FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 jun 2024, 13:56

stojko je napisao/la:
12 jun 2024, 13:54
Kazu opet dovodimo 2 reprezentativca.
Prosli put kad su mi to rekli doveli raspalog duljevica
Besic i onaj Vicin stoper, zaboravljam mu ime, jel opet ta prica?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 jun 2024, 13:56

stojko je napisao/la:
Saničanin i Cipetić :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 12 jun 2024, 13:57

Izvinjavam se ali morao sam :mrgreen:

Cekam ovaj trenutak nestrpljivo od dana kada je Majstor Vlado Jagodic demolirao Skijasa ! :mrgreen:
Ne stavljam ovaj spot vise dok ne oceramo Meha :mrgreen:
Tamo negdje u septembru :mrgreen:

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 jun 2024, 13:58

Ljudi nam podvale svoje polovanjake, otjeraju ozbiljne igrače, skoro godinu dana nam prodaju maglu mi to prihvatamo sa odusevljenjem, ni jedan trener u istoriji nije imao toliku podršku navijača kao Rožman! Sad će nam se isto ponoviti sa Kodrom, čovjek je igračka legenda, dobar čovjek, ali realno trenerski nigdje nije imao rezultat!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 jun 2024, 14:04

ZeroStyle je napisao/la:
12 jun 2024, 13:03
zagorski je napisao/la:
12 jun 2024, 12:39
Ode levat konacno, a i kostao nas je raskid ja mislim da smo mogli dva kvalitetna igraca dovesti.
Ali tako je to kad Mirvah debilni upravlja klubom.
Sad ko hod nas preuzme vala svejedno je, ali sumnjam da ce ijedan ozbiljan trener doci.
Kako nas je kostao raskid kada je lik sam htio da ode?
Jasta je,to je prica za javnost.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 jun 2024, 14:06

napoleon72 je napisao/la:
12 jun 2024, 13:55
luckystrike je napisao/la:
12 jun 2024, 13:29
12 jun 2024, 13:21

E jbg sad, smetao im smrad zeljezare pa im raspala Tuzla 5 dala
u dobrom momentumu bespotrebno smo prešli na Bilino polje, lopata nijedna nije donešena bila na Koševo, ali eto i tad kao i danas pametnice s trafike nas unazadiše!
Sa onakvom taktikom bi nas Tuzla razg.uzila bilo gdje od Butmira do Wembleya. Ne kontam to svaljivanje na Zenicu, u toj Zenici smo osvojili kup 2014., dobili Buducnost, nosili se sa Celticom do samog kraja itd. I to bez publike ili pred 10k Zenicana (kup 2014). Protiv Tuzle nas je bilo preko 6000 na tribinama, navijanje, podrska... haman k'o kod kuce. Fedjina ekipa je bila razbijena vojska, a mi vec tri godine ni na Kosevu nismo nikakav faktor. Od ljeta 2021. na Kosevu su nas dobili Siroki, Sloga, Igman, Leotar, Zrinjski i Velez nekoliko puta, Borac, Tuzla, Torpedo, Milsami... a po bod nosili Zeljo, Posusje, Rudar Prijedor, GOSK... znaci nikakvu mi vise prednost domaceg terena nemamo.
izvini brate ali naravno da ima do terena. Zna se sta je domaci teren, zivis u tom gradu, iz svog stana ides na posao bez da te bus prevozi 20km
Put do stadiona, Stadion, osjecaj, navijaci koji bi 1000% u vecem broju dolazili.
pa ako si ikad redovan termin imao znas sta znaci salu promijeniti u kojoj igras, a ne stadion.

Da ne ispadne da je Fedja gvardiola, imao je i on nedostataka. Trosio je igrace, imali smo mnogo povreda ako se ne varam. Ali svaki trener prije ili kasnije upadne u krizu. A kad dodju te famozne krize, do nas navijaca je kako cemo izdrzati i hocemo li uopste. Kod nas redovno ista prica, popljujemo poseremo pa lizemo skoro svakog trenera. Gledam ponekad pdf anamo onih, pa po par dana ne bude posta i kad im je najgore bilo.

