Ko ulazi u Prvu ligu?
Moderator/ica: GracanicaAA
Ko ulazi u Prvu ligu?
Od ove sezone, pobjednici Drugih liga FBiH igraju baraž za ulazak u Prvu ligu FBiH, od kojih će dvije ekipe izboriti plasman. Trenutno su prvoplasirani Brotnjo u Drugoj ligi - Jug, Iskra u Drugoj ligi - Zapad, Bosna Sema u Drugoj ligi - Centar i Svatovac u Drugoj ligi - Sjever.
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga-FBiH---Jug/837
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga- ... Centar/836
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga- ... Sjever/838
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga-FBiH---Zapad/841
Ko ima ambicije za ulazak? Koga biste vi željeli vidjeti u Prvoj ligi?
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga-FBiH---Jug/837
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga- ... Centar/836
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga- ... Sjever/838
http://sportsport.ba/tabela/Druga-liga-FBiH---Zapad/841
Ko ima ambicije za ulazak? Koga biste vi željeli vidjeti u Prvoj ligi?
Re: Ko ulazi u Prvu ligu?
Sto se tice druge lige zapad ili Krajina ili Iskra ce biti prvaci.Ekipa Borca ima najkvalitetniju ekipu sastavljena od nekadasnjih igraca Jedinstva koji su igrali i PL sa Jedinstvom,ali grad Bihac ne moze financirat dva kluba i 1 ligi federacije(osim ako Jedinstvo ispadne mozda oni udju).Za vikend se igra i derbi Borac-Iskra pa ce tu i neke stvari biti jasnije.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Malo sam gledao sastave ekipa i čini mi se da je Iskra baš jaka po imenima.Bihac96 je napisao/la:Sto se tice druge lige zapad ili Krajina ili Iskra ce biti prvaci.Ekipa Borca ima najkvalitetniju ekipu sastavljena od nekadasnjih igraca Jedinstva koji su igrali i PL sa Jedinstvom,ali grad Bihac ne moze financirat dva kluba i 1 ligi federacije(osim ako Jedinstvo ispadne mozda oni udju).Za vikend se igra i derbi Borac-Iskra pa ce tu i neke stvari biti jasnije.
Što se tiče juga, jedino Brotnjo ima ambicije i trenutno su prvi. Igman ima najjaču ekipu uz Brotnjo, ali nema juniore. Turbina nema para, igraju im samo mladi igrači i već je otpisana u borbi za prvo mjesto. Tomislav ima dobre uslove, uvijek je tu pri vrhu, ali izgleda kao da još ne želi ući.
- TehnickiDirektor
- Kontakt:
U drugoj Zapad ulazi Iskra.
Borac Izačić nema infrastrukturu. Ljudi nemaju stadion, livada ograđena ogradom. Nemaju nikakve tribine. Jedino ako bi igrali na stadionu u Bihaću, ali mislim da oni to nebi htjeli.
Dobro, ne zaostaje ni Krajina, zavisi sad ko vise kesira, tako ce biti u ovoj ligiRafael30 je napisao/la:Borac Izačić nema infrastrukturu. Ljudi nemaju stadion, livada ograđena ogradom. Nemaju nikakve tribine. Jedino ako bi igrali na stadionu u Bihaću, ali mislim da oni to nebi htjeli.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
- SamoTravnik
- Kontakt:
Iskra ima ambicije za ulazak sigurno, radili su i neke stvari na stadionu itd.
Krajina znam da je prosle godine davala i kapom i sakom da udje ali Novi Travnik ih zaje*a.
Opet se najvise pita ovih drugih ekipa, koliko kupe bodova toliko ce i imati.. odnosno ekipa koja vise kupi ce da udje u prvu.
Krajina znam da je prosle godine davala i kapom i sakom da udje ali Novi Travnik ih zaje*a.
Opet se najvise pita ovih drugih ekipa, koliko kupe bodova toliko ce i imati.. odnosno ekipa koja vise kupi ce da udje u prvu.

Krajina barem ima tribine, stolice... ovi nemaju ama bas nista, dođeš na utakmicu i naslonis se na ogradu.Mirzoni89 je napisao/la:Dobro, ne zaostaje ni Krajina, zavisi sad ko vise kesira, tako ce biti u ovoj ligiRafael30 je napisao/la:Borac Izačić nema infrastrukturu. Ljudi nemaju stadion, livada ograđena ogradom. Nemaju nikakve tribine. Jedino ako bi igrali na stadionu u Bihaću, ali mislim da oni to nebi htjeli.
