Ljiljani?
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Ljiljani?
Cekaj, tvoj prijedlog je da jedini dio Bosanaca i Hercegovaca (Bosnjaci islamske vjeroispovijesti i saka Bosnjaka nemuslimana) koji dozivljavaju ovu drzavu svojom domovinom ponovo prave ustupke, kako bi udovoljili ekipici koja bi najradije htjela da se sutra ista raspadne? Genijalno razmisljanje i vjerovatno pokazatelj glavnog razloga zasto ni 30 godina nakon rata nemamo formiranu svijest o naciji. Da smo odyebali tu Varta zastavu na vrijeme i konotaciju nacije s religijom, do sad bi dosli dalje u smislu stvaranja gradjanske drzave, nego sto smo dosli s tom fenomenalnom taktikom koju ti zagovaras.
Ljiljani su simbol srednjovjekovne bosanske drzave. Bosanskim pravoslavcima ne smeta zastava kao zastava i ta ratna konotacija, nego taj simbol govori o historiji Bosne, sto im ne ide u prilog za njihove umobolne ideologije o nastanku nase drzave tokom raspada Jugoslavije.
Maksimum na koji bih ja pristao je da se ne dopustaju ratne zastave, pa da eto makar tu malo izadjemo u susret pokusaju suzivota sa stokom broj 505.
Ljiljani su simbol srednjovjekovne bosanske drzave. Bosanskim pravoslavcima ne smeta zastava kao zastava i ta ratna konotacija, nego taj simbol govori o historiji Bosne, sto im ne ide u prilog za njihove umobolne ideologije o nastanku nase drzave tokom raspada Jugoslavije.
Maksimum na koji bih ja pristao je da se ne dopustaju ratne zastave, pa da eto makar tu malo izadjemo u susret pokusaju suzivota sa stokom broj 505.
- invincible1921
- Kontakt:
Da se ne ide dalje u historiju, generacija nasih oceva koja je stvorila BiH, nasa i buduce..za nas sve je ljiljan = Bosna i to je to nedvojivi dio naseg postojanja kao i drzave. Ako se odreknemo tog naslijedja koje ljiljan nosi sa sobom, ne treba nam onda ni Bosna i HervegovinaAshburtonG je napisao/la: ↑04 apr 2026, 02:36Cekaj, tvoj prijedlog je da jedini dio Bosanaca i Hercegovaca (Bosnjaci) koji dozivljavaju ovu drzavu svojom domovinom ponovo prave ustupke, kako bi udovoljili ekipici koja bi najradije htjela da se sutra ista raspadne? Genijalno razmisljanje i vjerovatno pokazatelj glavnog razloga zasto ni 30 godina nakon rata nemamo formiranu svijest o naciji. Da smo odyebali tu Varta zastavu na vrijeme i konotaciju nacije s religijom, do sad bi dosli dalje u smislu stvaranja gradjanske drzave, nego sto smo dosli s tom fenomenalnom taktikom koju ti zagovaras.
Ne mogu fkt vjerovat da se uopste ovo pominje, volio bi da se tema obrise jer je iskreno i provokativna iako mozda Ferdinand nije imo losu namjeru
=\_1921_/=
-
FerdinandF
- Kontakt:
Razumijem te u potpunosti. I u pravu si.invincible1921 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 02:19U RS imas 20/30% mozda i to mozda, ljudi koji ne mrze BiH i to je maksimum koji ces dobit...ostale ne treba ni komentarisat.FerdinandF je napisao/la: ↑04 apr 2026, 02:15Živim već 41 godinu.
I živio sam svugdje širom BiH.
Ono što sam ja iskusio je potpuno drugačije od onog pto vidimo u politici i u medijima.
I ovih 20/30% kreni pet metara pored puta "djes sta ima nije bitna vjera nacija" naices na zid i tu...bilo kakvu temu dirni sto nije 101% neutralna odma mimoilazenje...