Vjestaci pritisak se kreira, potpomongnut pokvarenjacima koji se ukljuce kad je lose, a mozda i anamo njihovih navijaca koji obavezno magnetisu svojim istupom i "misljenjem" jos dvije tri glave. Pa to ide lancano. Pa dobijemo to sto dobijemo ovdje barem na forumu.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 jun 2024, 14:08

Surreal je napisao/la:
12 jun 2024, 13:24
fks74 je napisao/la:
12 jun 2024, 13:19
Opet štrumfovi orgijaju po našoj temi i nešto bi oni tjerali. Idite tjerajte svoje tamo.
Je li i dalje imamo trenera?
:rol: :rol: :rol:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 jun 2024, 14:10

stojko je napisao/la:
Jedan od njih je Besic, ko li je drugi :mrgreen:

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 jun 2024, 14:11

Da istina je za Bešića. Trebalo bi da je on jedan od reprezentativaca.

Ali poznavajući nas... :mrgreen:

Husref je odavno bio dogovoren pa je izgleda propalo...
cvijanović došao na potpis pa je propalo...
Kodro bio dogovoren prije par mjeseci, trebali ga ured predstavit pa propalo...

Budemo vidjeli šta nas čeka :mrgreen:

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 12 jun 2024, 14:13

kupus army je napisao/la:
12 jun 2024, 13:58
Ljudi nam podvale svoje polovanjake, otjeraju ozbiljne igrače, skoro godinu dana nam prodaju maglu mi to prihvatamo sa odusevljenjem, ni jedan trener u istoriji nije imao toliku podršku navijača kao Rožman! Sad će nam se isto ponoviti sa Kodrom, čovjek je igračka legenda, dobar čovjek, ali realno trenerski nigdje nije imao rezultat!
Za ovakve kao ti i jeste narkoman Varesanovic i slicni.Cuj ti njega otjera ozbiljne igrace, gdje su sad ti ozbiljni igraci i o kakvim se polovnjacima radi sto su dovedeni, osim Matanovica nema ni jedan promasaj.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 12 jun 2024, 14:18

Istinasamo123 je napisao/la:
12 jun 2024, 13:26
fks74 je napisao/la:
Opet štrumfovi orgijaju po našoj temi i nešto bi oni tjerali. Idite tjerajte svoje tamo.
Ako ti i ovaj krelac anex kazete da smo sztumfovi nema polemike o tome posebno ako si 200 kilometara od Sarajeva usta ti se pokenjam i tom krelcu zajedno sa tobom
Ono zna da neko navija za zelju, sto ne pisu neke dobre stvar ko i ti,sto se ne hvali 4 mjesto, sto se ne dudla mirvicu i ajli, klub skroz da propadne ti bi hladovo u Gradaccu ispod sljive i piso nebuloze da jos imamo trenera....
Krelac te napravio majku ti papansku yebem

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 12 jun 2024, 14:25

SamoDaKazeem je napisao/la:
12 jun 2024, 13:28
fks74 je napisao/la:
Ako ti i ovaj krelac anex kazete da smo sztumfovi nema polemike o tome posebno ako si 200 kilometara od Sarajeva usta ti se pokenjam i tom krelcu zajedno sa tobom
Ono zna da neko navija za zelju, sto ne pisu neke dobre stvar ko i ti,kojih nema u klubu, klub skroz da propadne ti bi hladovo u Gradaccu ispod sljive i piso nebuloze da jos imamo trenera....
Ma pusti ga,stariji čiko.Sprcao 60 godina u guzove,a nema gostovanja pa se po forumu dokazuje.
Imam više sezonskih nego ova dva kretena godina zajedno (samoistina,samokažem),samo kažem

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 12 jun 2024, 14:31

soe je napisao/la:
12 jun 2024, 14:13
Cuj ti njega otjera ozbiljne igrace, gdje su sad ti ozbiljni igraci i o kakvim se polovnjacima radi sto su dovedeni, osim Matanovica nema ni jedan promasaj.
Brate puno vise je promasaja, Matanovic je samo jedan od njih.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 12 jun 2024, 14:34

Anex je napisao/la:
12 jun 2024, 14:18
fks74 je napisao/la:
Ono zna da neko navija za zelju, sto ne pisu neke dobre stvar ko i ti,sto se ne hvali 4 mjesto, sto se ne dudla mirvicu i ajli, klub skroz da propadne ti bi hladovo u Gradaccu ispod sljive i piso nebuloze da jos imamo trenera....
Krelac te napravio majku ti papansku yebem
Sisaj mi glavic zajedno sa sekom i mamicom a tata da ti snima...orgije na anexu su zagarantovane

