FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pa ako povede nekog iz Premier lige morace Tinka ostavit doma, realno desnog bocnog nema osim Mujdze, pa ja bi ga do sad izmislio iz premier lige, sto se tice Are, Ara je u Leverpoolu njemu su vrata sirom Evrope otvorena, ako ce vec vodit nekog naseg, nek odvede Stanu, nekako bi to bilo najpravednije.
Kaže Ivica: "Trebao bi povesti nekoga iz PL, on će biti zahvalan, njemu će biti dobro i u bazenu s anakondama".
Ovi što su vani su se već dobro razmazili. Uvijek je bila praksa da se povede neko iz domaćeg prvenstva, neko ko je mlad, perspektivan.
A opet s druge strane, hajmo realno, imaju li oni kvalitet. Ja bih najviše volio vidjeti Zolotića, ali to što je dobar u PL još uvijek ništa ne znači. Kvesić je bio na pragu repke, trenutno nije. Nemaju kvalitet ni ovi iz HNL-a, ali Pape je krenuo tim pravcem (iz ovog ili onog razloga) i vjerujem da će ostati dosljedan. Ima rezultat koji ga pokriva za sve što radi.
Mislim da ove momke možda možemo očekivati tek u narednom ciklusu.
Ovi što su vani su se već dobro razmazili. Uvijek je bila praksa da se povede neko iz domaćeg prvenstva, neko ko je mlad, perspektivan.
A opet s druge strane, hajmo realno, imaju li oni kvalitet. Ja bih najviše volio vidjeti Zolotića, ali to što je dobar u PL još uvijek ništa ne znači. Kvesić je bio na pragu repke, trenutno nije. Nemaju kvalitet ni ovi iz HNL-a, ali Pape je krenuo tim pravcem (iz ovog ili onog razloga) i vjerujem da će ostati dosljedan. Ima rezultat koji ga pokriva za sve što radi.
-
- Kontakt:
Cestitam, najdebilniji komentar sedmice!samoposmatram je napisao/la:Ja bi iskreno trazio prvu jedanaestorku u Premier ligi, ali taj se film nece gledati, dok je zemlja kakva jeste.
Ako bi se zvao igrac iz Premier lige. Moj glas ide Deniju Simeunovicu. Prije nego sto neko pocne urlati, znam da je hrvat, ali je igrao i Baiano za reprezentaciju.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
logme je napisao/la:Kaže Ivica: "Trebao bi povesti nekoga iz PL, on će biti zahvalan, njemu će biti dobro i u bazenu s anakondama".
Ovo je sto je.be stvar, dize rejting drugim ligama, a nasu svjesno zaobilazi. Protiv Egipta je mogao komotno Tomica pozvati umjesto Susica ili Hadzica.
Savez moze jos godinu-dvije izbjegavati nasu ligu, ali ubrzo ce biti primorani da joj se okrenu. A iskreno se nadam da ce tada biti jos Susic trener, a Begic predsjednik. Pa da se sva kola o njima polome.
Bolje da se mi okrenemo Velezu i zavrsetku sezone, pustite sad odlazak igraca PL u reprezentaciju.
Ima li neko sa tri zuta da nece moci nastupiti ili neko povrjeđen ?
Ima li neko sa tri zuta da nece moci nastupiti ili neko povrjeđen ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Buraz, nemaju se šta na njemu kola slomiti. Oni su već uzeli brdo love, sad i da dobije otkaz ili da sam da otkaz (što je vjerovatnije i to u trenutku o kojem ti pričaš). Tada više neće biti selektor i neće imati nikakvu odgovornost. Živi u Parizu, zaboli ga za našu ligu i ove momke koji krv pišaju da se izbore da igraju koliko - toliko normalan fudbal. Onda će ko i mnogi da kritikuje i pametuje kako treba ovako ili onako.batman je napisao/la:logme je napisao/la:Kaže Ivica: "Trebao bi povesti nekoga iz PL, on će biti zahvalan, njemu će biti dobro i u bazenu s anakondama".
