98 su godište, vjerovatno imaju.ChWilla je napisao/la:znači oni nemaju punih 16 godina?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
DRUG NEBI TI PUNCA
ja jesam ja ostario jebote...ima i '98 godište 

Ne znam za vas jer su mišljenja ovdje dosta različita, ali ja sam zadovoljan stvarima koje se trenutno dešavaju u klub. Tačnije, zadovoljan sam ovim planom i programom koji nam je klub danas predočio, zadovoljan ću biti ako se planovi ispune.
Prema Amarovim riječima, nagomilani dugovi (osim onih vezanih za porez) će biti isplaćeni za otprilike 18 mjeseci, što je odlična vijest. Pored toga je napravljen reporgram kojim će se u narednim godinama otplatit i dugovanja prema PU.
Na početku Amarovog mandata bilo je važno ostvariti dobre rezultate kako bi igranje u Želji bilo validan kriterij.
To je ostvareno titulama u domaćim takmičenjima i sada je napravljena dosta solidna podloga za prodaju igrača koji će, kad već nema sponzora i pokrovitelja kluba, biti najvažniji izvor prihoda.
Tako da se ne slažem sa pojedincima koji pišu da se tek sad Željo počeo da graditi na zdravim temeljima.
Ne, sve ovo je počelo odmah po dolasku Amara, a rezultat u PL je imao najvažniju ulogu u svemu ovome. Jedina razlika je bila ta što se očekivao neki iskorak u Evropi kojim bi se pokrila ova dugovanja, kako im to nije pošlo za rukom prešli su na plan B, omladinske kategorije.
Pored toga, radu u omladinskim kategorijama se drastično popravio, tako da u zadnje tri godine, svake sezone imamo bar jednog mladog igrača koji je zbog svog kvaliteta dostojna konkurancija prvom timu, a zbog svojih godina i talenta ima dosta prostora za napredak. Prošle sezone su to bila dvojica (Sadiković i Bajić).
Kada bi se sve zacrtano ispunilo, Željo bi za dvije godine u sezonu ušao praktično bez dugova (osim prema državi), što je, po meni, fantastična stvar i vrijedi žrtvovati dvije sezone bez titula. Ako i to.
Odlazak Dine mi neće tako teško pasti.
Ne sviđa mi se to kako je saznao za otkaz, ali šta je tu je. I veća trenerska imena su imala slična iskustva.
Istina je da je izvlačio maksimum iz ekipe i da je ostvario pristojan, vjerovatno i vrlo dobar rezultat u okolnostima kakve su bile, ali sve vrijeme je nešto nedostajalo u njegovom radu. Da li je to što je imao previše očinski odnos prema igračima, a premalo profesionalni ili je nešto drugo u pitanju, ne znam. Volio bih da ostane u klubu na bilo koji način. Zaslužio je to.
Adžem je za sad nedokazan trener, ali mu i prilog ide to što zna veliku većinu igrača još od njihovih kadetskih dana i što ima odlične rezultate u radu sa njima. Njegov odnos prema izazovima koji su pred njim mi se sviđa. Radnik.
Što se evropskih takmičenja tiče, prolazak u drugo pretkolo je dosta vjerovatan i realan. Nakon toga dosta zavisi i od evntualnih protivnika.
Mada sudeći prema izjavama Amara, za očekivati je da ćemo sa dosta jakim igračakim kadrom dočekati evropske utakmice. Prodaja igrača slijedi tek nakon toga.
Ono što su danas poručili Amar i Adžem je to da će im naša podrška trebati više nego ikada do sada. Nadam se da će i veliki broj navijača to prepoznati. Uz podršku navijača, novčanu i navijačku, te ozbiljan i predan rad kluba, ovo bi mogla biti jedna priča sa sretnim krajem.
Ovim putam moram pohvaliti i rad sadašnje uprave kluba, odličan posao je urađen u relativno kratkom vremenskom periodu. Generalnog sponzora je uistinu teško pronaći, ali vjerujem da će i to uskoro doći na svoje.
O igračkom kadru i ambicijama kluba nemam namjeru ništa pistati dok sezona u PL ne počne. Tek tada ćemo znati na čemu smo.
Dres je odličan i meni uopće ne smeta ova zlatna boja grba, pogotovo na tamno plavom dresu.
Nego, je li grb na dresu našiven, ne mogu da vidim baš najbolje na slikama ?
Imam još par pitanja.
Šta je bilo sa onom akcijom kluba gdje su navijači mogli kupiti kartice u klubu kojim bi imali određene povlastice ?
Nešto slično članskim kartama, mislim da su bile u kategorijama zlatne i srebrene, prije 2-3 sezone je bilo aktuelno.
