Nije da se nisam najezio citajuci post od @Jan23, morao sam ga cak procitati 3x... Mnoge stvari su vidljive i nama, obicnim posmatracima, koji smo tu svaku utakmicu kada Musa (ne)igra. Nije da nisam posumnjao u identitet, tj. da se radi o sasvim neutralnom hrvatskom navijacu iz Varazdina, a ne o nekom bliskom Musi - jesam. Ali opet kazem, dosta toga napisanog je jasno ko dan. Komsije, Srbi pogotovo (ali i Hrvati), mrze Musu jer nije klasicni prototip Bosnje (koji se svima 'nabaci' da prave segu s njim) - vjeruje u sebe, pun samopouzdanja, radi i trenira puno vise nego ostali, postavlja sebi visoke ciljeve, itd. Otuda i svi oni komentari puni ismijavanja i mrznje prema ovom momku (ko ne vjeruje neka procita komentare sa drustvenih mreza, 90% komentara su takvog sadrzaja). Otuda i sva ova izmisljanja kojekakvih incidenata i prebacivanje necega sto Musa nije uradio, niti radi.
Ne mogu reci da i mene nekada ne iznervira nekim svojim (ishitrenim) izjavama, mozda nerealnim usporedbama, ali treba imati na umu da je u pitanju dijete od 17 godina. Takodjer, nesto slicno se u zadnje vrijeme ne moze ni procitati od njega, ocigledno sazrijeva.
Sto se tice njegove igre, vjerujem da trenira i maksimalno se zalaze na treninzima, ali je onda problem u tome sto ga nema ko da nauci i uputi na pravi put u smislu napredovanja i usavrsavanja najlosijih segmenata njegove igre. Ocigledan je njegov hronicni problem sa desnim ulazom, vodjenjem lopte cisto desnom rukom, sutem iz driblinga sa polu-distance, sutem/izbacajem uopste. U to smo se imali priliku uvjeriti i u Samsunu nedavno, kada je imao svu ovlast u reprezentaciji. Kako sam vec napisao u prethodnom postu, sut se u zadnje vrijeme popravlja i meni je to uocljivo s obzirom da pratim svaki njegov pokret na terenu. Nerealno je ocekivati neku ekstra statistiku u utakmicama ABA lige ili Eurocupa kada ga Mrsic ubaci u vatru totalno nezagrijanog, bez ikakve podrske s njegove strane, vec naprotiv - dere se na njega na svaku manju gresku (jer jedino njemu i moze to raditi, Ameri ga ismijavaju, s druge strane). Ono sto mu bude zadatak u tih 5 min jeste primiti loptu i dodati prvom do sebe, ili eventualno spustiti dole na niski pust Begicu ili Bilanu.
Moja zelja je da on ode iz ove nezdrave sredine, a eto vidjet cemo akoBogda kako ce se stvari odvijati.