Ovo je sto je.be stvar, dize rejting drugim ligama, a nasu svjesno zaobilazi. Protiv Egipta je mogao komotno Tomica pozvati umjesto Susica ili Hadzica.
Savez moze jos godinu-dvije izbjegavati nasu ligu, ali ubrzo ce biti primorani da joj se okrenu. A iskreno se nadam da ce tada biti jos Susic trener, a Begic predsjednik. Pa da se sva kola o njima polome.
Dugoročan rad je nešto što nama nije svojstveno, već samo uleti i pokupi pare ako ih ima. Ako ih nema, onda sjedi sa strane i pametuj.
Da nam nije dijaspore, ova reprezentacija bi bila na nivou Albanije ili Moldavije i ne bi vidjela Brazila ni na slici. A to je najviše razlog što se ne radi ništa sa PL BIH.
Da se dugoročno razmišlja, zvalo bi se i Zolotića i Tomića i Stanića, ako ništa da neki naš klub ima igrače na SP, pa tamam nikad ne zaigrali. Možda još nekog iz Sarajeva i Zrinjskog ili Širokog (posebno ako su u mladoj reprezentaciji). 5-6 igrača bi tamam popunili ekipu do te brojke od 30 dozvoljenih, pa ne moraju ni igrati, ali nek vide kako radi Džeko, Pjanić i Misimović. Nek treniraju.
Željo je poprilično dosegao limite ove lige i za napredak u Evropi treba ozbiljnija organizacija (investiranje u infrastrukturu najviše) i jača liga. Tu savez i reprezentacija treba da urade svoj dio posla, a kako ga rade vidimo i sami.
Stanić ako nije bolji od Vršajevića, nije sigurno lošiji. Al sve u svemu, zaboli me, davno sam prestao reprezentaciju doživljavati emotivno, već je više vidim kao privatni projekat. Mislim da će na u Brazilu i nakon Brazila doživjeti krah i da ćemo se spustiti na zemlju, a Safet će se ispaliti.
Pored Banjalučana licencu za Evropu u narednoj sezoni i BH telecom Premijer lige BiH nemaju još aktuelni šampion Željezničar, zatim Olimpik iz Sarajeva i zenički Čelik. Oni takođe nisu ispunili finansijski kriterijum do zakazanog roka.
Kako sada stvari stoje predstavnici BiH u Evropi za sezonu 2014/15. biće Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Velež!
Kako sada stvari stoje predstavnici BiH u Evropi za sezonu 2014/15. biće Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Velež!
- RobertoBaggio
- Kontakt:
amypitar je napisao/la:Pored Banjalučana licencu za Evropu u narednoj sezoni i BH telecom Premijer lige BiH nemaju još aktuelni šampion Željezničar, zatim Olimpik iz Sarajeva i zenički Čelik. Oni takođe nisu ispunili finansijski kriterijum do zakazanog roka.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/svasta-s ... aju/129542" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Željezničar 1921
- Capt_Billy
- Kontakt:
Kada je Sarajevo dobilo licencu 2010 godine, dobit ce je i Zeljo ove pa makar za hljeba ne imali!RobertoBaggio je napisao/la:amypitar je napisao/la:Pored Banjalučana licencu za Evropu u narednoj sezoni i BH telecom Premijer lige BiH nemaju još aktuelni šampion Željezničar, zatim Olimpik iz Sarajeva i zenički Čelik. Oni takođe nisu ispunili finansijski kriterijum do zakazanog roka.
Kako sada stvari stoje predstavnici BiH u Evropi za sezonu 2014/15. biće Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Velež!![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/svasta-s ... aju/129542" onclick="window.open(this.href);return false;