Kakav je plan što se tiče rekonstrukcije travnjaka i svlačionica ?
Spominjalo se to par puta ovdje pa ako neko zna provjereno o čemu je riječ.
Odužio sam ja ovo poprlilično, ali nisam dugo pisao ovdje.
Prema Amarovim riječima, nagomilani dugovi (osim onih vezanih za porez) će biti isplaćeni za otprilike 18 mjeseci, što je odlična vijest. Pored toga je napravljen reporgram kojim će se u narednim godinama otplatit i dugovanja prema PU.
Na početku Amarovog mandata bilo je važno ostvariti dobre rezultate kako bi igranje u Želji bilo validan kriterij.
To je ostvareno titulama u domaćim takmičenjima i sada je napravljena dosta solidna podloga za prodaju igrača koji će, kad već nema sponzora i pokrovitelja kluba, biti najvažniji izvor prihoda.
Tako da se ne slažem sa pojedincima koji pišu da se tek sad Željo počeo da graditi na zdravim temeljima.
Ne, sve ovo je počelo odmah po dolasku Amara, a rezultat u PL je imao najvažniju ulogu u svemu ovome. Jedina razlika je bila ta što se očekivao neki iskorak u Evropi kojim bi se pokrila ova dugovanja, kako im to nije pošlo za rukom prešli su na plan B, omladinske kategorije.
Pored toga, radu u omladinskim kategorijama se drastično popravio, tako da u zadnje tri godine, svake sezone imamo bar jednog mladog igrača koji je zbog svog kvaliteta dostojna konkurancija prvom timu, a zbog svojih godina i talenta ima dosta prostora za napredak. Prošle sezone su to bila dvojica (Sadiković i Bajić).
Kada bi se sve zacrtano ispunilo, Željo bi za dvije godine u sezonu ušao praktično bez dugova (osim prema državi), što je, po meni, fantastična stvar i vrijedi žrtvovati dvije sezone bez titula. Ako i to.
Odlazak Dine mi neće tako teško pasti.
Ne sviđa mi se to kako je saznao za otkaz, ali šta je tu je. I veća trenerska imena su imala slična iskustva.
Istina je da je izvlačio maksimum iz ekipe i da je ostvario pristojan, vjerovatno i vrlo dobar rezultat u okolnostima kakve su bile, ali sve vrijeme je nešto nedostajalo u njegovom radu. Da li je to što je imao previše očinski odnos prema igračima, a premalo profesionalni ili je nešto drugo u pitanju, ne znam. Volio bih da ostane u klubu na bilo koji način. Zaslužio je to.
Adžem je za sad nedokazan trener, ali mu i prilog ide to što zna veliku većinu igrača još od njihovih kadetskih dana i što ima odlične rezultate u radu sa njima. Njegov odnos prema izazovima koji su pred njim mi se sviđa. Radnik.
Što se evropskih takmičenja tiče, prolazak u drugo pretkolo je dosta vjerovatan i realan. Nakon toga dosta zavisi i od evntualnih protivnika.
Mada sudeći prema izjavama Amara, za očekivati je da ćemo sa dosta jakim igračakim kadrom dočekati evropske utakmice. Prodaja igrača slijedi tek nakon toga.
Ono što su danas poručili Amar i Adžem je to da će im naša podrška trebati više nego ikada do sada. Nadam se da će i veliki broj navijača to prepoznati. Uz podršku navijača, novčanu i navijačku, te ozbiljan i predan rad kluba, ovo bi mogla biti jedna priča sa sretnim krajem.
Ovim putam moram pohvaliti i rad sadašnje uprave kluba, odličan posao je urađen u relativno kratkom vremenskom periodu. Generalnog sponzora je uistinu teško pronaći, ali vjerujem da će i to uskoro doći na svoje.
O igračkom kadru i ambicijama kluba nemam namjeru ništa pistati dok sezona u PL ne počne. Tek tada ćemo znati na čemu smo.
Dres je odličan i meni uopće ne smeta ova zlatna boja grba, pogotovo na tamno plavom dresu.
Nego, je li grb na dresu našiven, ne mogu da vidim baš najbolje na slikama ?
Imam još par pitanja.
Šta je bilo sa onom akcijom kluba gdje su navijači mogli kupiti kartice u klubu kojim bi imali određene povlastice ?
Nešto slično članskim kartama, mislim da su bile u kategorijama zlatne i srebrene, prije 2-3 sezone je bilo aktuelno.
Kakav je plan što se tiče rekonstrukcije travnjaka i svlačionica ?
Spominjalo se to par puta ovdje pa ako neko zna provjereno o čemu je riječ.
Odužio sam ja ovo poprlilično, ali nisam dugo pisao ovdje.

