FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 17 maj 2024, 08:45

slika
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 17 maj 2024, 09:19

pitara je napisao/la:
17 maj 2024, 01:47
Da skrenemo sa ovih teskih tema, evo par igraca po pozicijama za koje mislim da je realno da bi ih mogli dovesti, sta mislite?
Stoperi:
Renato Gojkovic - Orenburg
Danijel Loncar - Pogon
Amir Feratovic - Slobodan
Sinisa Sanicanin - Partizan
Nermin Mujkic - Sloboda

Bekovi:
Mihael Kupresak - Siroki
Luka Hujber - Istra
Petar Mamic - Cluj
Ionnis Kotsiras - Panathinaikos (ovaj se spominajo već pa zato)

Veza:
Sanjin Prcic - Slobodan
Amer Gojak - Ferencvaros
Neven Đurasek - Aris
Lazar Tufegdzic - CSKA

Napad:
Alen Ozbolt - Hapoel Tel Aviv
Franko Kovacevic - Wehen
Smail Prevljak - Hertha
Said Hamulic - Toulouse
Admir Bristric - Olimpija

Skoro svim igracima ili istice ugovor ili slabo igraju, nekako mi se Gojkovic i ovaj grk cine najmanje mogucim ali eto ima ovdje igraca koji bi bili neki zalog za buducnost, npr Bristric ali bi ga morali platiti, a ima i ovih kojima je karijera u padu tima Prevljaka, Hamulica i Sanicanina koji bi bili realno upgrade za nase prvenstvo.

Sve zavisi naravno od potencijalnih odlazaka, Radovicu i Anicicu isticu ugovori, Renan, Kyeremeh, Catakovic, Ðurickovic, Anđusic, Soldo, Mustafic i Duljevic ulaze u zadnju godinu ugovora, vjerovatno ce se gledati da se unovce neki od njih.
Volio bi da ostanu Đurickovic, Kyeremeh, Catakovic i Buljubasic, Renan i Mustafic bi se mogli negdje uvaliti, a Duljevica, Soldu i Anđusica svakako ne mozes unovciti.

Bolje bacati suplju oko mogucih pojacanja nego se raspravljati sa pojedinim forumasima realno
Lista propaliteta, nadam se da ce nas sve i jedno ime zaobici, a posebno vazi za Sanicanina. Sto dovodit igrace koji su istroseni, u padu karijere?
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 maj 2024, 10:13

pitara je napisao/la:
Da skrenemo sa ovih teskih tema, evo par igraca po pozicijama za koje mislim da je realno da bi ih mogli dovesti, sta mislite?
Stoperi:
Danijel Loncar - Pogon
Nermin Mujkic - Sloboda

Bekovi:
Mihael Kupresak - Siroki
Luka Hujber - Istra
Petar Mamic - Cluj

Veza:
Sanjin Prcic - Slobodan
Amer Gojak - Ferencvaros
Neven Đurasek - Aris
Lazar Tufegdzic - CSKA

Napad:
Franko Kovacevic - Wehen
Smail Prevljak - Hertha
Said Hamulic - Toulouse

Skoro svim igracima ili istice ugovor ili slabo igraju, nekako mi se Gojkovic i ovaj grk cine najmanje mogucim ali eto ima ovdje igraca koji bi bili neki zalog za buducnost, npr Bristric ali bi ga morali platiti, a ima i ovih kojima je karijera u padu tima Prevljaka, Hamulica i Sanicanina koji bi bili realno upgrade za nase prvenstvo.

Sve zavisi naravno od potencijalnih odlazaka, Radovicu i Anicicu isticu ugovori, Renan, Kyeremeh, Catakovic, Ðurickovic, Anđusic, Soldo, Mustafic i Duljevic ulaze u zadnju godinu ugovora, vjerovatno ce se gledati da se unovce neki od njih.
Volio bi da ostanu Đurickovic, Kyeremeh, Catakovic i Buljubasic, Renan i Mustafic bi se mogli negdje uvaliti, a Duljevica, Soldu i Anđusica svakako ne mozes unovciti.

Bolje bacati suplju oko mogucih pojacanja nego se raspravljati sa pojedinim forumasima realno
Bravo na postu, jedan od rijetkih koji je postavio koliko-toliko realna pojačanja, mislim volio bih i ja Igora Matanovića, ali ne ide to baš tako.

