RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Titova-Juga
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2012, 01:11

MostaracVelezovac je napisao/la:Ja mislim da bi Velez kao preduslov primanja u klub trebao procitati Facebook stranicu svakog igraca prije nego mu ponudi ugovor.
.
Ljudi, koliko god zvuci debilno i djetinjastvo ova izjava iznad, SLAZEM SE SA ISTOM.

Facebook mnogo toga odaje, ljudi nisu ni svijesni koliko kazu na toj stranici o sebi...

Sto se slucaja tice, vi sto kazete da ste imali tu sliku... Poserm vam se na nju, mogli ste to prijaviti, kako tako nesto mozete presutiti bez obzira koji je razlog... Pa sta ako nije vise u Velezu bio tada, dovoljno je to sto je ikako igrao za Nas! I jos nesto. Ne rijesavaju se stvari tucnjavom, za to se ne smije traziti opravdanje !!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 18 apr 2012, 02:23

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ja bih upitao, a nadam se da necete shvatiti kao provokaciju. Ko je taj Durakovic, mislim taj igrac zbog kojeg se prasina u Mostaru dize cetiri godine. Tuce, Kodro, Taramba, Sejo... Jbt, sto trenera u Velezu, ne valja ni jedan samo on valja. Fakat ne razumijem, gdje igra taj decko. U Zelji, Sarajevu, Borcu ili...Pustite suplju vise, problem bh. fudbala, a pogotovo ovog u Mostaru su BABE. Cuj moj BABO je branio Mostar, pa sta i moj je neki drugi grad. Kakve veze sa tim ima fudbal. Dakle, ko je to, Sejo, Taramba, Tuce ili?
problem je što je velež godinama prljava sredina. pa tako i danas.vlada veliki nesrazmjer minuta i konvertiblnih maraka sa jedne i kvaliteta sa druge strane. pojedinci veze nemaju (većinom stranci) ali pošto su nečiji ili od nekoga zaštićeni igraju i uzimaju fine cifre. duraković nije jedan od tih. on spada u drugu grupu. to su oni koji igraju džaba i kojih obično nema na mapi. a kvalitet bar za premier ligu imaju. dečko je temperamentan i teško se miri sa nepravdom. svi treneri veleža do sad su većinom korumpirani, skloni talovima i mitu i sviraju kako drugi zatraže. zato nikad nismo izašli u evropu, iako skoro svi drugi jesu. zato nikad ništa nismo osvojili i zato nikad nismo završili u vrhu. zato smo ispali. i zato će još zadugo svaka sezona biti nalik na prethodnu. odnosno nećemo ništa značajnije postizati. a imamo tradiciju, nismo mala sredina, pa nismo baš ni kokuzi, posebno ne ove godine. znači imamo preduslove da svake godine napravimo nešto. a imamo i dobrog direktora pa ne napravimo.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 apr 2012, 04:40

Borg je napisao/la:E neznam jesam li ja lud ili šta ali klub koji ja volim i za koji navijam FK Velež Mostar sa svom svojom slavnom istorijom i tradicijom antifašizma i tolerancije je toliko degradiran sa istupom ovih hajvana.
S jedne strane imaš ovoga što je stavljao slike ratnih zločinaca na facebook, s druge strane imaš ove što mlate nekog po nacionalnoj osnovi (jer taj Lakičević fakat ni kriv ni dužan je dobio degenek)...
Sve bi ja to zacero nebi više nikad ni primirisali klupskim prostorijama
Borg, to "zacheravanje" se i desilo. Stoga i ovaj cijeli problem. Kako ja to kontam. :)
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 18 apr 2012, 04:44

bogami sam ti sad iščitao 30ak i kusur zadnjih postova i mogu ti reći da

ili stvarno ništa ne kontaš
ili ti je u opisu posla da se mahnit praviš

koja nacionalna osnova?
jel i jugo dobio degenek?

