Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

damir_82
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la damir_82 » 05 sep 2018, 11:20

Vucevich je napisao/la:Birao gdje :lol:

Inace je na stolu imao veliku ponudu Besiktasa, ali mu vise prija Suwon Blue Wings
Imao je i ponudu Sarajeva da produži ugovor.. ;)

A ne vidiš da piše "..možda nije mogao nigdje drugo.."

Ostalo možemo da nagađamo, kao i kvazi novinari..

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 sep 2018, 11:28

Nema razloga da se Saric selektoru fakturise kao neka greska.
Od prvog okupljanja je tu, Robi mu vjeruje i ne vidim da je uzeo mjesto nekome boljem.
Da je potpisaio za RB Salzburg i da sjedi na klupi, ne bi bio problem.
Ako se dobro razumije sa selektorom, ako ispunjava svoje zadatke , treba da igra.
I u velikim reprezentacijama se desava da igraju igraci koji su imenom prosjecni, ali obavljaju ono sto selektor trazi bolje od drugih.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 sep 2018, 11:29

A smijesnih postova ovog dubrovnika, jarane ti si davno procitan. Jedino mozes ovdje djeci prosipat tvoje fore i fazone o nekakvom lijepom postenom robijem i o nekakvim bajkama da je sve bajno u nasoj repci. Pratim te od prvog dana i realno je da ti imas neke koristi od ove repke ili nekih drugih ljudi oko nje... nisi ti slucajno ovdje dolazio i preporucio i hvalio na sav Glas jednog svena susica, ne prodje malo vremena Sven u repci. Pa si dizo u nebesa milicevica, pavlovica, nastica ,simunovica ne prodje malo vremena svi nabrojani dobiju poziv u repki. A sve sunt igraci nezna se koje gori. To nemoze biti nista slucajno, pa ovdje hoces sada da prosipas pricu da je saric tu radi kvaliteta da ne sastavljaju menadzeri spisak, Halo ima ovdje momaka koji nisu sa marsa pali. Hoces rec igrac sarajeva sa 28 godina naucio igrat fudbala da postane Kalibar za repku, da igra 6utakmica zaredom u prvih 11 jedne ozbiljne repke ??? I normalno pravi transfer u koreju nakon tih 6utakmica jer je i pozvan da se to odradi jedan transfer loseg igraca za njegovog menadzera jukica koji se vrti odavno oko repke, plus je dobar jaran roberta lažovskog. Hoces reci jedan prosinecki doso radit u bh primjer za 200.000 eura a u azerbajdzanu imo 2miliona, ti mislis on ce se odrec 10puta Vece place da dodje radit za Bh jer je toliko voli ,hahaha da to u snovima tvojima mozda...normalno da ce preko drugih struja doci do svog miliona, dva, a to su lopovluk, menadzeri, prodaja igraca,sumljivi sponzorski ugovori itd... i citam pises Bravo robi u vezi ovog sa asmirom , moram se smijat, nista on tu nije napravio nego je asmir ispo ljudina i sportska Gromada jer voli svoju bh, hoce da igra za nju i nesta uspije sa bosnom. On je doso u sred sarajeva da im pokaze muda i u oci da pogleda lazove jer zna da je u pravu i da rascisti ljudski sve a ne ko hijene lagat preko novina i portala. Da je taj Robert covjek i trener kakav nije, on je trebo otic do asmira, senada, vedada za dobrobit bh. Repke , Ali nije otiso zato sto mu oni nista ne znace i sto je nula ljudska i trenerska. Njemu je bitan profit, pivo i kocka i ode on opet dalje. Sada su utakmice pred nama pa cemo Jos vise znati na cemu smo, ali dosta toga ne sluti na dobro.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2018, 11:31