Samo toliko, u inat onim gore!
Sto loze Veleza mamu im **** odvratnu. Uzet cemo ovu titulu pa makar svaki gol iz offside postigli. Zapamtite to dobro!
**** i Vas, Zrinjskog i Veleza u kompletu!
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 21 apr 2014, 18:59, ukupno mijenjano 2 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
Pusa!amypitar je napisao/la:Pored Banjalučana licencu za Evropu u narednoj sezoni i BH telecom Premijer lige BiH nemaju još aktuelni šampion Željezničar, zatim Olimpik iz Sarajeva i zenički Čelik. Oni takođe nisu ispunili finansijski kriterijum do zakazanog roka.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- diplomatija
- Kontakt:
Hajmo i mi kao oni dajte nam titulu **** Evropu ove godine, bolje je uigravati tim hah
- zivinaajkula
- Kontakt:
Ma pustite suplji,kakve licence evo lik objasnio da tek pocetkom iduceg mjeseca se odlucuje i da su svi predali papire,mene vise sekira sto ce onaj pitar Gracic prodati Zrinjskom utakmicu jer njemu europa nije bitna,a Velez u europi to ih malo sokole da se jos vise napale na sampione ,zavrsit ce kao i OLimpic!
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Treba bojktovati reprezentaciju. U istoj treba da igraju nasa djece i nase lige, a ne kojekvi tamo babini sincici koji se vuku po HR i slicno, cast izuzecima.Fidelito je napisao/la:Pa neki Hrv.Dragovoljac razbije Hajduka,Pape objasni nam kako je to moguce kad Hajduk ima par zvijezda koje ide u Brazil?fczeljo je napisao/la:HNL i Bundesliga su inače tu negdjeFidelito je napisao/la:U dresu Željezničara briljira Srđan Stanić, pa smo selektora upitali da li postoji mogućnost da se prvotimac Željezničara ili pak neki drugi igrač iz Premijer lige nađe na spisku za Mundijal.
"Iskren da budem, male su mogućnosti da na spisku za Mundijal bude igrača iz Premijer lige. Meni je u interesu da u Brazil vodim najbolje i tako će biti. Premijer liga je takva kakva jeste, kvaliteta je na niskom nivou, tako da najvjerovatnije na spisku, izuzev Avdukića neće biti niko. Međutim, to ne treba obeshrabriti igrače iz domaćeg prvenstva jer nakon Mundijala kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima će možda i dobiti priliku", govori Sušić.
Kako da mi bude jasno šta ova "legenda" prica,pa dragi Pape ako ti se vec ne svidja PL onda neka ŠeHic dobije poziv,po kojem kriteriju ce poziv dobit Avdukic?
Stana mora dobit poziv prije Vrsajevica!![]()
![]()
![]()
Da ovi igraju u Dinamu, rekao bi respect, ali ostatak HNL je bara - bara sa našom ligom.
Od igraca koji trenutno skripe a na spisku su:
1. Avdukic - (Fk Borac)
2. Vrsajevic - (NK Hajduk)
3. Tin Susic - (Nk Hajduk)
Sljedeca imena jednostavno mogu biti na spisku, ako nista, prijateljih tekmi:
1. Srdan Stanic - (FK Zeljeznicar)
2. Dupovac - (FK Sarajevo)
3. Samir Radovac - (Fk Sarajevo)
4. Nermin Zolotic - (Fk Zeljeznicar)
5. Armin Hodzic - (FK Zeljeznicar)
6. Cocalic - (Maccabi)
7. Sehic - (Mersin)
Ako ne bude zvao nekako od ovih momaka ja tu reprezentaciju necu ni gledati, pa neka mu onda igra cijeli NHL.
Glavno pitanje je ovdje, do kada cemo drugima (tj, susjedima) povecavati budget i dizati rejting a sami zaobilaziti sirokom rukom?
Takoder, treba nabrojati kalibre igraca koji su predhondih godina trebali dobiti poziv u tu famoznu reprezentaciju, a nisu?
1. Zajko Zeba
2. Samir Bekric
3. Svraka (Jos pod nejasnim razlozima otjeran iz iste, nakon dva gola u dva nastupa, nakon cega vise uopste nije isti igrac)
Tvoj spisak jos gori od Safetovog.Capt_Billy je napisao/la:
Treba bojktovati reprezentaciju. U istoj treba da igraju nasa djece i nase lige, a ne kojekvi tamo babini sincici koji se vuku po HR i slicno, cast izuzecima.
Od igraca koji trenutno skripe a na spisku su:
1. Avdukic - (Fk Borac)
2. Vrsajevic - (NK Hajduk)
3. Tin Susic - (Nk Hajduk)
Sljedeca imena jednostavno mogu biti na spisku, ako nista, prijateljih tekmi:
1. Srdan Stanic - (FK Zeljeznicar)
2. Dupovac - (FK Sarajevo)
3. Samir Radovac - (Fk Sarajevo)
4. Nermin Zolotic - (Fk Zeljeznicar)
5. Armin Hodzic - (FK Zeljeznicar)
6. Cocalic - (Maccabi)
7. Sehic - (Mersin)
Ako ne bude zvao nekako od ovih momaka ja tu reprezentaciju necu ni gledati, pa neka mu onda igra cijeli NHL.
Glavno pitanje je ovdje, do kada cemo drugima (tj, susjedima) povecavati budget i dizati rejting a sami zaobilaziti sirokom rukom?
Takoder, treba nabrojati kalibre igraca koji su predhondih godina trebali dobiti poziv u tu famoznu reprezentaciju, a nisu?
1. Zajko Zeba
2. Samir Bekric
3. Svraka (Jos pod nejasnim razlozima otjeran iz iste, nakon dva gola u dva nastupa, nakon cega vise uopste nije isti igrac)

