Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drum
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Drum » 01 dec 2025, 20:59

Samo jedno da upitam.

Da li ce se javnost, intelektualna elita u Srbiji pozabaviti ispoljavanjem sovinizma i fasizma na tribinama u BG? A vec sada svako za promil zdrav u glavi zna sta nase igrace ceka u revansu.

Posjetite malo index, pa da vidite koliko slozne brace je sa jedne i druge strane, a jedini cilj je pljuvanje Bosnjaka, BiH i Sarajeva.

Pa se zbog toga vracamo na utakmicu BiH-HRV. Znaci, ko to ima muda domacinima na nos nabiti jednu stvar? NEMA JE.

U jednom trenutku vidim kakvu god ono trobojku na tribinama. Ono nam ne treba. Kao ni navijanje, a da pjevas o Delijama, Grobarima i cetnicima. Ono mi fakat nije ni sada jasno. Slusam i kontam, jel to neko zbog Srbije ovoliko glasan..

Da zavrsim. Dok se mi bavimo vlastitim obrazom zbog jedne utakmice i dozvoljavamo da nas moralno peru, tamo kod njih murali ratnim zlocincima su vid nacionalnog identiteta. Takvu percepciju stvarnosti brane koridorima kornjaca, dok hapse i zatvaraju one koji pokusavaju DRUSTVU TAMO nacrtati da, haj sto ste u ono vrijeme izgubili moralni kompas, nego i 30 godina kasnije poturate narativ o KOJEM CE SE PRICATI nakon tekme u Bg.

To otrovano pleme su u sred tog, ovakvog i onako kozmopolitskog Beograda docekali Fenera ono pacenickom epopejom od prije 500 godina. Mogu zamisliti Turke kada su citali vijest i onda guglali, zbog cega se to tolika prasina dize ...

Da ima malo pameti među nasim navijacima, samo jednim spomenom princeze Mare bi za sva vremena zacepili usta onim, za koje je Mladic kao branik muslimane pomnozio sa nulom prije 10 dana.

Jos jednom je Srbija preko DB i najmanju priliku iskoristila zbog svoje agende.

Dok Vucicu imponuje sve od jucer, MI SE I DALJE KRVIMO. Pa su tako u Srbiji svi u pravu, a mi hajducija za stub srama.

Koliko god se razilazili mi ovdje, dozvoliti sebi osjecaj primitivnog i manje vrijednog nabijanja na nos od strane drzave koja je ubila Đinđica i cije drustvo prstom makeli nisu nakon toga. Ali jesu zajahali Nikolici i Vucici kao alternativa i vlast vec decenijama.

Srbija i BG 30 godina poslije ne nalaze razloga da bacanjem cvijeca izraze zaljenje i prihvate svoj dio odgovornosti zbog ruzama ispracenog ubilackog pohoda na Vukovar.

Dok Srbija decenijama nudi dom OSUĐENIM ratnim zlocincima, mi sebi dozvoljavamo manipulaciju zbog onog sinoc.

Dok se mi krvimo, Vucicu to IMPONUJE. Da radi jos vise i bude jos bolji, kako on to shvata.

Levate nas, a mi ko ovce ...
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 01 dec 2025, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2025, 20:59

Nadam se da će do kraja sedmice se na temi vratiti oni koji na istoj pišu o košarci, a ne o FGR i sličnim stvarima.

Ovaj forum je u kurcu

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 21:12

I samo jos jedno pitanje za svu ovu nasu "akademsku elitu".
Nek mi samo daju razuman odgovor na ovo njihovo zgrozavanje "gazi cetnike". Ne gazi srbe, vec gazi cetnike.
Iskreno, meni je njihovo zgrozavanje na to ravno glorificiranju fasizma.
I valjda znaju sta je pod okriljem cetnistva sve radjeno decenijama unazad.
Al et oni su ta nasa elita koja nas zastupa.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 01 dec 2025, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 dec 2025, 21:14

filip13 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:59
Nadam se da će do kraja sedmice se na temi vratiti oni koji na istoj pišu o košarci, a ne o FGR i sličnim stvarima.

