FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Kadet91
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kadet91 » 20 apr 2014, 01:07

Ponesite vaselina u Mostar, vas cemo sa vaselinom, a svinjski naravno bez vaselina. :)

Shalim se, nek pobijedi bolji jedva cekam tekmu!

Forza Velez!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 20 apr 2014, 01:12

Kadet91 je napisao/la:Ponesite vaselina u Mostar, vas cemo sa vaselinom, a svinjski naravno bez vaselina. :)

Forza Velez!
slika
Vama će faliti ;)
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 20 apr 2014, 01:18

Kažu što pjan govori, trijezan misli. Pa eto, vokim te Željoooo
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 apr 2014, 01:19

Malo podyebavanja ne škodi nikome.
Zagrijavanje atmosfere do subote. :kafa:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 20 apr 2014, 01:22

Adviser je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:Ponesite vaselina u Mostar, vas cemo sa vaselinom, a svinjski naravno bez vaselina. :)

Forza Velez!
slika
Vama će faliti ;)
:) za one kojima je nepoznato, Velez se digao iz pepela nakon rata. Trebalo nam je puno da se stabiliziramo, malo koji bi klub, ne samo iz BiH, nego cijelog svijeta prezivio ono sto je nama uradjeno. Ali idemo dalje, dolaze nam bolji dani, stabilni smo, bicemo jos jaci, porediti poslije ratnu istoriju Zelje i Veleza nije bas fer, ali eto.

Puno vam srece zelim u nastavku, a u Mostaru neka pobijedi bolji.

Forza Velez!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2014, 02:16

Kadet91 je napisao/la:malo koji bi klub, ne samo iz BiH, nego cijelog svijeta prezivio ono sto je nama uradjeno.
Urađeno je i nama, a i dan danas nam se 'radi'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 20 apr 2014, 08:11

Lavovska igra i borba, bitno je da smo ostali u utrci za šampiona, po kiši, odlican posao su odradili i igraci i Manijaci. Samo je mana ona nemila scena na juznoj tribini, mada se i to brzo rijesilo. Volim te Zeljo!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2014, 08:35

Duel velikih rivala,

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jahija

Post Postao/la jahija » 20 apr 2014, 09:24

Ovde treba u ovolikačkoj ligetini 4 tima da ispadaju iz lige ovako neki skupe i onda rasprodaju bodove, kao travnik koji je poznat po klađenju na prijateljskoj utakmici pa taj timsluži samo za potkusurivanje, nisu ni ovi iz Čelika ništa bolji oni opet služe kao topovsko meso i nabijanje gol razlike protivnicima, lako daju obraz zbog svoje anemičnosti i igre na X.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 20 apr 2014, 10:56

Gdje mi je pastrmka sa svojim iznosenjem misljenja za ovaj derbi :kafa: on je vjerovatno osjetio draz derbija pred 15-ak hiljada navijaca u nekadasnjoj SFRJ. Tad je toliko navijaca bilo i kad se igra protiv Veleža ili Vardara, svejedno.
Zadnja izmjena: sonik24, dana/u 20 apr 2014, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 20 apr 2014, 10:58

Cestitam pobjedu! Vi ste jedina ekipa koja je do sad protiv nas uzela svih 6 bodova!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 20 apr 2014, 11:35

Obarska je napisao/la:Cestitam pobjedu! Vi ste jedina ekipa koja je do sad protiv nas uzela svih 6 bodova!
Hvala,ali niste ni vi bili losi sinoc.Poprilično fino poslozena ekipa.. :thumbup:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 apr 2014, 11:37

