Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Malo usporedbe u odnosu na prošle sezone,2006/07 je bila seria B,tako da smo nadmašili sebe u odnosu na godine kada smo osvojili scudetta 28 i 29:

"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Nije Del Piero toliko los pa da se cuvamo i ne dajemo priliku i kad vodimo 1 razlike. Znamo svi da ne moze citavu tekmu igrati ali jedno poluvrijeme kada vodimo sasvim dovoljno da svi budemo zadovoljni. A sto se tice Krasica nadam se da ce doci adekvatna zamjenaBianconeri1988 je napisao/la:Njemu treba davati minutažu tek kad vodimo sa 4 ili 5 golova razlike.Glupost je napisao/la:Ma i meni tesko pada to sto je na klupi, pa moze bar u ovim tekmama po 45 min dobit mada onaj Vucinic i nije nesta pokazao osim sto je placen 15 M. Neka i njega malo na klupu, u slabijim tekmama bih Del Piera od 1 minute stvarno zadnjih 10 min sramotno da takva legenda dobija.
Razumijem da su vam dragi pojedini igrači, ali ne kontam što toliko potencirate da moraju igrati i dobivati šansu, treba prihvatiti činjenicu da su ovi koji igraju trenutno bolji.
Krasić je dobio šansu protiv Genoe i prvi duel je izgubio i u nastavku akcije primamo gol koji nas je koštao gubitka 2 boda.
Conte zna vrlo dobro svoj posao i trenutno igraju najbolji što i rezultati pokazuju.
Treba odvojiti srce od razuma.

Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Hajd sad će ovaj Coppa Italia, valjda će vas Conte učiniti sve sretnim i zadovoljnim
Meni nikad nije bilo bitno ko igra dok se pobjeđuje, a staro pravilo je da se pobjednički tim ne mjenja...
Ovih prvih 11 je za očekivati i protiv Lazia i Napolija, 4 boda iz te dvije tekme i lagano nabušimo Cesenu sljedeći vikend i odemo na + 4 ili +5

Meni nikad nije bilo bitno ko igra dok se pobjeđuje, a staro pravilo je da se pobjednički tim ne mjenja...
Ovih prvih 11 je za očekivati i protiv Lazia i Napolija, 4 boda iz te dvije tekme i lagano nabušimo Cesenu sljedeći vikend i odemo na + 4 ili +5

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
Eh to bi bilo super, ja cekam jos samo tri para za 265 KM. Juve prvak, City prvak, Real prvakBianconeri1988 je napisao/la:Hajd sad će ovaj Coppa Italia, valjda će vas Conte učiniti sve sretnim i zadovoljnim![]()

- harebianconero
- Kontakt:
Kada pocinje Coppa Italia i kada ce se znati protiv koga igramo ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Bianconeri1988
- Kontakt:
http://it.wikipedia.org/wiki/Coppa_Italia_2011-2012" onclick="window.open(this.href);return false;
Eto ti tu malo podrobnije. Mi bi prvu tekmu trebali igrati u drugoj ili trećoj sedmici u decembru protiv pobjednika susreta između Bologne i Crotonea.
Da se malo naježimo!
[youtube][/youtube]
Eto ti tu malo podrobnije. Mi bi prvu tekmu trebali igrati u drugoj ili trećoj sedmici u decembru protiv pobjednika susreta između Bologne i Crotonea.
Da se malo naježimo!

