Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

IK-IK
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la IK-IK » 21 mar 2013, 00:00

nerminh74 je napisao/la:
NikolaPekovic je napisao/la:
denisov je napisao/la:nazalost problem je sto raja u RS ne mogu ocima sve sto je iz ostatka Bosne,iako je Zenica pozeljela dobodoslicu vi se i dalje pitate za atmosferu kakva bi bila,,,smijesni ste majkemi,10 puta bolja nego u BL i Laktasima garanatujem..a Mile ce sredit da Igokea na kraju zaigra bar u BL.poz
Postujem to sto se Zenica ponudila da ugosti Igokeu,ali nezamislivo mi je da idem tamo i da bodrim klub.Pa necete samo vi biti tu prisutni,dosli bi i navijaci iz RS i evo ok igra se u Zenici i ja dodjem sa zastavom RS i salom Igokee(jer je igokea ipak srpski klub)sta mislis kako bi prosao?? Zato mislim da je najbolje da ukoliko Igokea bude igrala EL da igra u RS,iako nemam nista protiv FBIH ali eto iz gore navedenog razloga,i iz jos njih..
mislim da ako dodzes sa salom igoke ili bilo cim drugim, ali bez ikakvih nacionalnih obiljezija i neces imati ni jedan problem

Hoce se jos i ti uslovi postavljati molim te? Zastava drzave je najnormalnija stvar i jedan od osnovnih obiljezja kad se igraju utakmice. I NARAVNO, da bi u Zenicu prostrli zastavu RS ne zbog provokacija nego zbog navijanja, ali srecom do toga nece doci jer se u Zenici EL igrati nece.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 mar 2013, 00:01

IK-IK je napisao/la:Zastava drzave je najnormalnija stvar
Koje države ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 21 mar 2013, 07:04

Bojim se da ce ovo otici u pogresnom pravcu , Igokea ni u jednom trenutku nije razmisljala da EL igra negdje van RS-a...
ZELJEZNICAR 1921!

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 21 mar 2013, 07:37

zizu1991 je napisao/la:
Koje države ?
E čuj zastava države ... :roll:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 mar 2013, 09:29

Krivo se bit ce izrazio, pa evo da ga ispravim, hoce reci ''zastava mog naroda'', odnosno zastava srpskog naroda, nebitno bio iz Srbije, BiH ili Čada, nema tu filozofije. Sto je potpuno normalno. Pola ljudi mu nista ne bi reklo, al bi se u drugoj polovici naslo onih kojima bi smetalo i nastao bi bezveze problem, zato shvacam njihovu zelju da igraju u Boriku.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 mar 2013, 10:31

ionako neće igrat EL, nemojte se previše hvatat i raspravljat oko toga..neće to dozvoliti ovi iz ABA i ULEB-a, vidis da sve kontriraju i samo traže kako da izbace Igokeu
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

IK-IK
Kontakt:

Post Postao/la IK-IK » 21 mar 2013, 15:48

zizu1991 je napisao/la:
Koje države ?
Jao, zaista se izvinjavam zbog ovog "drzava", evo ENTITETA iz kojeg je ovaj klub. Dakle, s obzirom da forsirate politicku stranu ove price, Igokea je iz entiteta zvanog RS i na utakmicama ce svakako da se vijori ta zastava, dalja prica na tu temu je degutantna s obzirom da ste jedva docekali temu zastave i raspravu na politickoj strani a ovo je sport TACKA.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 mar 2013, 18:26

IK-IK je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
Koje države ?
Jao, zaista se izvinjavam zbog ovog "drzava", evo ENTITETA iz kojeg je ovaj klub. Dakle, s obzirom da forsirate politicku stranu ove price, Igokea je iz entiteta zvanog RS i na utakmicama ce svakako da se vijori ta zastava, dalja prica na tu temu je degutantna s obzirom da ste jedva docekali temu zastave i raspravu na politickoj strani a ovo je sport TACKA.
prvo
BRAVO apsolutno se slazem, ovo je sport
onda pored rekvizita kluba sta ce ti zastave drzava i/ili njenih administrativnih jedinica

samo kod nas u regiji se nose takve zastave a svugdje drugdje su to zastave klubova, pa cak u baskiji i barceloni koji uopste ne vole spaniju

drugo
kada sam rekao ne nosite zastavu rs-a mislio sam u tonu rasprave a koja se vodila da li bi zenicani ili sarajlije navijali za igokeu i da li bi njenim navijacima pravili probleme i ljepo sam rekao da bi navijali za istu, a navijacima koji bi dolazili iz ra-a 90% niko nebi nista jedino bi MOZDA bili negativni reakcija ako bi se razvijala zastava rs-a i ako npr. meni ona vise ne smeta i to naravno da nije bilo nikakvo uvjetovanje
sto vise da cak u grbu ili zastavi igoke imaju 4 s (znam da nemaju samo navodim hipoteticku situaciju) i da razapnu takvu zastavu od 20 metara mislim da opet 90% (i preko) ljudi u zenici ili sarajevu to nista nebi smetalo jer svi znaju da igokea dolazi iz rs-a
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 21 mar 2013, 18:35