Utakmica koja je bila ocekivano teska i borbeno prvenstvena po teskim uslovima,nakvasenom i klizavom terenu.
Svakako da takav teren uvijek onemogucava ekipe koje igraju kratkim pasovima da to sve ide glatko i nama je kao ekipi bilo mnogo teze izboriti se sa samim terenom.Protivnik je bio odlican,jos nijedna ekipa nije izasla onako visoko kada igra na grbavici.Gotovo na ivici presinga,dok im je odbrana bila na vise od 30m od gola.Mislim da nas je to iznenadilo,a opet smo mogli u prvom poluvremenu rijesiti sve i privesti utakmicu lako u svoju korist.Desilo se da umjesto vodstva od dva ili tri gola idemo na poluvrijeme sa nerijesenim rezultatom.
Nasi ofanzivno oprijedjeljeni igraci su olako shvatili svoje zadatke i nisu dobro reagovali kod odlicno izgradjenih sansi.Ako je nesto vezano za teren bilo idealno u ovoj utakmici,onda je to bila podloga za suteve po zemlji,gdje lopta klizi i ubrzava i bude nezgodna za golmane.Cudno mi je bilo da smo mi dosli u sansu za takve suteve mnogo puta,na 15-tak metara od gola,ali se nasi nisu odlucivali za takvu vrstu suta.Nevjerovatno mi je da ih Dino nije pripremio za takvu varijantu.
A primimo bas takav gol.Bajic krece u kontru i gubi loptu totalno bez veze,igrac uzima i okomito krece prema nasem golu,sutira bas takvim sutem,po zemlji,gdje Fico kao i svaki golman u takvoj poziciji,ima problem da to zaustavi.Djelovalo je kao amaterska greska,medjutim,onakvi se golovi primaju,na ovakvoj podlozi.Golmanova greska jeste,ali direktni krivac je Bajic.Usput,Bajic je dao pogodak,jako lijepo,rutinska zavrsnica,rekao bih.

Nije ovo generalno bilo lose sa nase strane,ali je bilo jako tesko.Doveli smo sebe u situaciju da umjesto rastereceno igramo do kraja pod pritiskom i nervozom,vrijeme isticalo,a teren sve tezi i igraci sve istroseniji.Sreca pa je Svraka onako uspio pred kraj poentirati.On to zna i daje vazne pogotke za nasu ekipu,kada je najpotrebnije.To je njegova velika vrijednost.
Od igraca svakako treba istaci Bucana,koji je pretrcao fantasticnu kilometrazu,konstantno opasan i brz.Svaka mu cast za borbenost i htijenje.Primjer je svima ostalima,naravno uz Stanica kada je ovaj u timu.Stoperski par je bio sasvim dobar,a Jamak je isto imao puno loptu u svojim nogama i pokusavao je razigrati ,mada mu cesto nije uspjevalo,vjerovatno zbog podloge koja mu nije odgovarala.Zola je licio na onog starog Zolu.Sve je bolji i vraca se potpuno,sto me nevidjeno raduje.
Ako su neki igraci i bili losi,ne moze im se osporiti borbenost.Benjo nije u formi,vidi se nedostatak utakmica,Dedic totalno nesiguran defanzivno,nije napravio nista na utakmici,Bajic izgledao sporo,a Hodzic izgledao totalno neozbiljno.No generalno pobjeda koja je vazna i ostavlja nas na sedlu.
Treba nekada imati i srece,mi smo ovaj put zabili taj pobjedonosni gol i moramo biti zadovoljni.Svako kolo pred kraj je tesko,mi pored svih nedaca u sezoni imamo i taj pritisak uspjeha koji nosimo kao klub,i nasi igraci zasad uspijevaju da odole tom pritisku.Samo hrabro plavi.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 apr 2014, 11:56

