FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Je li istina da traže 300k eura za raskid? Stručni štab i Ibričić skupa? Ima li neko da zna provjerenije?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- feniksptica
- Kontakt:
Sve sto je reko za forumase i HZ nekom logikom moze se reci da je u pravu.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑01 jun 2024, 13:42Ma upravu je brate,nazalost to je realne slika.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑01 jun 2024, 13:23Obicno si medju optimisticnijim, kad i ti ovako pises onda znamo koliko je sati.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑01 jun 2024, 13:07
A šta drugo pisati kad je situacija loša.
Trenera izgleda nemamo, kao ni sportskog direktora.
U potrazi za trenerom, evo 1.6 mi i dalje to nismo riješili. Da dođe Zinedine Zidane lično, mi nećemo stići sklopiti neku ozbiljnu ekipu za Europe. Znači opet ispadanje u prvom pretkolu i srozat ćemo koeficijent na nikad lošiju cifru.
Još gora varijanta je ostanak Simona u atmosferi gdje te vlasnik kluba ni ne želi da ostaneš, a ti ga ostavljaš jer je preskup da ga otpustiš.
Losa situacija koja mi se nimalo ne svidja i mozda prvi put u zivotu da nemam nikakva ocekivanja pred novu sezonu.
Tjeranje Simona i novi trener=nova filozofija,nove vizije,tjeraj 10 igraca dovodi 10 novi i zacarani krug.Mi ne znamo 1.5 definitivno odluciti ostajel trener a 1.6 imenovati novog da ima 10ak dana fore do prozivke da vidi i analizira sta mu treba od pojacanja.I ako dodje novi trener nazalost bit ce puno panic buy-a kao kod Simona.
Ostanak Simona=imas trenera kojeg predsjednik ne zeli tu ali ne zeli da placa masne pare za raskid.Trenera kojeg 65% navijaca ne zeli vise,trenera koji ni sam ne zeli da ostane,trenera koji realno nije puno pokazao ali eto neki pa i ja bi voljeli da ostane cisto da se razbije taj mit o cuvenom stepljenju i kontinuitetu da vidimo ima li fajde od toga ili da znamo da svakom narednom treneru nastavimo suditi po prikazanom.
Lose-lose situacija obzirom da ce Mirvic otjerati Simona ili ako ispadne od konobara neki ili ako kiksa na startu sezone 2 utakmice.Onda imas jos goru situaciju jer ces u augustu ostati bez trenera bas kao i prosle godine.
Pa jbt prije 3 godine smo imali jasniju sliku.Znao si da ti je Sablic trener i da nemas para ni za pripreme a kamoli za pojacanja neka,dovodio si sta si mogao.Prosle godine isto bolja atmosfera u ovo doba unutar kluba.
To su samo sportske stvari a imas naravno i nove sudijske lakrdije koje nas cekaju i sljedece sezone.Do duse ocekujem u manjoj mjeri zbog VAR-a i jbg mora Vico srediti novi mandat.
Sve u svemu=4.mjesto jos jednu sezonu,4.u nizu...
Kao prvo, ko god bio trener nesmijemu se dozvolit da dovede vise od 2 igraca i pod USLOV DA mora vratit bar 1 nog sad a jjos jednog nazimu sa posudbe.. TAKODJE nesmijemu se dizvolit da otjera vise od 1 igraca i samo u slucaju ogromne ponude za nekog naseg igraca reci BULJUBASICA da klub nemoze odbit ponudu i mozda za Renana bi prodao u slucaju da on nebude htio produzit a dobijemo neku pristojnu cifru 350-4 k€ prodao bi i njeg i doveo bi samo igrace na tim mjestima -ako bi trener mozda lupam vratio zeljkovica u slucaju prodaje Buljubasica ili recimo da kaze vraticu serbedzica u slucaju prodaje celika ali da dovedem na neko trece mjesto koje on smatra gdje mu vise treba ta pozicija da je pokrivena.. NEMOZEMI NIKO RECI DA U O OVOM ROSTERU PLUS POSUDJENI IGRACI NEMA 18 igraca (bez golmana) sa kojim se moze uzet TITULA..
Raskid Rozmanu i njegovim pomocnicina nebi treba kostat puno (imaju jos godinu ugovor 3 plate dat ljudima i zdravo) ibricicu nebi davao odkaz ako nece da pristane na 3 plate drzao bi ga suspendovanog i
Kad to izadje placao bi ga mjesecno a medju vremenu doveo bi trenera koji bi bi trener menager dok ibri istekne ugovor.. jer kao sto sam i rekao nebi dozvolio velke promjene u timu i tako da bi to trener mogao iznijet
Njemu je ukinuta suspenzija neki danPitar6785 je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:29NajvecaRadosti je napisao/la: ↑01 jun 2024, 13:42Ma upravu je brate,nazalost to je realne slika.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑01 jun 2024, 13:23
Obicno si medju optimisticnijim, kad i ti ovako pises onda znamo koliko je sati.
