RŠD Velež Mostar

AlemC85
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 15 mar 2024, 13:16

Rodjenimostar je napisao/la:
15 mar 2024, 11:56
Upravo tako, iz tog razloga utakmica protiv Širokog imala je duplu važnost jer samom eliminacijom Širokog povećala bi se šansa za tim da 4.mjesto vodi u Evropu. Nažalost, ovako je sve pod velikim upitnikom. Najgore od svega je da smo mi i Sarajevo trenutno najgori u ligi u proljetnom dijelu. Baš za nepovjerovati kako olako sve prokockamo ali eto opet se nadam da ćemo se trznuti i početi ličiti na klub iz prvog dijela.
Nema sanse da ce Borac prokockati duplu krunu. Kad su sa izmijesanim sastavom pobijedili Sarajevo, sta bi tek slabijim ekipama radili ? Prosle sedmice njihov predsjednik je jasno rekao da zele oboriti sve rekorde, pa do osvajanja duple krune.

Jedino Zrinjski moze trenutno paritati Borcu, mada su i oni katastrofalni pod palicom ovog djetica sa Cetinja.

Velez sam odlucuje o svojoj sudbini.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 mar 2024, 13:38

Zavrseni papiri za Iranca. :D

Ako pokaze ono sto zna i zasto je representativac, bit cemo puno jaci u zadnjem dijelu prvenstva.

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 15 mar 2024, 13:39

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
15 mar 2024, 13:15
Puna podrška Upravi,Stručnom štabu i igračima :bih: Sve pohvale dječacima iza gola koji navijaju bez incidenata.
Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune. Kad treba kupiti kartu,člansku, podržati ma ko će to ali čim se barka zaljulja evo štakora. Dosadni ko komarci na pikniku. Deratizacija pod hitno!
u sridu, kao i uvijek... :clap:

Abduljnasri
Kontakt:

Post Postao/la Abduljnasri » 15 mar 2024, 14:27

Puna podrška Upravi,Stručnom štabu i igračima :bih: Sve pohvale dječacima iza gola koji navijaju bez incidenata.
Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune. Kad treba kupiti kartu,člansku, podržati ma ko će to ali čim se barka zaljulja evo štakora. Dosadni ko komarci na pikniku. Deratizacija pod hitno!
Kakvi dječaci .. ima tu svasta iza gola.. dodji pa vidi .. nije sramota i ti da budes ako su ljudi tu od 30 40 50 godina

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 15 mar 2024, 14:35

Svima mogu biti dedo ili barem babo.....

Abduljnasri
Kontakt:

Post Postao/la Abduljnasri » 15 mar 2024, 14:48

15 mar 2024, 14:35
Svima mogu biti dedo ili barem babo.....
Nema veze ,ako si na nogama bujrum iza gola

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 15 mar 2024, 15:06

15 mar 2024, 11:51
Gulaš je naš ubjedljivo najbolji igrač i na sve načine trebali bismo ga pokušati zadržati.
Da je dobar igrač sigurno ali ubjedljivo najbolji ne bi se složio sa tim.
Čak i ne možeš reći da imamo tako nekog ko se izdvaja ako mislimo na kontinuitet.
I Gulašvili bljesne pa ga ne bude po 2/3 utakmice nigdje,bilo je partija gdje se nije vidio nikako.
Ako bi gledali kontinuitet igara Hrkać to uz Hadzikića drži nekako skoro uvijek na istom nivou mada i oni imaju ponekad padova.Poslije njih dvojice onda bi za ovu sezonu stavio Vehabovića,Oreča i Gulašvilija.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Rodjenimostar
Kontakt:

Post Postao/la Rodjenimostar » 15 mar 2024, 15:11

Espiritosanto je napisao/la:
15 mar 2024, 15:06
Gulaš je naš ubjedljivo najbolji igrač i na sve načine trebali bismo ga pokušati zadržati.
Čak i ne možeš reći da imamo tako nekog ko se izdvaja ako mislimo na kontinuitet.
I Gulašvili bljesne pa ga ne bude po 2/3 utakmice nigdje,bilo je partija gdje se nije vidio nikako.
Ako bi gledali kontinuitet igara Hrkać to uz Hadzikića drži nekako skoro uvijek na istom nivou mada i oni imaju ponekad padova.Poslije njih dvojice onda bi za ovu sezonu stavio Vehabovića,Oreča i Gulašvilija.
Slažem se s ovim, međutim Guli je veoma važan u našoj igri i bit će baš teško nadomjestiti njegov odlazak. Bit će ključna njegova forma za utakmice do kraja sezone.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 mar 2024, 15:25