boccaccio je napisao/la:Utakmica koja je bila ocekivano teska i borbeno prvenstvena po teskim uslovima,nakvasenom i klizavom terenu.
Svakako da takav teren uvijek onemogucava ekipe koje igraju kratkim pasovima da to sve ide glatko i nama je kao ekipi bilo mnogo teze izboriti se sa samim terenom.Protivnik je bio odlican,jos nijedna ekipa nije izasla onako visoko kada igra na grbavici.Gotovo na ivici presinga,dok im je odbrana bila na vise od 30m od gola.Mislim da nas je to iznenadilo,a opet smo mogli u prvom poluvremenu rijesiti sve i privesti utakmicu lako u svoju korist.Desilo se da umjesto vodstva od dva ili tri gola idemo na poluvrijeme sa nerijesenim rezultatom.
Nasi ofanzivno oprijedjeljeni igraci su olako shvatili svoje zadatke i nisu dobro reagovali kod odlicno izgradjenih sansi.Ako je nesto vezano za teren bilo idealno u ovoj utakmici,onda je to bila podloga za suteve po zemlji,gdje lopta klizi i ubrzava i bude nezgodna za golmane.Cudno mi je bilo da smo mi dosli u sansu za takve suteve mnogo puta,na 15-tak metara od gola,ali se nasi nisu odlucivali za takvu vrstu suta.Nevjerovatno mi je da ih Dino nije pripremio za takvu varijantu.
A primimo bas takav gol.Bajic krece u kontru i gubi loptu totalno bez veze,igrac uzima i okomito krece prema nasem golu,sutira bas takvim sutem,po zemlji,gdje Fico kao i svaki golman u takvoj poziciji,ima problem da to zaustavi.Djelovalo je kao amaterska greska,medjutim,onakvi se golovi primaju,na ovakvoj podlozi.Golmanova greska jeste,ali direktni krivac je Bajic.Usput,Bajic je dao pogodak,jako lijepo,rutinska zavrsnica,rekao bih.

Nije ovo generalno bilo lose sa nase strane,ali je bilo jako tesko.Doveli smo sebe u situaciju da umjesto rastereceno igramo do kraja pod pritiskom i nervozom,vrijeme isticalo,a teren sve tezi i igraci sve istroseniji.Sreca pa je Svraka onako uspio pred kraj poentirati.On to zna i daje vazne pogotke za nasu ekipu,kada je najpotrebnije.To je njegova velika vrijednost.
Od igraca svakako treba istaci Bucana,koji je pretrcao fantasticnu kilometrazu,konstantno opasan i brz.Svaka mu cast za borbenost i htijenje.Primjer je svima ostalima,naravno uz Stanica kada je ovaj u timu.Stoperski par je bio sasvim dobar,a Jamak je isto imao puno loptu u svojim nogama i pokusavao je razigrati ,mada mu cesto nije uspjevalo,vjerovatno zbog podloge koja mu nije odgovarala.Zola je licio na onog starog Zolu.Sve je bolji i vraca se potpuno,sto me nevidjeno raduje.
Ako su neki igraci i bili losi,ne moze im se osporiti borbenost.Benjo nije u formi,vidi se nedostatak utakmica,Dedic totalno nesiguran defanzivno,nije napravio nista na utakmici,Bajic izgledao sporo,a Hodzic izgledao totalno neozbiljno.No generalno pobjeda koja je vazna i ostavlja nas na sedlu.
Treba nekada imati i srece,mi smo ovaj put zabili taj pobjedonosni gol i moramo biti zadovoljni.Svako kolo pred kraj je tesko,mi pored svih nedaca u sezoni imamo i taj pritisak uspjeha koji nosimo kao klub,i nasi igraci zasad uspijevaju da odole tom pritisku.Samo hrabro plavi.
Kao i obicno bi se slozio sa tobom i dodao jednu stvar a to je da nasim igracima fali odgovornosti prema ekipi, saigracima, treneru i prije svega Zelji a pri tome mislim konkretno na Bajica i Hodzica. Bajic je igrac koji ima driblig, sut vjerujem da ima problem jer igra na mjestu koje nije njegovo i vjerujem da ce nakon ozbiljnih priprema postati i fizicki bolji ali zalaganje nije na nivou jednolican je citavu utakmicu.Hodzic je sa druge strane nonsalantan na cistu lopru koja mu ide na glavu on pokusava da je primi izmedju tri igraca previse se igra svi dobri napadaci su egzekutori po kratkom postupku ima vremena i za njega mlad je ali je evidnetno da moraju raditi na sebi obojica.
I prije svega biti svjesni za koji klub igraju i da se kod navijaca prizaje samo doprinos za ekipu.
Kako postoji selekcija igraca tako vjerujem da bi trebalo biti i sa navijacima nekad pozelim one situacije kada je na tribinama 1000 dusa, to su oni pravi likovi koji vole Zelju.Juce lik iza mene **** Hodzicu sve od pocetka utakmice, ulaskom Svrake prebacuje se na njega a ovaj mu zatvara usta golom zatim se papak vraca na Hodzica a iz par komentara se da naslutiti da levat nema pojma o fudbalu, vjerujem da si ga i ti boccaccio imao priliku cuti :oops:
Imam osjecaj da bi trebali nekada probati i drugaciju formaciju sa dva napadaca pri tome mislim na Aru i Baju, mislim da bi mogli opasnije izgledati posebno u ovakvim situacijama kao protiv Obarske.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 apr 2014, 12:03

