Pa eto ti mi reci šta je bilo? Kako ja vidim ništa. Očito da su zaključili da nema osnova za pokretanje bilo kakvog postupka u tim slučajevima. To ti je najbolji dokaz da nema ništa sumnjivo i da su navodne sumnje plod frustracija nekolicine navijača određenih klubova.MCMXLVI je napisao/la: A de mi reci, sta bih od onih slucajeva sa par utakmica u PL kada je mislim uefa pokrenula?
Vi, siroki, travnik i jos neki klub. Hebo ti illuminati kakav samo lobi savez ima.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
E teško tebi onda!pile87 je napisao/la:Da je ova drzava funkcionalna vas bi davno ukinuli kao prozvod bivseg sistema i sinonima za " prosirenje lige kad se ispadne".MCMXLVI je napisao/la:Da je ovaj savez ili drzava funkcionalna, davno bih se ovaj slucaj zavrsio.
Da je ovaj savez ili drzava funcionalna, davno bih Begic u zatvoru bio. Eto sada da ne nastavljam i da ne pricam o drugim desavanjima. Dovoljan ti je dokaz nepravde Radnik-Olimpic. Kao sto je ovaj slobodas rekao, dobre pare su tu legle ti se slagao ili ne. Jos jednom, nedaj boze nikom vise ovo da se desi! Pa ovo nebi zelio ni Mladosti iz Velike Obarske. Bilo i proslo.
Ja navijacki gledam, a vi realno.On kaze sklonio se igrac Zelje, ja kazem sklonio se igrac Travnika.MortemHz je napisao/la:A dobro Benko,Schwarz uvijek ide navijacki i ide protiv svih cinjenica i dokaza,nema veze pusti..nemoj ban dobiti trebamo te na temi
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Da li ti, iskreno, mislis da ima namjestanja u ovoj nasoj PL? Zanemari Zeljo-Leotar, vec gledaj na sve klubove unazad 5-6-7-8 godina..DukeOfWellington je napisao/la:Ovdje nije ni potreban advokat za odbranu jer tužilaštvo nema nikakve dokaze. Čak ni istraga nije pokrenuta, to valjda najbolje govori o tome da nema nikakvog govora o nekakvim sumnjvim radnjama ali ima govora o tome da neki ne mogu da se suzdrže od ispoljavanja frustracija što u principu nailazi na podsmijeh svih ostalih. Logično.MCMXLVI je napisao/la:![]()
![]()
![]()
dobar bi ti advokat za odbranu bio
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pretpostavljam da ima i da je ranije bilo više toga, ali bez konkretnih dokaza ne pada mi na pamet da optužujem bilo koga.
Ko još vjeruje domacem sudstvu ? Teško da je ovo pravna država,samo na papiru.
Vjeruje ovaj Dukechily-rz je napisao/la:Ko još vjeruje domacem sudstvu ? Teško da je ovo pravna država,samo na papiru.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kad bi ti uspio da razumiješ razliku između optužbi bez dokaza i vjerovanja sudstvu tebi bi život bio puno lakši. Ali ti to nisi u stanju da razumiješ. Da probam nacrtat', ako sudstvo ne radi dobro svoj posao to ne znači da ti treba da bilo koga optužuješ bez konkretnih dokaza. Nadam se da si sad u stanju da to razumiješ ali nisam neki preveliki optimista da budem iskren.
Pa kako ce bolan biti prijave kada nam je savez korumpiran, a da ne pricam o pravosudju. Znaci ovo ti je samo opet ukrug. Da bih se doslo do prijave ove utakmice, savez treba biti cist, moralan i liciti na "kucu pravde fudbala" koju upravo ne lici od kako je osnovan. Pusti me se to da nema dokaza. Fino ti pretpostavljam da se odes umiti, i pogledaj ponovo klip na yt. Znam ja da ti branis svoj klub, ali dzaba ti to. Svi vide samo vi plavi ne, jer ne zelite.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Jesi li to sam skontao ili ti je Super poslao na PP?pile87 je napisao/la:Da je ova drzava funkcionalna vas bi davno ukinuli kao prozvod bivseg sistema i sinonima za " prosirenje lige kad se ispadne".MCMXLVI je napisao/la:Da je ovaj savez ili drzava funkcionalna, davno bih se ovaj slucaj zavrsio.
