NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: NK Jedinstvo Bihać
Kako su trebali po gradu malo pjesme od Jedinstva vrtiti, staviti neku najavu, privukli bi jos veci broj navijaca. Vrijeme je ubilo se za utakmice.
-
- Kontakt:
Dobili nas kad smo igrali sa juniorima i kadetima. Ne sjecam se zbog cega smo morlai tako (ne znam jesu pripreme ili klasicno do uprave)nebeskasila je napisao/la: ↑18 apr 2025, 13:03Ali i oni su nas jedne godine nabili 7:0 u Bihacu, tako da vrijeme je da se to vrati barem malo.
- superFrankie
- Kontakt:
Evo Usksport ba ce prenositi danas utakmicu preko YT-a
- SoloControTutti
- Kontakt:
Upravo je klub na zvanicnoj stranici da je zabranjeno prenositi tekmu bilo kome na tekmi i da nemaju dopustenje da snimaju istu jer bi mogli kao klub oni da snose posljedice itd.
-
- Kontakt:
Mislim da to mora dozvoliti savez.SoloControTutti je napisao/la: ↑19 apr 2025, 14:43Upravo je klub na zvanicnoj stranici da je zabranjeno prenositi tekmu bilo kome na tekmi i da nemaju dopustenje da snimaju istu jer bi mogli kao klub oni da snose posljedice itd.
Danas realno loša utakmica s obzirom na ,,kvalitet,, Radničkog.
Očigledno je bila unaprijed upisana pobjeda, podcijenjivanje protivnika uvijek košta.
Bez 3 najjača igrača započeti utakmicu je pomalo ambiciozno, tek kad su ušla njih trojica Zara, Marriaga i Mateja druga ekipa je bila na terenu sa pola gasa su data 2 gola.
Hadra i Zgonjanin= beton betona nema šta, golman je nekako pogubljen primili smo gol iz greske u komunikaciji, u nekim slucajevima izlazi na loptu kad ne treba kad treba povlaci se na liniju ima čudno kretanje skroz
Husović taman proigrao i zaslužio prvu postavu ali 3 čista gola u prvom poluvremenu nije dao, na stranu što je brz ali šuterski sa 2-3 metra ništa, šteta bio je i sebican kad u drugom poluvremenu jbg previse zeljan gola ali izokrenulo se sve nazalost
Također, drago mi je da je Ogi prešao u vezni red po meni momak se ubio za krila i napad.
Sad idemo u Rahic i mislim da možemo i tu ocekivat bodove, nadati se najboljem ali Adzeme bez kalkulacija što se mene tice zabij 3 gola sa prvom ekipom a onda stavljaj sve juniore sto se mene tiče
Očigledno je bila unaprijed upisana pobjeda, podcijenjivanje protivnika uvijek košta.
Bez 3 najjača igrača započeti utakmicu je pomalo ambiciozno, tek kad su ušla njih trojica Zara, Marriaga i Mateja druga ekipa je bila na terenu sa pola gasa su data 2 gola.
Hadra i Zgonjanin= beton betona nema šta, golman je nekako pogubljen primili smo gol iz greske u komunikaciji, u nekim slucajevima izlazi na loptu kad ne treba kad treba povlaci se na liniju ima čudno kretanje skroz
Husović taman proigrao i zaslužio prvu postavu ali 3 čista gola u prvom poluvremenu nije dao, na stranu što je brz ali šuterski sa 2-3 metra ništa, šteta bio je i sebican kad u drugom poluvremenu jbg previse zeljan gola ali izokrenulo se sve nazalost
Također, drago mi je da je Ogi prešao u vezni red po meni momak se ubio za krila i napad.