- bosnacazin
- Kontakt:
Borac Izačić ne moze uci u Prvu ligu jer nema omladinske kategorije, prvenstveno se misli na kadete i juniore u Omladinskoj ligi BiH - grupa Zapad. Iz istog razloga prošle god. nije mogla ni Sloga SImin Han.
Po meni koji pratim ovu ligu, Krajina i Iskra će se boriti za prvu mjesto, mozda jos FK Vitez se umješa, ali nijedna od ovih ekipa nema sanse u barazu tj, doigravanju sa drugim pobjednicima liga, jer realno Zapad je najslabija liga u Federaciji, toga su svjesni svi koji su ukljuceni u istu.
Što se tiče Krajine, ona ima vrlo mladu ekipu, sačinjenu od igrača iz Cazina i par iz Bihaća. Samo su 3 igrača starija od 1993. godišta, glavni sponzor je općina, privatnici nista, teško da će iz uprave ici na ulazak u Prvu ligu, jer se zna kako je to prije 3 godine završilo.
Po meni koji pratim ovu ligu, Krajina i Iskra će se boriti za prvu mjesto, mozda jos FK Vitez se umješa, ali nijedna od ovih ekipa nema sanse u barazu tj, doigravanju sa drugim pobjednicima liga, jer realno Zapad je najslabija liga u Federaciji, toga su svjesni svi koji su ukljuceni u istu.
Što se tiče Krajine, ona ima vrlo mladu ekipu, sačinjenu od igrača iz Cazina i par iz Bihaća. Samo su 3 igrača starija od 1993. godišta, glavni sponzor je općina, privatnici nista, teško da će iz uprave ici na ulazak u Prvu ligu, jer se zna kako je to prije 3 godine završilo.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Od nas s juga vjerojatno nitko, imam dojam da liga odavno nije bila slabija. Centar i Sjever mi djeluju kao favoriti, mada tko zna kakav je raspored toga, možda je već određeno da igraju S-C i J-Z. Bit će baš s*ranje ako u Prvoj ligi ostanu 2-3 kluba na potezu Neum - Cazin jer, kako sada stvari stoje, ispadaju Branitelj, Sloga Ljubuški, Podgrmeč, možda i Jedinstvo. Mada ne znam šta im je bolje, igrati besmislenu ligu koja ne donosi ništa osim ogromnih troškova ili igrati lokalne derbije u nižem rangu. Potrebna je hitna reorganizacija, smanjenje na 12 klubova, smanjenje drugih liga na 12 klubova, pronalazak generalnog sponzora.
Hayley <3
-
- Kontakt:
Ne vjerujem ni ja da ce iskra sa zapada uci,igracki kadar nikad losiji,sajo trebao davno u penziju,peco na golu otac ga malo pogurao,alispahic ni sjena od brata,takodje i on njega gura sigurno,ostali igraci svi prije par godina nisu imali ni mjesta na klupi,vecina ih je prestala i da se bavi nogometom.Nisu imali koga dovest da igraju pa njih vratili.Jedini normalni igraci po meni Seferovic i Zec.Sigurno oni i iznose ove utakmice na ledjima.Treba reci da je sport kod nas u bugojnu davno izumro.Opstina vise ulaze u zenski nogomet nego u muski,Ne vjerujem da ce iskra sa ovim igrackim kadrom uci u 1 ligu federacije.Sramotno je ovo sto se desava kod nas u gradu sto se sporta tice.Juniori iskre sad kad su igrali protiv Sarajeva bilo par hiljada na trebinama a kod seniora jedva par stotina.
Ovo je prva i osnovna stvar koju moraju svi znati. Prva liga FBiH je najskuplja liga vjerovatno u Regionu. Najkorumpiranija i najeneregularnija u isto vrijeme. Ovo odgovorno i iz prve ruke tvrdim!badblueboylivno je napisao/la:Mada ne znam šta im je bolje, igrati besmislenu ligu koja ne donosi ništa osim ogromnih troškova ili igrati lokalne derbije u nižem rangu. Potrebna je hitna reorganizacija, smanjenje na 12 klubova, smanjenje drugih liga na 12 klubova, pronalazak generalnog sponzora.