Lijepa vijest za nedjelju. Mislio sam da će perzijanac dobiti dozvolu tek od trećeg kruga ali evo, super vijesti.
Još na početku sam rekao da nam evropa bukvalno zavisi od Gholamija, tj kakav će biti. I dalje stojim iza toga.
Ekipa kada ima jaku odbranu igra rasterećenije i nadam se da ćemo u Gholamiju dobiti pravo pojačanje.
Očekujem dobru posjetu u nedjelju.
Sastav koji mora istrčati:
........................Hadžikić.................
Oreč.........Hrkać........Gholami........Šturm
......Vehabović........Halilović.......Čaić.....
.....Gulli..............Haskić...........Suljić.....
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 15 mar 2024, 15:27

15 mar 2024, 15:11
Espiritosanto je napisao/la:
15 mar 2024, 15:06
Slažem se s ovim, međutim Guli je veoma važan u našoj igri i bit će baš teško nadomjestiti njegov odlazak. Bit će ključna njegova forma za utakmice do kraja sezone.
Sigurno,mi zamjenu za ovu trojicu gore nemamo i baš će biti bitna njihova forma.
Što se tiče ako dođe do njegovog odlaska bit će dosta igrača kojima ističu ugovori na ljeto a mogu igrati poziciju krila.
Prije svega Mamić i Kuprešak iz Širokog Vazde iz Zvijezda a vjerujem da bi i Pantelić rado opet došao.
Samo neki od igrača iz naše lige a sigurno će biti i stranaca na tržištu.Samo da mi europu izborimo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 mar 2024, 15:35

Ne znam šta ste vidili u Panteliću osim što ga je nedavno lopta pogodila u glavu :D .
Mislim da je Gulliu veliki motiv da ostane u Veležu, a ako ode, naći će se adekvatna zamjena za njega.
Meni je važnije da se rješimo igrača koji su preplaćeni a ništa nam ne koriste.
Nek njih otjeramo, dovedemo upola manji broj kvalitetnijih igrača, već smo na dobitku.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 15 mar 2024, 16:17

11/11
Kao u sezoni 2018/19 :mrgreen:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 15 mar 2024, 16:31

Domić
Dzafic
Halilovic E
Šturm
Zvonic
Peco

ZBOGOM LJETOS ZAHVALIT IM SE I NOGA

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 15 mar 2024, 16:42

Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune.
Jucer na dedari - igraci se poredali i cekaju prvi sudijaki zvizduk, a strucnjak sa vrha dedare oplete po Suljicu.
"Najedi se, sp.rcim ti majku, debilu, ovakav si, onakav si..." Znaci i prije prvog sudijskog zvizduka selektori sa tribina rade pritisak i ubijaju u pojam vlastite igrace.

Nedugo zatim Prses izvodi korner sa lijeve strane, povici prema njemu sa tribina...nakon ubacaja u peterac Bender hvata loptu. Opet salve psovki prema Prsesu.

Trebalo bi mi 20 stranica da ispisem sta se sve govorilo i kakve gnusne psovke su upucivane nakon sto je bilo 0:2.

Bio sam na dosta utakmica nizih rangova, slusao sam kako navijaci (posmatraci) psuju sudije, protivnicke igrace, a samo u rijetkim slucajevima i svojim igracima.

Ono na dedari je za strucna psihijatrijska vjestacenja zrelo.

RA - Svaka cast :bow:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 mar 2024, 16:48

Treba stati u kraj takvim tipovima definitivno.
Ako nećeš podržati svoj klub i igrača, izađi sa tribine!
Takvi navijači nam ne trebaju.

U nedjelju očekujem pune tribine i veliku podršku ekipi.
Konačno termin za poželit.

VVM
Kontakt:

Post Postao/la VVM » 15 mar 2024, 16:58

Zoom088 je napisao/la:
15 mar 2024, 16:42
Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune.
Jucer na dedari - igraci se poredali i cekaju prvi sudijaki zvizduk, a strucnjak sa vrha dedare oplete po Suljicu.
"Najedi se, sp.rcim ti majku, debilu, ovakav si, onakav si..." Znaci i prije prvog sudijskog zvizduka selektori sa tribina rade pritisak i ubijaju u pojam vlastite igrace.

Nedugo zatim Prses izvodi korner sa lijeve strane, povici prema njemu sa tribina...nakon ubacaja u peterac Bender hvata loptu. Opet salve psovki prema Prsesu.

