Shalim se, nek pobijedi bolji jedva cekam tekmu!
Forza Velez!
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Kadet91 je napisao/la:Ponesite vaselina u Mostar, vas cemo sa vaselinom, a svinjski naravno bez vaselina.
Forza Velez!
Adviser je napisao/la:Kadet91 je napisao/la:Ponesite vaselina u Mostar, vas cemo sa vaselinom, a svinjski naravno bez vaselina.
Forza Velez!
Vama će faliti
Urađeno je i nama, a i dan danas nam se 'radi'.Kadet91 je napisao/la:malo koji bi klub, ne samo iz BiH, nego cijelog svijeta prezivio ono sto je nama uradjeno.
Hvala,ali niste ni vi bili losi sinoc.Poprilično fino poslozena ekipa..Obarska je napisao/la:Cestitam pobjedu! Vi ste jedina ekipa koja je do sad protiv nas uzela svih 6 bodova!
Kao i obicno bi se slozio sa tobom i dodao jednu stvar a to je da nasim igracima fali odgovornosti prema ekipi, saigracima, treneru i prije svega Zelji a pri tome mislim konkretno na Bajica i Hodzica. Bajic je igrac koji ima driblig, sut vjerujem da ima problem jer igra na mjestu koje nije njegovo i vjerujem da ce nakon ozbiljnih priprema postati i fizicki bolji ali zalaganje nije na nivou jednolican je citavu utakmicu.Hodzic je sa druge strane nonsalantan na cistu lopru koja mu ide na glavu on pokusava da je primi izmedju tri igraca previse se igra svi dobri napadaci su egzekutori po kratkom postupku ima vremena i za njega mlad je ali je evidnetno da moraju raditi na sebi obojica.boccaccio je napisao/la:Utakmica koja je bila ocekivano teska i borbeno prvenstvena po teskim uslovima,nakvasenom i klizavom terenu.
Svakako da takav teren uvijek onemogucava ekipe koje igraju kratkim pasovima da to sve ide glatko i nama je kao ekipi bilo mnogo teze izboriti se sa samim terenom.Protivnik je bio odlican,jos nijedna ekipa nije izasla onako visoko kada igra na grbavici.Gotovo na ivici presinga,dok im je odbrana bila na vise od 30m od gola.Mislim da nas je to iznenadilo,a opet smo mogli u prvom poluvremenu rijesiti sve i privesti utakmicu lako u svoju korist.Desilo se da umjesto vodstva od dva ili tri gola idemo na poluvrijeme sa nerijesenim rezultatom.
Nasi ofanzivno oprijedjeljeni igraci su olako shvatili svoje zadatke i nisu dobro reagovali kod odlicno izgradjenih sansi.Ako je nesto vezano za teren bilo idealno u ovoj utakmici,onda je to bila podloga za suteve po zemlji,gdje lopta klizi i ubrzava i bude nezgodna za golmane.Cudno mi je bilo da smo mi dosli u sansu za takve suteve mnogo puta,na 15-tak metara od gola,ali se nasi nisu odlucivali za takvu vrstu suta.Nevjerovatno mi je da ih Dino nije pripremio za takvu varijantu.
A primimo bas takav gol.Bajic krece u kontru i gubi loptu totalno bez veze,igrac uzima i okomito krece prema nasem golu,sutira bas takvim sutem,po zemlji,gdje Fico kao i svaki golman u takvoj poziciji,ima problem da to zaustavi.Djelovalo je kao amaterska greska,medjutim,onakvi se golovi primaju,na ovakvoj podlozi.Golmanova greska jeste,ali direktni krivac je Bajic.Usput,Bajic je dao pogodak,jako lijepo,rutinska zavrsnica,rekao bih.
Nije ovo generalno bilo lose sa nase strane,ali je bilo jako tesko.Doveli smo sebe u situaciju da umjesto rastereceno igramo do kraja pod pritiskom i nervozom,vrijeme isticalo,a teren sve tezi i igraci sve istroseniji.Sreca pa je Svraka onako uspio pred kraj poentirati.On to zna i daje vazne pogotke za nasu ekipu,kada je najpotrebnije.To je njegova velika vrijednost.
Od igraca svakako treba istaci Bucana,koji je pretrcao fantasticnu kilometrazu,konstantno opasan i brz.Svaka mu cast za borbenost i htijenje.Primjer je svima ostalima,naravno uz Stanica kada je ovaj u timu.Stoperski par je bio sasvim dobar,a Jamak je isto imao puno loptu u svojim nogama i pokusavao je razigrati ,mada mu cesto nije uspjevalo,vjerovatno zbog podloge koja mu nije odgovarala.Zola je licio na onog starog Zolu.Sve je bolji i vraca se potpuno,sto me nevidjeno raduje.
Ako su neki igraci i bili losi,ne moze im se osporiti borbenost.Benjo nije u formi,vidi se nedostatak utakmica,Dedic totalno nesiguran defanzivno,nije napravio nista na utakmici,Bajic izgledao sporo,a Hodzic izgledao totalno neozbiljno.No generalno pobjeda koja je vazna i ostavlja nas na sedlu.
Treba nekada imati i srece,mi smo ovaj put zabili taj pobjedonosni gol i moramo biti zadovoljni.Svako kolo pred kraj je tesko,mi pored svih nedaca u sezoni imamo i taj pritisak uspjeha koji nosimo kao klub,i nasi igraci zasad uspijevaju da odole tom pritisku.Samo hrabro plavi.
Southboy je napisao/la: Onaj ker što uleti je jaran od Lutve,poslao ga on da nasi odmore minutu,imao je Lutvo osjecaj da bi nam tada mogli ugroziti go..
Biće klip.gio10 je napisao/la:Stvarno šteta ako ne bude klip navijanja, a vjerovatno neće biti, kakvo izdanje Manijaka, vjerovatno poslije onog na Koševu, najbolja atmosfera i navijanje, pogotovo drugo poluvrijeme.
Ludilo, prava uvertira za derbi, sve će da gori.
VOLIM TE ŽELJO !