Ovaj forum je u kurcu
Slazem se. Al, citam od jucer i sve se cudim. I nije bezazleno kada i Hrvati prozivaju, bukvalno poturaju pricu kako su na isti nacin docekani u Sarajevu.

Da skratim. Dobro su Crnogorci rekli. Jedni i drugi, zajedno ste sta god ...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 21:15

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 20:55
Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 20:44
galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:32

👍 :clap:
Da ima toga , ali akcenat na 1500 dana opsade i ne bi predaje i samim tim oslobodi se Grbavica, Ilidza, Vogosca ...
I ne bi bili Sarajlice, da se ne vratise pobjegulje s $$$$$ i branitelji odose vani. Tako to biva. Ovo napisa covjek rodjen
1958 g. na Kosevu, danas Bolnicka. :bih:
I zato imate moj duboki naklon...ali bas zbog toga mi vi Sarajlije znate biti cudni...pregrmili preko glave...i onda dodje Brega i napuni Skenderiju, dodje Brena i puna Zetra...samo cekam kada ce se Kusturici uruciti Pocasno srce na SFF-u...vjerujem da bi Ceca napunila Kosevo...
Znam da su ovo slojeviti problemi, da je nepravde, lopovluka i kriminala preko glave....ali za neke stvari moraju postojati crvene linije...
Ziv ti meni bio, moj veteranu... :bih:
Nije Brega problem, ovaj drugi Obrenovic, moguce mladicu i ne bi me cuilo da pokusaju. Od prije 5-6 god. vi nas prozivate
Sarajlicama, to je misljenje jednog bliskog mi clana porodice, inace profesor. Malo smo drzavu zanemarili, malo vise.
Ali imamo mi i poprilican broj Zenicanina i zitelja iz drugih gradova, a vole politiku i haram paru. Treba pogledati ko nam sjedi u
skupstinskim klupama Kantona, Federacije i Drzave. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2025, 21:22

mozete li negdje drugo pisati o vučiću, ratu, fgr, bregovicu, i svemu drugom?

eto lijepo vas ljudski molim da pređena na neku drugu temu pa tamo o tome pisete?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 21:23

antisisoja1919 je napisao/la:
01 dec 2025, 21:12
I samo jos jedno pitanje za svu ovu nasu "akademsku elitu".
Nek mi samo daju razuman odgovor na ovo njihovo zgrozavanje "gazi cetnike". Ne gazi srbe, vec gazi cetnike.
Iskreno, meni je njihovo zgrozavanje na to ravno glorificiranju fasizma.
I valjda znaju sta je pod okriljem cetnistva sve radjeno decenijama unazad.
Al et oni su ta nasa elita koja nas zastupa.
Ej kume, ti si propustio proces historijske rehabilitacije cetnika... :twisted:

Zar ne znas, da se u Srbiji se hvale zadnjih par godina, kako je Srbija jedina drzava na svijetu koja je u WWII imala dva antifasisticka pokreta... Partizane i Cetnike... :D

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 21:25

filip13 je napisao/la:
01 dec 2025, 21:22

eto lijepo vas ljudski molim da pređena na neku drugu temu pa tamo o tome pisete?
Ejs tebe...

Znas li ti da je slijedeci prozor tek u februaru oduce godine...🤣

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2025, 21:27

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 21:25
filip13 je napisao/la:

Ejs tebe...

pa de vi unistite temu skroz sa pisanjem o tome što pišete, i opet u februaru navratite na temu pa opet o istom nastavite

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 21:41

Mioković: Sinoćnje navijanje je uvreda, ali ne Srbiji nego BiH i mom Sarajevu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/miokovi ... /251201149

Zanimljivo je kako su najoštriji u reakcijama i osudama zvaničnici Trojke i njihovi "nezavisni analitičari" i internet botovi. Slučajnost? Ne bih rekao. :mrgreen:

Dežurni dušebrižnici, moralne vertikale i branioci Sarajeva i Bosne od "bošnjačkog radikalizma i primitivizma". 😅

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 21:45

Drum je napisao/la:
01 dec 2025, 20:59
Samo jedno da upitam.