ne nasjedajte

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 apr 2012, 04:45

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ja bih upitao, a nadam se da necete shvatiti kao provokaciju. Ko je taj Durakovic, mislim taj igrac zbog kojeg se prasina u Mostaru dize cetiri godine. Tuce, Kodro, Taramba, Sejo... Jbt, sto trenera u Velezu, ne valja ni jedan samo on valja. Fakat ne razumijem, gdje igra taj decko. U Zelji, Sarajevu, Borcu ili...Pustite suplju vise, problem bh. fudbala, a pogotovo ovog u Mostaru su BABE. Cuj moj BABO je branio Mostar, pa sta i moj je neki drugi grad. Kakve veze sa tim ima fudbal. Dakle, ko je to, Sejo, Taramba, Tuce ili?
Sjajno pitanje?
I necu da omalovazavam malog Durakovica jer mislim da je sasvim OK ko igrac, to jest bice za 2-3 godine, ali daleko od toga da se ikom flasa o glavu razbija.

Ni Tuce ni Guza ni Vaha. Dobro si to reko. Ali bice mi iskreno zao momka ako mu se radi ovoga vrata zauvijek zatvore a ako pocnu uvrede letit, mislim da bi moglo to biti lako...zato bolje smirivat situaciju.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 apr 2012, 04:47

zare je napisao/la:bogami sam ti sad iščitao 30ak i kusur zadnjih postova i mogu ti reći da

ili stvarno ništa ne kontaš
ili ti je u opisu posla da se mahnit praviš

koja nacionalna osnova?
jel i jugo dobio degenek?

ne nasjedajte
Ma Jugo je Srbin. Slavi Vaskrs. :-p

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 18 apr 2012, 04:50

aha, tako je u opisu posla

ne zamjeri

trebalo bi napravit transparent na kojem piše "Jugo Srbine" protiv rudara

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 apr 2012, 05:20

Iskreno mislim da ovo nema NIKAKVE veze s nacionalizmom.

Mensi je puko film jer je mali izbacen iz Veleza a neki igraci iz drugih mjesta igraju u Velezu. On osjeca da mu je mali zasluzio da igra u prvom timu i radi njegovog talenta a mozda i radi Mensinog dugogodisnjeg rada s Velezom a mozda i zato sto je nosio pusku za taj grad (ko sto je i sam rekao). Ma koji od ta tri razloga bili njegovi, mali Durakovic je dobio otpisnicu prvenstveno radi ponasanja prema starijim igracima i prema treneru.

Znaci njegov talenat nije nikad bio presudan faktor nego impuls i prevelika emotivnost (sto nije dobro kad ti neko povuce zivac). E sad, Menso (i pored najbolje namjere) je samo malom ucinio medvjedju uslugu jer se mali Durakovic mogo vratit u Velez za 6 ili 12 mjeseci i konkurisat za prvi tim. Ali sad nakon ovog incidenta citava teorija da je mali Durakovic tezak za radit, postaje u dobra doba povjerljivija. Jer sta reci? Da degenecenje 3 igraca plus razbijanje lokala nekako negira pricu da je Durakovic neposlusan kapitenima i treneru, i da se ne ponasa normalno. Bez obzira sto ovo nije uradio on nego stari mu, opet ne izgleda dobro.

Menso je fakticki samo ucinio da Mrkva ispada u pravu, bilo to nekom pravo ili krivo. Podji od sebe, da si ti sportski direktor bi li ti u Velez dovodio momka koji ima reputaciju da je zivac plus ciji stari i buraz mogu prebit pola Velezove klupe?

Opet kazem. Ovdje mi je samo zao Djane koji ce izvuci najdeblji kraj.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 18 apr 2012, 05:47

ma treba im napisati parolu CIRKUS COLORADO :evil: (ne znam ili bih plako,kad vidim sta se desava,ili bi se smijo od muke :roll: ) O D J E B I T E SVI OD VELEZA DOSTA VAS JE VISE :evil:
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 18 apr 2012, 07:41

MostaracVelezovac je napisao/la:Iskreno mislim da ovo nema NIKAKVE veze s nacionalizmom.

Mensi je puko film jer je mali izbacen iz Veleza a neki igraci iz drugih mjesta igraju u Velezu. On osjeca da mu je mali zasluzio da igra u prvom timu i radi njegovog talenta a mozda i radi Mensinog dugogodisnjeg rada s Velezom a mozda i zato sto je nosio pusku za taj grad (ko sto je i sam rekao). Ma koji od ta tri razloga bili njegovi, mali Durakovic je dobio otpisnicu prvenstveno radi ponasanja prema starijim igracima i prema treneru.

