FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 mar 2014, 01:34

veliki samar ali nema sta mnogo su bolji bili gosti danas, probati iznenaditi u kupu, ako ne jbg nastaviti borbu za evropu, svaka cast sirokom, izvrsna ekipa. VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 01:37

@let3

Sta je problem sa Dinom molim te?

Da su igraci realizovali ono sto je trazio od njih, druga bi prica bila, ali ne, igraci su se do sada uvijek nalazili u sansama i nisu ih znali realozovati! Prema tome, sta Dino tu moze uciniti?

Nema on magicni stapic pa da napravi da svaka druga ulazi, niti klub ima love da plati napadaca koji ce svaki drugi zicer realiovati.

**** tu pricu ko je kriv sada? Prava nasa balijska! Bitno je da je uvijek neko kriv..
Pusti se toga...

OVo je sada sve izaslo na vidjelo jer smo naisli na prvo pravu konkurencijsku momcad. Nauciti na greskama ako budemo pametni, ako ne, bice degenek opet...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 mar 2014, 01:40, ukupno mijenjano 1 put.

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 23 mar 2014, 01:38

Ma nema on pojma uopce. Amar se pita za sve kao i do sad. Dino je tu samo da prenosi njegove ideje. Igramo isto kao i kad je Amar bio na klupi. Pusti Bogte suplje....

Uros Stojanov nije los napadac, pa probati ga dovesti na kraju sezone ..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2014, 01:45

DzoleZeljo je napisao/la:@let3

Sta je problem sa Dinom molim te?

Da su igraci realizovali ono sto je trazio od njih, druga bi prica bila, ali ne, igraci su se do sada uvijek nalazili u sansama i nisu ih znali realozovati! Prema tome, sta Dino tu moze uciniti?

Nema on magicni stapic pa da napravi da svaka druga ulazi, niti klub ima love da plati napadaca koji ce svaki drugi zicer realiovati.

**** tu pricu ko je kriv sada? Prava nasa balijska! Bitno je da je uvijek neko kriv..
Pusti se toga...

OVo je sada sve izaslo na vidjelo jer smo naisli na prvo pravu konkurencijsku momcad.
ne brukaj se sa tim pricama o balijama

pratio i gledao sam Želju kad se borio za 8 mjesto, kad su nas vodili nekakvi marginalci tipa Krunić i Hotić, kad nam je glavna zvijezda bio mostarski freak Vladavić...pa ni tad nismo gubili 3 razlike u Dolini (zapravo pobjeđivali smo Široki sa takvim levatima na terenu i na klupama).
Jesi li ti svjestan da je ovo najteži poraz na domacem terenu u zadnjih 30 godina :?: :oops:

i slobodan si da mi objasniš, ko je onda kriv ako nije trener?? da nismo ja i ti krivi za ono sramno izdanje veceras, a inace od pocetka ove polusezone.
Pa šta radi taj trener :?: jel on ikebana na klupi?' šta je on zapravo :?:
Svraka mu je i veceras mahao i granao rukama :!: :oops: i neki dan na derbiju...jel ti znaš šta to znaci??
jesi li svjestan da bi Amar zakucao u crnu zemlju yebenog Svraku kad bi njemu nešto ovaj pošao granati rukama :?: ...naravno da pussy to ne smije ni pomisliti pred Amarom.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 23 mar 2014, 02:04

Nravo za Stojanova,prvi strijelac lige, nijr mjerilo al hvale ga svi, ima ugovor do 1.6 , treba se usmeno dogovotit sa momkom , ali..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2014, 02:29

Prvo, ne mozes u kolektivnoj igri traziti krivca u jednom? E tu smo mi balije prvi. Niko se ne bruka, to je cinjenicno stanje, jer je bitno da je neko kriv, da bi njemu svi majku, a za ostalo cemo vidjeti...

Tako, kriva uopste ne treba traziti u jednom covjeku, vec kolektivno.

Poraz kao poraz. Jbg, meni je bitnije da se izvuce pouka iz ovako poraza, neko da zjapimo od danas pa nadalje kako nas je Siroki naguzio sa 0:3. Ali eto, bice dosta takvih mozgova, mada to nije tema rasprave.

Sta uciniti?
Apsolutno popraviti **** zavrsinu, jer ja tu vidim nas najvice problem.
Ima tu problema kod veze i kod odbrane, ali nas najveci problem je zavrsina.

