, stavili sliku Avde Kalajdžića umjesto Mensuda Durakovića, moga bi sada Siniša da nastrada ni kriv ni dužan... :lol: :lol: :lol:

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 17 apr 2012, 17:48

kimbo je napisao/la:Da zivimo u jednoj normalnoj sredini Durakovic stari bi treba ode do prostorija i da se izvini za incident (opet kazem nevazno tko je poceo). I jedni i drugi bacaju ljagu na ovaj klub sa svojim neodgovornim ponasanjem tipa "tko je poceo rat". Nek stanu on i Tana kao dva gospodina i uslikaju predju upreko onoga sto je bilo i idemo dalje. Al su te stvari bola nase sredine , pojedinac ne moze da se izdigne iznad licne sujete i licnog interesa i radi disciplinirano za vise ciljeve.

Tekovina radnickog kluba i antinacionalizma je puno vaznija od svih nas , mi smo prolazni. Nista nama nece pomoci sve da se sruce milioni maraka u kasu ako u glavi ne rijesimo neke stvari i ostavimo provincijski mentalitet iza sebe !
Slažem se s ovim dijelom apsolutno...
NIKO nebi trebao biti iznad kluba, a i eventualne razmirice ce sigurno nebi trebale rješavati mahanjem utokama i razbijanjem kafana u neka doba noći...
Još na kraju ispade to i nacionalni sukob što direktno jako šteti ugledu kluba, stvarno tuga!
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 apr 2012, 17:48

analic@
u pravu si al ne treba sad Mensu razapet jer je svakako najveci gubitnik , evo mediji su ga popljuvali maksimalno , ko ga ne poznaje sad o njemu ima percepciju da je u najmanju ruku Mevlid Jašarević a i ja i ti dobro znamo da to nije tako ...
treba utvrditi stvarne razloge nastanka tučnjave... najlakše je plasirati priču o napadu na nacionalnoj osnovi sto mediji željni senzacionalističkih naslova jedva čekaju ...
gdje nestade Jugo u toj cijeloj priči ?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 apr 2012, 17:50

AlemC85 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:nevjerovatno koliko se sve ispolitiziralo, gdje nestade Jugo iz sve te priče ?

gledaj naslova :
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Fu ... 37233.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tportal.hr/sport/magazin/188405/Pretukli-nogometase-jer-su-slavili-Uskrs.html
kardinalna greška u ovom portalu, stavili sliku Avde Kalajdžića umjesto Mensuda Durakovića, moga bi sada Siniša da nastrada ni kriv ni dužan... :lol: :lol: :lol:

eto Avdi šanse za tužbu i laku zaradu :lol:
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 17 apr 2012, 17:53

mostar_mo je napisao/la:analic@
u pravu si al ne treba sad Mensu razapet jer je svakako najveci gubitnik , evo mediji su ga popljuvali maksimalno , ko ga ne poznaje sad o njemu ima percepciju da je u najmanju ruku Mevlid Jašarević a i ja i ti dobro znamo da to nije tako ...
treba utvrditi stvarne razloge nastanka tučnjave... najlakše je plasirati priču o napadu na nacionalnoj osnovi sto mediji željni senzacionalističkih naslova jedva čekaju ...
gdje nestade Jugo u toj cijeloj priči ?
Druze trebao je o tom razmisljati prije nego sto je napao momke. Sada mora snositi posljedice bilo kakve one bile.

Avdo legenda je postao nacionalista ni kriv ni duzan :mrgreen:
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 17 apr 2012, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 apr 2012, 17:53

ja iskreno očekujem u toku današnjeg dana ili sutra kada se bude igrala tekma da se sastanu Tanović i Duraković i da ovo riješe kao ljudi a ne kao Daltoni po divljem zapadu.....

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 17 apr 2012, 18:18

Lakicevica mi je žao,sasvim normalno djeluje decko ,libo me tuki za kneza svakako je ovdje dosao jer nema nigdje i da hoda gradom u majici "Grobari" nemoze tako care!

A Tanu protjerati vise iz kluba,nzm kako raja ne mogu skontati da je to najveci lopov zbog njega se ovo sve ponavlja!

Lakapo doce i oni sminkeri iz Sarajeva na red!!!