Ma džaba rasprava nebi Mile dozvolio da se igra igdje drugo sem RS. Zamislite sitauciju da se igra u Tuzli,Zenici, Sarajevu i dođe puna dovorana i da max podrsku Igokei. A i zna Mile da sem podrske Igokeii bilo bi tu sigurno i Bosnom behar i vjerovatno pokoja pjesma. I vrlo on dobro zna da su vece sanse da ce to proci bez incidenta i da bi gradani sve ucinili da prestave Igokeu kao klub iz Bosne i Hercegovine i vejrovatno bi bilo mnogo vise zazstava BiH nego Igoker i RS. A dok ako se u RS bude igralo mozda negdje mala zastav aBIH bude zbog protkola ostalo cesve da bude da se Igokea predstavi koda veze nema sa BiH. On ce gurat ovu drugu opciju pa i pod cijeniu da Igokea neigra EL.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 21 mar 2013, 22:57

kad toliko pricate kako je igokea bosanski klub sto onda savez nije pomogao klubu kad se pravila dvorana pa da bude i za euroligu.. kad treba pomoci nema ih, ali tu su kad se treba kititi tudjim perjem

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 21 mar 2013, 23:21

aco93 je napisao/la:kad toliko pricate kako je igokea bosanski klub sto onda savez nije pomogao klubu kad se pravila dvorana pa da bude i za euroligu.. kad treba pomoci nema ih, ali tu su kad se treba kititi tudjim perjem
e moj aco,
zar nisi skontao da je puno licemjera na ovome forumu.Meni je Igokea draga kao Trepča iz Kosovske Mitrovice :lol: .
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 mar 2013, 00:27

aco93 je napisao/la:kad toliko pricate kako je igokea bosanski klub sto onda savez nije pomogao klubu kad se pravila dvorana pa da bude i za euroligu.. kad treba pomoci nema ih, ali tu su kad se treba kititi tudjim perjem
Ja koji sam uz KK Bosnu cijeli svoj zivot, vjerovao ti meni ili ne ako bi kojim slucajem Igokea igrala u Zetri (mada skoro pa nemoguce) isao bih na utakmice, vjerovatno sve. Do prije 6-7 godina to mi je bilo nemoguce i pomisliti, ali sam pozelio dobru kosarku vidjeti uzivo. Sto se tice navijanja, mada ne znam vase pjesme (ako ih i imate?) ali bih navijao za vas svim srcem kao za bilo kojeg bh. predstavnika, osim naravno moje KK Bosne.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 mar 2013, 01:41

Savez je toliko pomogao i ostalim klubovima da su svi u raspadu osim dva kluba Igokea i Širokog.

Naravno da će "skoro" svako u BiH biti uz Igokeu. Neće mi pojedinci pokvariti nešto što dolazi i što predstavlja moju državu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 mar 2013, 17:24

Koja nepravda naspram KK Igokea :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 22 mar 2013, 17:30

Od čega će savez pomoći? Jedva stigli na nulu jer su prethodni ostavili debeo dug i kakve veze KS BiH ima sa izgradnjom dvorane? Pa u Sarajevu savezu naplaćuju 1500KM dnevno za korištenje dvorane, ti bi da oni Igokei grade ili nekom drugom klubu...

U svakom slučaju Igokeu su odlučili izbaciti iz svih kombinacija.. Radilo se na tome i uspjeli su... Trebaju ovi "manji" klubovi odustati,kad je već cilj da Zvezda, Partizan, Olimpija, Cibona, Cedevita igraju u Euroligi, neka naprave ligu za njih.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 22 mar 2013, 21:27

Novinari su malo neinformirani danas. Ni jedno pravilo nije promjenjeno. Standardi za igranje europskih takmicenja su odavno poznati, oni su na snazi vec nekoliko sezona i nisu doneseni od strane ABA lige. Dodik glumi nevinu zrtvu i skuplja jeftine politicke poene. Saga ce se nastaviti preko ljeta, ali nema puno sanse da u RS zasvira Devotion. Dodik to zna odavno, samo koristi priliku da bude pozitivac u javnosti. Mozda bi im dali sansu za tranziciju da su marketinski interesantni, ali nisu. Po svemu sudeci Cedevita ili Olimpija ce u kvalifikacije nezasluzeno

Ja se ne slazem s ovim pravilima i bio sam protiv kad je Cibona imala garantirano mjesto, klub za koji navijam. Ali nije da se pravila neznaju odavno, ovo je cisto pranje mozgova koje vam serviraju novinari.