Trebalo bi mi 20 stranica da ispisem sta se sve govorilo i kakve gnusne psovke su upucivane nakon sto je bilo 0:2.

Bio sam na dosta utakmica nizih rangova, slusao sam kako navijaci (posmatraci) psuju sudije, protivnicke igrace, a samo u rijetkim slucajevima i svojim igracima.

Druze moj, ne mozes ti sa budalama, da mogu nesto uraditi po tom pitanju, zabranio bi dolaske takvoj sorti ljudi.
Vokabular im se sastoji samo od psovki, mene bi bilo stid te navedene rijeci uputiti protivnickim igracima, a ne nasima.

Razumljivo je da ne idu rezultati u korist, da smo zapustili par utakmica, ali ako ces dati kritiku, pisi i pricaj normalno, a ne psovati sve redom.

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 15 mar 2024, 18:33

Mostarac12345 je napisao/la:
15 mar 2024, 16:31
Domić
Dzafic
Halilovic E
Šturm
Zvonic
Peco

ZBOGOM LJETOS ZAHVALIT IM SE I NOGA
dodao bih suljica... bez obzira sto poneksd par minuta bljesne...

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 15 mar 2024, 18:35

Zoom088 je napisao/la:
15 mar 2024, 16:42

nisu to navijaci ni posmatraci, to su piz.de koje kuci zenama ne smiju prnuti pa frustracije izbacuju na utakmici...

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 mar 2024, 21:40

Nedelja, svi iza gola!

slika
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 mar 2024, 23:53

ElimGarak je napisao/la:
15 mar 2024, 00:29
Ja imam par primjedbi na našu pas igru i što glumimo Wengerov Arsenal i Pepov City. Milion kratkih pasova stalno se teren gazi i uništava a imali smo najbolji travnjak u ligi. Neki će reći kiša al pogledajte ispred samih golova blato. Klub nema para na bacanje stalno da to sanira. Treba insistirati na engleskoj igri s dugim loptama jer ovo igranje od noge do noge će uništit travu do ljeta i onda džaba i tribina i svs. A i ne ide nam to s kratkim pasovoma tu smo tanki bolje onda čuvati travu.
Doce fino vrijeme i niknut ce trava opet,i opet ce teren biti super :kafa:

A sta da se igra Engleska igra,unistili bi sve lopte sto imamo stalnim nabijanjem naprijed :roll: ,jebote ko bi nam lopti napripravio ,moramo polako sa loptama.Zato nasi nece da pucaju na gol nikako nego hoce da se laganim dodirima usetaju u gool. :kafa:

Neko ranije napisa svi rade dobar poso ali nemamo rezultate ,sta nam fali?

Malo da se osvrnem na to sta nam fali.
Pa brate fali nam Bruno ko hljeb(nerazumna odluka je bila prodati ga,trebali su ga ostaviti a dovesti jos jednog slicno njemu i onda da imamo vise ciljeve)
Sta smo dobili.Otisla nam je glavna karika koja je organizovala napade,imo je dobar prelazak na tudju polovinu i precizan pas prema naprijed.Sto se tice odbrane ,uljevo je svojim stasom sigurnost,i cistio sve zivo u paru sa Hrkacem.Onaj Vidic iz Slogese nije vidio protiv njega .Sada kad on nije tu imamo konfuziju u odbrani pa sve vise igraca iz napada mora ici nazad da pomogne ,a to iziskiva trosenje snage i otiupljuje ostricu napada.To vam je glavni razlog sto smo slabiji nego jesenas plus toga jos neki igraci nisu u nekoj velikoj formi pa i to utice u slabim rezultatinma,ali ovo prvo je po meni 100% razlog sto smo slabiji.
Nadam se da ce Iranac bar do nekle vratiti ovaj nedostatak koji se stvorio odlaskom Brune,vidit ce mo sta moze ,za sad je upitnik mada govore da ce biti dobar,neka dok ga malo miknemo kako igra,mozda nas covjek dobro iznenadi.

Opet neki seru na Klafu (koji ima greskica) ali daleko od toga da ga treba nabiti nogom :crazy: .Samo pozitiva i podrska i idemo dalje a ako ne bude dobro ko u Posusju onda naravo ide kritika da mi je brat rodjeni libo me racqu ja samo gledam da Velezu bude bolje,pa ako zasluze kritiku i dobit ce je.Ovu jesu izgubili ali dobili su sve pohvale za htijenje,borbu i zelju i to nas samo interesuje . :salut: Idemo uzeti 3 boda u nedelju pa se onda pripremiti za Zeljkana ,bice luda utakmica haha :clap:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.