KOljiiiiiiiiiiiiii
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 apr 2012, 18:32

Nogometaši Veleža Milan Knežević i Slobodan Lakičević pretučeni su u jednom mostarskom kafiću dok su proslavljali Uskrs samo zato što su Srbi

O Bože
Svi znamo kakvi su mediji,kako izvrću situaciju ali kako da ovo protumači neki čovjek kojem su novine jedini izvor informacije.
Nije dobro,ovo će ostaviti veliku ljagu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 17 apr 2012, 19:09

Cola vrati se ovdje se cuga bez tebe!
Ovi sto marisu mogli bi malo svratiti i do kluba ima i tamo posla :lol:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 apr 2012, 19:23

Slican naslov i u Srbiji,

spo.rtal.rs

U Mostaru Srbin i Crnogorac pretučeni zbog Uskrsa

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 apr 2012, 19:24

hpolovina je napisao/la:Bio sam igrač reprezentativac Bosne i Hercegovine, u životu imao sve i hvala Bogu Dragom imam i sad šta poželim. Ali ništa mi nije bila veća čast u životu od toga da nosim Veležov dres. I dan danas se dobro sjećam svog prvog nastupa protiv Slobode u Tuzli. Najbolji osjecaj koji jedan Mostarac moze imati je taj da si ti taj na terenu a da iza cujes Red Army, da cujes pjesmu Rodjeni, da izadjes Pod Bijeli brijeg, a suze same krenu. U tom klubu sam doživljavao mnogobrojnih poniženja, od toga da nekad samo mi djeca Velezova nismo dobivali platu, pa onda da odigram kod Ibrakovica pripreme u kojima sam bio najbolji strijelac i da u petak dan pred pocetak prvenstva se dovede drugi igrac i odma sutradan pocne, a ja na klupi ili tribinama, da odma sutradan na toj istoj tekmi budem uveden minutu i dam gol Travniku za jednu minutu, pa sljedecu tekmu ne budem ni u 18. Sutio sam i radio sam, pa onda opet me uveo protiv BSK u kupu i opet sam dao gol za 3 minute, pa OPET sljedecu tekmu na tribine. Sutio sam samo i radio, zato sto me tako moj BABO naucio. Namjerno kazem BABO, jer su mi tad puna usta. Boli me k... sta ce ove "komunjare" placenici reci na to. Moj BABO je ostao ovdje i borio se za mene, za moju familiju za Mostar, za Velez, za Stari most. Nije se borio protiv Hrvata, nije se borio protiv Srba. Borio se i dan danas se bori protiv onih koji dijele grad, dijele drzavu. Borio se za one sto danas tipkaju za svojim laptopom i pljuju po njemu i meni. Nema veze. Ja se ponosim svojim BABOM!!! Nego da se vratim na taj fudbal... Tacno u toj sezoni, SLUCAJNO je bio direktor Sedin **** koji uvijek kad preuzme funkciju ostavi klub u totalno raspadu pa onda drugi direktori poslije njega snose krivicu za lose rezultate, i na jednom treningu ja otmem Knezevicu loptu , a frajer s ledja sakom u glavu... Nisam ostao duzan, naravno ne dozvoljavam nikog da me gazi i naravno jedini koji tu bude suspendovan sam naravno JA!! Dzenan Durakovic, ta gdje ces pojačanje kazniti... No dalje idemo, prodje tako 2 godine ugovora, ja od 24 plate 4 naplatio, nikad u prostorije nisam otisao, a plata doduse prevelika bila. 250 KM. Potom smjena, dolazi Demir Hotic za trenera da mi punu podrsku i zahvalim se covjeku na najbolji moguci nacin, golom u Banja Luci za 1-1 i sljedece kolo odmah Rudaru iz Prijedora i covjeka smjenise. Pa tako i mene na klupu opet. Bio sam onaj koji je navijacima na pocetku bio trn u oku, al vremenom sam sve ispravio i postao jedan od najomiljenijih. Dodje vrijeme i za tetoviranje i sta ce Djano istetovirati - GRB VELEZA!!! Nesto sto cete pratiti cijeli zivot, nesto sto volis cijeli zivot bez obzira na sve, bas kao i u ljubavi... I opet naravno direktor Tanovic, ja na pripremama sve igram, dovede svog trenera, Durakovic opet na klupu. Ovdje samo sebe navodim, jer ima igrača koji su sve ovo proživljavali, ali neću da ih imenujem jer su i dan danas u Veležu pa neću da njima pravim probleme. I naravno taj trener mene za 2-3 kola uvrsti u 11. Zavrsi se sezona taj trener ide. Jer mu se ne moze naredjivati. GOSPODIN MILOMIR ODOVIC!!! Onda dovedu kralja kokaina iz Sarajeva. Nikad zazugao nisam na njega. Davao sam mu punu podršku čak i kada sam otjeran. Isao sam sa treninga Rudara da Veleza gledam u Mostaru. Jer moje srce je tu, gdj egod da ja bio. MENE MOZES OTJERATI IZ VELEZA, ALI NE MOZES OTJERATI VELEZ IZ MENE!!! Svakakvih sam se gluposti naslusao zasto sam otjeran. Te da sam psovao kapitenu, te da nisam htio sjediti na klupi, da glumim Teveza.... NISTA OD TOGA NIJE ISTINA... zašto FK Velež nikad nista nije objavio vezano za to. Pitanje upuceno Tanovicu i Velagicu??? Po prvi put idem nekim agresivnijim stavom. Nikad nisam pljuvao Velez. Jer Velez nije Tanovic. Velez je na prvom mjestu pa onda milion praznih mjesta, pa Red Army, BMW...
I sve ovo na stranu, svi cete me mozda gledati na mene kao igraca. Ja sam NAVIJAC Veleza. Dok sam igrao znao sam pjevati Velezove pjesme zajedno sa navijačima... VOLIM VELEZ I UVIJEK CU GA VOLJETI, BEZ OBZIRA NA SVE... KAO STO IMATE U ZIVOTU JEDNU MAJKU I JEDNOG BABU TAKO IMATE I JEDAN KLUB... VELEZ MOSTAR... I sad kad sve ovo gledam, pitam se da li bi ijedan mostarski trener i dal je imao ovakvu podrsku kao kralj kokaina. Nije ni jedan niti ce ikad imati. I dok gledam film Mostar united i vrtim neke slike iz nerado bliske proslosti, snimke iz Vranice kazem samo ovo, poznavajuci drustvo gospodina Varesanovica. VARESANOVICU ODLAZI!!! TVOJI PRIJATELJI SU UBICE NASIH HEROJA IZ VRANICE!!! Ovo kazem kao navijač, ne moram se ja više nikad vratiti u Velež, al moje srce je tu i navijat će za njega kad god i gdje god da igrao.
Ništa mi nije jasno ali sam se naježio tokom čitanja ovog.
Who dares, wins !