[youtube][/youtube]
Ž '21!
- Ponos Torina
- Kontakt:
SoloJuve26 je napisao/la:Ma steta je sto je kako je, al izgleda da bi tako bilo najbolje rjesenje. Nadam se samo da mozemo izvuci sto vise para tu...Ponos Torina je napisao/la:Krasic je odavno trebao da leti,igrac poput njega nema mjesta u Juventusu,kako je Pepe presao na desno krilo umjesto njega stvari idu odlicno....SoloJuve26 je napisao/la:http://www.football-italia.net/node/13061
NIje ni cudno sto ga vise nema na klupi?? Ide sigurno u januaru
Juve Šampion!!!!
Postoji neka mogucnost da ga Manchester Utd kupi,mozda bude neka zamjena i Kes za Nanija mada je to tesko moguce ali nikad se nezna.....
Znam da ga Chelsea hoce i da je njima najblizi...
ma i nije steta odigrao 5-10 dobrih utakmica i to je to,to je katastrofa s obzirom koliko je placen,s druge strane Juventus cesto tako pogrijesi i baci pare u nepovrat.....Znam da Manchester nije glup klub kao Chelsea,zato ocekujem od ovog drugog da kupi Krasica i plati onoliko koliko smo i mi za njega dali...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Mogao bi se on i Liverpoolu uvaliti, a i Arsenal je u potrazi za nekim igračima, iz Primere jedino bi ga Atletico mogao uzeti jer oni jedini i troše pored Barce i Reala.
Ž '21!
Ja bih sretniji bio kada bi Capitano ulazio u slucaju da gubimo, jer svi znamo kako on rijesi utakmicu. Moze on jos igrati, ovo po 10-ak minuta sto mu Conte daje je premalo. Ne svidja mi se sto je izgleda zadnja rupa na svirali kada su u pitanju napadaci (ne racunajuci Iaquintu i Amauria). Quaglia zasluzuje da igra, ali on treba da dobije priliku od starta. Vucinic je za sada odlican, ne moze mu se sporiti mjesto u prvih 11, a o Matriju ne treba trositi rijeci.
Conte je odlicno iskoristio potencijal ekipe, sa ovom 4-1-2-3 formacijom. Pepe je i Udineseu najbolje partije pruzao kao krilni napadac, sto je pozicija koja i Vucinicu odgovara. Mislim da Quagliarella vise voli igrati blize centru igralista, ali ako zeli igrati morat ce prilagoditi svoju igru. Jos mi se svidja ideja da Ale igra prima puntu, treba vidjeti kako ce to izgledati kad je uz njega Vucinic. Sredina odlicno funkcionise sa organizatorom igre kakav je Pirlo, energija Vidala dopusta Marchisiu da pokaze svu vjestinu koju posjeduje u napadu. Po meni jako vrijedan kotacic u ovom Juventusu, neki su ga osporavali kad je suteci prihvatio igranje van pozicije, drago mi je sto sada pokazuje svima kakav je igrac.
Odbrana se jos uvijek uigrava, mada se vidi na Chielliniju da mu ne odgovara najbolje pozicija lijevog beka ali vidjet cemo mozda se privikne. Pamtim da je za vrijeme Capellovog vremena u klubu bio bek sa dosta solidnim centarsutom. Protiv Palerma se to moglo vidjeti, nedostajao nam je bek koji zna ubaciti loptu. Zadnji koji je upisivao asistencije sa te pozicije je bio Molinaro.
Conte je odlicno iskoristio potencijal ekipe, sa ovom 4-1-2-3 formacijom. Pepe je i Udineseu najbolje partije pruzao kao krilni napadac, sto je pozicija koja i Vucinicu odgovara. Mislim da Quagliarella vise voli igrati blize centru igralista, ali ako zeli igrati morat ce prilagoditi svoju igru. Jos mi se svidja ideja da Ale igra prima puntu, treba vidjeti kako ce to izgledati kad je uz njega Vucinic. Sredina odlicno funkcionise sa organizatorom igre kakav je Pirlo, energija Vidala dopusta Marchisiu da pokaze svu vjestinu koju posjeduje u napadu. Po meni jako vrijedan kotacic u ovom Juventusu, neki su ga osporavali kad je suteci prihvatio igranje van pozicije, drago mi je sto sada pokazuje svima kakav je igrac.
Odbrana se jos uvijek uigrava, mada se vidi na Chielliniju da mu ne odgovara najbolje pozicija lijevog beka ali vidjet cemo mozda se privikne. Pamtim da je za vrijeme Capellovog vremena u klubu bio bek sa dosta solidnim centarsutom. Protiv Palerma se to moglo vidjeti, nedostajao nam je bek koji zna ubaciti loptu. Zadnji koji je upisivao asistencije sa te pozicije je bio Molinaro.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa ne mozemo sa 10 napadaca igrat hehe Matri, Mirko, Pepe, Kvaljarela,Alex..svi zasluzuju igrati. Eto meni je zao sto Elija vise ne igra
, imamo neki izbor igraca i treba biti malo objektivan, da igraju u ovom momentu najbolji,a realno i Matri i Mirko i Kvaljarela su trenutno ispred Alexa. Legenda i sve to stoji, ali mi je smijesno da se hvatamo na to u momentu kad idemo na titulu, moraju da igraju u tom momentu najspremniji, nismo mi tako dominantni.
ja bi najvise bolio Bufon,Turam,Pesoto,Montero,Zambrota,Nedved,Alex,Trezege,Davids,Emerson,Kamoranezi al jbg ne moze to tako vise. Svi bi mi Alexa voljeli non stop gledali ali mi vi ovdje zvucite kao da ne shvatate osnovu, niko nije veci od Juventusa, niko pa ni Alex. Ovo je zadnja sezona, treba mu davati priliku kad god se moze, cisto zbog nas navijaca, ali da rezultati ne ispastaju.
Sto se tice Krasica prodaja se stvarno cini kao najbolje rjesenje, uklopit ce se on bolje u Engleskoj ligi, kod nas se ne uklapa. Dobit pare koje cemo uloziti u odbrambenog igraca i veznjaka i odlican posao. A ostajemo i sa dovoljnim brojem krila Pepe, Djakerini, Vucinic,Elia, Garib..dovoljno, s tim da se nadam da ovaj zadnji nece previse igrati. Imamo dovoljno krila,golmana i napadaca, HITNO nam je potreban veznjak i stoper i/li lijevi bek