Stvaramo ali ne poentiramo. Nije ovo nama stran promen, dugo je on prisutan. Mozete svi traziti problem u necemu drugom, ali to je stvari problem nase ekipe, jer ovakva kakva jeste opet stvori par zicera koje ne poentiramo. Nazalost, Dino ne moze uci za igraca da pogodi, ali mu moze pokazati kako doci do gola pa da se nade u prilici da poentira...

Amar je imao isti problem, negdje smo pusili utakmice zbog toga, ali srecom vecine smo znali uzeti, cisto zbog neadekvatne konkurencije u ligi.

jahija

Post Postao/la jahija » 23 mar 2014, 07:19

Šta češ popravit nama ko da go on je i pobjednik ovo je ozbiljna ekipa, jesmo wagnera markirali i pokrili ali široki ima sve wagnere svi su esktra igrači igraju lopte lijevo zakarić desno ćorić ne može stanić igrat sve živo, pa mi ljevaka nemamo evo 10 utakmica bog ga ne ubio nit lijevog beka nit lijevog krila, šta očekivat gdje si pošo i šta ti očekuješ kao klub.Onaj hodžić može protiv štopera krampi nešto napraviti ali to ozbiljnoj ekipi ne prolazi.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

blu

Post Postao/la blu » 23 mar 2014, 08:48

Ma ljudi nas juce posteno ubise kao niko do sada al glave gore idemo dalje pa citavu sezonu igramo desetkovani i krpimo se igraci koji neigraju svoje prirodne pozicije, povrede ja sam zadovoljan i ovim do sada urađenim sa ovakom ekipom i rotacijama u timu tokom citave sezone. imam neki osjecaj da dobijamo pitare u srujedu . ;)
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2014, 09:06

Svraki uzeti kapitensku traku jer je ne zasluzuje nositi i dati Staniću.Ako i jedan igrac zasluzuje da nosi kapitensku traku onda je to Stanić.Momak svaku utakmicu daje maksimum citav 90 minuta..I mogao bi malo vise Bajica i Brkovića (ako nije povrijedjen) koristiti u igri..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 23 mar 2014, 09:11

corleone87 je napisao/la:Svraki uzeti kapitensku traku jer je ne zasluzuje nositi i dati Staniću.Ako i jedan igrac zasluzuje da nosi kapitensku traku onda je to Stanić.Momak svaku utakmicu daje maksimum citav 90 minuta..I mogao bi malo vise Bajica i Brkovića (ako nije povrijedjen) koristiti u igri..
Potpis.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2014, 09:25

tačno je da za ovakve partije ne može biti krivac jedan ili dva igrača. ali ipak mislim da ne griješim dušu kad kažem da je svraka bio najgori, a još je kapiten.

ovo je zaista neprihvatljivo, jer je otprilike isti sastav sa tim istim dinom kao šefom stručnog štaba pokazao da može neuporedivo bolje. i na pecari smo neuporedivo bolje odigrali, izgubili golom iz ofsajda i škaljićevim briljantnim lobom svog golmana.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2014, 09:42

neću više pisati da će biti bolje, očito je da nas uričem ovu polusezonu, a prije nije bilo tako... :roll:

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2014, 09:49

Jamak, Svraka i Selimović bi po nekoj logici trebali biti vodje na terenu a oni nam iz utakmice u utakmicu kidaju živce. Opet, nije u redu ni pljuvati u ovoj mjeri je isti ti igrači su nam, ne tako davno, donosili mnogo sportske radosti.

Ja neki dan napisah da su nam ovo najteži momenti u zadnjih pet godina i nisam puno pisao prije Širokog jer sam bio poprilično uvjeren da posle prikazanog u Lukavici mi nećemo moći adekvatno parirati Širokom. Ja ću lakše prežaliti ovaj poraz nego dva boda iz Lukavice.

Ako se ove naše vedete brzo ne probude iz zimskog sna ne vidim ništa drugo nego grcevitu borbu za Evropu. Zadnjim nastupima smo i nju doveli u pitanje a mislim da bi bila velika tragedija za klub kada je ne bi izborili.

BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2014, 09:55

opet dok jamak igra i imamo nekakvih akcija, a kad izađe ništa.