Da li ce se javnost, intelektualna elita u Srbiji pozabaviti ispoljavanjem sovinizma i fasizma na tribinama u BG? A vec sada svako za promil zdrav u glavi zna sta nase igrace ceka u revansu.
Posjetite malo index, pa da vidite koliko slozne brace je sa jedne i druge strane, a jedini cilj je pljuvanje Bosnjaka, BiH i Sarajeva.
Pa se zbog toga vracamo na utakmicu BiH-HRV. Znaci, ko to ima muda domacinima na nos nabiti jednu stvar? NEMA JE.
U jednom trenutku vidim kakvu god ono trobojku na tribinama. Ono nam ne treba. Kao ni navijanje, a da pjevas o Delijama, Grobarima i cetnicima. Ono mi fakat nije ni sada jasno. Slusam i kontam, jel to neko zbog Srbije ovoliko glasan..
Da zavrsim. Dok se mi bavimo vlastitim obrazom zbog jedne utakmice i dozvoljavamo da nas moralno peru, tamo kod njih murali ratnim zlocincima su vid nacionalnog identiteta. Takvu percepciju stvarnosti brane koridorima kornjaca, dok hapse i zatvaraju one koji pokusavaju DRUSTVU TAMO nacrtati da, haj sto ste u ono vrijeme izgubili moralni kompas, nego i 30 godina kasnije poturate narativ o KOJEM CE SE PRICATI nakon tekme u Bg.
To otrovano pleme su u sred tog, ovakvog i onako kozmopolitskog Beograda docekali Fenera ono pacenickom epopejom od prije 500 godina. Mogu zamisliti Turke kada su citali vijest i onda guglali, zbog cega se to tolika prasina dize ...
Da ima malo pameti među nasim navijacima, samo jednim spomenom princeze Mare bi za sva vremena zacepili usta onim, za koje je Mladic kao branik muslimane pomnozio sa nulom prije 10 dana.
Jos jednom je Srbija preko DB i najmanju priliku iskoristila zbog svoje agende.
Dok Vucicu imponuje sve od jucer, MI SE I DALJE KRVIMO. Pa su tako u Srbiji svi u pravu, a mi hajducija za stub srama.
Koliko god se razilazili mi ovdje, dozvoliti sebi osjecaj primitivnog i manje vrijednog nabijanja na nos od strane drzave koja je ubila Đinđica i cije drustvo prstom makeli nisu nakon toga. Ali jesu zajahali Nikolici i Vucici kao alternativa i vlast vec decenijama.
Srbija i BG 30 godina poslije ne nalaze razloga da bacanjem cvijeca izraze zaljenje i prihvate svoj dio odgovornosti zbog ruzama ispracenog ubilackog pohoda na Vukovar.
Dok Srbija decenijama nudi dom OSUĐENIM ratnim zlocincima, mi sebi dozvoljavamo manipulaciju zbog onog sinoc.
Dok se mi krvimo, Vucicu to IMPONUJE. Da radi jos vise i bude jos bolji, kako on to shvata.

Levate nas, a mi ko ovce ...
Tipicni si Bosanac, obrazovan, pravdoljubiv, ponosan itd, bez i malo ironije. No ovo plavo/bold je upitno.
Mislis da bi nesto promjenilo da smo pjevali BP. Nikad, za njih smo Turci i uvijek cemo biti Turci. Izvinjavam se pok. Balasevicu
i njemu slicnim. Komsije/ susjedi te cijene koliko si jak , koliko ces im se suprostaviti i mozes li im biti od pomoci.
Pjevali smo Titu i Jugoslaviji , a to bila zamka u koju smo upali. Ne bi trebali opet i necemo. A tacno je da ce ovo u Skenderiji
mnoziti sa 1000i tacnoje da ce se na ovo pozivati godinama i ni pomena nece biti o njihovom ponasanju.
Laz ih je odrzala. Samo silu priznaju. :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 21:47