Da je ovaj savez ili drzava funcionalna, davno bih Begic u zatvoru bio. Eto sada da ne nastavljam i da ne pricam o drugim desavanjima. Dovoljan ti je dokaz nepravde Radnik-Olimpic. Kao sto je ovaj slobodas rekao, dobre pare su tu legle ti se slagao ili ne. Jos jednom, nedaj boze nikom vise ovo da se desi! Pa ovo nebi zelio ni Mladosti iz Velike Obarske. Bilo i proslo.
P.S. Vi i dalje ostajete jedini klub iz grada kojem je DOKAZANO namjestanje utakmica.
To ste radili u onom sistemu gdje je bar neke pravde bilo, zamisli sta ste tek radili u ovoj drzavi bezakonja?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pogledao sam ga hiljadu puta i zaključio da sam gore intervencije golmana i nekih igrača gledao u LP. Jedan Neuer je imao lošiju reakciju u polufinalu LP, ali kad se to desi Neueru onda je greška, a kad anonimni golman ne reaguje dobro onda je to pušteno, to je tvoja logika. Dakle, loša reakcija neafirmisanog golmana nije razlog da se sumnja u regularnost meča, nikad nigdje nije bila. To što si ti isfrustriran jer te iritira činjenica da je Željo i te sezone bio šampion je jedna sasvim druga priča.MCMXLVI je napisao/la:Pa kako ce bolan biti prijave kada nam je savez korumpiran, a da ne pricam o pravosudju. Znaci ovo ti je samo opet ukrug. Da bih se doslo do prijave ove utakmice, savez treba biti cist, moralan i liciti na "kucu pravde fudbala" koju upravo ne lici od kako je osnovan. Pusti me se to da nema dokaza. Fino ti pretpostavljam da se odes umiti, i pogledaj ponovo klip na yt. Znam ja da ti branis svoj klub, ali dzaba ti to. Svi vide samo vi plavi ne, jer ne zelite.
Prijavu može podnijeti bilo ko, pa čak i ti. Odnesi taj snimak u tužilaštvo i vidi šta mogu da urade s tim, a ako se prostorijama tužilaštva prolomi grohotni smijeh onda znaj da su vidjeli isto što i ja, a što sam ti gore pokušao da objasnim. Konačno, možeš i bez tužilaštva podnijeti prijavu ali ako predmetni sudija uz grohotan smijeh odbije tvoju prijavu kao neosnovanu i ne dozvoli suđenje onda znaj da i on vidi isto što i ja, a što sam ti gore pokušao da objasnim.
Pokušaj da diskutuješ sa malo više poštovanja prema drugima ili nemoj nikako,cijenim da si inteligentan momak ali i arogantan u dobroj mjeri..Ako uzvratim istom mjerom vjerovatno cu opet biti ja taj koji provocira i biva banovan.DukeOfWellington je napisao/la: Kad bi ti uspio da razumiješ razliku između optužbi bez dokaza i vjerovanja sudstvu tebi bi život bio puno lakši. Ali ti to nisi u stanju da razumiješ. Da probam nacrtat', ako sudstvo ne radi dobro svoj posao to ne znači da ti treba da bilo koga optužuješ bez konkretnih dokaza. Nadam se da si sad u stanju da to razumiješ ali nisam neki preveliki optimista da budem iskren.
Osvrnuo sam se na sudstvo opcenito,nevezano za ovaj slucaj(Leotar - Željo) o kojem se sasvim sigurno može diskutovati i ako je to sada vec završen slucaj koji nikad nije ozbiljno ni procesuiran..
Teško da ce biti dokaza ako se niko nije potrudio ni da istraži slucaj,utakmica je sumnjiva,izvještaj sa iste ce to potvrditi..Ako ništa,ovaj golman bi imao dosta toga za objasniti ili eto postoji fudbalski klub u ovom univerzumu koji placa golmana da "bježi" od lopte ?