DrFilgud je napisao/la:Nema razloga da se Saric selektoru fakturise kao neka greska.
Od prvog okupljanja je tu, Robi mu vjeruje i ne vidim da je uzeo mjesto nekome boljem.
Ako se dobro razumije sa selektorom, ako ispunjava svoje zadatke , treba da igra.
I u velikim reprezentacijama se desava da igraju igraci koji su imenom prosjecni, ali obavljaju ono sto selektor trazi bolje od drugih.
Po kvalitetu i po igrama ne zasluzuje biti igdje blizu reprezentacije. Igrac koji je sa 27 godina igrao u Bosanskoj Premijer Ligi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2018, 11:32

Ovdje nije pitanje da li je Saric igrac po ukusu nas navijaca jer po mom sigurno nije. Ovdje nije cak ni pitanje opravdanosti njegovog poziva iz perspektive navijaca. Na forumu se tvrdilo da je u sustini njegov poziv mafijaski akt i da ce se to dokazati samim cinom njegove prodaje. On je prodan i opet je unutra. Stvar je karaktera da se rece da nisi bio u pravu ako si tvrdio drugacije. Ocito nam to nije jaca strana. Robijevo pozivanje Sarica je stvar njehkvog uvjerenja u potrebu za takvim igracem. Nisam dovoljno kompetentan da bih to analizirao ali imam dovoljno osnovne inteligencije da bih razumio da ovdje kriminal sigurno nije u igri.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 sep 2018, 11:35

Vucevich je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Nema razloga da se Saric selektoru fakturise kao neka greska.
Po kvalitetu i po igrama ne zasluzuje biti igdje blizu reprezentacije. Igrac koji je sa 27 godina igrao u Bosanskoj Premijer Ligi.
Slazem se da po kvlitetu, vjerovatno , nije na nivou reprezentacije, ali kao sto naoisah ima tu i drugih faktora.
Treneri vole igrace kojima mogu vjerovati i koji obavljaju ono sto se od njih trazi. Sjeti se Berberovica, Zahirovicaa, Biscevica...igraca koji su bili BHPL kvalitet, ali su u reprezentaciji obavljali zadatke zadovoljavajuce i imali svoje mjesto.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2018, 11:43

bhfanatic14 je napisao/la:A smijesnih postova ovog dubrovnika, jarane ti si davno procitan. Jedino mozes ovdje djeci prosipat tvoje fore i fazone o nekakvom lijepom postenom robijem i o nekakvim bajkama da je sve bajno u nasoj repci. Pratim te od prvog dana i realno je da ti imas neke koristi od ove repke ili nekih drugih ljudi oko nje... nisi ti slucajno ovdje dolazio i preporucio i hvalio na sav Glas jednog svena susica, ne prodje malo vremena Sven u repci. Pa si dizo u nebesa milicevica, pavlovica, nastica ,simunovica ne prodje malo vremena svi nabrojani dobiju poziv u repki. A sve sunt igraci nezna se koje gori. To nemoze biti nista slucajno, pa ovdje hoces sada da prosipas pricu da je saric tu radi kvaliteta da ne sastavljaju menadzeri spisak, Halo ima ovdje momaka koji nisu sa marsa pali. Hoces rec igrac sarajeva sa 28 godina naucio igrat fudbala da postane Kalibar za repku, da igra 6utakmica zaredom u prvih 11 jedne ozbiljne repke ??? I normalno pravi transfer u koreju nakon tih 6utakmica jer je i pozvan da se to odradi jedan transfer loseg igraca za njegovog menadzera jukica koji se vrti odavno oko repke, plus je dobar jaran roberta lažovskog. Hoces reci jedan prosinecki doso radit u bh primjer za 200.000 eura a u azerbajdzanu imo 2miliona, ti mislis on ce se odrec 10puta Vece place da dodje radit za Bh jer je toliko voli ,hahaha da to u snovima tvojima mozda...normalno da ce preko drugih struja doci do svog miliona, dva, a to su lopovluk, menadzeri, prodaja igraca,sumljivi sponzorski ugovori itd... i citam pises Bravo robi u vezi ovog sa asmirom , moram se smijat, nista on tu nije napravio nego je asmir ispo ljudina i sportska Gromada jer voli svoju bh, hoce da igra za nju i nesta uspije sa bosnom. On je doso u sred sarajeva da im pokaze muda i u oci da pogleda lazove jer zna da je u pravu i da rascisti ljudski sve a ne ko hijene lagat preko novina i portala. Da je taj Robert covjek i trener kakav nije, on je trebo otic do asmira, senada, vedada za dobrobit bh. Repke , Ali nije otiso zato sto mu oni nista ne znace i sto je nula ljudska i trenerska. Njemu je bitan profit, pivo i kocka i ode on opet dalje. Sada su utakmice pred nama pa cemo Jos vise znati na cemu smo, ali dosta toga ne sluti na dobro.
Da ja sam clan mafijaske hobotnice koja podriva BiH nogomet. Koliko se sjecam i ti si bio za Robija tokom izbora. Jos je tema na forumu pa se moze pogledati. Ja sam eto imao car od njegova izbora ali sta je tebe guralo da budes za njega.
Ps
Sto i Lulic nije dosao rascistiti stvari?