Sad idemo u Rahic i mislim da možemo i tu ocekivat bodove, nadati se najboljem ali Adzeme bez kalkulacija što se mene tice zabij 3 gola sa prvom ekipom a onda stavljaj sve juniore sto se mene tiče
-
- Kontakt:
Morao je odmoriti malo igrace. Znalo se da cemo ovo dobiti bez nekog velikog truda. Husovic je promasio previse prilika, ali nema veze , nije ga islo. Rutinska pobjeda. Radnicki jednom dosao do naseg gola. Volio bih da smo dobili sa vise razlike da poboljsamo gol razliku, ali opet dobro i ovo. Protiv Rahica ocekujem pobjedu, jer sva sljedeca gostovanja ce tesko biti izvuci koji bod. Dobro se trebaju pripremiti sad za subotu
- superFrankie
- Kontakt:
Ne bih se slozio sa tim da smo tek proigrali kad su njih trojica usli. U prvom poluvremenu smo promasili najmanje 3 zicera, plus barem nam jedan cist penal nije dosudjen. Trebalo im je malo odmora i nije mogao bolju utakmicu izabrati za to. Ostaje zal za tim sto ih nismo dobili sa vecom razlikom, ali opet lagana pobjeda i bitna 3 boda su tu. Oni su bukvalno jednom prisli golu i dali ga, nije kao da su nesto razigravali. Pozitivna stvar je ta sto smo dali dva gola iz kornera, ne sjecam se kad se zadnji put to desilo. 9. utakmica zaredom bez poraza isto nije mala stvar, jos smo zavrsili utakmicu bez kartona, tako da ce svi biti na raspolaganju za gostovanje Rahicu. Nadam se nastavku dobrih rezultata i igara i pobjedi protiv Gornjeg Rahica
-
- Kontakt:
Ne znam jesmo li gledali istu utakmicu, ali svako ima pravo na mišljenje. Momci igrali vrhunski. Pogodili smo stativu u prvom poluvremenu, Husović imao 3 šanse nije realizirao pa Bože moj. Realno je trebalo biti 6:1 za nas, s obzirom na to kako smo mašili šanse. Treba njihovog golmana pohvaliti, momak je imao par dobrih odbrana. Oni su došli prvi put pred gol i odmah ga dali, sreća yebi ga.
Mateo držao sredinu, Obradov i kasnije Božić ubili ih sa strane, a Salkanović ima osjećaj za prostor i za gol. Imamo trenutno ekipu za prva 3 mjesta, realno gledano
Sad u Rahić po pobjedu

Igraci nam nisu bili registrovani ,tj. kasnila registracija, igrala djeca i 2-3 senioragattuso1919 je napisao/la: ↑19 apr 2025, 13:24Dobili nas kad smo igrali sa juniorima i kadetima. Ne sjecam se zbog cega smo morlai tako (ne znam jesu pripreme ili klasicno do uprave)nebeskasila je napisao/la: ↑18 apr 2025, 13:03Ali i oni su nas jedne godine nabili 7:0 u Bihacu, tako da vrijeme je da se to vrati barem malo.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
-
- Kontakt:
Sad napasti prvo mjesto i premijer ligu 

Iskreno, da ima jos 10-12 utakmica do kraja i sam bih možda očekivao al ovako 7 još nažalost, 14 bodova smo izgubili kući da smo kojim slučajem uzeli sve domaće imali bi 44 boda ali ipak mislim da ćemo biti u top 5.
Drago mi je da će pomoćni biti gotov do početka nove sezone, ipak je to ogroman napredak za klub i uslove…
Lično imam velika očekivanja za iduću sezonu ako se većina uspije zadržat u Bihaću i svi ovi uslovi, ali ono što nas je*e uvijek je podizanje u nebesa ako u prvih 5 kola imamo 12-15 bodova, ali budimo realni svi mi momci sa foruma isto poletimo kad vidiš da ima neke šanse jbg poletiš, bude ti drago u pm, svaka kafana priča o Jedinstvu…
Ako Bog da, samo raditi u tišini što se svega tiče kad je u pitanju pokušaj ulaska u PL, obezbjediti sredstva, redovne plate i uspjeh neće izostat…
Dečki su je**na klapa trenutno!
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
E to je to svaka kafana prica o Jedinstvu, bravo.Bihac1299 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 23:06Iskreno, da ima jos 10-12 utakmica do kraja i sam bih možda očekivao al ovako 7 još nažalost, 14 bodova smo izgubili kući da smo kojim slučajem uzeli sve domaće imali bi 44 boda ali ipak mislim da ćemo biti u top 5.
Drago mi je da će pomoćni biti gotov do početka nove sezone, ipak je to ogroman napredak za klub i uslove…
Lično imam velika očekivanja za iduću sezonu ako se većina uspije zadržat u Bihaću i svi ovi uslovi, ali ono što nas je*e uvijek je podizanje u nebesa ako u prvih 5 kola imamo 12-15 bodova, ali budimo realni svi mi momci sa foruma isto poletimo kad vidiš da ima neke šanse jbg poletiš, bude ti drago u pm, svaka kafana priča o Jedinstvu…
Ako Bog da, samo raditi u tišini što se svega tiče kad je u pitanju pokušaj ulaska u PL, obezbjediti sredstva, redovne plate i uspjeh neće izostat…
Dečki su je**na klapa trenutno!
