Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post Postao/la Goalgetter » 11 sep 2024, 11:02

Sindikat12 je napisao/la:
11 sep 2024, 10:36
Vec sam pisao???!! Sto bi on uopste dolazio u Holandiju da ne voli igrat nas!!??? Objasnio je u intervju da je se ranije jos vise povredio kad je nas med tim dao zakljucak da moze igrati!

I SASVIM JE LOGICNO DA NAPUSTI KAMP I DA ODE U SHEFFIELD DA VIDI STA JE TACNO UPITANJU!!!!
Kako je onda logicno da Kolasinac ostane sa reprezentacijom, koji vec 3 sedmice ne igra za Atalantu, a Ahmedhodzic zbog manje povrede vraca se u Sheffield i gle cuda, mozda ce cak i igrati u petak? Uostalom, nesto sto je vec uradio, znaci nije prvi nesporazum, vec drugi. Drugi put nije vec nesporazum, to je slobodna volja njegova.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 11 sep 2024, 11:05

Vec sam pisao???!! Sto bi on uopste dolazio u Holandiju da ne voli igrat nas!!??? Objasnio je u intervju da je se ranije jos vise povredio kad je nas med tim dao zakljucak da moze igrati!

I SASVIM JE LOGICNO DA NAPUSTI KAMP I DA ODE U SHEFFIELD DA VIDI STA JE TACNO UPITANJU!!!!

Ja ne mogu da shvatam ljude ovdje nikako!!! Popljuvali ga izvjredjali, zenu mu konstanto vredjaju sve moguce, okrenete ledja igracu koji je bukvalno nas najbolji stoper i koji je mogao biti starter u Švedskoj koji je pokazao da bez njega odbrana je rasulo. Ali eto

Za par godina me nece iznenadit ako Esmir dozivi istu stvar od svojih ”navijaca”.
Ako će ti biti bitno šta trozubi Uzeir iz sela Pripizdina plus i ovih gradskih seljaka Uzeira što se nakotilo misli, ti jarane nisi dobar u glavu i treba da se liječiš.
Jbale ga društvene mreže!!
Al hajmo reći da je istina na sredini da ga ne kudim samo.

BIlo kako bilo hvala manet, doviđenja, do svidanja Anele!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 sep 2024, 12:46

galia95 je napisao/la:
11 sep 2024, 01:33
invincible1921 je napisao/la:
11 sep 2024, 01:24
galia95 je napisao/la:
11 sep 2024, 00:15

U kvalifikacijama za SP ima 12 grupa i direktno ide samo prvoplasirani. :mrgreen: 12 drugoplasiranih i 4 ekipe iz Lige nacija koje ne budu prvoplasirane i drugoplasirane u kvalifikacijama idu u baraž gdje će na Mundijal proći još 4 reprezentacije, dakle ukupno 16 iz Evrope.
A LN te 4 se biraju kako?
E tu tek nastupa pravi show i cirkus :mrgreen:

O tome smo polemisali zadnjih par stranica, preleti malo komentare. 👍

Na sportsport.ba su objasnili ovako, međutim ne slažu se svi s ovom analizom:

https://sportsport.ba/fudbal/liga-nacij ... ije/481724
stoposto je sigurno da 4 najbolja pobjednika grupa iz lige nacija (koja se preko SP kvalifikacija ne kvalifikuju na SP ili u playoff) idu u playoff, to "novinari" sportsporta nisu skontali. to piše u objavi uefe još iz decembra, ponovljenoj prošle sedmice.
ako ne budu 4 takva (što samo po sebi nije previše vjerovatno) onda se ide vjetrovatno po tablici lige nacija nakon grupne faze i tu će vjerovatno uskočiti neko od drugoplasiranih. iluzorno je očekivati da bi mi kao neki loši treći imali ikakvu šansu

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 11 sep 2024, 13:27

Bili smo u baražu za EP dva puta preko liga nacija pa smo ispali još u polufinalu i to kući protiv ekipa s kojima možemo igrati. Kako ćemo onda sa ovakvom ekipom izboriti baraž za SP gdje nas čekaju još teže ekipe.