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a
a valter miješa maltervalter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a
DRUG NEBI TI PUNCA
za Brčko-Banović prugubagrcavi je napisao/la:a valter miješa maltervalter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Jer Osim je Željo a Željo je osim.valter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a

- DukeOfWellington
- Kontakt:
valter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a

sto se tice duga, ja vjerujem da uz prodaju određenih igraca i to su vrlo dobra sredstva pogotovo ako dobijemo novac od Sehica da ce to biti moguce i ranije....DukeOfWellington je napisao/la:Amar nesumnjivo fali na klupi, ali ovako može uraditi puno više stvari, dok govori o problemima, dugovanjima i slično vidiš mu po izrazu lica o kakvom se tu višegodišnjem neradu, dezorganizaciji i nemaru radi. Rijetki bi uopšte pomislili da se to sve može riješiti, a kamo li upustili se u to. I to za godinu, godinu i pol, što iskreno teško mogu vjerovati da je moguće, ali evo, nek nas iznenade. Vrlo sam zadovoljan novom politikom koja konačno ima neki konkretan cilj.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Je li ostaje isti strucni stab (Memic,Karic....) ? i ko ce sada trenirati kadete zna li ko ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Ne odgovarajte na provokacije, ne idite na njihovu temu i sve će biti bolje..
Sve je rečeno na presici, idemo krpiti dugove, nema zaj3bavanja više sa licencom. Prodati Svraku i Jamaka i nahvatati bar nekog za generalnog sponzora, svaka marka je bitna, pa što da ne i ponuda od 100k, meni dobra jer nam pare trebaju.
Navijači, valjda znate koja vam je dužnost, idemo sad pomoći klubu, pa makar svake sedmice uzeti po jedan privjesak,suvenir nešto iz fan shopa.
Forza Željo!
Sve je rečeno na presici, idemo krpiti dugove, nema zaj3bavanja više sa licencom. Prodati Svraku i Jamaka i nahvatati bar nekog za generalnog sponzora, svaka marka je bitna, pa što da ne i ponuda od 100k, meni dobra jer nam pare trebaju.
Navijači, valjda znate koja vam je dužnost, idemo sad pomoći klubu, pa makar svake sedmice uzeti po jedan privjesak,suvenir nešto iz fan shopa.
Forza Željo!
Ja te volim, volim Željo..
-
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:valter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a![]()

Grbavica naš je Hram!!!
i da se nadovezem za dresove, sve tri garniture su odlicne, al posto vidim da ih ima par te ne svidja im se ovo te ono, e vala od ove tri garniture jedna vam se mora svidjeti da je sebi kupite i direktno pomognete klubu...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
-
- Kontakt:
isti stručni štab... za kadete ne znam...ZZtop10 je napisao/la:Je li ostaje isti strucni stab (Memic,Karic....) ? i ko ce sada trenirati kadete zna li ko ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
-
- Kontakt:
Kadete preuzeo Cica nzn jel zastalno al dns je on vodio treningZZtop10 je napisao/la:Je li ostaje isti strucni stab (Memic,Karic....) ? i ko ce sada trenirati kadete zna li ko ?
Sent from my LT22i using Tapatalk
Zna li iko ko od juniora će potpisati ugovore mišljenja sam da je to veoma važno
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- HercegovinaBosna
- Kontakt:
-
- Kontakt:
vec su potpisali od prije kjosevski i sadikovic... sada ocekujem kasica i haskovica... ostale ne znam... tu je i memija istoMrRiccoli je napisao/la:Zna li iko ko od juniora će potpisati ugovore mišljenja sam da je to veoma važno
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
- egocentrik
- Kontakt:
Stadion će za EL svakako biti dobro popunjen, ipak je to period i kada dijaspora dođe, pa poneki bolesnik s naše ili vaše strane povede cijelu porodicu na utakmicu, da im pokaže da se i kod nas igra nogomet. Prihodi od fan shopa su veoma mali doprinos, također i kod nas i kod vas. Prvenstveno zbog broja fanova, besparice, više klubova u jednom gradu.Southboy je napisao/la:Pa eto ako su neki skepticni da se dug nece moci vratiti za godinu ipo hajde mi vise da se aktiviramo..evo da nas sto vise uzme ovaj dres sto je odlican,da svi oni koji nite uzeli clanske da sad to uradite(uskoro ce biti termin),da napunimo sto vise lavor sad za ove tekme EL,da nekoliko puta posjetimo fan shop mjesecno..sve su to ovako kad se pojedinacno male ili eto malo vece stvari jer svi nemamo love isto,ali za voljeni klub su nam pravo bitne..
Zato stedite lovu,manje kladare i izbaciti sedmicni izlazak i eto love za Želju i tekme da ga pratimo u EL..al fkt moramo se svi angazovati vise..
Željo nas treba,k'o nikad do sad!
Za zdravo poslovanje treba jak sponzor, utakmice premijer lige sa 50% punim kapacitetom stadiona, ili ipak da naletite na zlatnu koku kao i mi pa da vam održava budžet. Bez ironije i nekakve ljubomore, volio bih da se vi, naše kone izdignete iz sivile i počnete zdravo poslovat, da budemo konkurentni i na tom nivou. LP
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
To znam za sadikovica, bajica, kjosevskog i memiju da su potpisali, a i sad očekujem minimalno tri juniora. Kakav je beganovicfedeltafrotta je napisao/la:vec su potpisali od prije kjosevski i sadikovic... sada ocekujem kasica i haskovica... ostale ne znam... tu je i memija istoMrRiccoli je napisao/la:Zna li iko ko od juniora će potpisati ugovore mišljenja sam da je to veoma važno