Ja bi volio da mogu biti tako optimistican nekad opet crveno-bijeli brate, osjetio sam emociju u ovome tekstu.
Koji smo mi bolesnici **** mu zivot.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ali prije svega ovoga hajcao i nadao se svemu ovome je brat @harden.
Pisao je o ovoj ekipi i igracima jos u prelaznom roku kad je malo ko pojma imao i vjerovao vise od Adzema.
Pisao je o ovoj ekipi i igracima jos u prelaznom roku kad je malo ko pojma imao i vjerovao vise od Adzema.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- SoloControTutti
- Kontakt:
Jedini problem je ako ovo bude samo jos jedan bljesak kao sto je znalo biti u zadnjih 15 i kusur godina. Dobra polusezona ili sezona dobrog rada i onda udaris u dno pun blata po kojem se ponovo valjas par godina do novog bljeska i tako u krug.
Poenta je imati kontinuitet dobrog rada, raditi svakodnevno na tome da ostavis dobre igrace, trenera, da pojacavas ekipu, da svako radi svoj posao klvaitetno od strane struke i ljudi u klubu, da se radi 24/7. Cisti racuni, redovne plate igracima, tem building i eventi, infrastruktura itd. Treba barem dvije pune sezone tog nivoa da bi pricali onda o konkretnim stvarima i rezultatima, ljudima malo treba i to se vidi ove polusezone, od ocaja do sjaja u ako kratkom roku sve kad se radi kako treba, nadam se da ce ovaj put napokon to biti slucaj i da ce se nastaviti jos jace iduce sezone, da cemo imati tim na koji ce svi biti ponosni i jedva cekati vikende da se ide na tekmu.
Poenta je imati kontinuitet dobrog rada, raditi svakodnevno na tome da ostavis dobre igrace, trenera, da pojacavas ekipu, da svako radi svoj posao klvaitetno od strane struke i ljudi u klubu, da se radi 24/7. Cisti racuni, redovne plate igracima, tem building i eventi, infrastruktura itd. Treba barem dvije pune sezone tog nivoa da bi pricali onda o konkretnim stvarima i rezultatima, ljudima malo treba i to se vidi ove polusezone, od ocaja do sjaja u ako kratkom roku sve kad se radi kako treba, nadam se da ce ovaj put napokon to biti slucaj i da ce se nastaviti jos jace iduce sezone, da cemo imati tim na koji ce svi biti ponosni i jedva cekati vikende da se ide na tekmu.
U 2025. godini iz Budžeta Grada Bihaća imamo izdvajanja po stavkama:
*Sufinanciranje rada NK Jedinstvo 350.000 KM
*NK Jedinstvo - obaveze po vansudskom poravnanju 120.000 KM
Pored ove dvije stavke doznačena su sredstva za izgradnju pomoćnog terena, te za rekonstrukciju glavnog terena i izgradnju atletske staze.
Ova naznačena sredstva su dovoljna za funkcionisanje u jednoj polusezoni, pa me zanima kakav je plan za sezonu 2025/2026. koja počinje u augustu mjesecu ove godine.
Da li to znači da je ova Uprava pronašla veliki broj sponzora nevezanih za gradske pare ili su uspjeli troškove smanjiti za duplo, iako možda očekuju rebalans Budžeta i nova doznačena sredstva od Grada. I ptice na grani znaju da se sezona ove lige ne može odigrati bez minimalno 600.000 KM.
Da budem jasan, ja sam prezadovoljan sportskim segmentom, odavno nismo imali ekipu koja ima i glavu i rep, plus kvalitetetan stručni štab, samo se bojim da je ovo još jedan bljesak koji će nas samo unazaditi još više.
Treba uzeti u obzir da će iduće godine Prva liga Federacije barem po imenima klubova biti najjača od svog postanka, plus po svemu sudeći i iduća sezona donosi ispadanje velikog broja ekipa, jer kako stvari stoje ide se u spajanje Prve lige FBiH i Prve lige RS.