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 23 mar 2014, 09:57

monsen je napisao/la:
dimitrijevic je napisao/la:Meni ide na qrac sto igra Zolotic koji ne moze da hoda,a igraci kao sto su Ramic,Bucan i Bajic koji su barem fit i mogu odgovorit sto posto sjede na klupi.Svraku u sredinu,a jednog od njih na teren u derbiju,a ne Zolu 43 posto spremnog da gledamo :(

ps. Bogdanovic pojma nema,losija verzija Kerle i to od prve utakmice govorim,preslab u nogama i svaki igrac iz kantona ce ga predriblat.
Bogdanovic je bio dobar ove tekme dok je igrao s Zeljkovicem ne treba lagati, a cim dode Kerla tu nastaju problemi. Kerla je jak na nogama pa ga svako predibla to smo danas vidjeli, okrecu ga ljudi na glavu. Vratiti Zeljkovica na stopera, a ja bih Kerlu stavio na zadnjeg veznog umjesto Zolotica, ali ...

Ne mogu da vjerujem da to Amar jos nije probao. Zola ne moze trcati, ne moze nikoga uzeti u duelu, nema neku pas igru a to nema ni Kerla, ali je bar jaci fizicki, a i brzi..
Ne sastavlja Amar ekipu nego Dino, pustite više teorije zavjere. Amar je meneđer , dovodi i odvodi igrače, sve se pita ali ekipu i taktiku pravi Dino i za to može samo on biti odgovoran.

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 23 mar 2014, 10:11

Samo da komentarišem ovo za Dinu. Mislim da Amar upravlja sastavom i postavlja igru, iskreno.
za 3. gol su jučer krivi Stanić i je l' ono Kerla s njim bio kad su dozvolili da momak uopće ubaci loptu. Sramota je da naša 4 igrača plus golman ne mogu dvojici ništa. Široki nas zasluženo pobjeđuje, već neko vrijeme.

Za srijedu se baš i ne nadam puno. Šanse su nam preeemale da prođemo dalje.
Sarajevo i tako ima prednost zbog gola u gostima, a imaju i prvi tim i klupu koja može zadržati neriješeno, a Bgmi nas i pobijediti, pogotovo kad vidimo naše psihološko stanje.

Iskreno, titulu i ne zaslužujemo ako ne možemo pobijediti Široki, Sarajevo, Olimpik, Čelik i sl.
I prošle smo je godine osvojili zahvaljujući kiksevima drugih, a ne svojoj igri.

Idemo dalje,p a šta bude. Manijaci hvala, i u ovakvom stanju najbolji navijači.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 23 mar 2014, 10:24

Kako ste zatupljeni, čuj Amar postavlja formaciju. Da Amar postavlja formaciju onda bi sjedio na klupi a ne bi to mjesto prepustio Dini da bi on bio menadžer :roll: Ajd malo logički razmislite.

Dino odlučuje ko će igrati i Dino razrađuje taktike. Sa ovim igračkim kadrom on radi itekako dobar posao tako da trebamo biti zadovoljni sa njim. Problem su povrede te nafurani ili možda indisponirani Jamak, Svraka, Kerla i ostale guzice.

Zeljkoviću, Staniću i Filipe svaka vam čast, budite primjer svojim kolegama na terenu!
Ja te volim, volim Željo..

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2014, 10:26

ChWilla je napisao/la:opet dok jamak igra i imamo nekakvih akcija, a kad izađe ništa.
Dzaba kad ne moze da trci a danas je to najbitnije u fudbalu. U defanzivi je ocajan. Ne zatvara prostor i zavaljuje saigrace koji izgledaju posle lose radi njegove igre. Ne znam jeli jucer faula napravio. Identicno misljenje imam i za igru kapitena koji to ne smije biti ni pod razno. Selimović je u losoj formi od pocetka sezone a zašto je to tako ne znam.

Vidilo se jucer i koliko nam fali trcanje i borbenost Hasanovica jer Zola nije jos spreman da kvalitetno ispravlja nemoc gore spomenutih igrača.

BUDI ŽELJO !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 23 mar 2014, 10:30

Mislim da je glavni razlog ovoga lose odrađene zimske pripreme, vrijeme nam nije dozvoljavalo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2014, 10:35

Ne znam gdje su Siroki i Zrinjski bili na pripremama ali sumnjam da su imali nesto specijalno bolje uslove. Slazem se da su pripreme odradjene lose ali mi ne ide u glavu kako su onda Stanic, Zeljkovic i još neki spremni a neki ne mogu pola sata da izdrze.

BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Proximic, voltron30 i 44 gosta.