Liga nacija je za nas trenutno samo prelazni period u kojem trener i stručni štab trebaju kreirati novi identitet ove ekipe, stvoriti ekipu koja ima glavu i rep,koja će da bude kompaktna, trkački maksimalno koliko je moguće dobra i da unatoč manjku kvalitete može odigrati dobro u skladu svojih mogućnosti ali disciplinovano svih 90 minuta. Bez toga nema ništa. Ako je Slovenija mogla izgraditi takav tim, onda možemo i mi.

Prvo pitanje je da li ovaj stručni štab ima dovoljno znanja, iskustva, autoriteta za to. Za početak se mora imati malo mu*a sa nekim stvarima. Kad je zadnji put neko odstranjen iz reprezentacije ? Ahmethodžić malo malo pa nešto izvodi i još se na kraju on oglašava i kaže neću neko vrijeme igrati za reprezentaciji. A što to mi ne kažemo? Jel treba svako malo neki igrač nešto izvoditi svako okupljanje?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2024, 13:41

totasef1 je napisao/la:
11 sep 2024, 13:27
Bili smo u baražu za EP dva puta preko liga nacija pa smo ispali još u polufinalu i to kući protiv ekipa s kojima možemo igrati. Kako ćemo onda sa ovakvom ekipom izboriti baraž za SP gdje nas čekaju još teže ekipe.

Liga nacija je za nas trenutno samo prelazni period u kojem trener i stručni štab trebaju kreirati novi identitet ove ekipe, stvoriti ekipu koja ima glavu i rep,koja će da bude kompaktna, trkački maksimalno koliko je moguće dobra i da unatoč manjku kvalitete može odigrati dobro u skladu svojih mogućnosti ali disciplinovano svih 90 minuta. Bez toga nema ništa. Ako je Slovenija mogla izgraditi takav tim, onda možemo i mi.

Prvo pitanje je da li ovaj stručni štab ima dovoljno znanja, iskustva, autoriteta za to. Za početak se mora imati malo mu*a sa nekim stvarima. Kad je zadnji put neko odstranjen iz reprezentacije ? Ahmethodžić malo malo pa nešto izvodi i još se na kraju on oglašava i kaže neću neko vrijeme igrati za reprezentaciji. A što to mi ne kažemo? Jel treba svako malo neki igrač nešto izvoditi svako okupljanje?
:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 sep 2024, 13:48

totasef1 je napisao/la:

Sve tačno napisano od riječi do riječi, međutim ima jedna kvaka. Čemu igranje Džeke, Bičakčića, Tahirovića?

Valjda je logično da Hadžikadnuić bude prvi izbor na stoperu pa onda Bičakčić, Tahirović koji nikako ne igra kod nas igra, kakvo pripremanje Džeke?

Umjesto da imamo do sada uigranu ekipu da Hadžikadnuić bude redovan još 5-6 godina pa da se već ima spremna zamjena on na klupi.

Svaka čast vama koji očekujete bilo kakav rezultat od ove nazovi reprezentacije i onog smiješnog saveza kojeg nikad nismo ni imali.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 sep 2024, 13:53

džeku ne možeš izostaviti, on mora sam reći fajront, a on to, nemam pojma zašto, još uvijek nije uradio. vjerovatno to ni njemu samome nije jasno

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 sep 2024, 14:11

mediji i portali su postali "zlo" za našu reprezentaciju.
napravili su jadnu špansku sapunicu od ovoga.
Barbarez mora nekog stručnjaka za medije naći , a za igrače dobrog sportsog psihologa ili prije psihijatra.

Na kraju ne vidim opravdanje za napuštanje reprezentacije u ovom ključnom trenutku od strane Ahmedhodźića, izuzev akp mu neko namjerno želi sabotirati karijeru. S Kolašincem sve za 10, napustio kamp ovdje ponovni skandal.
ostaneš odigraš , traźiš izmjenu , poštedu. ako ie Shefild U. vaźniji , e jbg . Par puta okupljanje reprezentacije istrpi i dvostruko će se vratiti...
Ajvatar

