FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Format
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Format » 18 mar 2014, 15:56

Bravo,plalina je za nabijanje snage,onda se ide na fine terene da se malo igra,pa to je i Vrbanjusa radila **** te led..

Ma ne mozes kod nas je sve to cuga,cigare,pauza velika izgube i ono malo snage,nek trojica nisu spremna to se odrazi na cijelu ekipu,em su gradjeni boze sacuvaj,teretana,tegovi lagano,trake za trcanje tokom sezone,a ne mozes nabijat kondiciju sad ...
Zeljeznicar! 1921 !

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 18 mar 2014, 16:02

Naravno,jer ako nemas para za dobre igrace,ovi sto imas su tehnicki limitirani,nabij ih snagom da trce ko ludi,da prave non -stop presing pa ces vidjeti sto ce ti bilo koji protivnik razviti svoju igru,ali ne utakmice tek pocele oni kazu umorni :roll:
Mehmed Mesa Bazdarevic

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 18 mar 2014, 16:03

neno1 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj generala... Ide se tamo za gdje se ima para, gdje postoje uslovi, gdje mozes igrati pripremne, itd. Prosle godine nam je bilo fino vrijeme, ove nije, Boze moj... Svi znamo da pripreme nisu uspjele, tereni su nam strasni i eto ti povreda... Mozda previse treniraju u odnosu na to kako su fizicki pripremljeni... Sumnjam da se neko od njih plaho trudio tokom pauze da bude u vrhunskoj formi, ili su gledali gdje ce ovu subotu izaci...
Sve dok oni budu isli po Rovinju,Medzugorju i ostalim destinacijama pucace ih povrede ko lude.Pored Bjelasnice,Igmana,Jahorine oni idu dole,kakva je to logika ja ne kontam,zna se gdje se nabija kondicija.Pa jedna Crvena Zvezda je godinama kondicione pripreme vrsila na Bjelasnici i bila Prvak Evrope i svijeta,kada sam samo onako rahat pogledao snimak na Tv Vogosca imao sam osjecaj da smo neki kantonalni klub,nespremni boze sacuvaj :twisted:
Ma nije to vise kao nekada. Ja apsolutno tebe razumijem, ali u danasnjem nogometu, gdje pretezno bogati timovi uspijevaju, najbitnije ti je da imas sredstava da kupis preparate koji popoljsavaju fizicku spremnu, pa tek onda mozes razmisljati gdje da radis pripreme.

Jedan Maribor trosi upravo na te preparate koji poboljsavaju fizicku spremu kao Zeljo sto izdvaja za plate igracima na godisnjem nivou. Pa sada usporedi...

Nas najveci uzrok povrede, tj, sto mi nemamo igraca koji ce udariti druge umjesto oni nas da udaraju.

Sjeti se Culuma, mesara ili Nyeme. Pa ja se iskreno ne sjecam da nam je cak jedan igrac imao ozbiljnu povredu. Ozbiljne povrede su pocele sa Kvesom.

Tako, jednog mesara dovesti, koji ce u 5 min slomiti protivnickog igraca, time dobiti zuti, ali si miran cijeli mec.
Dokazano....

Raja su znala Culumu **** majku i oca sto udara druge, a covjek je odradivao ogroman posao za ekipu. ;)
Cinjenice same govore da igramo kao Pice kakve, a to u mesarskoj ligi ne prolazi. Vecina ovih tekmih sto smo izgubili, smo popusili na fazon snage. Tj, kada te protivnik mlati, ti ne mozes svoji igru razviti a jos nema ko da uzvrati. ;)

Sto se planine tice, ja se apsolutno slazem sa tobom, ali ovo Medugorje opet ima drugu svrhu. Problem je u finansijama.