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 05 sep 2018, 11:49

Vucevich je napisao/la:Birao gdje :lol:

Inace je na stolu imao veliku ponudu Besiktasa, ali mu vise prija Suwon Blue Wings
Ljudi saric je jedna obicna ubleha od igraca jedino sta ima je menadjer koji ga gura lovom :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 sep 2018, 12:19

dubrovnik je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:A smijesnih postova ovog dubrovnika, jarane ti si davno procitan. Jedino mozes ovdje djeci prosipat tvoje fore i fazone o nekakvom lijepom postenom robijem i o nekakvim bajkama da je sve bajno u nasoj repci. Pratim te od prvog dana i realno je da ti imas neke koristi od ove repke ili nekih drugih ljudi oko nje... nisi ti slucajno ovdje dolazio i preporucio i hvalio na sav Glas jednog svena susica, ne prodje malo vremena Sven u repci. Pa si dizo u nebesa milicevica, pavlovica, nastica ,simunovica ne prodje malo vremena svi nabrojani dobiju poziv u repki. A sve sunt igraci nezna se koje gori. To nemoze biti nista slucajno, pa ovdje hoces sada da prosipas pricu da je saric tu radi kvaliteta da ne sastavljaju menadzeri spisak, Halo ima ovdje momaka koji nisu sa marsa pali. Hoces rec igrac sarajeva sa 28 godina naucio igrat fudbala da postane Kalibar za repku, da igra 6utakmica zaredom u prvih 11 jedne ozbiljne repke ??? I normalno pravi transfer u koreju nakon tih 6utakmica jer je i pozvan da se to odradi jedan transfer loseg igraca za njegovog menadzera jukica koji se vrti odavno oko repke, plus je dobar jaran roberta lažovskog. Hoces reci jedan prosinecki doso radit u bh primjer za 200.000 eura a u azerbajdzanu imo 2miliona, ti mislis on ce se odrec 10puta Vece place da dodje radit za Bh jer je toliko voli ,hahaha da to u snovima tvojima mozda...normalno da ce preko drugih struja doci do svog miliona, dva, a to su lopovluk, menadzeri, prodaja igraca,sumljivi sponzorski ugovori itd... i citam pises Bravo robi u vezi ovog sa asmirom , moram se smijat, nista on tu nije napravio nego je asmir ispo ljudina i sportska Gromada jer voli svoju bh, hoce da igra za nju i nesta uspije sa bosnom. On je doso u sred sarajeva da im pokaze muda i u oci da pogleda lazove jer zna da je u pravu i da rascisti ljudski sve a ne ko hijene lagat preko novina i portala. Da je taj Robert covjek i trener kakav nije, on je trebo otic do asmira, senada, vedada za dobrobit bh. Repke , Ali nije otiso zato sto mu oni nista ne znace i sto je nula ljudska i trenerska. Njemu je bitan profit, pivo i kocka i ode on opet dalje. Sada su utakmice pred nama pa cemo Jos vise znati na cemu smo, ali dosta toga ne sluti na dobro.
Da ja sam clan mafijaske hobotnice koja podriva BiH nogomet. Koliko se sjecam i ti si bio za Robija tokom izbora. Jos je tema na forumu pa se moze pogledati. Ja sam eto imao car od njegova izbora ali sta je tebe guralo da budes za njega.
Ps
Sto i Lulic nije dosao rascistiti stvari?
Istina ima se sve pogledati, ja sam od prvog dana bio za kodru. Jer je kodro ljudina i sportista i nado sam se da ce konacno krenut normalan rad nase repke Ali grdno sam se prevario, jer znam da bi Kodro radio posteno i kod njega bi igrali samo najbolji i oni koji to zasluzuju. Onda kad su definitivno ostali samo Amar i Robert onda sam reko daj da vidimo tog roberta, jer amar nije kapacitet da vodi repku, Evo vec 3godine nema posla to dovoljno govori o njemu.pa sam biro manje zlo. Sto bi lulic doso rascistit jesi smjesan, pa lula Je se oprostio, i onda Robert govori kako ce probat nagovorit lulu i vedu da se vrate...i sta bi od toga? Nista! Sta je trebo senad se oprostit od repke, i onda dolazit u sarajevo i govorit vratite me :lol: normalno je da Ako igrac se oprosti a ti mislis da ti Jos moze pomoc, da ces ici mu na vrata i molit ga ili nagovorit da se vrati, jel tako ?? A on nije bio ni u Rimu ni u Berlinu, sto je za mene veoma porazavajuce.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 05 sep 2018, 12:21

