FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Capt_Billy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Capt_Billy » 27 apr 2014, 14:11

Zekoo je napisao/la:Mi smo izgubili i sami sebi smanjili mogućnost da osvojimo titulu al ne mogu miran biti kad sam vidio ovaj izvještaj Olimpic vs Zrinjski, naročito ovaj penal :? :roll:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo je sramota ljudi dragi.

Treba se pod hitno ovo poslati da UEFA istrazi slucaj.

Golmanu, pitaru, treba zabraniti dozivno bavljenje sportom. ;)

EDIT: Evo danas hladne glave da malo pogledamo sitvaciju. Generalno, ne treba uopste biti nezadovljan. Bez para sa svojom djecom ovo je mila majka ako cemo realno gledati. Kako god da se okrene, ko je ikada igrao nogomet vrlo dobro zna da se titule ne dobijaju na velikim utakmica jer je to sama kocka vec na manjim i konstantnim pobjedivanjem.

Mi jednostavno nismo znali. Nalazili smo se tokom cijele sezone tu u vrhu, cak bili i pet bodova ispred, ali ocigledno se sa pritiskom nismo naucili jos boriti. Kako je, tako je.

Slijedi nam derbi, idemo na sve ili nista, sto bas posljednih godina nije bio slucaj. Promatrajuci ovih par posljednjih derbija stekao sam dojao ne da igraci ne znaju, vec jednostavno kao da im je bolje bilo odigrati remi radi mira u kuci. Ovo cisto govorim, jer smo zadnja cetiri derbija promasili skoro pa nemoguce sanse. E ovaj derbi i ovisi o glavi, tj, nekoj mogucoj zaradi (evropi) i ako ovaj put budu previse vagali i kalkulisali sve ce im se odbiti od glavu.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 apr 2014, 14:14

Nije kriv golman, nije kriv Olimpic, nije kriv Zrinjski, nije kriv Velež.

KRIVI SMO MI ŠTO SMO SE DOVELI U SITUACIJU DA OVISIMO O DRUGIMA.
Imali sve u svojim rukama, nismo to uspjeli iznijeti do kraja, šta da se radi, idemo dalje, gledamo samo sebe, za druge nam se j3be.Dosta o spletkarenju i teorijama zavjere.

VOLIM TE ŽELJO!
Ja te volim, volim Željo..

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:14

Samo mi nabroj te vase perspektivne mlade igrace sa kojima se busate citavu sezonu a koje osim vas niko drugi ne vidi!!??

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 apr 2014, 14:17

pisac je napisao/la:Samo mi nabroj te vase perspektivne mlade igrace sa kojima se busate citavu sezonu a koje osim vas niko drugi ne vidi!!??

Jesi ti težak momak u pm.

Emir Ćutahija, dvojica još kadeta, ne znam kako se zovu, dominiraju iz godine u godinu.
Dvojica Sadikovića, Bajić, Čolić, Kvesić, Zolotić.

Napusti temu sad.
Svoje kolege ću zamoliti da ga ne citiraju više, a i tebe ću zamoliti da ne citiraš mene.
Zadnja izmjena: gio10, dana/u 27 apr 2014, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:18

Dvojica kadetea ne znas kako se zovu. I to je strategija kluba. Sa ovim je sve receno :)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 apr 2014, 14:20

pisac je napisao/la:Dvojica kadetea ne znas kako se zovu. I to je strategija kluba. Sa ovim je sve receno :)

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Duraković i Osmanković, sad sam se sjetio. Dobio si odgovor, vidim dao si protuargument u smislu da ja ne znam ovu dvojicu igrača, svaka čast.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 27 apr 2014, 14:20

Ne odgovarajte, vidite da provocira. Pravi se pametan a trofeja godinama nisu vidjeli. ;)

Raspravljate sa osobama koje uopste nisu kompetente za bilo kakav vid rasprave po tom pitanju.

Sarajevo, DIV sa Koseva, pardon div sa gradskog stadiona, MEDIJSKI SAMPIONI SVEMIRA!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:24

Pa **** te, onda smo mi Ayax za vas. Cimirot, Radovac, Handzic, Kovacevic, Bilbija, Tracancic, Dupovac, cetri juniora i pet kadeta, ne znam kako se zovu :)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:26

I ovaj odmah po Sarajevu. Kakve veze sad Sarajevo ili bilo koji klub ima sa vasim mladim igracima? Ovdje godinu govorite o vasim igracima koji ako realno pogledate ne postoje osim na klupi i u vasim pricama. Je to neko podmladjivanje i oslanjanje na vlastitu skolu o kojoj pricate?

blu

Post Postao/la blu » 27 apr 2014, 14:31

Željezničar se današnjim porazom od Veleža u Mostaru oprostio od odbrane titule prvaka Bosne i Hercegovine. Premda su do kraja prvenstva ostala još dva kola, eventualna pobjeda Zrinjskog u narednom kolu protiv Mladosti, Plemićima će biti dovoljna za treću premijerligašku titulu. Pehar nakon dvije sezone napušta Grbavicu, a Mašindžije će prvi put nakon 2010. godine, sezonu okončati bez osvojenog trofeja.

