Tako je bilo i 1996.g. kad je osvojena zadnja titula.

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Slazem se s tobom sto si napisao, ali se nikako ne mogu sloziti sa ovom tvojom posljednjom recenicom. Ukoliko imas vremena odi na forum TM-a ili na BILD-u ukucaj njegove ime pa ce vidjeti kakvo misljenje imaju navijaci u Njemackoj o njemu.geronimo je napisao/la:Mora se naći žrtveno jagnje.![]()
Osudićeš jednog igrača, drugog, trećeg...i vidiš da nema vajde. Iste ili slične greške se ponavljaju, gubi se od istih protivnika, nema neke naznake da će biti bolje uprkos optimističnim najavama, uvijek iste priče procure ili se puste u javnost. Mislim da je to sve dosadilo "gladnim" Nijemcima. Gladnim za nekim trofejom, kojeg za njihove prilike, čekaju veoma dugo.
Kad kažeš zašto se sve svaljuje na Lowa, vjerovatno misliš na ovaj forum. U Švabiji to nije tako, iako su ga počeli kritičnije gledati (razumljivo) nego ranije.
To je to.geronimo je napisao/la:Ne gledam to niti mi se da istraživati.![]()
Ovo se prvanstvano mislilo na sportske glavešine a ne na obično pućanstvo, kakvi smo i sami.
Jogi ne trpi pretjerane kritike od sportskih radnika, bivših kolega, fudbalera, legendi njemačkog fudbala...
Ili sam ja nešto propustio?![]()
Ili su kritike prije bile žešće pa se na presicama pravile mnogo veće scene (vogts, voller, ribeck) oko čega se javnost smijala. Ove izjave Lowa su ništa nasuprot tome.
Ne, ne branim ja šminkera (zaboli me za njega), ali dolaskom Kloppa na svjetla pozornice mnogi od nas su pametniji i žele njega vidjeti na fotelji Elfa. Okej to, doći će i vrijeme za tako nešto (mada sam ja siguran da će strastvene pristalice Jurgena za selektora morati pričekati) ali do prije par godina na opravdane kritike zbog čega je Jogi izabran i sam si ti Amere pokušavao reći kako je to idealno rješenje i kako iza dotičnog stoje dobri rezultati (ovo je iz glave, ako se ne sjećaš možemo provjeriti).
Neću dužiti (i tušiti) i samo ću reći da je Elf "pukao" na SP2006 i od tada (zahvaljujući mlađim naraštajima) se predviđala lijepa budućnost koja će nekad doći. Niko nije očekivao ovako brzo, da se nije ono desilo u JA. Nakon toga su apetiti porasli i vjerovatno bi nešto i zemili da za protivnika nemaju jednu od najboljih repki svih vremena - ekipu Španije.
Eto vidiš da nisu prema njemu previše kritički nastrojeni.amerosm je napisao/la: ali ipak mislim da se njemu previse oprostilo nakon tri neuspjeha.Veci od njega kao Herberger i Schön su nakon jednog neuspjeha morali pakovati kofere, i ako su i jedan i drugi Elf-u donosili titule.
I meni on ne ulijeva povjerenje... Kad je tek bio izabran činilo mi se najviše da je izabran zbog toga je u DFB-u odjednom žele samo fine momke na svim mogućim bitnim pozicijama oko reprezentacije. Nema tu ni jednog Hitzkopfa. Ali moguće da nas iznenadi. U suštini Dutt nije neko ko se ne razumije u fudbal, postigao je neke stvari u Freiburgu, ali faktički onda zakazao u Leverkusenu. Nekako mi u svemu tome nije jasno, kakve su to tolike onda reference njega dovele na tu poziciju. Ali eto, živi bili, pa vidjeli razvoj situacije s njim.amerosm je napisao/la: Ja sam i dalje skeptican kada je Dutt u pitanju no buducnost ce pokazati koliko potencijala ima ovaj njegov danas predstavljen koncept.
Iskreno po meni i pored velikog broja golova ove sezone nema kvalitet za Elf i tu vidim jedini problem kada je buducnost Elf-a u pitanju. Klose nakon SP-a ode u penziju kada je reprezentacija u pitanuju, Gomez je statican za sistem Modnog-guru-a, dok ostalo nije vrijedno spomena. Da sam na njegovom mjestu pokusao bih sa Schürlle-om i Reus-om u vrhu napada gdje bi se isti rotirali.effe_sa je napisao/la:Konačno i Kiessling dobiva svoju šansu. Naime Low ga neće pozvati za prijateljsku utakmicu protiv Francuske naredne sedmice, ali zato hoće za kvalifikacione utakmice protiv Kazahstana krajem marta, te za turneju u USA krajem maja.
Zadnju utakmicu Kiessling odigrao 2010. godine na SP u utakmici za treće mjesto.
Naravno da nece na konferenciji za medije iznositi detaljegruezi je napisao/la:I jos nesto... Kakav je to koncept prezentovao dutt moze li mal vise detalja o tome
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.