Ko ulazi u Prvu ligu?

Moderator/ica: GracanicaAA

Bihac96
Kontakt:

Re: Ko ulazi u Prvu ligu?

Post Postao/la Bihac96 » 04 maj 2016, 14:57

Iskra-Borac se bore za prvaka na zapadu i Borac igra utakmicu u Ključu a delegira se sudija iz Bugojna.I šta se dešava na utakmici ? Igrači Ključa fizički napadaju igrače Borca i sudija se ponaša da se ništa nije desilo, i potom ulazi jedan gledaoc na teren i šakom u glavu udara igrača Borca.I zamislite sudija ne prekida utakmicu nego igrači Borca sami napuštaju teren odbijajući nastavak utakmice.A što je još smjesnije delegat zapisuje da je sve bilo uredu i da nije bilo incidenata.

I onda se zapitas da li ovakve lige imaju smisla,odes igrat utakmicu i čekaš kad ćeš glavu izgubit.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 maj 2016, 19:44

Za to treba zahvaliti Naimu Basari iz Bugojna, koji je predsjednik Takmicarske komisije NS FBiH.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

AlterEgo
Kontakt:

Re: RE: Re: Ko ulazi u Prvu ligu?

Post Postao/la AlterEgo » 05 maj 2016, 12:35

Zoom088 je napisao/la:Za to treba zahvaliti Naimu Basari iz Bugojna, koji je predsjednik Takmicarske komisije NS FBiH.

Mislim da to nema veze sa Naimom, to je priča sa korijenjem u NS USK i odnosima Borac-Krajina. Čujem da je Naim najvjerovatnije novi predsjednik NS SBK a možda i federalnog saveza. Novim izborima mjesto predsjednika NS F BIH preuzima B komponenta, jel tako?

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 05 maj 2016, 15:14

Iz 2. Lige FBiH grupa sjever izgleda da niko neće ući..
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 15 maj 2016, 22:44

Pobjeda Igmana i poraz Brotnja danas, sad Igman ima tri boda više. Pošto Igman nema uslove za ulazak, sve su prilike da neće niko s juga ući.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 maj 2016, 23:09

Šta sad, niko ne ispada iz ove lige? :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 15 maj 2016, 23:10

Kako Igman nema uslove za ulazak? Igrali su oni ovu ligu već, tek su prošle sezone ispali. Kako sad nemaju uslove? Čuo sam da im se i finansijska situacija popravila. Možda su raspustili omladinski pogon?

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 15 maj 2016, 23:10

SiouxLukavac je napisao/la:Šta sad, niko ne ispada iz ove lige? :D
Možda se nenadano spasite ispadanja. :D

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 maj 2016, 23:11

KLIS je napisao/la:
Radnički se već spasio ispadanjem Borca i Slavije danas.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 15 maj 2016, 23:14

Ne mora značiti. U opticaju su 4 ekipe za ulazak. 2 ekipe ulaze. Ako ovi odustanu, ulazi njihov protivnik u doigravanju.

@KLIS - Radnički se 99,9% spasio. Ispali su Borac i Slavija, što znači da iz ove lige ispadaju 3 kluba. Radničkom treba jedan bod iz naredne 4 utakmice kako bi i matematički osigurao opstanak. U slučaju da Radnički izgubi sve 4 utakmice do kraja, a Branitelj pobijedi isto toliko onda Radnički ispada, a Branitelj ostaje. Ovo je ipak gotovo pa nemoguća opcija, ali nikad se ne zna. Zato sam napisao 99,9% :D

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 15 maj 2016, 23:16

SiouxLukavac je napisao/la:
KLIS je napisao/la:
Radnički se već spasio ispadanjem Borca i Slavije danas.
Pardon, nisam upratio, razočarao me Željo. :mrgreen:
Zoom088 je napisao/la:Kako Igman nema uslove za ulazak? Igrali su oni ovu ligu već, tek su prošle sezone ispali. Kako sad nemaju uslove? Čuo sam da im se i finansijska situacija popravila. Možda su raspustili omladinski pogon?
Juniori i kadeti im ne igraju Omladinsku ligu Jug.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 maj 2016, 00:43

Znaci na Sjeveru i ako zavrse na prvom mjestu a to je Svatovac oni nece igrati Play Off za ulazak jer nemaju uslove koji se traze, ostala su jos 4 kola i drugoplasirana Sloga ima 3 boda manje i utakmicu manje, a slijedi Slaven sa 5 bodova manje od Svatovca. Tako da mislim da ce biti borba Sloge i Slavena do kraja, a Sloga je u blagoj prednosti...

Na Jugu je borba zadnja 4 kola izmedju Igmana i Brotnja, dok je i Tomislav tu u vrhu...

Na Zapadu borba Iskre i Krajine dva kola do kraja, ne vjerujem da ce ici na ulazak Borac ili Vitez...

I druga liga Centar mislim da donosi Bosnu Semu kao putnika u Play Off, tesko da ih Radnik moze da ugrozi...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 16 maj 2016, 01:34

Tomislav neće u ovu ligu sad sigurno. Pričao sam s ljudima tamo, bio im na stadionu. Ono je nešto nevjerovatno kako dobre uslove ljudi imaju. Žele još neke "sitnice" da srede pa da onda uđu u ovu ligu i protutnjaju do PL, kao što Metalleghe radi. I uspjet će...a i zaslužuju. Onakvu infrastrukturu nema ni veći broj aktuelnih Premijerligaša.