Ocijeniti sezonu neuspješnom za Željezničar bilo bi jednako neozbiljno kao i okriviti Dinu Đurbuzovića za bilo šta loše, a lošeg je bilo napretek. On je vjerovatno jedini ozbiljan trener koji bi prihvatio vođenje osakaćene ekipe kvalitetom dovoljne za deseto mjesto u uvjetima uvijek najvećih očekivanja. Novi Brko, stoga, zaslužuje naklon do poda jer ono što je s najslabijim Željenim timom u posljednjih XYZ godina postigao ove sezone, ravno je pravom sportskom čudu.
Zbogom peharima, do daljnjeg?

Nagovještaj rezultatskog sunovrata (bivšeg) prvaka države mogao se pročitati još i lani kada je (bivši) prvi trener Amar Osim naprasno napustio ekipu jer su mu odjednom zasmetale psovke s tribina stadiona u bh. nedođijama koje je godinama prije toga, bez problema posjećivao i napuštao ih obično s pobjedama izazvanim osmjehom.

Preko noći se raspala ona sjajna ekipa sa Eldinom Adilovićem, Jadrankom Bogičevićem, Veliborom Vasilićem i ostalim prekaljenim premijerligaškim znalcima. Ranije su otišli, da ne upotrijebimo neki grublji izraz, fudbaleri poput Zajka Zebe, Mirsada Bešlije i Samira Bekrića, a fokus klupske politike odjednom je ''vlastite snage'' ocijenio jedinim spasom i pravom opcijom za budućnost kluba. Promjena kursa, dakle, nije bila plod nikakvog sistema već jednostavno rezultat spleta okolnosti i besparice i dugoročno neće donijeti ništa. Jer, čim igrač na bh. livadama sastavi tri tačna pasa, on iz ove neizvjesnosti bježi glavom bez obzira. Tako je pokazala višegodišnja praksa.

Ništa tu ne bi bilo čudno da se ''oslanjanja na igrače iz vlastitog omladinskog pogona'', nije spominjalo od prvog dana po Osimovom povratku na Grbavicu. No, dok je bilo novca za strance, omladincima je i klupa bila daleko. Sad, kad para više nema, odjednom je davno sažvakana priča o ''vlastitim snagama'' ponovo ''podvaljena'' navijačima uglavnom opijenim uspjesima u proteklih nekoliko sezona bez mogućnosti objektvinog poimanja stanja stvari i ozbiljnosti situacije u kojoj se klub obreo nakon godina dominacije.
Nije sad vreme k'o pre, ovo je vreme za promene

Želju, dakle, očekuje težak period ljetne neizvjesnosti. Dok se konkurencija uozbiljila i autoputem zaputila prema Evropi, stagnacija bi od našeg najtrofejnijeg kluba u godinama koje slijede mogla načiniti tek prosječnog premijerligaša bez ikakvih elemenata za nastavak svijetle tradicije.

Promjene su prijeko potrebne, ne one za raju, za šminkanje, već suštinske promjene. Koliko god je problem u ljudima koji na ime vjerovatno najvećeg bh. sportskog brenda ne uspijevaju osigurati ni one elementarne uvjete za rad igrača (o uvjetima za trening, ishrani igrača i disciplini ćemo nekom drugom prilikom), toliko je greška i u kompletnom sistemu koji je preglomazan da bi u svakom svom segmentu bio potpuno ovisan o jednom čovjeku. Ovako neće moći još dugo, jer Željo ne trpi druga mjesta.
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 apr 2014, 14:31

Pa ljudi vole da kazu Zeljina djeca,i ako im to lijepo zvuci za uši ,onda brate ostavi ljude da u tome uzivaju. ;)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 apr 2014, 14:32

pisac je napisao/la:I ovaj odmah po Sarajevu. Kakve veze sad Sarajevo ili bilo koji klub ima sa vasim mladim igracima? Ovdje godinu govorite o vasim igracima koji ako realno pogledate ne postoje osim na klupi i u vasim pricama. Je to neko podmladjivanje i oslanjanje na vlastitu skolu o kojoj pricate?

Pa i ti si odmah prebacio na Sarajevo
pisac je napisao/la:Pa **** te, onda smo mi Ayax za vas. Cimirot, Radovac, Handzic, Kovacevic, Bilbija, Tracancic, Dupovac, cetri juniora i pet kadeta, ne znam kako se zovu :)

