Bilo je planirano. E sad vidjet cemo kad krene nekad gradnja da li ce zazivjeti.badblueboylivno je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:17Je li možda razmatrana ideja da to sve ide pod jug (svlačionice i ostale matchday prostorije) pa da igrači na teren izlaze pored najvjernijih navijača?
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Od gradnje juga ove godine nema nista, kakva crna gradnja u doba Covida da ne pricamo pred izbore.
Mjau !
Nije bas kamp prioritet kad gledamo gradnju. Imaju igraci odlicne uslove sto se tice treniranja, a i djeca iz Op treniraju i igraju na pomocnom terenu tako da za sada kad gledamo gradnju nije prioritet.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa nije nuklearna katastrofa

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- JavierBosnia
- Kontakt:
A gdje je to zivota ti planirano bilo? Mozda u glavama vasim ovdje na forumu?LjoZee je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:21Bilo je planirano. E sad vidjet cemo kad krene nekad gradnja da li ce zazivjeti.badblueboylivno je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:17Je li možda razmatrana ideja da to sve ide pod jug (svlačionice i ostale matchday prostorije) pa da igrači na teren izlaze pored najvjernijih navijača?
Daj mi dokument, vijest, objavu, bilo sta gdje je nesto slicno najavljeno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
polako, izbaci jaje na oko sa doručka.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Prioritet. Za bolji razvoj djece iz op, trebaš kamp.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Mislim da je bilo price oko toga kad se prvi put provukla prica o Jugu jos u doba one stare Uprave zato sam i rekao da cemo vidjeti da li ce zazivjeti jer je sad bila prica prije korone da se nece raditi kako je bilo predstavljeno tada vec ce se napraviti neki novi projekat. Kad nekad pocne ili bude ozbiljnije price oko Juga vidjet cemo sta i kako je planirano.JavierBosnia je napisao/la: ↑16 jul 2020, 21:09A gdje je to zivota ti planirano bilo? Mozda u glavama vasim ovdje na forumu?
@Plavac, to svakako, ali mislim da je i ovo sad ok. Ja bih prije izabrao Jug novi i onda nekad poslije trening kamp odnosno prednost Juga nad kampom, ali i prednost kampa nad npr. novim Zapadom ili slicno.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma ne lupetaj drugar, bilo je puno prijedloga, ni na jednom od njih nije bio taj sto pricas. Cak ni na onom zvanicnom sto je Zeljo u doba stare uprave predstavljao. Nigdje znaci nigdje. Dopusti svom mozgu informaciju da je neki "insajder" lupnuo tu pricu, vi zabalili i ostalo u glavama.LjoZee je napisao/la: ↑16 jul 2020, 21:55Mislim da je bilo price oko toga kad se prvi put provukla prica o Jugu jos u doba one stare Uprave zato sam i rekao da cemo vidjeti da li ce zazivjeti jer je sad bila prica prije korone da se nece raditi kako je bilo predstavljeno tada vec ce se napraviti neki novi projekat. Kad nekad pocne ili bude ozbiljnije price oko Juga vidjet cemo sta i kako je planirano.JavierBosnia je napisao/la: ↑16 jul 2020, 21:09A gdje je to zivota ti planirano bilo? Mozda u glavama vasim ovdje na forumu?
Na papiru toga nema
Eto neka bude tako, ali svejedno ni dan danas ne znas kako ce u buducnosti izgledati jer nije predstavljen projekat. Onaj prvi od stare Uprave se nece koristiti i to je jedino sigurno. Vidjet cemo nekad kad pocne Jug kako ce biti. Zavisi to i ko ce biti u Upravi, financijska sredstva, mogucnosti svasta nesto.JavierBosnia je napisao/la: ↑17 jul 2020, 00:33Ma ne lupetaj drugar, bilo je puno prijedloga, ni na jednom od njih nije bio taj sto pricas. Cak ni na onom zvanicnom sto je Zeljo u doba stare uprave predstavljao. Nigdje znaci nigdje. Dopusti svom mozgu informaciju da je neki "insajder" lupnuo tu pricu, vi zabalili i ostalo u glavama.
Na papiru toga nema
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma kako god da bude, bit ce bolje nego sada. Nadamo se nesto nalik sjeveru bez puno izmisljanja i povecavanja cijene bespotrebno.LjoZee je napisao/la: ↑17 jul 2020, 00:37
Eto neka bude tako, ali svejedno ni dan danas ne znas kako ce u buducnosti izgledati jer nije predstavljen projekat. Onaj prvi od stare Uprave se nece koristiti i to je jedino sigurno. Vidjet cemo nekad kad pocne Jug kako ce biti. Zavisi to i ko ce biti u Upravi, financijska sredstva, mogucnosti svasta nesto.
U sustini zadnji prijedlog kaze da ce to biti prekopirani sjever, sa svim zdenkama, te da ce prostor iza biti upotrebljen kao parking odnosno ispod tribine jer tu nema svrhe za poslovne prostore svakako.
Dok ce dio ispred imati mini plato do starog obrisa juga i polukruga koji se nece smjeti dirati zbog klizista i tranzita
Ne mislim da se od tog plana ista moze puno odstupati
Ma i ja bih uradio nesto slicno sjevernoj mozda malo visa da bude tj. strmija i da nema ulaza po sredini zbog grupe vec sa strane po jedan. Izmedju istoka i juga staviti semafor veci i dovoljno, ali hajd ga znaj kad ce krenut uopste. Opet kazem najvise ce to odrediti financijska mogucnost u tom nekom trenutku. Ako se ne bude mogla naci veca lova ides na najjeftiniju varijantu koju mozes omoguciti. Nije Jug jeftin samo zbog polozaja ovog starog tj. moras napraviti prilaz, paziti da ne dodje do kakvog klizista i slicno. To cijenu i dize za razliku od istoka npr.JavierBosnia je napisao/la: ↑17 jul 2020, 01:16Ma kako god da bude, bit ce bolje nego sada. Nadamo se nesto nalik sjeveru bez puno izmisljanja i povecavanja cijene bespotrebno.