EroHercEro
Kontakt:

Post Postao/la EroHercEro » 16 maj 2016, 19:46

Ako netko zna stanje u pojedinim ligama....
Tko od navedenih klubova zadovoljava uvjete te želi i može financijski izgurati Prvu ligu Federacije?
ZAPAD - Iskra Bugojno, Krajina Cazin, Borac Izačić, Vitez ?
SJEVER - Svatovac, Sloga S.H., Slaven Živinice ?
CENTAR - Bosna S., Radnik Hadžići ?
JUG - Igman nema uvjete, Brotnjo nema para (?), Tomislav ne želi, Grude nemaju uvjete (?)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 16 maj 2016, 20:12

Na Sjeveru Sloga SH i Slaven. Mislim da ce Sloga ipak biti novi federalni ligas. Jedino je upitno da li ce njihov glavni sponzor, gosp. Azmir Husic to htjeti jer upoznat je s troskovima lige, a vec sponzorira Slobodu tako da...

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 16 maj 2016, 20:20

Na Zapadu Borac i Vitez ne ispunjavaju uslove (nemaju juniora i kadeta), ostaju Krajina i Iskra, koji imaju isto bodova i 2 kola do kraja. Iskra je prvi favorit zbog lakseg rasporeda, a sumnjam da Krajina ima i planove da igra u Prvoj ligi.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 16 maj 2016, 20:26

bosnacazin je napisao/la:Na Zapadu Borac i Vitez ne ispunjavaju uslove (nemaju juniora i kadeta), ostaju Krajina i Iskra, koji imaju isto bodova i 2 kola do kraja. Iskra je prvi favorit zbog lakseg rasporeda, a sumnjam da Krajina ima i planove da igra u Prvoj ligi.
Ni para ni ekipe ni planova :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 16 maj 2016, 21:17

sekretar je napisao/la:
bosnacazin je napisao/la:Na Zapadu Borac i Vitez ne ispunjavaju uslove (nemaju juniora i kadeta), ostaju Krajina i Iskra, koji imaju isto bodova i 2 kola do kraja. Iskra je prvi favorit zbog lakseg rasporeda, a sumnjam da Krajina ima i planove da igra u Prvoj ligi.
Ni para ni ekipe ni planova :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Nazalost tako je. A realno bolje je da ekipe bez nekog sireg plana ne ulaze u Prvu ligu. Najbolje bi bilo smanjiti Prvu ligu na 14 ili jos bolje 12 klubova, pa nek igraju klubovi koju mogu a ne da se strepi da ce na pola sezone neka ekipa odustati (primjer iz proslih sezona: Omladinac Mionica, Krajisnik, Troglav) ili da klubovi igraju pola godine s juniorima i prodaju utakmice.

Sto se tice Zapada, igracki ni Iskra nema ekipu za Prvu ligu, Zapad je vrlo slaba liga i tu nema dominantne ekipe koja na strani moze osvojiti bodove. Nisam upucen kakva je Iskrina financijska konstrukcija i zelja za promocijom u visi rang, jer vidim da gotovo niko nema ambicije u drugim ligama osim Bosne Seme (vjerovatno ce ih Turci pogurati), tako da Iskra na tu kartu moze uci u Prvu ligu.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 16 maj 2016, 21:35

Da. Tako je. Smanjenjem i Prve lige FBiH bi i ova liga bila jos jaca i misljenja sam cak da se klubovi koji bi ulazili u tu ligu ne bi morali toliko pojacavati kao sad. Iz ove lige Zapad ko god da udje mora drasticno pojacati ekipu. Realno kvalitet nema niko. A sto je jos realnije,bez potcjenjivanja ikoga ali da jedna Krajina i Iskra igraju u ligi s nekim mjesnim zajednicama.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 21 maj 2016, 20:30

Na jugu, Brotnjo gubi korak za Igmanom. Danas su pobijedili i jedni i drugi, tako da je prednost Igmana ostala tri boda tri kola prije kraja. Tomislav je današnjim porazom od Igmana ostao bez realnih šansi za prvo mjesto.

Na zapadu, Krajina je pobijedila Borac, a Iskra je remizirala protiv Krajišnika, tako da Krajina ima prednost od dva boda kolo prije kraja. U zadnjem kolu Krajina gostuje u Vitezu, a Iskra dočekuje Vitez iz Bužima.

U centru, Bosna Sema je pobijedila Famos i pobjegla Radniku na osam bodova uz dvije utakmice više. Radnik svoju utakmicu igra sutra u gostima protiv Krivaje. Do kraja su ostala još tri kola, s tim da će Bosna Sema u zadnjem kolu biti slobodna.

Na sjeveru, danas su Sloga i Slaven pobijedili, a Svatovac izgubio. Tri kola prije kraja, na vrhu tabele su izjednačeni Sloga i Svatovac, dok Slaven ima dva boda manje. Pošto Sloga ima utakmicu manje, nalazi se u dosta dobroj situaciji. Svatovac nema ambicija da uđe u Prvu ligu.

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.