Stvarno šteta ako ne bude klip navijanja, a vjerovatno neće biti, kakvo izdanje Manijaka, vjerovatno poslije onog na Koševu, najbolja atmosfera i navijanje, pogotovo drugo poluvrijeme.

Ludilo, prava uvertira za derbi, sve će da gori.

VOLIM TE ŽELJO !
Ja te volim, volim Željo..

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 20 apr 2014, 12:41

Sta reci nakon sinoc fantasticne predstave na terenu i tribinama..Dosao na jug kao nekad prije(nisam se pokajao al sam bio mokar do gaća)..al nema veze :D
Tezak teren,protivnik nabrijan i rasterecen(najopasnije su tekme kad se unaprijed upišu tri boda),sto su mnogi ovdje spominjali popravljanje go razlike a ja sam znao da ce biti tesko i potpisao bi i 1:0 prije tekme,ugl se desila minimalna pobjeda..Sada je svima jasno da naš tim nezz igrati protiv bunkera,pogotovo kuci jer se gosti jos vise brane(promjenjen stil igre-nemamo vise sidraša)..
Posto je bila timska pobjeda sinoc necu pouno izdvajati pojedinaca ali mene su Bućan,Zola i Kerla sinoc poz iznenadili,uz standardnog Mladena(covjek svaku tekmu odigra za 10+)..Samo koliko se osjetio nedostatak brzonogog Stane i iskustvo Selima al' eto ugura ga Svraka na kraju..
Po meni najslabija karika kod nas sinoc:Baja..
Strijelac jeste bio,direktan krivac za go,dvije promašene 100% šanse(jedna u prvom i jedna u drugom),slaba defanziva i pracenje igraca(koliko je bilo situacija da na Benju idu dvojica igraca)...neljutim se toliko puno na njega,al valjda je svima jasno sada sto ga Dino nije vise forsirao u toku 2.polusezone..mladje treba dosta treninga i utakmica u nogama..
Onaj ker što uleti je jaran od Lutve,poslao ga on da nasi odmore minutu,imao je Lutvo osjecaj da bi nam tada mogli ugroziti go.. :P

Zna li neko sta bi sa momkom na jugu kojeg je Dino Pekić preko ramena izveo sa stadiona? :(
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2014, 12:51

Southboy je napisao/la: Onaj ker što uleti je jaran od Lutve,poslao ga on da nasi odmore minutu,imao je Lutvo osjecaj da bi nam tada mogli ugroziti go.. :P
slika
Moramo mu ime dati. :urnebes:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 20 apr 2014, 13:14

Chupamoting!
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 20 apr 2014, 13:27

gio10 je napisao/la:Stvarno šteta ako ne bude klip navijanja, a vjerovatno neće biti, kakvo izdanje Manijaka, vjerovatno poslije onog na Koševu, najbolja atmosfera i navijanje, pogotovo drugo poluvrijeme.

Ludilo, prava uvertira za derbi, sve će da gori.

VOLIM TE ŽELJO !
Biće klip.

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 20 apr 2014, 13:34

http://www.s.ource.ba/clanak/5925544190 ... do-pobjede" onclick="window.open(this.href);return false; :clap:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: obagol, zlatandr i 47 gostiju.