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 17 apr 2012, 19:25

Moze li neko da mi kaze u kakvom je stanju teren? Hoce li se moci igrati? :)

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 17 apr 2012, 19:27

Nevjerovatno je kolika je steta nanesena nasem Velezu ovim potezom. Sramota i Fuj.

SMRT FASIZMU I NACIONALIZMU.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 apr 2012, 19:29

tepsija je napisao/la:Nogometaši Veleža Milan Knežević i Slobodan Lakičević pretučeni su u jednom mostarskom kafiću dok su proslavljali Uskrs samo zato što su Srbi

O Bože
Svi znamo kakvi su mediji,kako izvrću situaciju ali kako da ovo protumači neki čovjek kojem su novine jedini izvor informacije.
Nije dobro,ovo će ostaviti veliku ljagu.
Jbg, desilo se to što se desilo i sad će biti mali milion verzija. Znam samo da je prošlo Srba i Srba kroz klub pa nisu imali ni najmanji problem ikad i sumnjam da je nešto zbog toga bilo. Čuo sam da je Knez i ranije znao glumiti mangupa kroz priču a vrlo moguće je da je i nešto lanuo jer se pilo. Saznat će se šta je bilo, ovo nam u svakom slučaju nije trebalo bez obzira ko je kriv.
Who dares, wins !