Znao sam ja iskusit i gore nego sro vidite po medijima...nego je nama puno pao prag tolenacije.
Mi maltene srbe i hrvate glorifukejmo ako ne pozivaju na nasilje nad nama...to ti dovoljno govori i o njima i kakav im narativ obitava.
Ocm najbolje iz naroda im ako mozes rec za nekog "pa eto jes malo centik al nije bas dodik"
-
FerdinandF
- Kontakt:
Pa to baš i nije bezbožinstvo, više ide na kršćanstvo.
Ali ima i simbola na stećcima koji nisu vezani za religiju.
-
FerdinandF
- Kontakt:
[/quote]
Ratna zastava s ljiljanima bi bila ona sa mačevima na kojoj piše armija bih? Za razliku od zastave republike BiH?
[/quote]
Ratna zastava s ljiljanima bi bila ona sa mačevima na kojoj piše armija bih? Za razliku od zastave republike BiH?
Zoran brat uradio ljiljane
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Najveca veleizdaja I kriminal SDA cetnicije I njihove ideologije je ta sto ovakve ljude Jos od pocetka rata do danas pokusava iskljuciti iz naseg etnosa I smatra ih "anamo onima". Ista ta SDA je svojim velizdajnickim potpisima ukinula Republiku bih, Armiju bih, ljiljane itd a danas se dice tim istim simbolima I pokusavaju podvuci znak jednakosti izmedzu ljiljana I islama.
Ako se vec morala mijenjati zastava, max ste se trebalo prihvatiti su ljiljani sa npr plavom podlogom( slicno zastavi kraljevine bosne).
Ovi sto tvrde da ima 30 40 posto srba u prodanom dijelu bosne Koji imaju afinitet prema ljiljanima su na nekim zescim drogama. Nama koji smo zivjeli medzu njima je jasno da nikakva bih nije moguca sa njima, jer svetosavska ideologija koju im indoktorira SPC je u svojoj srzi anti -BiH. Nijedan narod na balkanu ne moze zivjeti sa njima pa tako ni Bosnjaci.
Ako hocete da BiH bude uspjesna u bilo cemu, ne racunajte za njih za bilo sta, odnosite se prema njima Kao prema stranom tkivu I pomirite se sa cinjenicom da BIH svojom autohtonom domovinom smatraju Bosnjako-Bosanci I mali dio BH Hrvata. Takvima ne smetaju ljiljani.
I vjerujte da su stanivukovic, vukan I ostala tzv "opozicija" jos gori od dodika samo su malo kulturniji pa se znaju kamoflirat. Najjace je kad kmece o ljiljanima I nazivaju je ratnom zastavom a oni pobjede vatrepolo repke srbije slave sa zastavama pod kojim je pocinjen genocid, etnicko ciscenje, agresija itd. Pateticni su da pateticniji ne mogu biti.
Hvala Bogu pa u fudbalskoj repci nema nijednog srbina, to je jedan od razloga zasto smo uspjeli. Sa kosarkaskom repkom je ista prica. Patriotski naboj je puno ocigledniji odkad njih nema a to je jedna od stvari koje su Barba I ss odmah skontali nakon fijaska sa vukovicem. Nakon toga su odstranili krunica, sanicanina i cimirota. Iako su ekipu napunili sa susjedskim petokolonasima, oni su 5 puta manje zlo nego svetosavci.
Napusi se qurca s ovom temom
I da ih se odrekneno (radi agresora) mislis da bi oni zavoljeli ovu reprezentaciju?
Bi, al u q. Našli bi opet nesto, i sve tako.
Tako da, odyebite vise od ljiljana!
Bi, al u q. Našli bi opet nesto, i sve tako.
Tako da, odyebite vise od ljiljana!
Bravo. Dakle bitno im je pravit ustupke da bi oni opet i tu zajednicku ideju ismijavali i odbacivali
Bice, al u qrcu
naprijed rejal
Pa da ih drzava BIH pocne koristit ,vjerovatno bi poceli smetat
Eto i za ljiljane kazu da su krscanski simbol pa im smetaju i oni.