Nije ni prvi put da porazom direktno šaljete ekipe u niži rang..Željo - Žepce ? Gosti pobjedom izboriše opstanak na Grbavici,Borac u drugu ligu,nije sumnjivo ?
Naravno,možeš ti pricati o poštenom radnickom klubu kojem je obraz na prvom mjestu ali malo ko ce da "popuši" istu,.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Post nije replika tebi, barem je to očigledno.
Nije to zbog Zelje sto je osvojio titulu, nije ni zbog Slobode, vec zbog nepravde. Svi mi pricamo o nekom skracivanju lige, a nismo spremni stati ovakvim korumpiranim desavanjima. Zasto ja imam prijavljivati ovaj slucaj? Zar savez to ne treba sam odmah uciniti, kada vidi da nema regularnosti jedne utakmice. Znaci opet do saveza, a svi znamo sta je i ko je nas savez. Inace ste vi u to vrijeme imali zaista jak lobi u savezu. I nemoj bogati mi spominjati Neuera. Ovo ti nije greska, ovo ti je cisto pustanje lopte u gol. Druze, dzaba je stobom u raspravu dalje ici, jer ti se samo vracas ponovo na isto mjesto. Svi vide, samo vi ne, jer ne zelite! Bye 
Projekt koji nude Makedonci je takmičenje 42 kluba iz 13 zemalja jugoistočne Evrope. Igralo bi se u drugom dijelu sezone, u Uefinim terminima, a sudjelovali bi klubovi iz regije koji su sezonu počeli u Uefinim kupovima i nisu uspjeli "prezimiti". Dakle, gotovo svi.
Prema nacrtu Makedonaca, bilo bi to šest klubova eliminiranih iz pretkola Lige prvaka, 36 eliminiranih iz Europske
lige, 11 eliminiranih iz grupne faze EL-a, te pet eliminiranih iz grupne faze LP-a.
Ukupno 42 kluba raspoređena u šest grupa; pa bi uslijedila eliminacijska faza, sve do finala. Za pobjednika tatkmičenja tražit će se izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a poraženi u finalu dobio bi mjesto u četvrtom pretkolu LP-a, što bi ga u slučaju neuspjeha usmjerilo u Evropsku ligu. Platforma nudi mogućnost priključivanja u završnu fazu regionalne lige i klubovima koji eventualno prezime u standardnim Uefinim natjecanjima.
Prema nacrtu Makedonaca, bilo bi to šest klubova eliminiranih iz pretkola Lige prvaka, 36 eliminiranih iz Europske
lige, 11 eliminiranih iz grupne faze EL-a, te pet eliminiranih iz grupne faze LP-a.
Ukupno 42 kluba raspoređena u šest grupa; pa bi uslijedila eliminacijska faza, sve do finala. Za pobjednika tatkmičenja tražit će se izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a poraženi u finalu dobio bi mjesto u četvrtom pretkolu LP-a, što bi ga u slučaju neuspjeha usmjerilo u Evropsku ligu. Platforma nudi mogućnost priključivanja u završnu fazu regionalne lige i klubovima koji eventualno prezime u standardnim Uefinim natjecanjima.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da svi vide već bi bilo nešto od toga. Ali ne vidi niko osim onih koji žele da vide jer ne mogu da se pomire sa činjenicama koje su za njih bolne, a to su trofeji u vitrinama najtrofejnijeg kluba. To je to i ništa drugo.