Davno se protiv toga trebalo boriti, kad je Jordi pola europskih klubova oteo FIBI, ukljucujuci Cibonu i Zadar. Sad je za to kasno jer se ni jedan mocniji klub (Panathinaikos, Efes, Barcelona, Olympiacos, Maccabi, Real, Unicaja, Caja, Fenerbahce, CSKA) nece odreci A licence i lagodnog igranja najjaceg takmicenja, kao sto se ni Cibona, Olimpija i Partizan nisu htjeli odrec kad su imali trogodisnje ugovore

I isto kao sto se Euroliga rjesila Aleksandrovcana, tako ce jednog dana i Beogradjana, Zagrebcana i Ljubljancana. Jer tu nema novaca. To godinama upozoravam ljude na jednom hrvatskom forumu.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 22 mar 2013, 21:42

konobar23 je napisao/la:Novinari su malo neinformirani danas. Ni jedno pravilo nije promjenjeno. Standardi za igranje europskih takmicenja su odavno poznati, oni su na snazi vec nekoliko sezona i nisu doneseni od strane ABA lige. Dodik glumi nevinu zrtvu i skuplja jeftine politicke poene. Saga ce se nastaviti preko ljeta, ali nema puno sanse da u RS zasvira Devotion. Dodik to zna odavno, samo koristi priliku da bude pozitivac u javnosti. Mozda bi im dali sansu za tranziciju da su marketinski interesantni, ali nisu. Po svemu sudeci Cedevita ili Olimpija ce u kvalifikacije nezasluzeno

Ja se ne slazem s ovim pravilima i bio sam protiv kad je Cibona imala garantirano mjesto, klub za koji navijam. Ali nije da se pravila neznaju odavno, ovo je cisto pranje mozgova koje vam serviraju novinari.

Davno se protiv toga trebalo boriti, kad je Jordi pola europskih klubova oteo FIBI, ukljucujuci Cibonu i Zadar. Sad je za to kasno jer se ni jedan mocniji klub (Panathinaikos, Efes, Barcelona, Olympiacos, Maccabi, Real, Unicaja, Caja, Fenerbahce, CSKA) nece odreci A licence i lagodnog igranja najjaceg takmicenja, kao sto se ni Cibona, Olimpija i Partizan nisu htjeli odrec kad su imali trogodisnje ugovore

I isto kao sto se Euroliga rjesila Aleksandrovcana, tako ce jednog dana i Beogradjana, Zagrebcana i Ljubljancana. Jer tu nema novaca. To godinama upozoravam ljude na jednom hrvatskom forumu.
slika

Konačno neko ko razumije u čemu se radi. :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 mar 2013, 00:32

konobar23 je napisao/la:Novinari su malo neinformirani danas. Ni jedno pravilo nije promjenjeno. Standardi za igranje europskih takmicenja su odavno poznati, oni su na snazi vec nekoliko sezona i nisu doneseni od strane ABA lige. Dodik glumi nevinu zrtvu i skuplja jeftine politicke poene. Saga ce se nastaviti preko ljeta, ali nema puno sanse da u RS zasvira Devotion. Dodik to zna odavno, samo koristi priliku da bude pozitivac u javnosti. Mozda bi im dali sansu za tranziciju da su marketinski interesantni, ali nisu. Po svemu sudeci Cedevita ili Olimpija ce u kvalifikacije nezasluzeno

Ma jok nisi ti upoznat.Beograd je to sve skuhao. ;) :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 23 mar 2013, 00:44

totalno sam operisan od nacionalizma i tih po meni nebitnih stvari. Cijelu sezonu sam navijao za igokeu,da dodju do te prve pozicije, i nekako mi je bas bilo drago iako oni sebe ne nazivaju bosanskim klubom,nego srpskim. Nekako sam vjerovao da je ipak ovo sve Bosna,kakav god da je. Redovno sam citao po srpskim portalima, prvenstveno ****.rs, srpski F4 ce biti (racunajuci tu i igokeu) ali eto na to bih se samo nasmijao. I onda sezona gotova, i dodje jedno glavato stvorenje kakav je dodik, i pocne pricu o tome kako je to uspjeh RS, kako se RS treba ocijepiti, kako je RS nezavisna drzava, kako je RS ovo zasluzio,i onda shvatim da sam jedan veliki levat bio. Ne mogu samo da vjerujem kako ljudi koji realno nemaju sta da jedu, ciji je standard zivota, bruto plata mnogo manja nego u Federaciju tu pricu podrzavaju. Vjerujte nakon ovoga svega, ovih clanaka o srpstvu i igokei kao ponosu te ideologije, da bih volio da ih partizan ili radnicki lagano razbije na F4, i da ne vide tu euroligu
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 23 mar 2013, 00:47

Koliko god oni bili bosanski klub , kada sa jedne strane stavim Igokeu i MeĐeda , a sa druge npr. Cibonu , Cedevitu , Partizan , draze bi mi bilo da ovi drugi igraju EL
ZELJEZNICAR 1921!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.