Napisao sam ovo, ne znam da li na ovom ili nekom drugom forumu ali ostalo mi je u Wordu pa da predocim svim zainteresovanim stranama za ulazak u Prvu ligu FBiH

Na ovo cu dodati da je recimo Radnički za jesenji dio sezone platio 8100 KM kazni. Ovdje nisu navedeni troškovi registracije igrača i ovjere ugovora u nadležnom kantonalnom NS, a koji su oko 2.000 KM. Nije navedeno ni obavezno akreditovanje službenih predstavnika, fizioterapeuta, komesara za sigurnost, trenera. Svaka akreditacija za sobom povlači troškove odlaska u Sarajevo na "seminar", tako da po osobi jedna akreditacija sa svim troškovima iznosi cca. 200 KM.Kotizacija - 10.000 KM
Sluzbena lica - 1.500 KM po domacoj utakmici (prosjek)
Troskovi obezbjedjenja, obavezno je angazovanje ovlastene zastitarske kuce - 500 KM / utakmica
Troskovi snimanja, obavezbo prisustvo snimatelja ovlastene nezavisne agencije - 150 KM / utakmica
Najava utakmice nadleznoj PU/PS - 50-80 KM
Znaci:
Kotizacija - 10.000
1.500 sl. lica x 15 utakmica = 22.500
Obezbjedjenje - 7.500
Snimanje utakmica - 2.250
Najava utakmice PU/PS - 750 do 1200 KM
UKUPNO (da samo pomislis na pocetak takmicenja): 43.500 KM
Na ovo dodaj:
Plate igracima i trenerima: Minimum minimuma za ovu ligu, mjesecno ne mozes proci ispod 10.000 KM x 8 mjeseci (koliko takmicenje traje) - 80.000 KM.
Troskovi odlaska na gostujuce utakmice, prosjek 2.000 KM (x15 utakmica - 30.000 KM)
Ne mora se uvijek ici u karatin/prenociste, ali imas troskove prevoza, dorucka/rucka u odlasku i vecere u povratku, tako da je prosjek 2.000 KM po gostovanju.
Kazne, neizostavni i omiljeni dio Saveza. Posto ne prezaju ni od cega, racunaj minimalno 3.000 KM po polusezoni (kartoni, propusti u organizaciji, ostalo...) x 2 = 6.000 KM
Ostali troskovi (a "nabere" ih se) 5.000 - 10.000 KM.
Suma sumarum:
43.500
80.000
30.000
6.000
5.000 (+ ev. jos 5.000)
Uglavnom, neki prosjek troskova u ovoj ligi je 200.000 KM po sezoni.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
- badblueboylivno
- Kontakt:
Znao sam ja tko će dati konstruktivan odgovor.
Da, znamo koja je to ludost, pogotovo mi koji smo malo (bili) uključeni u to. Ako ne uđeš u Prem, uzalud si potrošio 200-tinjak milja maraka jer ti liga (savez) zauzvrat ne daje ništa:
-nisi pomogao mladom igraču u razvoju jer na njegovo mjesto dovodiš igrača "sa strane" da slučajno ne ispadneš jer je to najveća tragedija na svijetu
-nema grassroots programa
-nema ulaganja u klubove (recimo pomoć u izgradnji plastičnih terena) od strane saveza
-nema ničega, apsolutno ničega; ajde, lažem, pošalje savez po 10-ak lopti.
Sve što imaš u toj ligi imaš i u ligi ispod ili čak u županijskoj/kantonalnoj/područnoj ligi. Besmisleno natjecanje.
Šteta što je to tako, ima centara po cijeloj državi koji bi mogli poduprijeti jedno fino, normalno i zdravo natjecanje, a jednostavno mora biti neka firma koja može naći neki svoj interes u svemu tome.

Da, znamo koja je to ludost, pogotovo mi koji smo malo (bili) uključeni u to. Ako ne uđeš u Prem, uzalud si potrošio 200-tinjak milja maraka jer ti liga (savez) zauzvrat ne daje ništa:
-nisi pomogao mladom igraču u razvoju jer na njegovo mjesto dovodiš igrača "sa strane" da slučajno ne ispadneš jer je to najveća tragedija na svijetu
-nema grassroots programa
-nema ulaganja u klubove (recimo pomoć u izgradnji plastičnih terena) od strane saveza
-nema ničega, apsolutno ničega; ajde, lažem, pošalje savez po 10-ak lopti.

Sve što imaš u toj ligi imaš i u ligi ispod ili čak u županijskoj/kantonalnoj/područnoj ligi. Besmisleno natjecanje.