Inace Sehic ti brani u Azerbejdzanu,Turska je ipak bila prevelik zalogaj za njega.Svraka ti kvalitetom nista ne odskace od Zahirovica,beskoristan igrac.Zolotic jos nista nije pokazao,pogotovo ne nakon povrede.Zeba je igracina,vidjelo se u onoj utakmici protiv vas.Ne zna je li pos'o ili dos'o i to sto su ga otjerali iz Splita i Olimpije dovoljno govori.Bekrica treba zvati po svaku cijenu,prica se da sa 30 godina hara iranskom ligom.Taman da nam osvjezi vezni red malo.
fczeljo je napisao/la:Buraz, nemaju se šta na njemu kola slomiti. Oni su već uzeli brdo love, sad i da dobije otkaz ili da sam da otkaz (što je vjerovatnije i to u trenutku o kojem ti pričaš). Tada više neće biti selektor i neće imati nikakvu odgovornost. Živi u Parizu, zaboli ga za našu ligu i ove momke koji krv pišaju da se izbore da igraju koliko - toliko normalan fudbal. Onda će ko i mnogi da kritikuje i pametuje kako treba ovako ili onako.batman je napisao/la:logme je napisao/la:Kaže Ivica: "Trebao bi povesti nekoga iz PL, on će biti zahvalan, njemu će biti dobro i u bazenu s anakondama".
Dugoročan rad je nešto što nama nije svojstveno, već samo uleti i pokupi pare ako ih ima. Ako ih nema, onda sjedi sa strane i pametuj.
Da nam nije dijaspore, ova reprezentacija bi bila na nivou Albanije ili Moldavije i ne bi vidjela Brazila ni na slici. A to je najviše razlog što se ne radi ništa sa PL BIH.
Da se dugoročno razmišlja, zvalo bi se i Zolotića i Tomića i Stanića, ako ništa da neki naš klub ima igrače na SP, pa tamam nikad ne zaigrali. Možda još nekog iz Sarajeva i Zrinjskog ili Širokog (posebno ako su u mladoj reprezentaciji). 5-6 igrača bi tamam popunili ekipu do te brojke od 30 dozvoljenih, pa ne moraju ni igrati, ali nek vide kako radi Džeko, Pjanić i Misimović. Nek treniraju.
Željo je poprilično dosegao limite ove lige i za napredak u Evropi treba ozbiljnija organizacija (investiranje u infrastrukturu najviše) i jača liga. Tu savez i reprezentacija treba da urade svoj dio posla, a kako ga rade vidimo i sami.
Stanić ako nije bolji od Vršajevića, nije sigurno lošiji. Al sve u svemu, zaboli me, davno sam prestao reprezentaciju doživljavati emotivno, već je više vidim kao privatni projekat. Mislim da će na u Brazilu i nakon Brazila doživjeti krah i da ćemo se spustiti na zemlju, a Safet će se ispaliti.
Iskreno, mislim da nema ni jedan igrac iz nase lige koji ne moze doprinijeti reprezentaciju, moze biti na klupi, sto je isto tako super. Neko gore spomenu dizemo cijenu susjedima i slicno, pa to je istina, ali opet ti igraci su ako nista malo bolji od nasih, ali realno i oni nisu za reprezentaciju osim za klupe. Huseinovic je uz Hrvatske lige, a nije pozvan a izmislio je za ove fudbal. Mislim da je najveca greska sto nije pozvan Semir Stilic, jer on treba u prvih 11 igrati, ili biti prva izmjena.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
zivinaajkula je napisao/la:Ma pustite suplji,kakve licence evo lik objasnio da tek pocetkom iduceg mjeseca se odlucuje i da su svi predali papire,mene vise sekira sto ce onaj pitar Gracic prodati Zrinjskom utakmicu jer njemu europa nije bitna,a Velez u europi to ih malo sokole da se jos vise napale na sampione ,zavrsit ce kao i OLimpic!

