Sto se opet hvatas trenera? Trener je samo jedna komponenta od mnogih. Kazem ti opet, gledaj siru sliku.
Vi ste u potpunom rasulu, haos vam je u klubu. Takvi niste za vrh tabele, ne mozete biti u top 4. Sasvim realno i logicno. Osvijestite se vise.
Sto se opet hvatas trenera? Trener je samo jedna komponenta od mnogih. Kazem ti opet, gledaj siru sliku.
Pokusacu polako da ti rasclanim.
Isto onako kako je realno da ekipa koja vec tri sezone u nizu zavrsi cetvrta na tabeli, a redovno najskuplji na tm?
Mirvic vas laze non-stop, zna svaki navijac Sarajeva da je Aylah jos tu. To bukvalno ni najzagrizeniji botovi vise ne poricu, kao sto ne poricu da vam SFK vodi administraciju, sa kanticama pavlake.BigZlatan je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:21Da li Mirvah laze i manipulise konstantno - da
Je li vam Aylah jos alfa i omega kluba - da
Jesu li uslikane kantice pavlake pored trofeja - da
Vode li vam glavnu rijec u klubu ove iz SFK - da
Jesu li vas Rozman i Ibricic ogulili - da
Je li vam ekipa i sad puna njihovih igraca - da
Dokaz ?
Osim kante to se zna. I zbog toga ne znaju igrači igrati na terenu.
Dobro je ako ti to kažeš onda je to sigurno istina.limvotehula je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:27Mirvic vas laze non-stop, zna svaki navijac Sarajeva da je Aylah jos tu. To bukvalno ni najzagrizeniji botovi vise ne poricu, kao sto ne poricu da vam SFK vodi administraciju, sa kanticama pavlake.BigZlatan je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:21Da li Mirvah laze i manipulise konstantno - da
Je li vam Aylah jos alfa i omega kluba - da
Jesu li uslikane kantice pavlake pored trofeja - da
Vode li vam glavnu rijec u klubu ove iz SFK - da
Jesu li vas Rozman i Ibricic ogulili - da
Je li vam ekipa i sad puna njihovih igraca - da
Dokaz ?
Osim kante to se zna. I zbog toga ne znaju igrači igrati na terenu.
Sto se Rozmana i Ibricica tice, pa danas ovaj Belgijanac zvanicno potvrdi da se pregovara jos uvijek sa Rozmanom oko isplate. Imali su ogromne plate, otjerali bruku igraca, doveli sta su htjeli - od ovih koje su doveli, slabo koji se pokazao, a vecina je losija od ovih koje su otjerali.
Eto pogledaj oept ovu listu iznad sto si kopirao. Da li je realno da se takav klub bori za vrh? Ja cu ti reci odmah da nije. Dok ne rijesite te probleme, ne mozete se boriti za vrh tabele i to je to.
upohaluhizugnimda je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:34Da su Tobe i Pitarsam usli u Zelju, manje bi nam stete napravili nego Sarajevu Rozman i Ibricic.
Realno gledajući, potpuno je nerealno da Sarajevo bude u sredini tabele, a kamoli u borbi za opstanak. Samo da napomenem da se to nikada i nije desilo od kada se igra ova liga. Najlošiji plasman Sarajeva je 5. mjesto i to 2 puta kada je liga brojala 16 klubova što znači da je i 5. mjesto spadalo u gornji dio/vrh tabele, u svim ostalim sezona je bio bolji plasman na tabeli, dakle Sarajevo je uvijek bilo u vrhu tabele. Čak i kad je bila najveća besparica i kad smo bili pred gašenjem u sezoni viršli, nismo bili ni sredina tabele niti smo se borili za opstanak, nego smo bili viceprvaci.limvotehula je napisao/la: ↑11 jun 2024, 23:13Logicno da je nemogce predvidjeti sezonu u bobu, ali ovo je takva liga da onaj ko je duze prati dosta stvari moze zakljuciti unaprijed i na osnovu onoga sto se vec zna.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑11 jun 2024, 22:52Zeljkan se rjesava skarta, ima finih igraca pod ugovorom i imaju solidno para. To je onako realno, a praviti neka predvidjanja da ce biti u top 4 na osnovu dolaska Rahimica i Corica mi je malo neozbiljno.