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 12 jun 2024, 14:36

Maroon1946 je napisao/la:
12 jun 2024, 14:31
soe je napisao/la:
12 jun 2024, 14:13
Cuj ti njega otjera ozbiljne igrace, gdje su sad ti ozbiljni igraci i o kakvim se polovnjacima radi sto su dovedeni, osim Matanovica nema ni jedan promasaj.
Brate puno vise je promasaja, Matanovic je samo jedan od njih.
Prvi prelazni rok Djurickovic, Hasic, Julardzija i Andjusic niko nije promasaj.Drugi Ilijev, Matanovic, Mehmedovic i Krdzalic jedino je Matanovic podbacio a Mehmedovic i Krdzalic su dva velika potencijala i nadam se da cemo od njih vidjeti nesto u buducnosti.Sto je najbitnije nije bilo dovodjenja nekih prekupih polovnjaka i svi ovi transferi su imali logike.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 jun 2024, 14:37

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
12 jun 2024, 14:06
luckystrike je napisao/la:
12 jun 2024, 13:29

u dobrom momentumu bespotrebno smo prešli na Bilino polje, lopata nijedna nije donešena bila na Koševo, ali eto i tad kao i danas pametnice s trafike nas unazadiše!
Sa onakvom taktikom bi nas Tuzla razg.uzila bilo gdje od Butmira do Wembleya. Ne kontam to svaljivanje na Zenicu, u toj Zenici smo osvojili kup 2014., dobili Buducnost, nosili se sa Celticom do samog kraja itd. I to bez publike ili pred 10k Zenicana (kup 2014). Protiv Tuzle nas je bilo preko 6000 na tribinama, navijanje, podrska... haman k'o kod kuce. Fedjina ekipa je bila razbijena vojska, a mi vec tri godine ni na Kosevu nismo nikakav faktor. Od ljeta 2021. na Kosevu su nas dobili Siroki, Sloga, Igman, Leotar, Zrinjski i Velez nekoliko puta, Borac, Tuzla, Torpedo, Milsami... a po bod nosili Zeljo, Posusje, Rudar Prijedor, GOSK... znaci nikakvu mi vise prednost domaceg terena nemamo.
izvini brate ali naravno da ima do terena. Zna se sta je domaci teren, zivis u tom gradu, iz svog stana ides na posao bez da te bus prevozi 20km
Put do stadiona, Stadion, osjecaj, navijaci koji bi 1000% u vecem broju dolazili.
pa ako si ikad redovan termin imao znas sta znaci salu promijeniti u kojoj igras, a ne stadion.

Da ne ispadne da je Fedja gvardiola, imao je i on nedostataka. Trosio je igrace, imali smo mnogo povreda ako se ne varam. Ali svaki trener prije ili kasnije upadne u krizu. A kad dodju te famozne krize, do nas navijaca je kako cemo izdrzati i hocemo li uopste. Kod nas redovno ista prica, popljujemo poseremo pa lizemo skoro svakog trenera. Gledam ponekad pdf anamo onih, pa po par dana ne bude posta i kad im je najgore bilo.

Vjestaci pritisak se kreira, potpomongnut pokvarenjacima koji se ukljuce kad je lose, a mozda i anamo njihovih navijaca koji obavezno magnetisu svojim istupom i "misljenjem" jos dvije tri glave. Pa to ide lancano. Pa dobijemo to sto dobijemo ovdje barem na forumu.
11torka Sarajeva koja je istrcala protiv Tuzle:
Dizdarevic - Zenica
Drobarov - Skoplje
Djokanovic - Sarajevo
Musa - Nigerija
Tomasevic - Lukavica
Kapic - Cazin
Cirjak - Zadar
Dzafic - Visoko
Suljic - Srebrenica
Dal - Sarajevo
Nardin - Gracanica

Dvojica iz Sarajeva. Hajmo rec et i Suljic i Dizdarevic, koji su bili u nasem OP. 4 igraca od 11. Sta njima znaci teren?