Što se defanzivaca tiče, budući da pratim Romu, ne mogu da vjerujem da Feratović nema kluba i dalje, to je jedan odličan dečko, veliki radnik i bio je tada prepoznat u ekipi Rome, sjedio je nekoliko puta na klupi, tako da nije ono neki nebitan faktor. Roma je imala period kada je dovodila Slovence, a dečko je i dalje mlad, prosto odlično pojačanje. Renato je već "ispričana" priča - dečko je jednostavno klasa za ovu ligu, ukoliko ga možemo platiti, definitivno bi nam se isplatio.

Rekoše da je Kuprešak gotova stvar i da je već sada naš igra, Petar Mamić mi se baš sviđa, odličan igrač i nadam se da će ga Ibričić (?) uzeti u razmatranje.

Lazar Tufegdžić isto odličan igrač, pa njega je Spartak prodao za 500.000e, znači nije on neki srpski polovnjak, u to vrijeme ga tražilo pola Saudijske Arabije i neki rumunski klubovi, igrao je fenomenalnu sezonu u Srbiji, neko ga je već spominjao, ne znam koliko je to istina, ali vjerujem da bi bio silan upgrade. Gojaka i Prcića svi znamo, uvijek će biti preseravanja, ljudi kojima su oni nepotrebni igrači, koji nemaju motivaciju - ali upravo ovakav tip igrača ti eksponencijalno pojača ekipu, pa koliko samo Gojak ima evropskih utakmica u karijeri?

Što se napada tiče Bistrić bi bio neka nova verzija Nardina, a da se ne lažemo Prevljak nije realan. Vjerujem i dalje u Hamulića, ali njegov karakter i ponašanje u svakom klubu su bili totalno kritični, eh ovaj Ozobolt mi djeluje kao dobar igrač.

Idealan scenarij: Feratović, Gojković, Kuprešak, Tufegdžić, Prcić i Ozobolt - znam da nije realno, ali nek dovedemo trojicu od navedenih, ja presretan.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 17 maj 2024, 10:25

slika

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 maj 2024, 10:27

Ma najgore u svemu je što sad ni ne možeš očekivati da iko bude dogovoren kad ti je i trener pod upitnikom, a sportski direktor pogotovo( samo čekamo da nam neko kaže da je to to što se tiče njegove “avanture” kod nas ).
Od navedenih, volio bi vidjeti Gojkovića kod nas, Feratovića i Kuprešaka. 2 stopera dovesti u slučaju da ostane Simon( i nastavi sa 352) ili dođe neki trener koji planira forsirati sa 3 nazad, a ako ćemo igrati sa 2 stopera, onda ili Gojković ili Feratović, ne trebaju nam obojica.
Kuprešak odličan drugu sezonu zaredom, vrijeme mu je za iskorak. On i Duraković na lijevoj strani, odlično. A očekujem i od Elvira da proradi iduću sezonu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 17 maj 2024, 10:45

BegovicRamiz je napisao/la:
16 maj 2024, 23:50
hoce li biti kakvih izlaznih transfera
nemoj kad portali objave da bude znao sam ja
Sta radis zenama, Ramize

Vodimo ljubav, a ne rat

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 maj 2024, 10:51

Moj stav jeste da ne bi smjeli dovoditi igrače iz naše lige. Zašto? Zadnji igrač koji je došao i pokazao se kao pojačanje je Fanimo prije 5 godina, a nije da nije bilo poslije njega igrača. Palić, Zeljković, Anđušić, Duraković, Kapetanović. Prije Fanima bio Ahmetović, znači u 8 godina od hrpetine igrača samo Ahmetović i Fanimo. Ako ćemo već dovoditi treba biti 100% provjeren igrač. Ko nam garantuje da bi Kuprešak ovdje prekucao?
Ne znam da li su me toliko naši igrači opekli pa sad i u jogurt pušem ili je samo glas razuma.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 maj 2024, 11:02

Skorupa iz Goska bi odmah doveo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 17 maj 2024, 11:12

Hrkac je za anicica rudiger

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 17 maj 2024, 11:16

plisek je napisao/la:
17 maj 2024, 09:19
pitara je napisao/la:
Stoperi:
Danijel Loncar - Pogon
Nermin Mujkic - Sloboda

Bekovi:
Mihael Kupresak - Siroki
Luka Hujber - Istra
Petar Mamic - Cluj

Veza:
Sanjin Prcic - Slobodan
Amer Gojak - Ferencvaros
Neven Đurasek - Aris
Lazar Tufegdzic - CSKA

Napad:
Franko Kovacevic - Wehen
Smail Prevljak - Hertha
Said Hamulic - Toulouse

Lista propaliteta, nadam se da ce nas sve i jedno ime zaobici, a posebno vazi za Sanicanina. Sto dovodit igrace koji su istroseni, u padu karijere?
Volio bi i ja da mozemo sad Sučića i Gazibegovića dovest al kako ces ti takve igrace dovesti?
Zaboravljate da nam je jedan takav "propalitet" Hasic bio ppnajbolji igrac ove sezone. Kao igrace kojima je karijera u padu si doveo Milicevica, Rahmanovica priije toga Saida i da ne nabrajam sad, mislis da Hamulic ne bi bio pojacanje za nas? Ili Sanicanin, Gojak?