ja bi najvise bolio Bufon,Turam,Pesoto,Montero,Zambrota,Nedved,Alex,Trezege,Davids,Emerson,Kamoranezi al jbg ne moze to tako vise. Svi bi mi Alexa voljeli non stop gledali ali mi vi ovdje zvucite kao da ne shvatate osnovu, niko nije veci od Juventusa, niko pa ni Alex. Ovo je zadnja sezona, treba mu davati priliku kad god se moze, cisto zbog nas navijaca, ali da rezultati ne ispastaju.
Sto se tice Krasica prodaja se stvarno cini kao najbolje rjesenje, uklopit ce se on bolje u Engleskoj ligi, kod nas se ne uklapa. Dobit pare koje cemo uloziti u odbrambenog igraca i veznjaka i odlican posao. A ostajemo i sa dovoljnim brojem krila Pepe, Djakerini, Vucinic,Elia, Garib..dovoljno, s tim da se nadam da ovaj zadnji nece previse igrati. Imamo dovoljno krila,golmana i napadaca, HITNO nam je potreban veznjak i stoper i/li lijevi bek
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ja vise govorim o tome da se ne treba ponizavati sa zadnjih 10 min. Nadam se da ce u buducnosti kod vodstva 2-0 ranije uci ili kod bilo kojeg vodstva protiv ekipa gdje smo favoriti. A sto se tice Vucinica malo sam se zeznuo u gornjem postu 9 tekmi 2 gola i 5 asistencija 

[youtube][/youtube]
Ciro.
Ciro.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
- senad_flamin
- Kontakt:
Oxygen je napisao/la:Malo usporedbe u odnosu na prošle sezone,2006/07 je bila seria B,tako da smo nadmašili sebe u odnosu na godine kada smo osvojili scudetta 28 i 29:
Kakav start 2004

on je uvijek nekako bio blizu 20 ili preko 20 golova,e to je reci napadac,dok ste vi tad imali Trezegueta kakav je samo on imao osjecaj za gol,za takvim napadacima treba zalit..
Kakav je Milan imao start te 2004,ako moze info. koliko je na kraju bila bodovna razlika?
Edit: Sjeti se skarica Trezegueta Realu

-RIVALDO-
Ne,mi smo osvojili 2004/2005 i 2005/2006 koje su oduzete.senad_flamin je napisao/la:Oxygen je napisao/la:Malo usporedbe u odnosu na prošle sezone,2006/07 je bila seria B,tako da smo nadmašili sebe u odnosu na godine kada smo osvojili scudetta 28 i 29:
Kakav start 2004mislim da je 2004 Milan osvojio ligu.tad je igrao Schevchenko
![]()
on je uvijek nekako bio blizu 20 ili preko 20 golova,e to je reci napadac,dok ste vi tad imali Trezegueta kakav je samo on imao osjecaj za gol,za takvim napadacima treba zalit..
Kakav je Milan imao start te 2004,ako moze info. koliko je na kraju bila bodovna razlika?
Edit: Sjeti se skarica Trezegueta Realu
2004/2005: Juventus 86,Milan 79 bodova
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Milan je osvojio titulu u sezoni 2003/2004.
Ž '21!
Juve je direktno u 1/32, pa dok se odigraju ranije runde.harebianconero je napisao/la:Kada pocinje Coppa Italia i kada ce se znati protiv koga igramo ?
Prva utakmica bi trebala biti u Decembru ili Januaru :/
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Evo sta kazu lacijali o Juventusu i narednom mecu. Sto se mene tice, vise bi volio 3 boda protiv napolia, a u subotu nebi ni bod bio los. Uglavnom ocekujem, minimalno, 4 boda...