Zna se koja je sluzbena zastava, drugim nije mjesto na tribinama. Ja neznam kako stranci uopce kuze o cemu se radi tu. Zastava sa ljiljanima je zastava samo jednog od tri naroda BiH. Moze li Katic ili Vasilj na proslavu donijet zastavu svog naroda ili ja na tribinu? Zato samo 
audere est facere!
- Pensioner26
- Kontakt:
Nisu ni orlovi zastava naroda u Sandžaku, Mađara u Vojvodini ili šahovnice Srba ili Bošnjaka u Hrvatskoj pa jel ih ko pita šta?spursman je napisao/la: ↑04 apr 2026, 08:38Zna se koja je sluzbena zastava, drugim nije mjesto na tribinama. Ja neznam kako stranci uopce kuze o cemu se radi tu. Zastava sa ljiljanima je zastava samo jednog od tri naroda BiH. Moze li Katic ili Vasilj na proslavu donijet zastavu svog naroda ili ja na tribinu? Zato samo![]()
A da odredimo navijačima i šta će odjenuti, a moglo bi se vala i šta obuti?spursman je napisao/la: ↑04 apr 2026, 08:38Zna se koja je sluzbena zastava, drugim nije mjesto na tribinama. Ja neznam kako stranci uopce kuze o cemu se radi tu. Zastava sa ljiljanima je zastava samo jednog od tri naroda BiH. Moze li Katic ili Vasilj na proslavu donijet zastavu svog naroda ili ja na tribinu? Zato samo![]()
Sve što ne potiče ili veliča zlo i zločine meni je sasvim ok, nek svako nosi na utakmicu ono što ga čini sretnim a posebno ljiljane.
Neko maže tribine svinjskom mašću da ne spominjem maloumne transparente, ovaj došao palamuditi kontra Ljiljana.
Ljiljan je simbol srednjovjekovne Bosne i da ne duljim dalje mogo bi i Pejakovića citirati itd...
Ne vidim da su nesto bjezali od ljiljanke ,niti one Halidove pjesmespursman je napisao/la: ↑04 apr 2026, 08:38Zna se koja je sluzbena zastava, drugim nije mjesto na tribinama. Ja neznam kako stranci uopce kuze o cemu se radi tu. Zastava sa ljiljanima je zastava samo jednog od tri naroda BiH. Moze li Katic ili Vasilj na proslavu donijet zastavu svog naroda ili ja na tribinu? Zato samo![]()
I Srbi i Hrvati tvrde da su autohtoni narod tu.I Srbi i Hrvati tvrde da je srednjovjekovna Bosna njihova drzava.I Srbi i Hrvati tvrde da su Tvrtko i svi ostali banovi /kraljevi Hrvati ,odnosno Srbi.I Srbi i Hrvati kazu da je to krscanski simbol.I Srbi i Hrvati u vecini odbijaju ljiljan koji je i u novijoj historiji uzet za simbol ove drzave i prije ratnih dejstava.Da mi je da mi neko pojasni te logike i kako to sve u istom trenutku moze bit istina
Mi da stavimo 6 kurceva ili 4 s i slovo U umjesto ljiljana i dičimo se tim ovima bi smetalo. Ljudi su jednostavno zaglibili u mrznji, ko ih J**+. Treba gledati da u svemu budemo bolji i da im se ne daje nikakav znacaj, tad ce se i smiriti. Evo ovih dana se slavilo, je li iko igdje registrovao ikoga od ovih pravoslavaca i katolika iz Bosne i Hercegovine i njihove nebuloze? Nije
- Goalgetter
- Kontakt:
Zakljucaj temu @admin.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, DanijelTZ, ebi46, emir79, Goalgetter, kakarut, Lavcina, Napapijri, Proximic, Rosicky, tutankamon1905, tuzlanskinacin, zikerrz21 i 93 gosta.