- Capt_Billy
- Kontakt:
@HzSM - Vidim, svatas dobro ono sto je napisano, pa onda dole u svom posto naves igrace koji su nekada trebali biti pozvani.
Pitar, razumijem...
Velez - Zeljeznicar 0:2
2009/10
[youtube][/youtube]
Velez - Zeljeznicar 1:3
2010/11
[youtube][/youtube]
Velez - Zeljeznicar 1:2
2011/12
[youtube][/youtube]
Velez - Zeljeznicar 0:0
2012/13
[youtube][/youtube]
Kako cemo protiv Veleza? **** vas Velez, ima da budu naguzeni svi do kraja!

2009/10
[youtube][/youtube]
2010/11
[youtube][/youtube]
2011/12
[youtube][/youtube]
2012/13
[youtube][/youtube]

Njih vise ne treba ni spominjati,njima su vrhunci karijere bili hrvatska ili iranska liga.To dokazuje da "nisu" trebali biti pozvani.Kad se sjetim samo onog lika Mikelinija iz Slobode sto ga Ciro pozva,cini mi se protiv Slovenije.Digli mediji hajku na Ciru da ga treba pozvati i on to ucini.Dosao frajer sa loptom se ne zna sastaviti.Iz Slobode momak ode u Capljinu,1.ligu FBiH.Usrecio se pravo.Capt_Billy je napisao/la:@HzSM - Vidim, svatas dobro ono sto je napisano, pa onda dole u svom posto naves igrace koji su nekada trebali biti pozvani.Pitar, razumijem...
![]()
2009/10
[youtube][/youtube]
2010/11
[youtube][/youtube]
2011/12
[youtube][/youtube]
2012/13
[youtube][/youtube]

Medjutim,to jeste problem nase lige sto nikada poziv nece dobiti onaj ko zasluzuje nego onaj ko iza sebe ima medije i menadzere,ili u slucaju Tine Susica amidzu.
Ja vjerujem da u ovoj reprezentaciji ima mjesta za Cimirota i Hodzica,mladi su i mogu za dvije godine biti standardni reprezentativci.Od ostalih nadam se da bi od Dupovca i Zolotica moglo biti nesto i to je sve sto se moze ocekivati od ovog naseg jada.
-
- Kontakt:
Hvala, hvalaneroazzuro je napisao/la:Cestitam, najdebilniji komentar sedmice!samoposmatram je napisao/la:Ja bi iskreno trazio prvu jedanaestorku u Premier ligi, ali taj se film nece gledati, dok je zemlja kakva jeste.
Ako bi se zvao igrac iz Premier lige. Moj glas ide Deniju Simeunovicu. Prije nego sto neko pocne urlati, znam da je hrvat, ali je igrao i Baiano za reprezentaciju.

Zapravo nisam ga htjeo ovako napisati, mislio sam umijesto Baiana napisati Spahic, Misimovic i Dialiba.
Sto seres?
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Memoari Ivice Osima iz 1969. godine. Objavljeno na portalu Žurnal prije desetak dana:
http://zurnal.ba/novost/17945/bolja-pro ... 69.-godine" onclick="window.open(this.href);return false;

http://zurnal.ba/novost/17945/bolja-pro ... 69.-godine" onclick="window.open(this.href);return false;

FK Željezničar 1921
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Cwirek, Hrammm1921, Majestic-12 [Bot], mamonelafo, nedimmmm1337 i 37 gostiju.