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 21:41

Zanimljivo je kako su najoštriji u reakcijama i osudama zvaničnici Trojke i njihovi "nezavisni analitičari" i internet botovi. Slučajnost? Ne bih rekao. :mrgreen:

Dežurni dušebrižnici, moralne vertikale i branioci Sarajeva i Bosne od "bošnjačkog radikalizma i primitivizma". 😅
Zato nas i nazivaju Sarajlicama, jer iz ovog mog grada je krenulo urusavanje drzave. No , no paseran :bih:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 21:48

Bolje bi mu bilo da pročita komentare na članak, ljudi mu yebu sve na kamaru, očito niste više baš tako popularni u raji kao što mislite. :mrgreen:

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 21:53

galia95 je napisao/la:

Ti mi djelujes k'o omladinac Zna se koje stranke... :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 dec 2025, 21:56

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 22:03

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 21:53
galia95 je napisao/la:

Nisam više omladinac, 1982. godište. :mrgreen: SDA ne mogu smisliti zbog njihovog kriminala i minder politike i nikad neće imati moj glas, a ove bijednike i petokolonaše iz Trojke mrzim iz dna duše i mislim da su najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod u posljednih 30 godina. Je li sad jasnije? 👍
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 22:04

filip13 je napisao/la:
01 dec 2025, 21:27
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 21:25
filip13 je napisao/la:

Ejs tebe...

pa de vi unistite temu skroz sa pisanjem o tome što pišete, i opet u februaru navratite na temu pa opet o istom nastavite
Navijanje u Skenderiji je danas top tema u čitavom regionu, tako i na forumu. Bukvalno svi portali prenose dešavanja na tribinama, a ne tok utakmice. Od sinoć se javio i kunto i panto da prokomentariše i osudi "navijačko orgijanje" navijača BiH. Komentarisali smo ovdje i utakmicu, zasrali smo zadnju četvrtinu i zadnji napad, Atić nas zajebo sa svojom žutom minutom, šta treba dalje da se tu polemiše? Očito je mnogima veći problem zviždanje himni Srbije i pominjanje četnika nego sama utakmica. Ovo nije bila obična sportska utakmica i valjda je to jasno i ovim dežurnim forumskim pametolozima koji nas od sinoć smaraju sa svojim moralnim predavanjima i pridikama. 👍

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 22:05

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 22:03
Vaya je napisao/la:
galia95 je napisao/la:

Nisam više omladinac, 1982. godište. :mrgreen: SDA ne mogu smisliti zbog njihovog kriminala i minder politike, a ove bijednike i petokolonaše iz Trojke mrzim iz dna duše i mislim da su najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod u posljednih 30 godina. Je li sad jasnije? 👍
Lafinjas, priznaj da ces iduce godine glasat za SDA... :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 22:06

Stvarno bi trebalo organizovati jedan autobus političara, akademika i da krenu od Banja Luke pa u Beograd izviniti se ljudima sto smo zvizdali na utakmici i pjevali protiv četnika . Posebno otići Dodiku ,Vučiću i Nebojsi Čoviću to su naši veliki prijatelji uputit im posebno izvinjenje.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 22:09

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 22:05
galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 22:03
Vaya je napisao/la:

Nisam više omladinac, 1982. godište. :mrgreen: SDA ne mogu smisliti zbog njihovog kriminala i minder politike, a ove bijednike i petokolonaše iz Trojke mrzim iz dna duše i mislim da su najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod u posljednih 30 godina. Je li sad jasnije? 👍
Lafinjas, priznaj da ces iduce godine glasat za SDA... :mrgreen:
Dakle i ti se priklanjaš onoj njihovoj "ako nisi s nama, onda si protiv nas". Ne pada mi na pamet da glasam ni za koga, ghovna i jedni i drugi. :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 6 gostiju.