damir_82 je napisao/la:Jel' to Sarić bio loš u svojim nastupima za reprezentaciju..? Čovjek birao gdje da ide i izabrao Koreju.. Možda mu je uvijek želja bila da živi u Aziji, možda je zbog para, možda nije mogao nigdje drugo, ali nije selektor taj koji bira destinaciju igraču.. Činjenica je da stoji iza svojih riječi da će igrati oni za koje on smatra da treba da igraju, nebitno da li su "stari" ili "mladi", u kojem prvenstvu nastupaju..
A i to za Hajrovica, zašto bi morao biti pozvan? Zašto bi bilo ko "morao" biti pozvan? Selektor bira, daje upute, igrači implementiraju..
Zakaric je morao biti pozvan, pa Hajrovic, pa Visca.. A sve desna krila.. Pa bi bilo Robi diže cijenu nekome.. Itd.. To oko spiskova, Mesa je najbolje ispoštovao raju.. Čak i početne sastave je uglavnom pratio želje naroda.. Al pravi treneri reaguju kad nešto ne ide.. Ne samo na način da ubaciš Đurića i šalješ balone u 16m..

U subotu bih želio da vidim ideju u igri.. Trku na nivou.. Nismo u najjačem sastavu, da bih davao neke specijalne zaključke, ali želim da vjerujem da možemo odigrati dobro..
Bravo za momka! Odlican post, pusti vuchka da se lijeci. Prosinecki je ostao dostojan sa Saricem, i poslje transfera. A Saric je i opravdao pozive. Vuchko samo sklapa neke rangliste klubova u svojoj glavi, i po tome prica ko bi "morao" biti pozvan.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 05 sep 2018, 12:23

Ne znam sto se poteze prica za Lulica i dalje. Frajer je i prije izbora novog selektora rekao da ce se povuci iz reprezentativnog fudbala, i stvar je vec tu bila rijesena, kao i za Vedu. Eto oni se onako bezveze penzionisali, playing hard to get, a Robi amater nije isao da ih moli. Ovaj potez Begovica pokazuje da je Senadu bilo stalo da igra za repku, nasao bi nacin da razgovara sa selektorom. Medjutim nije, jer se covjek povukao i to je ranije najavio, nije odstranjen iz repke. Ali da je citava ta prica oko potrage po Rimu cudna, jeste.