Evo realno:
Top 4: Zeljeznicar, Velez, Zrinjski, Borac (ne nuzno ovim redoslijedom, naravno)
Sredina tabele: Posusje, Sloga, Siroki, Sarajevo
Ispadanje: Sloboda, Radnik, Igman, GOSK
Eh sad, mogu se uvijek desiti iznenadjenja. Moze iskociti npr. Siroki da se umijesa u borbu za Europu, ili vi mozete zaglaviti u borbi za opstanak umjesto na sredini tabele, pa moze neka ekipa s vrha upasti u krizu... neko zakasni sa smjenom trenera, nekome se povrijedi najbolji igrac itd. Puno je varijabli. Ali, u principu, vec se nazire neka skica tabele i kako ce izgledati iduca sezona.
@Anex nisi, ali vrijedjaj ljude licno ako vec moras, nemoj majke, sestre i to.
Bodova, papcino nepismena, bodova. Iz koje vukojebine si se ti dokotrlj'o u grad da mi je znati i kako si uopste zavrsio bilo koju skolu, seljacino ogranicena.
Prvo, svaka cast sto si odgovorio civilizirano i pismeno. Ne cudi me sto su te mrskali botovi s vase teme, vidi se da si normalan navijac.Kenozoik87 je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:59Realno gledajući, potpuno je nerealno da Sarajevo bude u sredini tabele, a kamoli u borbi za opstanak. Samo da napomenem da se to nikada i nije desilo od kada se igra ova liga. Najlošiji plasman Sarajeva je 5. mjesto i to 2 puta kada je liga brojala 16 klubova što znači da je i 5. mjesto spadalo u gornji dio/vrh tabele, u svim ostalim sezona je bio bolji plasman na tabeli, dakle Sarajevo je uvijek bilo u vrhu tabele. Čak i kad je bila najveća besparica i kad smo bili pred gašenjem u sezoni viršli, nismo bili ni sredina tabele niti smo se borili za opstanak, nego smo bili viceprvaci.limvotehula je napisao/la: ↑11 jun 2024, 23:13Logicno da je nemogce predvidjeti sezonu u bobu, ali ovo je takva liga da onaj ko je duze prati dosta stvari moze zakljuciti unaprijed i na osnovu onoga sto se vec zna.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑11 jun 2024, 22:52Zeljkan se rjesava skarta, ima finih igraca pod ugovorom i imaju solidno para. To je onako realno, a praviti neka predvidjanja da ce biti u top 4 na osnovu dolaska Rahimica i Corica mi je malo neozbiljno.
Evo realno:
Top 4: Zeljeznicar, Velez, Zrinjski, Borac (ne nuzno ovim redoslijedom, naravno)
Sredina tabele: Posusje, Sloga, Siroki, Sarajevo
Ispadanje: Sloboda, Radnik, Igman, GOSK
Eh sad, mogu se uvijek desiti iznenadjenja. Moze iskociti npr. Siroki da se umijesa u borbu za Europu, ili vi mozete zaglaviti u borbi za opstanak umjesto na sredini tabele, pa moze neka ekipa s vrha upasti u krizu... neko zakasni sa smjenom trenera, nekome se povrijedi najbolji igrac itd. Puno je varijabli. Ali, u principu, vec se nazire neka skica tabele i kako ce izgledati iduca sezona.
@Anex nisi, ali vrijedjaj ljude licno ako vec moras, nemoj majke, sestre i to.
Ta borba za opstanak ili sredina tabele je više karakteristična za vas.Vi ste čak 6 puta završili ispod 5. mjesta na tabeli, bili ste i 6. i 7. i 9. a ove sezone ste i strepili za opstanak. Mi se nikada nismo doveli u takvu situaciju pa kakva god da je bila situacija u klubu. Baš zbog ovih podataka je tvoja prognoza nerealna.
Kakve veze ima koliko ste zaradili sa kvalitetom igraca koje prodateBigZlatan je napisao/la: ↑12 jun 2024, 00:28Sada treba da bude Heidenheim prije Wolfsburga ili Leverkusen prije Bayerna ?
Možda je ipak to razlog
"FK Sarajevo zaradio četiri miliona eura, ali ono najbolje bi tek moglo uslijediti"
Ali nije ipak ja guram. Ja sam kriv sto druge klubove ne znaju igrača prodati za dobre cijene.