Losa situacija koja mi se nimalo ne svidja i mozda prvi put u zivotu da nemam nikakva ocekivanja pred novu sezonu.
Tjeranje Simona i novi trener=nova filozofija,nove vizije,tjeraj 10 igraca dovodi 10 novi i zacarani krug.Mi ne znamo 1.5 definitivno odluciti ostajel trener a 1.6 imenovati novog da ima 10ak dana fore do prozivke da vidi i analizira sta mu treba od pojacanja.I ako dodje novi trener nazalost bit ce puno panic buy-a kao kod Simona.
Ostanak Simona=imas trenera kojeg predsjednik ne zeli tu ali ne zeli da placa masne pare za raskid.Trenera kojeg 65% navijaca ne zeli vise,trenera koji ni sam ne zeli da ostane,trenera koji realno nije puno pokazao ali eto neki pa i ja bi voljeli da ostane cisto da se razbije taj mit o cuvenom stepljenju i kontinuitetu da vidimo ima li fajde od toga ili da znamo da svakom narednom treneru nastavimo suditi po prikazanom.
Lose-lose situacija obzirom da ce Mirvic otjerati Simona ili ako ispadne od konobara neki ili ako kiksa na startu sezone 2 utakmice.Onda imas jos goru situaciju jer ces u augustu ostati bez trenera bas kao i prosle godine.
Pa jbt prije 3 godine smo imali jasniju sliku.Znao si da ti je Sablic trener i da nemas para ni za pripreme a kamoli za pojacanja neka,dovodio si sta si mogao.Prosle godine isto bolja atmosfera u ovo doba unutar kluba.
To su samo sportske stvari a imas naravno i nove sudijske lakrdije koje nas cekaju i sljedece sezone.Do duse ocekujem u manjoj mjeri zbog VAR-a i jbg mora Vico srediti novi mandat.
Sve u svemu=4.mjesto jos jednu sezonu,4.u nizu...
Kao prvo, ko god bio trener nesmijemu se dozvolit da dovede vise od 2 igraca i pod USLOV DA mora vratit bar 1 nog sad a jjos jednog nazimu sa posudbe.. TAKODJE nesmijemu se dizvolit da otjera vise od 1 igraca i samo u slucaju ogromne ponude za nekog naseg igraca reci BULJUBASICA da klub nemoze odbit ponudu i mozda za Renana bi prodao u slucaju da on nebude htio produzit a dobijemo neku pristojnu cifru 350-4 k€ prodao bi i njeg i doveo bi samo igrace na tim mjestima -ako bi trener mozda lupam vratio zeljkovica u slucaju prodaje Buljubasica ili recimo da kaze vraticu serbedzica u slucaju prodaje celika ali da dovedem na neko trece mjesto koje on smatra gdje mu vise treba ta pozicija da je pokrivena.. NEMOZEMI NIKO RECI DA U O OVOM ROSTERU PLUS POSUDJENI IGRACI NEMA 18 igraca (bez golmana) sa kojim se moze uzet TITULA..
Raskid Rozmanu i njegovim pomocnicina nebi treba kostat puno (imaju jos godinu ugovor 3 plate dat ljudima i zdravo) ibricicu nebi davao odkaz ako nece da pristane na 3 plate drzao bi ga suspendovanog i
Kad to izadje placao bi ga mjesecno a medju vremenu doveo bi trenera koji bi bi trener menager dok ibri istekne ugovor.. jer kao sto sam i rekao nebi dozvolio velke promjene u timu i tako da bi to trener mogao iznijet
-
- Kontakt:
To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
- napoleon72
- Kontakt:
E cuj smrde malog, placena parola hahahah. Zamisli kakav gov.nar moras bit da ti sjever negativnu parolu posveti. Tu "cast" se ne sjecam da je ijedan igrac poimenice imao, barem ne u zadnjih 10-15 godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ajde nemoj se provaljivatifeniksptica je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:27Sve sto je reko za forumase i HZ nekom logikom moze se reci da je u pravu.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
-
- Kontakt:
A ko je taj ?ajdohordas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:39To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
Jel to ti znaš provjereno ili samo onako,nagadjas?!ajdohordas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:39To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
Ko je veće ime taj neće doći da mu vico i smrdljive balije kroje prvenstvoajdohordas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:39To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
-
- Kontakt:
Najbolje ti je da ga sebi kući povedeš ako misliš da je takav melem i nevinašce...kenoHZ je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:07ajdohordas je napisao/la: ↑01 jun 2024, 23:57Iako je za jedan dio stvari upravu, opet nek se napuši qrca yebem mu porijeklo hinjavo.