Ne mozes ga puno kritikovati ni za ova desavanja sa povredama. Imao je spremna dva lijeva beka, sa Civicem kao treci, ali eto ti srece da su prva dva povrijedjena, a treci je isto upitan. Pa hebo te i za vece repke od nase bi ovo bio tezak udarac, a kamo li mi koji i ovako jedva mozemo sastaviti 23 igraca.

Selektoru puna podrska dok imamo fine rezultate, a Juzna Koreja i Senegal mi daju optimizam da ce skrojiti to on kako treba u nastavku. Ja sam i Mesi davao podrsku dok se nije obrukao sa onom 'formacija i taktika nisu bitne' izjavom.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 sep 2018, 14:20

dubrovnik je napisao/la: Onaj vas prosli deputat mu je ostavio cvrste temelje i razradjenu taktiku. Stopere i rezervne bekove te konture vrhunske igre. Poprilicno sam siguran da je u vremenu otkad je Robi na klupi isprobano vise novih bekova nego u vremenu dvojice prethodnika.
Sto se tice Azarbejdzana imali su bolje trenere nego mi. Robi tamo koliko se sjecam nije mjenjao amatera kojem je taktika formula na papiri. Imam nekakav ruzan osjecaj da jedva cekas kiks. Nadam se da ga neces docekati. Nije mi jasno da hvalospjeve nakon utakmice sa Koreom ovako brzo prebacis u pilu naopako. Kao lof 2 dana si bio zadovoljan i onda opet pocne Menadzerski.
Begovic je Susica otpilio radi puno manje stvari a vidim da je sada dosao na razgovor. Je li do slatkorjecivosti ili stava pitanje je. Sto se Hajrovica tice trebao je biti pozvan mozda jos i poneki igrac ali bi onda valjda Robi iz usta kriticara umjesto Menadzerski postao Mamicevski. Ovako trpite i cekajte kad ce izostaviti Sarica sa popisa jer ce to tada potvrditi vase teze o Fali Ramadaniju i drugoj ekipi menadzera koja nas selektira iz sjene.
Cuj ja cekam kiks? Kako te nije sramota pricati tu pricu i fakturisati na mene?
Azerbejdzan je u fudbalu mudo marjanovo, tamo radi onaj ko uzima pare a rezultata ni na mapi, azerbejdzan j dno dna a tu je ovaj nas slatkorjecivi Menadzerski radio godinama. Pa nisam ja jad bolan da nakon dobre partije kazem lose je, ali imam mozak i usi i oci pa vidim neke stvari, eto nisi mi odgovorio gdje su ti svi silni fudbaleri koji zele igrati za BiH?
Zasto nemamo sada odbrane? Zasto nije napravljen dodatni spisak?
Zasto nije naknadno pozvao nekog od stopera?
Za Sarica cu vam fakturisati svima kada napravi sranje koje ce nas kostati plasmana, jer vi ste navijaci pojedinaca a ne reprezentacije.
Cuj Saric imao zelju da zivi u Koreji, pa Damire ti si ozbiljan covjek. On se udarao nogom u guzicu kada je sa 25 stigao u Slobodu, pa onda u Sarajevu malo klupa malo igra proslu sezonu, Horde mu sve na kamaru slagale pa ga izvuce Menadzerski i pogura u Koreju, takvu igracinu u tim godinama.
Vama su normalne price da Sarica trazi Galata i Besiktas, da Pape odbija Barselonu a da se Arsenal, Celzi, Sevilja i Inter otimaju za Tinu.
Vjerujte u bajke.
A zutom papku je bolje da u subotu bude na nivou i da starta kako treba inace moze opet moliti azere da ima hljeba jesti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 sep 2018, 14:56

Robert Prosinecki je tu da nas odvede na EP, ako nebude imao rezultate noga i to je to.