Hajd sad, od tih nabrojanih igrača, koji su iz vaše škole? Glupo ti je to što si napisao 4 juniora i 5 kadeta kad ni jedan nije potpisao za klub, dok Ćuta, Osmanković i Duraković jesu. Cimirot, Kovačević, Bilbija, Travančić - zar su oni vaša škola? Bilbija voli Sarajevo iz dna duše, ma jašta :urnebes:
Govorimo o igračima iz svoje škole, a ne igračima koji su došli u klub da igraju za pare. Ali ne možete vi to skontati, ne.
Svaka čast Radovcu i Handžiću, oni su stvarno perspektivni, gledao sam ih, znam ih, igračine će biti ako Bog da, da ne bude povreda samo. Dupovac isto.
Ali ti negiraš to da mi nemamo tu svoju politiku a definitivno imamo. Samo se praviš pametan i negiraš činjenice, i zbog toga ispadaš ograničen kao saksija ne primjećujući to uopšte.
Imamo i mi Hasanovića ako ćemo gledati igrače od 24 godine ( Bilbija ). Zatim Emrah Hasanhodžić ( 20 god ). Brković je potencijal koji nije bio iskorišten jer stvarno momak ima problema sa povredama, ali eto njega nećemo računati, ja mislim da je on došao iz Veleža.
Dakle, prestani negirati činjenice da bi bio troller, već odskakutaj sa teme jer ti je priča malo glupa.

Vidimo se u subotu ako Bog da, neka bolji pobjedi

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 apr 2014, 14:34

Aletiću se treba dobro mame najebati
DRUG NEBI TI PUNCA

pisac
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:38

Sve to fino zvuci. Ali realnost je da vam nije ovih iskusnijih igraca tipa Svraka, Stanic, Jamak, Tomic vi ni Evropu ne bi vidjeli. Niti jedan od tih vasih mladih igraca nije imao zapazenu ulogu ove sezone da bi se moglo reci da ste se vi okrenuli podmladjivanju. U ostalom to je vas problem. Ako se zelite i dalje zavaravati sa tom pricom, ko sam ja da vam otvaram oci?
Dao Bog da slijedecu godinu pocnete sa svim tim igracima koje si nabrojao u prvih jedanaest :)

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 27 apr 2014, 14:39

bagrcavi je napisao/la:Aletiću se treba dobro mame najebati
****.o ostaje ****.o ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 27 apr 2014, 14:44

pisac je napisao/la:Sve to fino zvuci. Ali realnost je da vam nije ovih iskusnijih igraca tipa Svraka, Stanic, Jamak, Tomic vi ni Evropu ne bi vidjeli. Niti jedan od tih vasih mladih igraca nije imao zapazenu ulogu ove sezone da bi se moglo reci da ste se vi okrenuli podmladjivanju. U ostalom to je vas problem. Ako se zelite i dalje zavaravati sa tom pricom, ko sam ja da vam otvaram oci?
Dao Bog da slijedecu godinu pocnete sa svim tim igracima koje si nabrojao u prvih jedanaest :)

Ti bi trebao preći da navijaš za Želju! Više te interesuje i više pričaš (daviš) o njemu nego o svom klubu. Pomisliš li nekad da si dosadan raji? Pogotovo si naporan onim koje tvoje mišljenje ne zanima, a to su navijači Željezničara. Njih ne interesuje mišljenje nekog pitara!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 14:50

Dosadan, naporan, zanima ma samo zeljo. Svega ovdje procitati osim protuargumenta zato sto ukazujem na vasu laz i ubleha :) Da, Zeljo ima najperspektivniju ekipu iako im prvih 11 ima najveci prosjek godina od svih ekipa u vrhu, osim Zrinskog :)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 apr 2014, 14:54

pisac je napisao/la:Dosadan, naporan, zanima ma samo zeljo. Svega ovdje procitati osim protuargumenta zato sto ukazujem na vasu laz i ubleha :) Da, Zeljo ima najperspektivniju ekipu iako im prvih 11 ima najveci prosjek godina od svih ekipa u vrhu, osim Zrinskog :)

Ja sam u prethodnim postovima pokušao da ti sve objasnim, kako su ova i sljedeća godina najbitnije što se tiče tranzicije, govorim ti fino da se ne mogu odmah svi omladinci gurnuti u prvi sastav već to ide postepeno. Da se ne ponavljam pročitaj moje postove na posljednje dvije stranice.

Eto, da ne morimo više raju ovdje koja hoće da pročita neke fine i objektivne postove o jučerašnjoj utakmici i najave za derbi, dosta je puta ispričana priča oko naše omladine. Mi vjerujemo da tako treba, tebi se to ne sviđa misliš da nije ispravno, imaš pravo na to, rekao si to već milion puta, shvatili smo, dosta više. Pozdrav

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 27 apr 2014, 14:55

Svraka, Jamak, Sadikovic, Bajic, Zolotic, Colic, Hodzic, Hasanovic.
8 igraca iz nase skole su prvotimci, 1 nije standardan. Klupa Cutahija, Kjosevski, Durakovic, Memija, Hasanhodzic isto nasa skola. 50 % tima cini nasa skola, a 70 % prvi tim. Iz nase skola Svraka i Jamak su jedini koji su presli 25 kuka, a Colic i Hasanhodzic 22. Ostali su ispod 20 godina.
I on kaze gdje je ta nasa omladina, heh
NO PYRO NO PARTY

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 27 apr 2014, 15:00

jes da cu ic u banovice al nmg se suzdrzat..PISAC NAPUSI NAM SE I TI I SVI POPUT TEBE DOSADO BOZIJA !
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.