U sustini zadnji prijedlog kaze da ce to biti prekopirani sjever, sa svim zdenkama, te da ce prostor iza biti upotrebljen kao parking odnosno ispod tribine jer tu nema svrhe za poslovne prostore svakako.
Dok ce dio ispred imati mini plato do starog obrisa juga i polukruga koji se nece smjeti dirati zbog klizista i tranzita
Ne mislim da se od tog plana ista moze puno odstupati
Pa upravo taj razlog zbog kapaciteta, sto vise gledaoca sto vise para, realno gledajuci sta se desava sa Celikom sta ce biti od Bilino Polje.JavierBosnia je napisao/la: ↑16 jul 2020, 13:56Pa vec imamo stadion koji ispunjava uslove za repku
Oni jugom nista nece dobiti sem kapaciteta i izgleda
Sto ti ne renoviras moj stan?
Mislim zbog izgleda fino bi bilo imati 2, 3 stadiona u drzavi koje ispunjavaju sve kriterije.
Ja bi izabrao 3 stadiona, Bilino Polje, Grbavica i za prijateljske stadion Rodjeni, sto se Kosevo tice nikako mi ne lezi izgleda stadiona nevolim nikako stadione sa olimpiskog stila.
Grbavica je preljep stadion i kad bi sredili tu juznu tribinu akustike bi bila odlicna, koja god drzava kad gledas Saveza oni moraju biti tu da pomognu sa ovakvim stvarima, eto kad bi se plasirali na EURO nek odvoje milion eura za infrastrukture ili na Grbavicu ili Bilino Polje, nama zbog Reprezentacije treba stadion sa vecim kapacitetom, zamisli 40,000 nasi navijaca na stadionu ko Grbavica, pa to bi unjelo strah u drugiereprezentacije.
-
Kakvih 40000 to bi napunili jednom u 10 godina. Nama je mjera za repku 20-25 000
LAHKO JE U ŠEHERU BITI PLAVI I BORDO NAVIJAČ, BUDI KAO ALDIN BRNJO PA ZAVIJAJ ZA OLIMPIC !
Ma kakav ba stadion samo za repku koja igra 5 6 domacih tekmi godisnje...valja to odrzavati... Novi stadion ako se bude ikad pravio trebao bi imati max kapacitet od 25 000 ljudi i to da ga koriste i zeljo i sarajevo... Samo tako bi imao ekonomsku isplativost...da su nasa **** u savezu sposobna mogli su da iskoriste situaciju u mostaru i da isprose pare od uefe za nov staduon od 15 16 000 ljudi u centru grada umjesto one debilne dvorane na kojem bi igrali i repka i velez i zrinjski....ono u stilu ujedinjenje grada spajanje ljudi i slicno
Svlacionice i tunel za izlazak na teren moze samo privremeno da se nalazi na juznoj tribini. Prema kriterijama za klasifikaciju stadiona UEFA izlaz iz tunela mora da bude sa glavne tribine i sto blize centralnoj liniji. Svlacionice bi i mogle ostati na juznoj tribini (iako nikada nisam cuo za takav prijedlog) ali bi morali napraviti koridor od svlacionica do tunela na zapadu.
Uprava Veleza, bra'o. Za rad, volju ,strpljenje, entuzijazam...
Da se mene pita, kamp repke se trebao graditi u Mostaru, npr kod one skole i pasarele, Zalik haman. U tom nekom dijelu, u gradu, a izvan grada
To bi pun pogodak bio. Iz vise razloga.
I Velez da je bilo kako imao mogucnost, trebao je dole temelje zakopati...**** im mater.
Vrapcici, kako god, cestitke, ali Velez ipak treba gradu pribliziti.
Za ovaj sada stadion, kako god, meni fali prostora...iza nove tribine je pomocni teren, ova centralna, neke kuce pored, skuceno...ova VIP, parking pored...
Ne znam, kako tu obezbijediti frekvenciju npr desetak milja ljudi prije i poslije utakmice!?
Ali generalno, palac gore za sve do sada.
Velez je Velez.
Da se mene pita, kamp repke se trebao graditi u Mostaru, npr kod one skole i pasarele, Zalik haman. U tom nekom dijelu, u gradu, a izvan grada

To bi pun pogodak bio. Iz vise razloga.
I Velez da je bilo kako imao mogucnost, trebao je dole temelje zakopati...**** im mater.
Vrapcici, kako god, cestitke, ali Velez ipak treba gradu pribliziti.
Za ovaj sada stadion, kako god, meni fali prostora...iza nove tribine je pomocni teren, ova centralna, neke kuce pored, skuceno...ova VIP, parking pored...
Ne znam, kako tu obezbijediti frekvenciju npr desetak milja ljudi prije i poslije utakmice!?
Ali generalno, palac gore za sve do sada.
Velez je Velez.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kako je to na Old Trafordu regulisano?AnelZ je napisao/la: ↑18 jul 2020, 16:52Svlacionice i tunel za izlazak na teren moze samo privremeno da se nalazi na juznoj tribini. Prema kriterijama za klasifikaciju stadiona UEFA izlaz iz tunela mora da bude sa glavne tribine i sto blize centralnoj liniji. Svlacionice bi i mogle ostati na juznoj tribini (iako nikada nisam cuo za takav prijedlog) ali bi morali napraviti koridor od svlacionica do tunela na zapadu.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.