Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 24 maj 2024, 21:42

Cernica22 je napisao/la:
24 maj 2024, 21:40
jurisicduska je napisao/la:
24 maj 2024, 21:39
Šta priča ovaj Klafuric statisticki najbolja ekipa ofanzivno ? :S
I ovo nisu kuci izgubili a 7 remija
Pa jel rekao da je dobio sve kuci ?
Pa dobro ali je 4 domaca ekipa u ligi. Bolje imat 15 pobjeda I 3 poraza nego 18 remija ako se slazes.

A ovo ga je nesto prenijelo da je statisticki najbolja ekipa ofanzivno to tek nije. Ili ovi novinari izmisljaju ?

Mislim ne komentarisem nista ruzno ni o Velezu ni o Klafuricu jednostavno glupa izjava ako je to izjavio , nije istinito.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 24 maj 2024, 21:46

Je li fakat opet vracate Husrefa?

@IsmirMirvic predsjednice, sta je reci?
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 24 maj 2024, 21:59

24 maj 2024, 21:42
Cernica22 je napisao/la:
24 maj 2024, 21:40
24 maj 2024, 21:39
Šta priča ovaj Klafuric statisticki najbolja ekipa ofanzivno ? :S
I ovo nisu kuci izgubili a 7 remija
Pa jel rekao da je dobio sve kuci ?
Pa dobro ali je 4 domaca ekipa u ligi. Bolje imat 15 pobjeda I 3 poraza nego 18 remija ako se slazes.

A ovo ga je nesto prenijelo da je statisticki najbolja ekipa ofanzivno to tek nije. Ili ovi novinari izmisljaju ?

Mislim ne komentarisem nista ruzno ni o Velezu ni o Klafuricu jednostavno glupa izjava ako je to izjavio , nije istinito.
Rekao je u taktičkom dijelu statistike.
Pretpostavljam da se tu radi o posjedu lopte i pasovima.
Po Sofi i jeste tako Velež i Zrinjski imaju najveći posjed i najveći broj dodavanja po utakmici.
A sad šta su novinari pisali dovoljno je vidjeti kako izvlače iz konteksta šta im paše.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 24 maj 2024, 22:01

upohaluhizugnimda je napisao/la:
24 maj 2024, 21:46
Je li fakat opet vracate Husrefa?

@IsmirMirvic predsjednice, sta je reci?
Nista jos uvijek nije zvanicno potpisano niti dogovoreno.

Molim sve navijace Sarajeva za strpljenje.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 24 maj 2024, 22:05

5 godina potrošenih niušta i daj opet sve ispočetka

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 24 maj 2024, 22:15

@IsmirMirvic hvala, predsjednice.
stojko je napisao/la:
24 maj 2024, 22:13
Milifoje Klafofic najavljuje titulu :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:
Stojane, sta radi ovaj vas Mirvah? Sta je ovo ovako?

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 24 maj 2024, 22:19

stojko je napisao/la:
24 maj 2024, 22:13
Milifoje Klafofic najavljuje titulu :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:
Jesi zadovoljan novim trenerom?
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 maj 2024, 22:20

SamoDaKazeem je napisao/la:
24 maj 2024, 22:05
5 godina potrošenih niušta i daj opet sve ispočetka
Ko će kod vas na klupu umjesto Đurbuzovića ?

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 24 maj 2024, 22:28

slika

slika
Hvala ti Vico hvala i tebi Dodik na evropskom i jakom modernom borccu....kakva atmosfera vlada u klubu,gradu kako ste uredili klub,marketing puca,shop odlican ma sveeeeee....hvala vam
Vole vas ove 3 000 sa gradskog

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 24 maj 2024, 22:30

Mirvic je meni totalna enigma. U price o nekakvom pranju para i kriminalu ne vjerujem i mislim da su gluposti, ali lika ne kontam nikako. Sta on hoce, koji je uopste njegov cilj? Od kako je dosao povlaci poteze koji se kose sa zdravim razumom. Ustvari, povuce dva normalna, pa pet suludih i sve tako, sto je jos gore i cudnije.

Evo sad mu valja isplatiti Rozmana, Ibricica i jedno 30 ljudi koje su oni zaposlili u klub. Hajde isplatice, ima se cime, ali zasto tako raditi? Frajer mi je totalno nejasan. Jedino sto mu skidam kapu je PR i marketing, nevjerovatno kakve suplje im konstantno plasira i oni sve povjeruju.