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 18 mar 2014, 16:09

Pa nista drug traziti kakvog bogatog arapa,utrapiti mu klub i sve sto ide sa njim,jer nema nam druge,sve si ti dobro objasnio,sa vecinom se slazem samo mi je ovo sto gledam u ova 3 kola lose,valjda ce biti bolje
Mehmed Mesa Bazdarevic

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 18 mar 2014, 16:39

Što se ovih povreda tiče, koliko god glupo zvučalo ja mislim da je to samo neki peh koji prati igrače Želje.
Kvesić, Zola i Benjo su se teško povrijedili u vrijeme svoje najbolje forme. Kvesić neposredno prije povrede trebao debitovati za reprezentaciju, Čolić trebao potpisati za neki strani klub, Zolotić bio standardni mladi reprezentativac i jedan od najboljih zadnjih veznih igrača u ligi.
Dakle, tri prvotimca i tri igrača od kojih se, slobodno mogu reći, najviše očekivalo su povrijeđeni u razmaku od nekoliko mjeseci i van terena su godinu dana ili više. To je veliki problem za svaki klub na svijetu, a pogotovo za klub iz naše lige.
Da su njih trojica zdravi i da igraju, ne bi se ovoliko pričalo o povredama jer bi imali širi i kvalitetniji kadar (Bučan i Stanić bi igrali naprijed, izostanak veznjaka se ne bi toliko osjetio jer bi tu igrali Svraka i Zola).
Tako da je, po meni, sva agonija oko izostanaka počela njihovim povredama i nadam se da će njihovim povratkom i završiti.

Tereni su loši i igrači ne rade onako kako bi trebali, ali ne mislim da je to glavni razlog. Jer svi ovi igrači koji su povrijeđeni su pravi profesionalci kojima je stalo do karijera.
Na pamet mi pada Arsenal, koji svake godine ima nekoliko povrijeđenih igrača tokom sezone, a imaju vrhunske uslove u svakom smislu.

Kvesić ima sličnu povredu kao i Badstuber koji evo skoro sezonu i pol nije zaigrao za Bayern, a sanira povredu uz pomoć Volfarta Milera koji je vjerovatno najbolji sportski doktor na svijetu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 18 mar 2014, 17:24

Sta je sa Elvirom ? Trenira li ?

jojnebudelititule
Kontakt:

Post Postao/la jojnebudelititule » 18 mar 2014, 17:40

batman je napisao/la:Sta je sa Elvirom ? Trenira li ?
Ne trenira,lupio i on glavom ko i Antolović
Šalu na stranu evo vidim neki me prozivaju pitarom(pu,pu,ne dao Bog nikom),pa ja bih sad nogu dao za uspješnog Želju,eto koliko ga volim,ali evo neka neko kaže zar zaista misli da su Antolović,Kerla,E.Čolić(koji bi nam sad itekako dobro došao zbog svoje prodornosti ako ništa),Tomić,koji kao da bira koju će utakmicu da igra,zar neko misli da se nije moglo do sada srediti s tim Dedićem više...Eto neka neko kaže šta nije realno u ovom postu
Zaboravih Brkovića,pa taj je momak trebao biti zvijer i sad ima mjesta u prvoj ekipi,međutim...

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 18 mar 2014, 17:43

Obavio sam magnetnu rezonancu i vjerovatno mi slijedi nova pauza od 10-ak dana, a možda i više", kaže Tomić, koji se povrijedio još u utakmici protiv Širokog Brijega tokom priprema.

"Igrao sam protiv Zrinjskog i Sarajeva i ponovo sam osjetio bol. Sada, moram ponovo pauzirati i sigurno neću biti spreman za Široki, a za Sarajevo ćemo vidjeti", kaže veznjak plavog tima, koji će u narednom periodu treninge obavljati u teretani.
jojnebudelititule je napisao/la:
batman je napisao/la:Sta je sa Elvirom ? Trenira li ?
Ne trenira,lupio i on glavom ko i Antolović
Šalu na stranu evo vidim neki me prozivaju pitarom(pu,pu,ne dao Bog nikom),pa ja bih sad nogu dao za uspješnog Želju,eto koliko ga volim,ali evo neka neko kaže zar zaista misli da su Antolović,Kerla,E.Čolić(koji bi nam sad itekako dobro došao zbog svoje prodornosti ako ništa),Tomić,koji kao da bira koju će utakmicu da igra,zar neko misli da se nije moglo do sada srediti s tim Dedićem više...Eto neka neko kaže šta nije realno u ovom postu
Zaboravih Brkovića,pa taj je momak trebao biti zvijer i sad ima mjesta u prvoj ekipi,međutim...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 mar 2014, 17:58

Ja ne znam sta je za vas odlika jake kondicije? Sto manji broj povrijedjenih igraca? Ili vam je zasmetalo to sto su na derbiju komsije vise petrcale? Uglavnom odes na pripreme fin teren, ako nista drugo ravan bez rupa i onda dodjes ovdje i imas teren koji je mix sljake i trave ili lici na preoranu oranicu i onda kako da se igrac ne povrijedi?