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 sep 2024, 14:27

Ko hoce igrace, ko nece zayebavace. Ko voli dolazice, kome je svejedno otkazivace. Vrlo je jednostavno. Novinari takodjer mogu da uticu na atmosferu u tim, itekako svojim pisanjem. Danas smo svjedoci novog trenda medju mladim na koji se moramo navikavati ali i ignorisati. Previse se partnerice igraca javno mjesaju i oglasavaju u ime svojih muzeva oko statusa, uslova, taktike i same filozofije fudbala, uticuci na odluke mladih igraca u usponu. Fascinira me nivo papucarenja ali isto tako ko s djecom lijeze, posran/popisan se budi. Nije dobro imati i puno klinaca u timu.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 11 sep 2024, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 11 sep 2024, 14:28

H8Z7 je napisao/la:
11 sep 2024, 13:48
totasef1 je napisao/la:

Sve tačno napisano od riječi do riječi, međutim ima jedna kvaka. Čemu igranje Džeke, Bičakčića, Tahirovića?

Valjda je logično da Hadžikadnuić bude prvi izbor na stoperu pa onda Bičakčić, Tahirović koji nikako ne igra kod nas igra, kakvo pripremanje Džeke?
Gigović, Burnić, Vasilj, Barišić, Huseinbašić, Bajraktarević, Katić, sve igrači koji su novi u reprezentaciji. Polako, ne možeš izvesti svih 11 novih igrača bez iskustva, to bi još gore izgledalo i bilo bi samo kontraproduktivno. Eto vidjelo se samo u zadnjoj liniji u odnosu na Nizozemsku koliko je značio Bičakčić, a on je samo jedan od tri štopera.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 sep 2024, 16:23

Ja ne mogu da shvatam ljude ovdje nikako!!! Popljuvali ga izvjredjali, zenu mu konstanto vredjaju sve moguce, okrenete ledja igracu koji je bukvalno nas najbolji stoper i koji je mogao biti starter u Švedskoj koji je pokazao da bez njega odbrana je rasulo. Ali eto

Za par godina me nece iznenadit ako Esmir dozivi istu stvar od svojih ”navijaca”.
Ako je jedan Spahic mogao pod injekcijama igrati i ginuti na terenu, isto tako Dzeko i Pjanic su znali pod injekcijama stisnuti zube i igrati, mogao je i Anel ostati sa ovim momcima i dati podrsku.
Njegov dolazak u Holandiju nije cin ljubavi prema repki i navijacima, nego alibi upravo za takve koji razmisljaju kao ti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2024, 17:34

:bih: :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 sep 2024, 23:25

jestamaji je napisao/la:
11 sep 2024, 12:46
galia95 je napisao/la:
11 sep 2024, 01:33
invincible1921 je napisao/la:
11 sep 2024, 01:24

A LN te 4 se biraju kako?
E tu tek nastupa pravi show i cirkus :mrgreen:

O tome smo polemisali zadnjih par stranica, preleti malo komentare. 👍

Na sportsport.ba su objasnili ovako, međutim ne slažu se svi s ovom analizom:

https://sportsport.ba/fudbal/liga-nacij ... ije/481724
stoposto je sigurno da 4 najbolja pobjednika grupa iz lige nacija (koja se preko SP kvalifikacija ne kvalifikuju na SP ili u playoff) idu u playoff, to "novinari" sportsporta nisu skontali. to piše u objavi uefe još iz decembra, ponovljenoj prošle sedmice.
ako ne budu 4 takva (što samo po sebi nije previše vjerovatno) onda se ide vjetrovatno po tablici lige nacija nakon grupne faze i tu će vjerovatno uskočiti neko od drugoplasiranih. iluzorno je očekivati da bi mi kao neki loši treći imali ikakvu šansu
Znam da malo kasnim sa ovim, ali ako ne bude dovoljno pobjednika grupe iz A lige nacija, uzimat će se pobjednici iz B lige nacija, C lige nacija itd.