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 17 apr 2012, 19:31

Nije bas za fudbalski klub, ali se tice ostalih sportova...dokle je dosla izgradnja dvorane u Mostaru i ima li kakvih slika, sta ima po tom pitanju ? :)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 apr 2012, 19:32

romeo je napisao/la:Nije bas za fudbalski klub, ali se tice ostalih sportova...dokle je dosla izgradnja dvorane u Mostaru i ima li kakvih slika, sta ima po tom pitanju ? :)
Dvorana ti je cakum pakum. :lol:

Ali imaš Mepas Mall sad ako ti išta znači. :lol: :lol: :lol: :cry: :cry: :cry:
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 17 apr 2012, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 17 apr 2012, 19:33

Vastecija_GSE je napisao/la:Moze li neko da mi kaze u kakvom je stanju teren? Hoce li se moci igrati? :)
Pa kiša malo manje pada danas...
Ali nije stala od subote kad je sudija prekinuo susret pa ako je tad bilo neuslovno čisto sumnjam da će sutra biti u boljem stanju, e sad pitanje ko će biti sudija, hoće li mu se dati gacati po blatu :D
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 apr 2012, 19:44

Fudbaleri Fudbalskog kluba "Velež'' Milan Knežević i Slobodan Lakičević pretučeni su u jednom mostarskom kafiću dok su proslavljali Vaskrs, a pretukli su ih nekadašnji direktor i trener ''Veleža'' Mensud Duraković i njegovog sin Ali Hamza.
Strasno :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 apr 2012, 19:58

Ovoliko preseravanja za jedan dan u zivotu nisam procitao. Ovi nasi novinari moraju zaraditi svoju platu i pisu sta im se prohtije. Jugo i Knezevic dobiju batine, ali da bi prica o nacionalizmu imala podlogu, Jugo se izbacuje, a ubacuju Lakicevica. :roll: :roll: Covjek ne moze vjerovati ni u ono sto procita u novinama. Posto sa sigurnoscu ne mogu utvrditi tacnu situaciju koja se odigrala u tom klubu, mogu samo reci da se Durakovic nije smio spustiti na taj nivo da pretuce igrace, jer vjerujem i 100% sam siguran da se sve moze razgovorom rijesiti. Ovo svakako nije dobro za atmosferu u Velezu, koja je ionako narusena nesto slabijim igrama ekipe u zadnjim utakmicama. Nadam se da cemo sutra nakon pobjede nad Rudarom zaboraviti na ovo.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 17 apr 2012, 20:04

el-fighter je napisao/la:Ovoliko preseravanja za jedan dan u zivotu nisam procitao. Ovi nasi novinari moraju zaraditi svoju platu i pisu sta im se prohtije. Jugo i Knezevic dobiju batine, ali da bi prica o nacionalizmu imala podlogu, Jugo se izbacuje, a ubacuju Lakicevica. :roll: :roll: Covjek ne moze vjerovati ni u ono sto procita u novinama. Posto sa sigurnoscu ne mogu utvrditi tacnu situaciju koja se odigrala u tom klubu, mogu samo reci da se Durakovic nije smio spustiti na taj nivo da pretuce igrace, jer vjerujem i 100% sam siguran da se sve moze razgovorom rijesiti. Ovo svakako nije dobro za atmosferu u Velezu, koja je ionako narusena nesto slabijim igrama ekipe u zadnjim utakmicama. Nadam se da cemo sutra nakon pobjede nad Rudarom zaboraviti na ovo.

FORZA VELEZ
Lakicevic je bio tu jer je dao izjave za medije da je napadnut, a Jugo je mozda greskom u pocetku naveden jer se pored prvog puta nikako ne spominje niti bilo gdje niti daje izjave. Tako da nisu mediji mogli tek tako "ubaciti" Lakicevica ako je covjek dao izjavu da je napadnut. Prije ce biti da je greska nego neka urota. Tako ja mislim.

Problem ovog drustva u MO je sto se sve polemise sa tonaliteton i arogancijom kao da je sve 100% sigurno. Svak je u pravu i svak ima 100% tacne informacije sto je smijesno. Postali smo drustvo gdje argumenti i argumentovani razgovor nista ne znaci. Dovoljno je reci nesto i ljudi to upijaju bez ikakve potrebe za obrazlozenjem jer im to toboze poznanici kazu.

Jebote svi su paranoicni i u svemu vide zavjere neke. Vecinom je najocigledniji odgovor i tacan odgovor, ali kod nas vole kompleksne teorije ljudi razvijati. Kod nas u MO je sada svaki potez kluba ili trenera neka vrste tajne zavjere protiv domacih igraca ili protiv Veleza. Ne kazem ja da nema ponekad takvih stvari, ali brate nigdje kvalitetnog argumenta nikada.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.