Znaci njegov talenat nije nikad bio presudan faktor nego impuls i prevelika emotivnost (sto nije dobro kad ti neko povuce zivac). E sad, Menso (i pored najbolje namjere) je samo malom ucinio medvjedju uslugu jer se mali Durakovic mogo vratit u Velez za 6 ili 12 mjeseci i konkurisat za prvi tim. Ali sad nakon ovog incidenta citava teorija da je mali Durakovic tezak za radit, postaje u dobra doba povjerljivija. Jer sta reci? Da degenecenje 3 igraca plus razbijanje lokala nekako negira pricu da je Durakovic neposlusan kapitenima i treneru, i da se ne ponasa normalno. Bez obzira sto ovo nije uradio on nego stari mu, opet ne izgleda dobro.

Menso je fakticki samo ucinio da Mrkva ispada u pravu, bilo to nekom pravo ili krivo. Podji od sebe, da si ti sportski direktor bi li ti u Velez dovodio momka koji ima reputaciju da je zivac plus ciji stari i buraz mogu prebit pola Velezove klupe?

Opet kazem. Ovdje mi je samo zao Djane koji ce izvuci najdeblji kraj.

ma neće đano izvući najdeblji kraj, iduće godine druga bundesliga, stabilan klub, pare, i uz solidnog klupskog psihologa možda završi i neđe u prvoj samo da malo nadođe u glavi i gotovo, daleko od mostarskog ciganluka. druga je stvar što đanu niko od nas nije čuo da se žali što je rezerva, treća je stvar ta što je on opisao taj fajt na treningu i po kojem izgleda da je samo on popušio kaznu, dok je knežević pod nečijom protekcijom

četvrta stvar koja dođe normalnom insanu u glavu je pitanje kako dečko koji je 94o godište povalja trojicu standardnih fudbalera, umal ne rekoh profesionalaca, sa inostranim iskustvom, koji su u najboljim fudbalskim godinama, prije nego što mu se matori od blizu 50 uključi u bitku i završi započeto? ko izgleda ko sportista u toj priči? kome od njih treba plaćati da trenira? i nek ih je razbio, **** im ja mater pijanu u usta svima.

i da je velež klub ko što nije, a koji vi svi ovdje prizivate kad treba otjerati mostarsko djete ( ta će zolj **** mater svoju seljačku, ne voli klub, ode za parama u olimpik, ta će demić majku mu **** izvaro nas je, prodana duša, ta će čolić pijano, daleko mu kuća bila, ta će vladavić zar mu nije dosta para pa ode u olimpik, ta će đano pobio se s cvijećkom kneževićem na treningu) , sva trojica bi trebali biti pod suspenzijom do daljnjeg već juče.

i nije moje da prijavljujem nekom da knežević veliča ratne zločince, da se skupa sa još nekim igračima sa strane seljački šprdaju na đanin račun i da nema slike na kojoj ne grli nikšićko, ako sam ja vidio to, vidio je sve i jedan igrač veleža i član uprave koji ima taj fejsbuk

ako su đano i menso jedini koji su ikad izašli u javnost s tim, svaka im čast, nebitno koji je razlog za to

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 apr 2012, 09:54

Ma dosta vise Brige za sinom te nasom "mostarskom" djecom(kakvom crnom djecom, ovdje je jednina u pitanju- jedan sin, jedan otac). A za Milana me zaboli neka stvar isto, ta on je bio i odlazio i evo opet je tu a i opet ce otici. Svi mi smo tu trenutno, samo Velez ostaje generacijama ispred nas. Djani zelim ekstra srecu za bundes drugu ligu i da nam uskoro zaigra i u prvoj jer znam da je nase mostarsko dijete! Svu srecu od srca mu zelim a sada je vrijeme da Velez predahne malo od ove teme koja traje evo vec preko pola(par godina)godine! Velezu treba mir i ispravni ljudi koji ce od srca raditi svoj posao. Tana je od dva zla, samo jedna malo bolja opcija a nikakvo dugotrajno i ispravo rjesenje! Prodavao je on klub i prodat ce ga opet ako bude trebalo. Ali opet niko sposobniji, pametniji i posteniji nece da se posla uhvati trenutno!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 apr 2012, 09:56