I nek bude zadovoljan sto nije sve izašlo u javnost što je vezano za njega.
A ovo priča ovako zato što vjerovatno u nekim stvarima i mi nismo čisti pa mu malo muda porasla.![]()

Stvarnost je da imamo sezonu za zaborav ali to ne mijenja činjenicu da je Almedin karakterno dno koje je kročilo u naš klub i poremetilo ionako loše posložen klubski sistem.
Da je glavni krivac, ne...
Da je dao doprinosa tome, svakako da...
- napoleon72
- Kontakt:
Ma pretpostavljam Papejohntravolta123 je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:47A ko je taj ?ajdohordas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:39To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Tako je...Anex je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:48Ko je veće ime taj neće doći da mu vico i smrdljive balije kroje prvenstvoajdohordas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 00:39To veće ime neće da čuje za nas i to je odavno izjavio iako je Tan već duže vremena zainteresovan za njega...
I to a i cirkus smo postali od kluba, nece ljudi sebi da yebavaju CV..
Možeš dovesti ovakve strucnjake kao Rozman, mlade koji nemaju bas nekog uspjeha ili se vrtiti sa Husrefom i to je to.
Nijedno ti ozbiljno ime nece doci u ligu a nije da se nije pricalo sa ozbiljnim kandidatima zadnjih par godina...
- hordasDoboj
- Kontakt:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
De i mene učlani tu da i ja uzmem koju markicu sa lahke strane.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Borac nositelj sa koeficijentom 5.500. Znaci, ako se uzme konačno titula naredne sezone, naših 6.500 (moguce da cemo ga povečati ovo ljeto) bi trebalo biti dovoljno za mjesto nositelja. Dakle, sad moramo proci barem jedno pretkolo, to je prioritet svih prioriteta. Također, dobro je da ce nam se u sezoni 2025/26 u koeficijent racunati ona sezona kad smo igrali play-off EL sa Celticom.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Mozes i joju zaradit samo kazes da su hz krezubi narkomaniH8Z7 je napisao/la: ↑02 jun 2024, 01:24De i mene učlani tu da i ja uzmem koju markicu sa lahke strane.![]()

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Da bi nam se povećao koeficijent, morali bi dogurati minimalno do play-offa. Ove godine branimo koeficijent 2 ostvaren u sezoni 2019/20 (onda kad smo ispali od Celtica i BATE-a). Kako bi nam koeficijent ostao 6.5 i naredne sezone, moramo dogurati do minimum trećeg pretkola.Lucas je napisao/la: ↑02 jun 2024, 01:31Borac nositelj sa koeficijentom 5.500. Znaci, ako se uzme konačno titula naredne sezone, naših 6.500 (moguce da cemo ga povečati ovo ljeto) bi trebalo biti dovoljno za mjesto nositelja. Dakle, sad moramo proci barem jedno pretkolo, to je prioritet svih prioriteta. Također, dobro je da ce nam se u sezoni 2025/26 u koeficijent racunati ona sezona kad smo igrali play-off EL sa Celticom.

Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Peneranda
Vicaros
Rozman
Ibricic
Su krivica Ismira MIRVICA
STO se tice Ziljkica, par stvari mi je zaparalo usi. Isplacen si onako kako si dogovorio uslove.
Sam si rekao da NE ZELIS DA TRENIRAS SURADJUJES SA TRENEROM.
Konstantno je ponavljao SIPA TUZITELJSTVO TUZIT NE TUZIT.. Zasto nije TUZIO KLUB, on kaze da je upravu tuzi klub za stvari koje tvrdis..
Takodje, kaze da se nije pozdravio sa saigracima. Ok, brate evo zavrsila sezona valjda imas njihov broj telefons
Nijedan trener sd ozbiljan nece NAZVAT sad MIRVICA ROZMANA I IBRICICA i samo oni sto kazu njima vjerovat NARAVNO NAZVACE SVE TRENERE KOJI SU ZILJKICA VODILI NAZVACE TAKODJE 5-6 igraca i na kraju njega i vidjece sta je istina..
Takodje je REKAO NAJVAZNIJU STVAR A TO JE DA NIKAD NIJE IMAO SUKOB SA ROZMANOM A DA SA MIRZOM JESTE.. i to podkrepio sa tim DA ON TO DIREKTNO RIJESAVA NEMA LIJEVO DESNO.. vec to rijesava direktno pred igracima u lice bla bla bla.