Pogledati kako je bilo u baražu za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, mi smo završili na četvrtom mjestu u svojoj grupi u Ligi nacija, pa nas niko nije uzimao u obzir za baraž, u baraž su otišli Vels i Austrija kao pobjednici grupa u B ligi. Isto će biti i ovaj put, striktno se uzimaju pobjednici. Dakle, mi šanse za baraž nemamo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2024, 23:48

Za Euro je onda drugacije, kao i obicno. Ovo govorim u slucaju da ostanemo u Ligi A i u sezoni kad se igraju kvalifikacije za Euro, onda cemo kao eventualni treci ili cetvrti igrati baraz vrlo vjerovatno, tako da ne moramo ispasti u Ligu B da bi imali potencijalni baraz za Euro 2028.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 sep 2024, 23:49

Davno sam pisao. Totalno besmislen sistem su napravili.
U svakom slučaju, pred kvalifikacije za EP treba biti u Ligi A, pred kvalifikacije za SP treba biti u Ligi B...nikako obrnuto jer se ne isplati.
Tj., ako sada ispadnemo iz Lige A, ni u kom slučaju naredni ciklus ne treba ganjati 1.mjesto u Ligi B.
Ko hoće razumjet će.
Da ne kažem da bi bilo pozitivno ispasti u Ligu C nekom prilikom, ali o tom potom.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 sep 2024, 00:59

Sheyi je napisao/la:
12 sep 2024, 23:48
Za Euro je onda drugacije, kao i obicno. Ovo govorim u slucaju da ostanemo u Ligi A i u sezoni kad se igraju kvalifikacije za Euro, onda cemo kao eventualni treci ili cetvrti igrati baraz vrlo vjerovatno, tako da ne moramo ispasti u Ligu B da bi imali potencijalni baraz za Euro 2028.
Preletio sam malo ovo sto ste pisali, ako sam dobro shvatio nije ista situacija u kvalifikacijama za svjetsko i europsko prvenstvo?

Poljska (divizija A) je igrala s Estonijom (divizija D) polufinale u barazu za Euro2024. Ja sam se nadao da je i za svjetsko slicna situacija i da mozda mozemo treci zavrsiti al izgleda da nije.

Doduse, sve je ovo vrlo relativno jer ne mozes znati ko ce se direktno plasirati, uvijek sve uzimas s nekom pretpostavkom da ce svi ovi jaci plasirati kroz normalne kvale.
Na sljedece svjetsko prvenstvo iz Europe ide 16 zemalja.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 sep 2024, 09:44

hurem je napisao/la:
12 sep 2024, 23:49
Davno sam pisao. Totalno besmislen sistem su napravili.
U svakom slučaju, pred kvalifikacije za EP treba biti u Ligi A, pred kvalifikacije za SP treba biti u Ligi B...nikako obrnuto jer se ne isplati.
Tj., ako sada ispadnemo iz Lige A, ni u kom slučaju naredni ciklus ne treba ganjati 1.mjesto u Ligi B.
Ko hoće razumjet će.
Da ne kažem da bi bilo pozitivno ispasti u Ligu C nekom prilikom, ali o tom potom.
sve zavisi sa kojeg aspekta to gledaš. liga nacija od korisnih stvari može donijeti dvije stvari:
- više bodova u rankingu što bi značilo viši šešir u kvalifikacijama
- baraž mjesto za kvalifikacije ako ti se potrefi, na šta se tvoj post uglavnom odnosi i gdje bi se moglo taktizirati

problem je naravno da ciklus prije EP i ciklus prije SP nemaju dodirnih tačaka, tako da imaš dva izbora: ili igrati maksimalno pa šta bude ili kalkulisati za jedan baraž a drugi halaliti i krenuti u kvalifikacije iz nižeg šešira

naravno nama to sve u trenutnom stanju nimalo ne pomaže, toliko smo loši da ni neki eventualni baraž lige C za EP ne bi mogli proći, da o žestokom baražu za SP ni ne pričamo

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 sep 2024, 09:49

Sheyi je napisao/la:
12 sep 2024, 23:48
i ja mislim da bi ostajanje u ligi A bilo puno bolja opcija u ovom trenutku (kada se sagledaju sve opcije), ali nažalost ne vidim puno šansi da ostanemo. čak i ako nekako budemo ispred madžara još uvijek moramo odigrati baraž za ostanak u ligi A protiv nekog drugoplasiranog iz lige B gdje sigurno nećemo biti favoriti a igraju se dvije utakmice

p.s. pristup ti je dobar .... po principu ovakvi kakvi smo nemamo teoretskih šansi za kvalifikaciju ni na EP pa daj onda barem baraž u kome onda opet nemamo šansi :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, meecko i 29 gostiju.