Ja sam 100% siguran da su nasi igraci medju fizicki spremnijim ako ne i najspremniji ( kapacitet pluca ) u ovoj nasoj ligi ali kada imas toliko igraca van stroja ne mozes svaku tekmu biti ni na najboljem nivou niti bolji od protivnika.

Ove godine ako budemo prvaci to ce biti za historije zbog svih ovih povreda a opet ne bih bio iznenadjen ni sekunde da na kraju slavimo.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 18 mar 2014, 18:00

Dok je Damir Grascevic bio koncioni trener pripreme i fizicka sprema igraca je bila vrh, ali eto Olimpic mu vjerovatno ponudio vise pa je presao tamo.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 18 mar 2014, 18:03

Jako bitno da se ovi kartonirani igrači sačuvaju od novih ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 mar 2014, 18:06

Format je napisao/la:Bravo,plalina je za nabijanje snage,onda se ide na fine terene da se malo igra,pa to je i Vrbanjusa radila **** te led..

Ma ne mozes kod nas je sve to cuga,cigare,pauza velika izgube i ono malo snage,nek trojica nisu spremna to se odrazi na cijelu ekipu,em su gradjeni boze sacuvaj,teretana,tegovi lagano,trake za trcanje tokom sezone,a ne mozes nabijat kondiciju sad ...
I mi isto razmisljamo sto se tice priprema, planine su zakon. Ali nase planine su skupe haos uz to gore se mozes samo ljeti pripremati. Antalija je jeftina destinacija, dosta jeftinija od nasih planina.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 18 mar 2014, 19:02

Sarajlijc@ je napisao/la:
Format je napisao/la:Bravo,plalina je za nabijanje snage,onda se ide na fine terene da se malo igra,pa to je i Vrbanjusa radila **** te led..

I mi isto razmisljamo sto se tice priprema, planine su zakon. Ali nase planine su skupe haos uz to gore se mozes samo ljeti pripremati. Antalija je jeftina destinacija, dosta jeftinija od nasih planina.
Ma daj drug,ima jos planina osim Bjelasnice,Jahorine,nece ici da igraju fudbal nego da se spremaju fizicki,imas Vlasic jeftiniji od ostalih a pored njega jos jeftiniji planina koje su manje atraktivne a jos bolje jer slabo je raje,mirno fino ,pa put do Antalije kosta skoro kao pripreme na planini .
Zeljeznicar! 1921 !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 mar 2014, 19:05

kad smo se ljetos pripremali u mrkonjić gradu to stvarno onako zvuči k'o zajebancija kad pročitaš. ali zato nas plzen nije nadtrčao.

još da je i u tehnici i znanju bio omjer snaga kao u fizičkoj spremi, opušteno bismo prošli...