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 17 maj 2024, 11:20

FCUM je napisao/la:
17 maj 2024, 11:02
Skorupa iz Goska bi odmah doveo
Dobar igrac, sad koliko je bolji od Matanovica i Julardzije je pitanje a ovi su pod ugovorom, nije neki extra kvalitet da zrtvujes platu jednog od ove 2 zbog njega

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 maj 2024, 11:31

Ma ima zanimljivih igraca u nasoj ligi koji bi sigurno imali mjeata i kod nas. Uvijek ima taj upitnik kako ce se taj igrac snaci u sredini koja je zahtjevnija od vjerovatno sve i jedne u PLBiH.
Hadzikic
Hrkac
Kupresak
Skorup
Svi ti koje ste pobrojali sigurno kvalitetom bi mogli konkurisati kod nas, kazem stvar bi bilo samo mentaliteta i karaktera kako bi se kod nas snasli.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 maj 2024, 11:31

Ne dovesti Kupresaka je zlocin.Takodjer i Skorupa.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 maj 2024, 11:38

Skorup 🤣🤣🤣 zato i jesmo u tri lijepe materine
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 maj 2024, 11:40

Da mu je 18-19 godina pa da čovjek i razmisli ali on igra u GOŠK-u a sad puni 25. Statistika mu je dobra ali dovodili smo ovakve igrače u prošlosti i skoro uvijek pogriješili tj. nisu se pokazali u Sarajevu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 maj 2024, 11:43

Ja pratim PL nasu,tj vecinu tekmi odgledam.Momak je svaku bio nosilac igre Goska.U onakvoj ekipi odigrao odlicnu sezonu.
Al eto ako je Matanovic bolji neka Matanovica.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 maj 2024, 11:43

Koliko bi Borac tražio za Marčetića
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 17 maj 2024, 11:45

Ma treba dovesti stoperčinu, top centralnog ofanzivnog veznjaka i više nego solidnog lijevog beka. Sve ostalo je manje važno, rekao bih skoro pa totalno nebitno. Ako izleti nešto interesantno, dobro i jest.

Ima u ovom rosteru itekako kvaliteta za najviše ciljeve. Mani nas više samo tjeranja i dovođenja, razmišljanja o tamo nekoj šestoj opciji na beku, nije ovo manager.. hajmo malo da treneri rade svoj posao kako Bog zapovijeda.

Nek nađu način da izvuku maksimum iz rostera (jer sam siguran da ovo što gledamo cijelu godinu nije ni 60%). Nek malo prestanu biti zadrti sa svojim idejama i sistem prilagode mogućnostima (čast pojedinim izuzecima) ovih poluigrača.. i hiljadu drugih stvari, da ne peglam plaho.

Dobro je ba više sa izvlakušama. Te fali ovo, te ono nije kako treba, te neće preko noći, te nam uvode neke sisteme ko da smo afričko pleme pa nikad nismo imali dodira sa fudbalom. Vazda nešto jbg - Imam osjećaj da ova naša struka više vremena provede smišljajući izgovore za eventualne ofiraže, nego što fakat rade na tome da do toga ne dođe.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 17 maj 2024, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 maj 2024, 11:45

mma_hz je napisao/la:
17 maj 2024, 11:43
Ja pratim PL nasu,tj vecinu tekmi odgledam.Momak je svaku bio nosilac igre Goska.U onakvoj ekipi odigrao odlicnu sezonu.
I Guzina, Šišić, Milanović su bili nosioci igre pa se ne zna ko se gore snašao ovdje. Ako već dovodiš nekog iz ove lige, dovodi iz top 4 ekipe, eventualno neki ogromni potencijal.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 maj 2024, 11:48

mnon46 je napisao/la:
17 maj 2024, 11:45
mma_hz je napisao/la:
17 maj 2024, 11:43
I Guzina, Šišić, Milanović su bili nosioci igre pa se ne zna ko se gore snašao ovdje. Ako već dovodiš nekog iz ove lige, dovodi iz top 4 ekipe, eventualno neki ogromni potencijal.
Nemoj mi dirati Šišića, ja kako ga uvali u Italiji :beba: :ljepota:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, Chony533, Haksss, kogmagie46, perodeformero, Vanja8 i 54 gosta.