PRVO KLUB NEMOZE NISTA URADIT AKO HZ SUTRA IZBACE TRANSPARENT PROTIV MIRVICA a kamoli nekog igraca
Takodje ZILJKIC nije kompetentan da daje ocjenu o nekom treneru koji sa 40 godina ima 400 utakmica kao trener
Dusciplina mora bit i ko krsi disciplinu tu nema puno price radkid i noga..
Takodje bacio je i svoje suigrace po voz i nanio im veliku stetu TAMAN I DA JE ISTINA SA PRICON BILO JE TUCE KASNJENJA NE DOLAZENJE NA TRENINGE ITD ITD
I NA KRAJU IGRACI KOJI SU OTJERANI KAO ETO VRANCIC OVO ONO
NIKO OD POSUDJENIH IGRACA OSIM GULASHVILIJA
NIJE NAPRAVIO NESTO DA BI IMAO ZA GARANTIVANO MJESTO
TAKODJE KUP PROTIV BORCA NIJE KOMENTARISAO
I DA TO SU TI VOJNICI LJUDI KOJI VOLE KLUB LJUDI KOJIM JE KOSEVO DRUGA KUCA
Cilj mu da igra u novom pazaru
Vicaros
Rozman
Ibricic
Su krivica Ismira MIRVICA
STO se tice Ziljkica, par stvari mi je zaparalo usi. Isplacen si onako kako si dogovorio uslove.
Sam si rekao da NE ZELIS DA TRENIRAS SURADJUJES SA TRENEROM.
Konstantno je ponavljao SIPA TUZITELJSTVO TUZIT NE TUZIT.. Zasto nije TUZIO KLUB, on kaze da je upravu tuzi klub za stvari koje tvrdis..
Takodje, kaze da se nije pozdravio sa saigracima. Ok, brate evo zavrsila sezona valjda imas njihov broj telefons
Nijedan trener sd ozbiljan nece NAZVAT sad MIRVICA ROZMANA I IBRICICA i samo oni sto kazu njima vjerovat NARAVNO NAZVACE SVE TRENERE KOJI SU ZILJKICA VODILI NAZVACE TAKODJE 5-6 igraca i na kraju njega i vidjece sta je istina..
Takodje je REKAO NAJVAZNIJU STVAR A TO JE DA NIKAD NIJE IMAO SUKOB SA ROZMANOM A DA SA MIRZOM JESTE.. i to podkrepio sa tim DA ON TO DIREKTNO RIJESAVA NEMA LIJEVO DESNO.. vec to rijesava direktno pred igracima u lice bla bla bla.
PRVO KLUB NEMOZE NISTA URADIT AKO HZ SUTRA IZBACE TRANSPARENT PROTIV MIRVICA a kamoli nekog igraca
Takodje ZILJKIC nije kompetentan da daje ocjenu o nekom treneru koji sa 40 godina ima 400 utakmica kao trener
Dusciplina mora bit i ko krsi disciplinu tu nema puno price radkid i noga..
Takodje bacio je i svoje suigrace po voz i nanio im veliku stetu TAMAN I DA JE ISTINA SA PRICON BILO JE TUCE KASNJENJA NE DOLAZENJE NA TRENINGE ITD ITD
I NA KRAJU IGRACI KOJI SU OTJERANI KAO ETO VRANCIC OVO ONO
NIKO OD POSUDJENIH IGRACA OSIM GULASHVILIJA
NIJE NAPRAVIO NESTO DA BI IMAO ZA GARANTIVANO MJESTO
TAKODJE KUP PROTIV BORCA NIJE KOMENTARISAO
I DA TO SU TI VOJNICI LJUDI KOJI VOLE KLUB LJUDI KOJIM JE KOSEVO DRUGA KUCA
Cilj mu da igra u novom pazaru
AMA NE MOŽE BITI PRVI GOLMAN JER GA NAŠI NE ŽELE U REPREZENTACIJI. Moram ovako velikim slovima pisati.Maroon1946 je napisao/la: ↑01 jun 2024, 17:20Loma ekavica loma ijekavica.Ko to u njegovoj rodnoj Banja Luci,BiH prica na ekavici... Ne sumnjam da je top momak ali dzabe se udvara srbijanskoj repci kad ljudi imaju 5 golmana boljih od njega, mjesto da dodje kod nas i bude prvi golman.. Eto nezz. Rekao bi da je najbolji golman kog smo imali u ovo moderno doba, a i dobar je lik al mu ovo ne treba.
**** je razumiješ, narodu prodali priču da on neće da brani. Vrati malo film unazad i pogledaj šta se sve izdešavalo. Slična sranja su se pravila i sa drugim igračima.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 26 gostiju.