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 mar 2014, 19:28

Evo rijesenja sto se tice kondicije!
Da bi se moglo deteljnije pricati o tome,treba malo opsirnije poznavati Medicinu.
Krv? Za sta nam sluzi,za transport Vitamina,Kisika itd. Krv je sastavljena od Blutzellen(44%) I Blutplasme(56%) .U Blutzellen se nalaze Thrombozyti,Erythrozyti Leukozyti itd. Nama su u ovome slucaju bitni Erythrozyti (crvena krvna zrnca) koji prenose Kisik u organizmu,sto organizam ima vise Erythrozyta to vise ima Kisika u organizmu koji nam treba, u nasem slucaju, da bi se igraci Zeljeznicara mogli vise zalagati na terenu (tj . Trcati vise od 88,9km po utakmici).Znaci cilj je povecati broj Erythrozyta u svakom igracu koji nosi dres Zeljeznicara !!! Ali na legalan nacin,znaci ne Dopingom!
Za to je najbolje PLANINA,zasto ici na pripreme u planine? Iz tog razloga sto na velikoj nadmorskoj visi nema puno kisika ,onda organizam automatski proizvodi vise Erythrozyta u Organizmu,jedan vid Immunsistema! A prije vec sto se ode na pripreme u planine treba svakome igracu izvaditi minimum 0,5 L. Krvi I tu krv cuvati u bolnici (gdje sta kako I na koji nacin cuvati krv da ostane “normalna” je tema za sebe) . Igraci bi trebali provesti neke 3 do 4 sedmice na planini gdje bi “proizvodili” Erythrozyte I uz to se pripremali za pocetak nove Sezone. Pred sami pocetak sezone ,krv ( recimo dali su svi po 0,5L. Pred odlazak na pripreme) koju su dali,dat in opet tj. “vratiti”. Samim tim pripremama I vracanjem stare krvi igraci bi imali 50% vise Erythrozyta u organizmu koji sluze najvise za prijenos Kisika,sto znaci da bi mogli vise trcati I bez kasnjenja stizati na pasove itd. Sto znaci da bi u tom slucaju imali I vise od 110 pretrcanih km po utakmici,sto znaci da bi razvaljivali na snagu I kondiciju sto nam je ocito potrebno I VELIKI problem! A samim time bi igraci ojacali i kosti jer se najvise Erythrozyti i Leukozyti (bijela ktvna zrnca) proizvode u koštanoj srži!
Ako ima neku blizak klubu nek preporuci ovu metodu jer sigurno dokazana sto se tice kondicije! :idea: :idea: :idea:
Ma vi stvarno niste normalni !!!

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 18 mar 2014, 19:31

Manite se suplje price , utakmica sa listicom je najvazinja u zadnjih nekoliko godina.
Pobjedom dobijemo mnogo!
Svi na grbavicu , moramo dobiti!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 mar 2014, 19:32

Ljudi, pola ekipe nam povrijeđeno, druga polovina rovito i oni se ibrete jer smo kao pretrčali haman 90 kilometara.
DRUG NEBI TI PUNCA

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 mar 2014, 19:34

PlaviSaJUGA je napisao/la:Da bravo!
Pretrcali su 1,13km po igraču na terenu više. Sad oduznite I saberite naše povrijeđene igrače, da li vam to išta govori?
Ne znam što se pravi tolika frka oko toga što su pretrcali 10 tak km više?
De ba iskulirajte!!!

Uopste se ne ibretim samo sam dao svoj prijedlog vezano za temu kondicija :idea:
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 mar 2014, 19:36

bagrcavi je napisao/la:Ljudi, pola ekipe nam povrijeđeno, drugo pola rovito i oni se ibrete jer smo kao pretrčali haman 90 kilometara.
Pa ja ne znam koliko je relevantan taj podatak, i da je skroz tacan ne znaci nista jer se to nije toliko vidjelo na terenu, sad da smo mi vas stisnuli u vasih 16m po 3-4 minute itd. Ono je najrealniji rezultat, a sad ko je vise pretrcao i nije toliko bitno, kad nismo uzeli...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 18 mar 2014, 19:36

ChWilla je napisao/la:kad smo se ljetos pripremali u mrkonjić gradu to stvarno onako zvuči k'o zajebancija kad pročitaš. ali zato nas plzen nije nadtrčao.

još da je i u tehnici i znanju bio omjer snaga kao u fizičkoj spremi, opušteno bismo prošli...
I onda kod nasih igraca proradi taj sportski duh i nastave odrzavati tu odlicnu fizicku spremu. Toliko joj se posvete da prestanu spavati, okrenu se brzoj hrani(mislim ko ima jos vremena jesti salatu), a i za cist vazduh su nasli alternativu u vidu inhalatorima iz nase najvece farmaceutske kompanije FDS, da ne govorim o razlicitim proteinskim šajkerima poznatog brenda Jacka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], hase73, knoa, OdbrambeniOP, Paromlinac i 56 gostiju.