Izašao je i Duraković sa priopćenjem.
Neću ulaziti u to ko je u pravu ali je dobru stvar rekao,test na drogu.
Žalosno je koliko ima igrača Veleža da to konzumiraju.To dovoljno govori o njima i njihobim ambicijama u životu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 apr 2012, 10:00

I tako,mic po mic,Velež dođe iz komforne situacije do jako opasne zone.Nije daleko od onih koji napuštaju ligu.Danas se mora dobiti,samo ne znam kako.
Vječno u našim srcima.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 apr 2012, 10:01

tepsija je napisao/la:Izašao je i Duraković sa priopćenjem.
Neću ulaziti u to ko je u pravu ali je dobru stvar rekao,test na drogu.
Žalosno je koliko ima igrača Veleža da to konzumiraju.To dovoljno govori o njima i njihobim ambicijama u životu.
I ja podrzavam taj test. Zasto da ne!
Daj da vidimo s koliko igraca cemo raspolagati nakon testa?
Ja licno isto znam da bi ih jedan fin dio otpao sa platne liste kluba,
naravno ukoliko bi se neki red i pravilnik unutar kluba pratio!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 apr 2012, 10:04

Ima ih koliko god hoćeš.Skupi su ti testovi ali trebalo bi ih nabaviti.Meni ti igrači nisu jasni,imaju li oni ikakve ambicije u životu,da će nekad otići negdje vani,u neki ozbiljni klub?
Dobro,Kajtaz ne može više nigdje ali ima tu mlađih igrača.
Vječno u našim srcima.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 10:11

vjerovatno ima krivice i jednih i drugih,nebitno,ali gadjenje i mucninu izaziva sto se tatica u svom saopstenju vadi na srebrenicu,a sincic na vranicu...

odmah mi se zgadi zivot kad se neke hulje na sve tri strane pocnu pateticno zaklanjati iza simbola stradanja....fujjjj!!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 apr 2012, 10:13

Par kola jos istrpit da se osigura opstanak za narednu sezonu a onda uzeti testove ma koliko da kostaju.
Nebitno je, ta izrefat ce se od plata suvisnih igraca koje ce se evt protjerati iz kluba nakon testova!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 18 apr 2012, 11:32

Citate li vi sta pisete. Kakve su to izjave "Najvjerovatnije su svi krivi". Krivac za fizicki napad je ovdje samo jedan (odnosno dvojica, ali na istoj strani). Pogotovo ako se radi o covjeku koji treba da promovise grad Mostar, a ispao je jedan veliki skandal.

Knezevic i da je kriv za to sto govorite radi se o totalno odvojenoj stvari za koju treba da se brine discilinska komisija, mediji, navijaci...itd. A ne da se rijesava flasama od glavu i cipelarenjem, te vrijedjanjem na nacionalnoj osnovi i onda kazati "svi su jednako krivi". Sad odjednom nakon tuce spominjete nakve "testove na drogu" i stosta gdje ste bili do juce. Napravite skalu i stavite sve realno na tu skalu pa onda poredite.

Budite malo realni i objektivni.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 apr 2012, 11:49

i žabe znaju eksplodirati kada se prenapregnu. :D

testovi za drogu ja, neovisno o ovome cijelom skandalu koji se desio...

šta i koga ti braniš ovde? kneleta kao osobu ili udar na njegove nacionalne simpatije?

de stipu se loma, zna se ko je kriv ali kada se desilo to što se desilo- reda je klub pročistit temeljito...

naravno da je uprava kluba na tom nivou na kojem nažalost nije...
i brate ovo je forum, ovdje je dozvoljena diskusija- sloboda mišljenja i taj rad....
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 apr 2012, 11:51

Menso je rekao odličnu stvar , testove na drogu redovno vršiti..bojim se da nećemo moći skupiti ni ekipu za ˝male˝... :D
Menso kralju , nek seru ...ima nas dovoljno koji smo uz tebe !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.