Znali smo se na Kosevu osramotit pred 20 hiljada ljudi, imali smo niz od godinu dana bez poraza pred praznim tribinama, do playoffa 2014. smo dosli sa dva domaca poraza, od Genka takodje kuci izgubili a na strani dobili, Atalanta i Besiktas kuci fasovali a na strani neporazeni... evo sad u tri godne barem 20 domacih poraza, a posjeta nikad bolja, na prvom pretkolu KL nas uz bojkot bilo 20 hiljada. Domaci teren je bukvalno 5% boosta za prosjecnu ekipu koja zivi od tog hajca, pa se rode mitovi o nekim neosvojivim tvrdjavama. Govorim o 90% ekipa i stadiona, drugo su ekipe koje taktiku zasnivaju na toj prednosti pa ne kose travu dovoljno, natapaju teren preko mjere, igraju na minimalnim ili maksimalnim dozvoljenim dimenzijama terena da bi tako ostvarili prednost itd. To su ekipe poput Barcelone, Stokea, Bayerna, Chelseaja nekad itd. Mi to nismo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 12 jun 2024, 14:46

Te sezone Tuzla druga zavrsila na pocetku sezone su svakog poderali

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 jun 2024, 15:02

12 jun 2024, 14:37
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
12 jun 2024, 14:06

11torka Sarajeva koja je istrcala protiv Tuzle:
Dizdarevic - Zenica
Drobarov - Skoplje
Djokanovic - Sarajevo
Musa - Nigerija
Tomasevic - Lukavica
Kapic - Cazin
Cirjak - Zadar
Dzafic - Visoko
Suljic - Srebrenica
Dal - Sarajevo
Nardin - Gracanica

Dvojica iz Sarajeva. Hajmo rec et i Suljic i Dizdarevic, koji su bili u nasem OP. 4 igraca od 11. Sta njima znaci teren?

Znali smo se na Kosevu osramotit pred 20 hiljada ljudi, imali smo niz od godinu dana bez poraza pred praznim tribinama, do playoffa 2014. smo dosli sa dva domaca poraza, od Genka takodje kuci izgubili a na strani dobili, Atalanta i Besiktas kuci fasovali a na strani neporazeni... evo sad u tri godne barem 20 domacih poraza, a posjeta nikad bolja, na prvom pretkolu KL nas uz bojkot bilo 20 hiljada. Domaci teren je bukvalno 5% boosta za prosjecnu ekipu koja zivi od tog hajca, pa se rode mitovi o nekim neosvojivim tvrdjavama. Govorim o 90% ekipa i stadiona, drugo su ekipe koje taktiku zasnivaju na toj prednosti pa ne kose travu dovoljno, natapaju teren preko mjere, igraju na minimalnim ili maksimalnim dozvoljenim dimenzijama terena da bi tako ostvarili prednost itd. To su ekipe poput Barcelone, Stokea, Bayerna, Chelseaja nekad itd. Mi to nismo.
Lijepo napisano.
Mozes ti izgubiti pred 100k navijaca, nije to pravilo. kao sto ne mora biti pravilo akusticniji stadion, blize tribine ali opet ima svoje. To su sve segmenti koji uticu na desavanje na terenu.
Radi se i o momentu, trenutku. Sitnice prelome, od 90 minuta 5 sekundi dekoncentracije, nepaznje, dovede do raspada. Nekad dobijes krila, nekad ne. Nekad te i sopstveni navijaci vuku ka dnu pa ekipa igra bolje u gostima. Mnogo je primjera, situacija, nije isto niti moze biti niti ima nekog pravila.
Ne moras biti iz Sarajeva da bi imao osjecaj. Dovoljno je da zivis 6 mjeseci u gradu. a Igraci se brzo integrisu i u grad i u klub pogotovo ako ih ide ili ostanu duze par godina.
Ako cemo u detalje, Odlazak iz Sa u Ze je najvise stetio Fedjinom Sarajevu. Jer je kreirao onu domacinsku atmosferu, po onih par prijateljskih mozes uzeti uzorak. Dok npr Varesanovicu mozda ne bi imalo uticaja na ekipu.
Znaci kuci imamo 7% boosta vodeci se tvojom logikom :mrgreen: Slozio bi se da je neka simulacija u pitanju, top 11. Ne mozemo bas i striktno u procentima posmatrati.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 12 jun 2024, 15:11

Surreal je napisao/la:
12 jun 2024, 12:59
Pa ako je Meho završen, šta se čeka? Ili će ga opet Mirva ispaliti kao i niz trenera ranije?
Izgleda da nema ništa od te priče.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 12 jun 2024, 15:12

slika

Fina ekipa Bgm. Pitanje hoće li se produžiti Ilievu ugovor. Nadam se da vise necemo igrati sa 5 nazad, bar ne u ovim utakmicama sa ekipama iz donjeg dijela tabele.
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 12 jun 2024, 15:15, ukupno mijenjano 4 puta.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bosanac1991, mosarajvosa83, N3R3D, propoklopac, SamoDaKazeem i 74 gosta.