Ovo je nešto svježe, realno mi na velikim takmičenjima u zadnjih 10 godina, u svim ekipnim sportovima, nismo ostvarili neki podvig, obično smo bili samo prolaznici.effe_sa je napisao/la: ↑18 jun 2021, 00:05Velika pobjeda i svaka čast djevojkama. Baš veliki podvig, a i vidi se s koliko emocija i želje za pobjedom igraju. Tako je i u kvalifikacijama bilo a sada su ostvarile veliku pobjedu n EP. Ali ne smiju se ni opustiti, jer 1999. su tako naše košarkašice dobile Rusiju, tada velikog favorita pa su se poslije zaredali porazi i ispadanje u grupi. Naravno da bi sada trebalo biti drugačije ali moraju i dalje zapeti.
Isto tako ne treba umanjivati ni druge značajne pobjede drugih selekcija, imali smo ih itekako, ali mi navikli samo poraze pamtiti. I muška košarkaška repka je imala itekako velikih pobjeda, a ne treba zaboraviti da su 1993. godine bili i 8. na EP.
Ali ovo što naše košarkašice rade jeste posebna čarolija i posebna je stvar nakon 22. godine vratit se na košarkašku smotru i pobijediti Belgiju koja je danas bila apsolutni favorit. Treba to sada sve krunisati i prolaskom u narednu fazu takmičenja.
Muška repka tri prvenstva, pobjeda je bilo, ali opet od tri pokušaja nismo uspjeli proći grupu. Repka fudbal jedno prvenstvo, nismo napravili podvig, rukomet dva prvenstva, nismo napravili podvig.
Ostale selekcije nisu ni igrale velika takmičenja, dobro bilo je mladih selekcija košarkaških na prvenstvima (fantastičnih uspjeha je bilo, od onog četvrog mjesta U18, preko zlata Musine generacije do onog historijskog nastupa čini mi se U17 repke na Svjetskom), bilo je i kadeta u fudbalu na prvenstvima, ali to je ipak omladinski nivo.
Eventualni prolazak košarkašica u nokaut fazu bi sasvim sigurno bio najbolji sportski rezultat ekipnih selekcija naše države u zadnjih 20 godina. Čast sjedećoj odbojci, ali ovo je neki drugi nivo.