Zadnji puta smo ih u prvenstvu dobili prije 8 godina (06-12-2003, 2:0), a u skorije vrijeme smo ih tukli dva puta u Kupu po 2:1 (2009.), no nije to taj Juvenuts iz 2009., po meni ovaj Juventus igra mozda i najbolji nogomet uz Milan i vrlo je opasan. Ne igraju toliko na onaj stari Juve rezultat 1:0, vise se nekako vode onom .. dati gol vise, naravno nikako se ne smije potcjeniti ni njihova obrana. Gledao sam utakmicu protiv Palerma .. imao je Palermo (Iličić x3) nekoliko odličnih prilika, no Juventus je stalno bio opasan po gol Palerma, i lakoćom su dolazili u prilike. I da, Lichsteiner je igrao odlično .... stalno se nadopnjavao sa svojim igračem na desnoj strani, dolazio u prilike za centaršut i to radio jako, jako dobro ... moć ponavljanja, kvalitetnog ponavljanja ... a u obrani, po običaju .. čvrst i borben. Možda nije najkreativniji igrač, ali rad i disciplina su napravili od njega to što je danas. Igra jako dobro, u svakom slučaju.
Pirlo je opet mozak jedne ekipe, i to je ono što je falilo prošlogodišnjem Juventusu, opasan je u svakoj situaciji.
Našu priliku vidim u tome što se Juventus vjerovatno neće previše zatvarati i da će htjeti igrati, mi imamo svoje adute - pogotovo u napadu, a s obzirom da je obrana Juvenutsa mozda njihov najtanji dio u odnosu na ostale linije .. tu je svakako nasa prilika.
Nek' nam je Bog na pomoći
Objektivno zborebice tesko... mislim da necemo pobediti :S uvek sugavo izgubimo od njih