Ima ovdje puno strucnjaka sto vise na forumu, sto ne iskoristite tu energiju i odradite par kurseva za trenera pa onda mozda kakav lokalni tim uzeti trenirati i za jedno 4-5 godina mozete kakav solidan tim pa onda repku.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 05 sep 2018, 15:51

bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Onaj vas prosli deputat mu je ostavio cvrste temelje i razradjenu taktiku. Stopere i rezervne bekove te konture vrhunske igre. Poprilicno sam siguran da je u vremenu otkad je Robi na klupi isprobano vise novih bekova nego u vremenu dvojice prethodnika.
Sto se tice Azarbejdzana imali su bolje trenere nego mi. Robi tamo koliko se sjecam nije mjenjao amatera kojem je taktika formula na papiri. Imam nekakav ruzan osjecaj da jedva cekas kiks. Nadam se da ga neces docekati. Nije mi jasno da hvalospjeve nakon utakmice sa Koreom ovako brzo prebacis u pilu naopako. Kao lof 2 dana si bio zadovoljan i onda opet pocne Menadzerski.
Begovic je Susica otpilio radi puno manje stvari a vidim da je sada dosao na razgovor. Je li do slatkorjecivosti ili stava pitanje je. Sto se Hajrovica tice trebao je biti pozvan mozda jos i poneki igrac ali bi onda valjda Robi iz usta kriticara umjesto Menadzerski postao Mamicevski. Ovako trpite i cekajte kad ce izostaviti Sarica sa popisa jer ce to tada potvrditi vase teze o Fali Ramadaniju i drugoj ekipi menadzera koja nas selektira iz sjene.
Azerbejdzan je u fudbalu mudo marjanovo, tamo radi onaj ko uzima pare a rezultata ni na mapi, azerbejdzan j dno dna a tu je ovaj nas slatkorjecivi Menadzerski radio godinama. Pa nisam ja jad bolan da nakon dobre partije kazem lose je, ali imam mozak i usi i oci pa vidim neke stvari, eto nisi mi odgovorio gdje su ti svi silni fudbaleri koji zele igrati za BiH?
Za Sarica cu vam fakturisati svima kada napravi sranje koje ce nas kostati plasmana, jer vi ste navijaci pojedinaca a ne reprezentacije.
Cuj Saric imao zelju da zivi u Koreji, pa Damire ti si ozbiljan covjek. On se udarao nogom u guzicu kada je sa 25 stigao u Slobodu, pa onda u Sarajevu malo klupa malo igra proslu sezonu, Horde mu sve na kamaru slagale pa ga izvuce Menadzerski i pogura u Koreju, takvu igracinu u tim godinama.
Vama su normalne price da Sarica trazi Galata i Besiktas, da Pape odbija Barselonu a da se Arsenal, Celzi, Sevilja i Inter otimaju za Tinu.
Vjerujte u bajke.
A zutom papku je bolje da u subotu bude na nivou i da starta kako treba inace moze opet moliti azere da ima hljeba jesti.
Kad sam rekao "želju da živi u Koreji", htio sam reći da možemo da nagađamo razloge.. Možda je imao bolje ponude, možda hoće u ovim godinama da uzme lovu..
Dakle šuplja i nagađanje.. Činjenica je da je pozvan na ono premijer liga okupljanje, iskoristio i tu i svaku narednu šansu.. A to što se tebi i nekima ne sviđa nije njegov problem.. Zašto su mu se naklatio na kosti ako je svaku utakmicu odigrao jako dobro? Selektor je rekao da ga ne zanimaju godine ni klub, već koliko može pomoći ekipi.. I evo drži se toga...
Jesu li ti to i Horde i Manijaci (bilo koja navijačka grupa) relevantni fudbalski analitičari? Kad nema rezultata takvima ne valja niko, a da ti kažem da znam dosta navijača Sarajeva koji su uvijek pohvalno govorili o Sariću..