Ili nam pokušavaš reći da Željezničar kontroliše FSBiH

Ili nam pokušavaš reći da Željezničar kontroliše FSBiH
Da te pitam, npr, tvoja ekipa osvoji titulu, i kup, pomete konkurenciju i zadnju tekmu igra protiv ekipe kojoj su bodovi potrebni za opstanak i koja u slucaju pobjede još nije osigurala opstanak jer zavisi od rezultata neke trece ekipe kojoj odgovara i minimalan poraz, međutim i pored toga što imaju igrača više pola utakmice ta treca ekipa gubi 2 razlike, da li bi ti rekao svojim igračima (koji igraju protiv ekipe kojoj su bodovi prijeko potrebni, a tebi ništa ne znace) ,da idu na nož i ako im ta utakmica ništa ne znaci, jer si vec ispunio svoj cilj te sezone i osvojio oba trofeja ? Mnogo je lakše svoj neuspjeh opravdati rijecima , Nijaz platio sudije, Amar kupio titule, Ivica sredio Amaru, Japanci sredili Ivici da sredi Amaru, Željezničar ima potpunu kontrolu nad savezom, UEFA pomaže Želji da kupuje titule itd, neke izreke navijača koji mrze Željezničar više nego što vole svoj klub .MCMXLVI je napisao/la:Nije to zbog Zelje sto je osvojio titulu, nije ni zbog Slobode, vec zbog nepravde. Svi mi pricamo o nekom skracivanju lige, a nismo spremni stati ovakvim korumpiranim desavanjima. Zasto ja imam prijavljivati ovaj slucaj? Zar savez to ne treba sam odmah uciniti, kada vidi da nema regularnosti jedne utakmice. Znaci opet do saveza, a svi znamo sta je i ko je nas savez. Inace ste vi u to vrijeme imali zaista jak lobi u savezu. I nemoj bogati mi spominjati Neuera. Ovo ti nije greska, ovo ti je cisto pustanje lopte u gol. Druze, dzaba je stobom u raspravu dalje ici, jer ti se samo vracas ponovo na isto mjesto. Svi vide, samo vi ne, jer ne zelite! Bye
Jedina ekipa koju možemo izbaciti iz lige zbog dokazanog namještanja je Čelik, oni su lijepo sa Jedinstvom verifikovali ugovor 3 za 3, i kad su igrali sa Leotarom kad su ganjali nakon tekme igrace Leotara i javno pred kamerama govorili da je utakmica trebala biti namještena..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Nije baš toliko ni ocigledno,nisi citirao nikoga,nisi spomenuo nikog u svom postu a bilo je elemenata da isti protumacim onako kako i jesam,.DukeOfWellington je napisao/la: Post nije replika tebi, barem je to očigledno.
Hajd onako iskreno da odgovoriš,.Imaš li ti kao navijac/simpatizer Željeznicara i malo sumnje u reguralnost spomenute utakmice ? Ostavi subjektivnost na stranu,stavi bilo koju drugu ekipu na mjesto Želje,pogledaj još jednom izvještaj i kaži mi jeli sve cisto i bez ikakve sumnje..
Da se razumijemo,ja ne tvrdim da je namješteno ali da ima osnove za sumnju u reguralnost,ima brate da se ne lažemo..Ne vjerujem da je se ovdje išlo direktno na izbacivanje Slobode(to je samo poslijedica) ali "smrdi" na prodaju koju je jako teško dokazati,to znaš i sam..Krizna su vremena,niko nije imun na pare a moral i obraz u ovom društvu je odavno "izlizan"..
Mogli su oni izbaciti Čelik ali tim cinom pravda nije zadovoljena,Čelik je i onako talac nesposobnih ljudi vec godinama,dovoljno je kažnjen sam po sebi i ovako,.Željooooo je napisao/la:
Jedina ekipa koju možemo izbaciti iz lige zbog dokazanog namještanja je Čelik, oni su lijepo sa Jedinstvom verifikovali ugovor 3 za 3, i kad su igrali sa Leotarom kad su ganjali nakon tekme igrace Leotara i javno pred kamerama govorili da je utakmica trebala biti namještena..
- bistrikboy
- Kontakt:
A sta se lomite vise oko ovoga.pustili nasi svoje sportske prijatelje,a neprijatelje poslali na gostovanje u Mramor.Nema tu ni para ni nicega vec smo pustili ljude kao sto bi i oni nas pustili 2010 da nam je trebalo,hvala bogu nije,a ponudili se jesu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.