Sto se Husrefa tice, ako dodje to i nije los potez. Husref je za Rozmana prim. dr. i bicete puno bolja ekipa sa njim. Jedino sto ce to biti kratkog daha, ali bolje ista nego nista.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 24 maj 2024, 22:37

limvotehula je napisao/la:
24 maj 2024, 22:30
Mirvic je meni totalna enigma. U price o nekakvom pranju para i kriminalu ne vjerujem i mislim da su gluposti, ali lika ne kontam nikako. Sta on hoce, koji je uopste njegov cilj? Od kako je dosao povlaci poteze koji se kose sa zdravim razumom. Ustvari, povuce dva normalna, pa pet suludih i sve tako, sto je jos gore i cudnije.

Evo sad mu valja isplatiti Rozmana, Ibricica i jedno 30 ljudi koje su oni zaposlili u klub. Hajde isplatice, ima se cime, ali zasto tako raditi? Frajer mi je totalno nejasan. Jedino sto mu skidam kapu je PR i marketing, nevjerovatno kakve suplje im konstantno plasira i oni sve povjeruju.

Sto se Husrefa tice, ako dodje to i nije los potez. Husref je za Rozmana prim. dr. i bicete puno bolja ekipa sa njim. Jedino sto ce to biti kratkog daha, ali bolje ista nego nista.
Ko u sta vjeruje tacno? Raja mu reda sve na kamaru evo evc duze od godinu dana, otkako je mirzu doveo. :urnebes:
Ljudi ga homerom zovu, sprdaju se sa fildzanima.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 24 maj 2024, 22:49

Samo da izvadim iz naftalina jedan post od brutalnog. Ovaj momak im je pokusavao otvoriti oci, ali su ga otjerali s teme i foruma.
BrutalnaIstinaFKS je napisao/la:
30 apr 2024, 18:21
Zbog nevjerovatne cenzure na podforumu Sarajeva prisiljen sam pisati ovdje. Moji postovi prvenstveno su namijenjeni navijačima Sarajeva i nemam namjeru sa drugima ulaziti u rasprave. Nadam se da simpatizerima ostalih klubova to ne smeta.

Jedan od gorućih problema s kojim se mi suočavamo kao klub je upravo to nastojanje određenih ljudi i grupacija da apsolutistički nameću mišljenja i grade narative koji su dugoročno štetni po sam klub. O tome nekom drugom prilikom.

Na podforumu Sarajeva sam iznio dvije informacije:

1) Peñarandino neprofesionalno ponašanje i protekcija Mirvića koju uživa
2) Prijateljskih 3-0 na Koševu, za koje ćemo se morati odreći Guliashvilija, bodova iduće sezone, ili nečega trećeg

U vezi ovoga prvog: Često se provlači teza da Rožman i Ibričić imaju apsolutnu slobodu. Da, oni imaju puno slobode pri dovođenju igrača i raskidanju ugovora, ali isto postoje igrači koji su, uslovno rečeno, Mirvićevi i koji moraju biti u kadru. Peñaranda je jedan od njih.

Drugi primjer je Duljević. Rožman je izričito bio protiv dovođenja Duljevića, tvrdeći da će mu jedan takav stariji igrač van forme pokvariti balans u ekipi, koji je već na klimavim nogama. Duljević je bio Mirvićeva želja i zbog toga je doveden. Ako i uđe u formu, neće previše igrati, kao što sad ne igra Peñaranda. Ne želim Rožmana predstavljati kao neku žrtvu. Ima i on svoje igrače, kao što je Julardžija, koji će igrati uvijek bez obzira na okolnosti. Ovo je, ukratko, zašto se dešavaju neki na oko nelogični potezi sa igračkim kadrom.

Iste ćemo probleme imati u predstojećem prelaznom roku. Mirvić je spreman da obezbijedi ogroman novac, ali opsednut je idejom da dovodi "zvijezde." Među većim željama su mu Muhamed Bešić i Miralem Pjanić, na primjer. Ne treba napominjati da se Rožmanu te ideje ne sviđaju i da će on kao kontra-uslugu tražiti da mu se dozvoli dovođenje nekih "njegovih" igrača.