Ko nas je koštao svih do sada plasmana? Tino? Anel? Njih si isto tako kritikovao (da ne kažem pljuvao), bez da su podbacili u reprezentaciji..

Nisam baš balav da vjerujem u sve što napišu novinari-u-pokušaju, niti je to u ovom kontekstu bitno.. Poenta je da će uvijek biti neki igrač koji je za forumski puk/navijače reprezentacije "morao biti pozvan".. A ponavljam, Mesa nam je pokazao da kad velikoj većini udovolji i pozove tonu tih što "mora" za svog mandata, igru možemo zaboraviti.. Nije ovo klub i nemaš toliko treninga i utakmica da sve isprobaš.. Formiras kostur od najboljeg i ostalo dodaješ po želji ili nuždi..

A za Azerbejdžan.. Razmisli još jednom.. Talentom daleko iza nas.. Radom, ulaganjem, infrastrukturom miljama ispred.. Od ničega prave nešto.. Reprezentacija nagazna mina koju je malo ko demolirao, imaju Qarabag koji je poslednjih godina redovan učesnik grupnih faza euro takmičenja... Baš su u fudbalu "marjanovo i dno dna"...

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 sep 2018, 16:32

Saric u koreji ima 50.000 dolara mjesecno, placen stan i hranu i dvije povratne karte za bosnu godisnje
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2018, 18:17

bhsport je napisao/la:
Vjerujte u bajke.
Obranu imamo a bekove ce nam igrati igraci koji su prvi put zaigrali kod novog selektora. Novi igraci?
Pa zar nije jedan od tih bekova promjenio sportsko drzavljanstvo. Mogao je pozvati naknadno jos jednog stopera a zasto nije neznam.Saric je visak ovdje sto se mene tice kao Zakaric i Kjosevski koji tebi izgleda nisu problem. Hajrovic je bolji igrac od Zakarica pa ga nema. Razlog su mozda menadzeri pojma nemam ko su im menadzeri.
Ali vrhunac je ovaj kraj tvog posta. Covjek koji je igrao u Barceloni, Realu, Sevili ... dosao zaraditi za kruh u BiH. Nece ga imati ako dobije otkaz kod nas.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2018, 21:08

Evolution87 je napisao/la:Saric u koreji ima 50.000 dolara mjesecno, placen stan i hranu i dvije povratne karte za bosnu godisnje
Tesko je za povjerovati da ima 50 hiljada mjesecno,ko bi jos njemu dao tolike pare dok nije poceo igrati za reprezentaciju sarajevo mu bilo plafon
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 sep 2018, 21:48

Opet on meni trpa Zakarica i Hajrovica. Daj ba dubrovnik mojne me zajebavat.
Čuj Kjosevski,ma što bi ćiro rekao,nemoj me zajebavat.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2018, 22:07

Ma hajde realno 80% foruma je bilo za Prosinečkog, većina jer je smatrala da je kvalitetniji od Osima, a ostali zato što im je Osim nabio prejake komplekse u domaćem fudbalu, pa su zato osporavali sve vezano uz njega. Ja prvi sam bio za Robija, jer sam svjestan da bi imenovanje Osima dovelo do toga da bi od starta bilo 'miniranje' njega kao selektora i sve što ide uz to, a evo na kraju ispade da se sve to dešava Prosinečkom, i to manje više totalno nepotrebno i neopravdano.