*Sufinanciranje rada NK Jedinstvo 350.000 KM
*NK Jedinstvo - obaveze po vansudskom poravnanju 120.000 KM
Pored ove dvije stavke doznačena su sredstva za izgradnju pomoćnog terena, te za rekonstrukciju glavnog terena i izgradnju atletske staze.
Ova naznačena sredstva su dovoljna za funkcionisanje u jednoj polusezoni, pa me zanima kakav je plan za sezonu 2025/2026. koja počinje u augustu mjesecu ove godine.
Da li to znači da je ova Uprava pronašla veliki broj sponzora nevezanih za gradske pare ili su uspjeli troškove smanjiti za duplo, iako možda očekuju rebalans Budžeta i nova doznačena sredstva od Grada. I ptice na grani znaju da se sezona ove lige ne može odigrati bez minimalno 600.000 KM.
Da budem jasan, ja sam prezadovoljan sportskim segmentom, odavno nismo imali ekipu koja ima i glavu i rep, plus kvalitetetan stručni štab, samo se bojim da je ovo još jedan bljesak koji će nas samo unazaditi još više.
Treba uzeti u obzir da će iduće godine Prva liga Federacije barem po imenima klubova biti najjača od svog postanka, plus po svemu sudeći i iduća sezona donosi ispadanje velikog broja ekipa, jer kako stvari stoje ide se u spajanje Prve lige FBiH i Prve lige RS.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
-
- Kontakt:
Daleko je nama i dalje PL. To sto smo uvezali neke utakmice bez poraza ne znaci nista. I dalje ne znamo na koji nacin klub funkcionise. Sve je sad super, ali treba klub na ovaj nacin drzati godinama, a ne samo par mjeseci. Ako ne budu razmisljali godinu unaprijed imacemo opet problem sljedecu sezonu. Zamislite kakva ce liga biti sljedece godine jer ce 4 premierligasa doci u ovu ligu. Nama malo treba da se grad digne za ovsj klub. Bez obzira da smo zadnji na tableti dvije pobjede i eto price o Jedinstvu.
Svi oni koji malo ozbiljnije prate stanje u našem nogometu znaju da je Premijer liga BiH miljama ispred Prve lige FBiH, a pogotovo ispred Prve lige RS.
Od naredne sezone 10 ekipa igra Premijer ligu BiH, a barem pet ekipa ima budžet 5+ miliona konvertibilnih maraka, mi smo nažalost daleko od toga. I ove godine imamo situaciju da se Stupčanici uopće ne ulazi u Premijer ligu, jer izgleda da su malo ko konkretnije bacili računicu na papir i vidjeli da mogu jedino biti prolaznici u idućoj sezoni.
Spajanjem Prve lige FBiH i RS možemo dobiti dodatno na kvaliteti, a tek tada za mnoge neće biti mjesta u toj ligi.
Ja se iskreno nadam da se lagano vraćaju dugovi, jer ima ova stavka u Budžetu od 120.000 KM, da ćemo u maju dobiti završen pomoćni teren, te da ćemo do iduće kalendarske godine dobiti rekonstruisan glavni teren i atletsku stazu. To su preduvjeti za stabilan klub i iskreno se nadam da ćemo stabilni dočekati da igramo u jedinstvenoj Prvoj ligi ili kako god se ona već zvala.
Od naredne sezone 10 ekipa igra Premijer ligu BiH, a barem pet ekipa ima budžet 5+ miliona konvertibilnih maraka, mi smo nažalost daleko od toga. I ove godine imamo situaciju da se Stupčanici uopće ne ulazi u Premijer ligu, jer izgleda da su malo ko konkretnije bacili računicu na papir i vidjeli da mogu jedino biti prolaznici u idućoj sezoni.
Spajanjem Prve lige FBiH i RS možemo dobiti dodatno na kvaliteti, a tek tada za mnoge neće biti mjesta u toj ligi.
Ja se iskreno nadam da se lagano vraćaju dugovi, jer ima ova stavka u Budžetu od 120.000 KM, da ćemo u maju dobiti završen pomoćni teren, te da ćemo do iduće kalendarske godine dobiti rekonstruisan glavni teren i atletsku stazu. To su preduvjeti za stabilan klub i iskreno se nadam da ćemo stabilni dočekati da igramo u jedinstvenoj Prvoj ligi ili kako god se ona već zvala.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 4 gosta.