Stana je proteklih godina bio u drugom planu, a narocito u vrijeme kada su igrali Zeba,Bekric,Beslija i drugi koji su jedni od najboljih igraca koji su igrali u Zelji nakon rata. Medjutim momak je strpljivo cekao svoju priliku, mukotrpno radio da bi postigao ono sto je danas (s pravom mozemo reci) a to je LEGENDA ZELJE. Malo koji igrac to moze postici u Srdjanovim godinama.fkzeljeznicarba je napisao/la:Zaslužuje li Srđan Stanić poziv u reprezentaciju? Izbrisati crtice.
http://saraj--evski.ba/zasluzuje-li-srd ... ciju/28428" onclick="window.open(this.href);return false;
On je jednostavno nas motor, nasa pokretacka snaga, i nas mozak (uz Tomica), i ove sezone je jednostavno postao nezamjenjiv. Jucer se vidjelo koliko nam zapravo on fali, zato se nadam da ce ga u narednom periodu zaobici povrede jer on igra u zivotnoj formi, i trenutno je , po meni, nas kljucni igrac.
Iako bi mi svi voljeli da on zaigra u Brazilu, mislim da je to ipak nemoguce. Treba ipak prvo steci iskustvo igrajuci prijateljske, upoznati se sa nacinom rada unutar A tima i slicno. Ja se iskreno nadam da je njega neko pratio iz saveza te da ce zaigrati u kvalifikacijama za EP 2016, jer ako je iko zasluzio to je on, ne osporavajuci uspijeh Tomica ili Hodzica.
Momak je profesionalac u potpunom smislu te rijeci. Ako dodje dan kada bude morao otici iz Zelje bice nam svima tesko, ali ce nam i biti drago sto ce otici u , ako Bog da, veci klub jer Stana to zasluzuje.