I gdje sada nestade ta strašna podrška Robertu? Daj nemojte biti ko kakve kurave i mijenjati mišljenje iz dana u dana, pustite čovjeka nek' se dokaže i pokaže na utakmicama, do sada što je bilo ovih par prijateljskih odradio je kvalitetno, određeni pomak se vidio. Evo sada idu i zvanične utakmice, sačekajte malo sa zaključcima i komentarima, najlakše je odmah popljuvati i kasnije reći "bio sam upravu" ili ako vas iznenadi "dobar je, pozitivno me iznenadio", dajte malo stanite na loptu i pružite podršku selektoru i igračima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 sep 2018, 22:11

Robi s realno slabijom ekipom - nakon vec prvih utakmica vidio se pomak, koliki toliki, vidi se ideja u igri, smisao...i svi u subotu i u narednom periodu ocekuju nesto, ocekuju ako nista drugo, onda makar fudbal, i ljubitelji Robija i oni koji ga ne mirisu. To je sam po sebi dovoljan argument.
Rijesi se i slucaj Begovic, vrijeme ce pokazati da se iz njega samo pozitivno moglo izvuci.
U slucaju Sarica mnogi su se "ogrijesili" i njihove neopravdane teorije su posljednjim pozivom pale u vodu... nemojte se iznenaditi ako ga, super borbenog i rastrcanog i koji se ne libi potuci za loptu, vidite u subotu u prvih 11 protiv super nabrijanih, borbenih, rastrcanih domacih igraca.
Saric bar u ovom trenutku zasigurno zasluzuje biti ispred Milosevica recimo...jel' to i sada uzeo mjesto Prcicu, Krunicu? - U cemu je onda problem?
Slucaj Lulic i gluhi telefoni nikada nije do kraja razrijesen, Lulic je svakako rekao da zvao ga Robi ili ne, ovaj nece promijeniti odluku, otuda onda i besmisao kasnijeg razgovora s njim ili rjesavanja "spora".
Robi zvao najvise igraca PLBiH i opet ne valja..
Robi pozvao Krunica i Prcica, potpuna tisina odjedanput.
Robi unaprijedio Todorovica - nakon toliko godina smo haman nasli desnog beka...
Robi nasao zamjenu za Kolasinca koju su mnogi prizivali - Nastic.
Robiju se mnogi nudili, da i to je istina...Robi upoznao ekipu i zakljucio da ti neki mozda ne bi nista unaprijedili igru te da nema.potrebe da mijenjaju drzavljanstvo i sl...u cemu je problem? - pa nije Ibrahimovic to trazio, ni nekiu novi Modric.
Robiju se spocitavaju Hajrovic i Prevljak koji do objavljivanja spiska nisu bili na nekom nivou odnosno premalo upisanih minuta.
Itd...vazno je da Robi ne valja koliko god da valjao, ili bio bolji od prethodnika.

Mesa s realno (dosta) jacom ekipom - nakon prve utakmice, pa i pobjede nad Walesom kasnije, se vidjelo da je to bio cist plod srece a nikakve taktike...niti jednog trenutka nismo imali igre, ideje, nista...niti sam (vecina takodjer) i jednog trenutka pomislio da pod Mesinom palicom moze bolje. Jednostavno se vidjelo da je u datom trenutku bio limitiran ili slijep na neke stvari.
On je vec protiv Irske trebao biti dobro "ukoren", protiv Grcke dobiti nogu, a nakon Kipra je trebao biti protjeran na Goli otok...
Opet sve to govori o nasem jadnom Savezu koji i u slucaju Safeta i Mese reaguje kad je sve gotovo,,ne kasno, vec prekasno. Hrvati su pametniji i na vrijeme reaguju, ako nista makar 5 do 12.

I sada kada se sa slabijom repkom radja nesto novo, opet se nadju dezurni znalci kojima ne valja ovo ili ono.
Ja sam ubijedjen da smo u ovom trenutku, s ovakvim kadrom, dobili najboljeg moguceg selektora koji moze ovaj tim izvesti na "selamet". Ni Kodro to ne bi mogao bolje, iako ga mnogo gotivim. O Amaru necu da pricam jer jednostavno nisam ljubitelj grckog nogometa nikad bio, a repku zelim i volim da gledam.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ i 13 gostiju.