Ne radi se o nekom otvorenom sukobu na relaciji Mirvić-Rožman, više je tu Rožman u jednoj teškoj poziciji, gdje mora balansirati između želja Mirvića, potreba ekipe i nekih vlastitih relacija. Što se sve skupa, naravno, odražava na samu ekipu, u kojoj nema ni hemije, ni kohezije, ni timskog duga.

Još nekoliko bitnih tačaka, kojima se neću opširnije baviti u ovom momentu:

1) Priča oko Ziljkića nije potpuna laž, ali je dosta toga iskonstruisano. Nije ni blizu bilo onako kako se predstavljalo navijačima.
2) Mirvić je i dalje u korektnim odnosima sa Vicom, nikada nije imao namjeru da njeguje neki sukob protiv saveza. Jedino što je htio je da i on, indirektno, uđe u savez, ali izgleda da je i od te ideje odustao.
3) Između MUP-a KS i Sarajeva (kao i drugog sarajevskog kluba), od nedavno postoji neka vrsta dogovora da se oštrije postupa prema navijačkim grupama.
4) Mirvić je više frontman nego investitor, on prvenstveno raspolaže tuđim novcem; svakako puno više nego što ulaže vlastiti. Radi se o novcu njegovih američkih partnera i Vincenta Tana.
5) Mirvić je u lošim odnosima sa bratom, koji ponovo pokušava da uđe u Željezničar. Vjerovali ili ne, to je jedan od razloga što je platio da se Bash reklamira na Grbavici.
Bukvalno sve sto im je pisao i jeste bilo istina. Mislim da je to sad i njima svima jasno.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 24 maj 2024, 22:54

Tim koji radi videe za oficijalnu stranicu Zrinjskog, kolko god para dobija, malo je.
:tokralju:

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 24 maj 2024, 23:00

stojko je napisao/la:
24 maj 2024, 22:54
limvotehula je napisao/la:
24 maj 2024, 22:30

Pa on se tako bogati. Namjerno dovodi svoje “igrace” i redovno raskidaju ugovore na stetu kluba. Tako zaradjuje i on i oni.
Do 31. 12. 2023. on u FK Sarajevo nikada nije ulozio ni jednu jedinu marku. Ameri daju lovu, on to maksimalno koristi i to je to.
Dobro to ima logike da se rastaljuju pare od raskida, to sam siguran da se radi kod vas. Neko kupi taj kes, ali ne znam sta bi Mirvic licno imao od toga. Valjda je on dovoljno tezak da mu je to sica, zna se da ima par uspjesnih kompanija. Ako i nije, ima laksih nacina da napravis pare od zajebavanja s nekim klubom u BiH. Mozda tu ima nekih stvari koje ja ne znam, ne zanima me previse, ali sve u svemu frajer radi imbecilne stvari.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 maj 2024, 23:01

Jest vuna ovim konama jos o Morvicu pisu nema ih nigdje 15 godina haha

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 24 maj 2024, 23:03

stojko je napisao/la:
24 maj 2024, 23:02
Prije ulaska u FKS bio je tezak ispod miliona.
E to stvarno nisam znao, mislio sam da je puno jaci finansijski.

TheNoblesMo
Kontakt:

Post Postao/la TheNoblesMo » 24 maj 2024, 23:08

tutankamon1905 je napisao/la:
Tim koji radi videe za oficijalnu stranicu Zrinjskog, kolko god para dobija, malo je.
Slažem se, odlični su :bow:
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 24 maj 2024, 23:14

tutankamon1905 je napisao/la:
Susjed stvarno vam ove zayebancije idu od ruke,svidja mi se kvalitet ovog rada

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 24 maj 2024, 23:27

Gnusne i monstruozne lazi se iznose na ovoj temi. Ne vrijede ni demanta!

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 24 maj 2024, 23:39

IsmirMirvic je napisao/la:
24 maj 2024, 23:27
Gnusne i monstruozne lazi se iznose na ovoj temi. Ne vrijede ni demanta!
Predsjednice, izdrzite! Prava raja je uz vas. Moj prijedlog je da zadrzite Rozmana. Neka igra formacije bez krila, a vi mu samo krila dovodite i tjerajte da ih stavlja u igru. Budite avangarda. Ne obazirite se na sitne duse. Vi fudbal imate u malom prstu.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: mavi i 13 gostiju.