- sarajlija89
- Kontakt:
Lijevi bek, jedno krilo i napadac..."Tutosport" piše da mečevi u trening centru na dva gola deluju kao pravi mali ratovi.
Rezultat se vidi u presingu i posedu lopte, Juve je u ovom trenutku jedina ekipa u Evropi, uz Barselonu, koja je sposobna da drži posed lopte na 70% iz meča u meč.
Iako su daleko od kvaliteta Katalonaca, većina se slaže da pobeđuju upravo zato jer su fanatično borbeni i spremniji od rivala.
Ali, upozorava javnost, za nešto više su potrebna pojačanja...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
samo bi jos dodao i zamjenu za Pirla...sarajlija89 je napisao/la:Lijevi bek, jedno krilo i napadac..."Tutosport" piše da mečevi u trening centru na dva gola deluju kao pravi mali ratovi.
Rezultat se vidi u presingu i posedu lopte, Juve je u ovom trenutku jedina ekipa u Evropi, uz Barselonu, koja je sposobna da drži posed lopte na 70% iz meča u meč.
Iako su daleko od kvaliteta Katalonaca, većina se slaže da pobeđuju upravo zato jer su fanatično borbeni i spremniji od rivala.
Ali, upozorava javnost, za nešto više su potrebna pojačanja...
Proslo je gotovo 48 sati od tekme protiv palerma,slegle se emocije i stekli su se utisci o igri najboljeg kluba na cizmi.Ali i vise od 20 dana od zadnje tekme koju smo gledali nas klub,mnogi su se pribojavali,racunajuci i mene da ce duga pauza uticati na igru na rezultate,Ali ispalo je da smo se uzalud pribojavali,dobili smo sicilijance,uz maestralnu predstavu na terenu,ma to je bila rapsodija,to je bila Betovenova simfonija u reziji Maestra Contea i njegovog savrsenog orkestra koji su predvodili virtuoz Pirlo,i za mnoge odbaceni sin IL PRINCIPINO-MARCHISO.Dobili smo ekipu koja protiv nas uvijek odigra inspirisano,kao dokaz tome serija poraza od njih,najvise bole oni porazi doma,ali da svakoj seriji bude kraj svi znaju,ali nacin na koji je prekinuta je impresivna.
Sjedio sam tu vece sa nekim prijateljima,neki su vatreni navijaci svojih timova poput Reala,Barce il Ma.utd,ali centralna tema te veceri bio je naravno JUVE.Da nisam pretjeravao potvrdili su mi oni,rekli su izmedju ostalog koliko se Juve promjenio unutar samo jedne kalendarske godine,da je tolika transformacija jedne ekipe,od gubitnicke do ekipe koja polako ali sigurno vraca svoj izgubljeni sjaj,svoj ugled,da je toliko nevjerovatna da se ne moze rijecima opisat.Najvise ih se dojmio podatak da je gotovo 90 % te iste ekipe igrao prosle sezone,kao da je rijec o drugim igracima.Svi su konstatovali da je JUVE na pravom putu i sto je najvaznije da ce liga prvaka sledece sezone biti bogatija za jedan legendarni klub,u to vise nema nikakve dileme.
Bili su neki govorili protiv njega,kao nema iskustva,kako ce se boriti sa tolikim pritiskom,medijima,navijacima, ali tko ce bolje shvatiti sam mentalitet kluba,ako ne covjek koji je kao prvo bio Capitano,kao drugo covjek koji je simbolizirao samu igru,sam STILE JUVE !!! Covjek koji je veci i skreniji JUVENTINO od vecine navijaca ovdje,naravno rijec je o CONTEU,nevjerovatno je koliko je uticao na igrace,koliko mu oni vjeruju,koliko je postigao za samo par mjeseci koliko je na klupi.Naravno,on je jos mlad kao trener,grijesit ce sigurno,ali ne bojim se,sa njim na klupi ja sam miran,jer zna kako motivisat igrace,jer oni znaju da moraju dati 200% od sebe,jer njihovo mjesto nije sigurno,vec samo sa rezultatom i zalaganjem mogu izborit mjesto u prvom timu.
Zato je Conte,po meni nase najvece pojacanje,ne igraci,jer mozete imati i najbolje na svijetu ali ako ih ne znate usmjeriti ne pise vam se dobro.
Kako god bilo,mi smo na pravom putu,vracamo se tamo gdje pripadamo,na vrhu.
Slijede nam teske tekme,ali ja sam miran vjerujem Conteu,vjerujem igracima da ce da ti sve od sebe,samim tim rezultat nece izostat,ali mi smo ti koju su najveca prijetnja,jer nas je veoma tesko zadovoljit,ali takvi smo,jer smo naucili da ocekujemo samo najbolje i najvise....
STORIA DI UN GRANDE AMORE !!!
FINO ALLA FINE FORZA JUVE !!!
Sjedio sam tu vece sa nekim prijateljima,neki su vatreni navijaci svojih timova poput Reala,Barce il Ma.utd,ali centralna tema te veceri bio je naravno JUVE.Da nisam pretjeravao potvrdili su mi oni,rekli su izmedju ostalog koliko se Juve promjenio unutar samo jedne kalendarske godine,da je tolika transformacija jedne ekipe,od gubitnicke do ekipe koja polako ali sigurno vraca svoj izgubljeni sjaj,svoj ugled,da je toliko nevjerovatna da se ne moze rijecima opisat.Najvise ih se dojmio podatak da je gotovo 90 % te iste ekipe igrao prosle sezone,kao da je rijec o drugim igracima.Svi su konstatovali da je JUVE na pravom putu i sto je najvaznije da ce liga prvaka sledece sezone biti bogatija za jedan legendarni klub,u to vise nema nikakve dileme.
Bili su neki govorili protiv njega,kao nema iskustva,kako ce se boriti sa tolikim pritiskom,medijima,navijacima, ali tko ce bolje shvatiti sam mentalitet kluba,ako ne covjek koji je kao prvo bio Capitano,kao drugo covjek koji je simbolizirao samu igru,sam STILE JUVE !!! Covjek koji je veci i skreniji JUVENTINO od vecine navijaca ovdje,naravno rijec je o CONTEU,nevjerovatno je koliko je uticao na igrace,koliko mu oni vjeruju,koliko je postigao za samo par mjeseci koliko je na klupi.Naravno,on je jos mlad kao trener,grijesit ce sigurno,ali ne bojim se,sa njim na klupi ja sam miran,jer zna kako motivisat igrace,jer oni znaju da moraju dati 200% od sebe,jer njihovo mjesto nije sigurno,vec samo sa rezultatom i zalaganjem mogu izborit mjesto u prvom timu.
Zato je Conte,po meni nase najvece pojacanje,ne igraci,jer mozete imati i najbolje na svijetu ali ako ih ne znate usmjeriti ne pise vam se dobro.
Kako god bilo,mi smo na pravom putu,vracamo se tamo gdje pripadamo,na vrhu.
Slijede nam teske tekme,ali ja sam miran vjerujem Conteu,vjerujem igracima da ce da ti sve od sebe,samim tim rezultat nece izostat,ali mi smo ti koju su najveca prijetnja,jer nas je veoma tesko zadovoljit,ali takvi smo,jer smo naucili da ocekujemo samo najbolje i najvise....
STORIA DI UN GRANDE AMORE !!!
FINO ALLA FINE FORZA JUVE !!!
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.