Šteta što je to tako, ima centara po cijeloj državi koji bi mogli poduprijeti jedno fino, normalno i zdravo natjecanje, a jednostavno mora biti neka firma koja može naći neki svoj interes u svemu tome.
Hayley <3
Borac-Iskra 1-0
Šteta što ova ekipa Borca ne možeš ući u viši rang.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
Mozda ovo Krajina iskoristi, pa na kraju zavrsi prva, ovi momci sto igraju za Borac ginu na terenu, vecina su Jedinstvova djeca, i igraju u inat JedinstvuBihac96 je napisao/la:Borac-Iskra 1-0
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
U Drugoj ligi - Centar, Bosna Sema - TOŠK 1:0. Bosna Sema se učvrstila na prvom mjestu sa 42 boda, drugi je Radnik sa 35 bodova, ali ima dvije utakmice manje. TOŠK je ovim porazom vjerovatno ispao iz utrke.
Zadnja izmjena: KLIS, dana/u 24 maj 2016, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
U 2. Ligi FBiH grupa Sjever je situacija napeta.
1. Svatovac Poljice 45 boda
2. Sloga Simin Han 42 boda
3. Slaven Živinice 40 bodova
To su konkurenti za 1. mjesto, a za ulazak, to ko hoće ko neće će se znati na kraju. Svatovac je 1. iako se priča da ne žele u 1. Ligu nego da traže pare od onog ko treba da ispada, oni grade tribinu i imaju finu ekipu, ali ne znam je li to za budućnost ili za sljedeću godinu, a i ne znam imaju li aktivan omladinski pogon jer je i to uslov za ulazak u 1. Ligu. Sloga Simin Han se prošle godine zagrijala za ulazak i ovo gore navedeno ih je spriječilo, ne znam kakvi su im sad planovi. A za Slaven se isto priča da bi htjeli ulazak, sad da li ove ili narednih godina ne znam, ova liga je različita od svih ostalih 2. liga baš po ovom, prije da niko neće ući, ali pred nama je..
To su konkurenti za 1. mjesto, a za ulazak, to ko hoće ko neće će se znati na kraju. Svatovac je 1. iako se priča da ne žele u 1. Ligu nego da traže pare od onog ko treba da ispada, oni grade tribinu i imaju finu ekipu, ali ne znam je li to za budućnost ili za sljedeću godinu, a i ne znam imaju li aktivan omladinski pogon jer je i to uslov za ulazak u 1. Ligu. Sloga Simin Han se prošle godine zagrijala za ulazak i ovo gore navedeno ih je spriječilo, ne znam kakvi su im sad planovi. A za Slaven se isto priča da bi htjeli ulazak, sad da li ove ili narednih godina ne znam, ova liga je različita od svih ostalih 2. liga baš po ovom, prije da niko neće ući, ali pred nama je..
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
Svatovac ne ispunjava uslove za ulazak. Struja lovi u mutnom.Iraola je napisao/la:U 2. Ligi FBiH grupa Sjever je situacija napeta.
Simin Han će završit prvi 

Šest ljiljana zlatne boje, to je simbol Bosne moje !!!
-
- Kontakt:
SVATOVAC POLJICE
Veoma bitna stvar: S obzirom da se naše omladinske kategorije ne takmiče pod okriljem Federalnog nogometnog saveza (za čije finansiranje treba izdvojiti od 10.000-15.000 KM) naš klub ne ispunjava sve uvjete da se takmiči u 1.ligi FBIH i ukoliko bi do kraja sezone ostao na vodećoj poziciji, automatski bi bili eliminisani. Dakle, sportski, fer i korektno treba prepustiti vodeću poziciju onima koji za to imaju uslove, a to su prije svega klubovi: NK Sloga Simin han, NK Slaven Živinice, NK Gradina Srebrenik, NK Sloga Tojšići ...
Veoma bitna stvar: S obzirom da se naše omladinske kategorije ne takmiče pod okriljem Federalnog nogometnog saveza (za čije finansiranje treba izdvojiti od 10.000-15.000 KM) naš klub ne ispunjava sve uvjete da se takmiči u 1.ligi FBIH i ukoliko bi do kraja sezone ostao na vodećoj poziciji, automatski bi bili eliminisani. Dakle, sportski, fer i korektno treba prepustiti vodeću poziciju onima koji za to imaju uslove, a to su prije svega klubovi: NK Sloga Simin han, NK Slaven Živinice, NK Gradina Srebrenik, NK Sloga Tojšići ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.