Zdravlje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

formance
Kontakt:

Re: Zdravlje

Post Postao/la formance » 12 dec 2009, 13:12

I ja sam jednom slomio ruku,na treningu :D :D ,,Ušla mi kost pod kost,malo iznad zgloba,,užasna bol,ali hvala Bogu sad je sve uredu..Inace,dok sam imao 5 godina,pao sam sa visine preko 2 metra i veliko čudo je da tada nisam ništa slomio,čak sam dok su me vozili u bolnicu uspio se narugati jednom momku koji mi je išao na živce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 12 dec 2009, 13:35

ma Nime jarane ja sam imao refrakturu i to se desilo u petak i naruce me da idem kod nekog perinovica u utorak da me naruci na operaciju...ja tih dana do utorka vjerujes li nisam spavao od brige...i kad sam tamo otisao kod njeg kaze odma hospitalizacija i posalje me kod Gavrankapetanovica i on kaze kakva operacija idi da ti namjeste..ja dole sisao a kost vec malo ono stvrdla ufatila jedna za drugu al krivo zarasla...eee ti mukaaa...15 minuta njih 4 su meni namjestali ruku...pola sata nisam mogao sebi doci...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 12 dec 2009, 16:42

A_d_0 je napisao/la:ma Nime jarane ja sam imao refrakturu i to se desilo u petak i naruce me da idem kod nekog perinovica u utorak da me naruci na operaciju...ja tih dana do utorka vjerujes li nisam spavao od brige...i kad sam tamo otisao kod njeg kaze odma hospitalizacija i posalje me kod Gavrankapetanovica i on kaze kakva operacija idi da ti namjeste..ja dole sisao a kost vec malo ono stvrdla ufatila jedna za drugu al krivo zarasla...eee ti mukaaa...15 minuta njih 4 su meni namjestali ruku...pola sata nisam mogao sebi doci...
Jesil se dero aa ?Ja sam umro ziv, Gavrankapetanovic je i meni radio to sve .. lik je predoabr nista se ne brini takva je operacija da te samo uspavaju pa ti onda istezum pod rentegenom a ako ti se tako ne nasmijeste kosti samo te produze anesteziju ni ne porbude te vec samo nastave al' tad ides pod noz pravi :mrgreen: Nista se ne brini...Kako si slomio jesi obje kosti, jesi pao sta je bilo obsjasni :? :?

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 12 dec 2009, 17:17

ma pao sam prvo prije jedno 4-5 godina i slomim obje kosti znaci propala mi kost kroz ruku i ja sam je sam namjestio i gore mi samo gips stavili. Eh onda pado sam opet jedno 1000 puta i odem na trening i izvrnem se na loptu i svom tezinom na tu istu ruku znaci i odem u kosevo uslikam kazu refraktura ali samo jedne kosti. e onda sam trebao operisati pa sam se ganjao gore po kosevu i na kraju mi na ortopediji namjeste ruku al ocam mog nisam ni rijec rekao kad su mi namjestali samo sam sutio al kad su mi stavili gips nemogu da stanem na noge jarane pola sata nista nevidis valjda od muke. I eto tako nisam operisao mada sam trebao. Al neznam bolil ista na svijetu ko kad ti namjestaju ruku ono nije humano.

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 12 dec 2009, 17:18

taman mi u cetvrtak popucali ligamenti lijeve noge..... :lol: :lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 12 dec 2009, 17:37

A_d_0 je napisao/la:ma pao sam prvo prije jedno 4-5 godina i slomim obje kosti znaci propala mi kost kroz ruku i ja sam je sam namjestio i gore mi samo gips stavili. Eh onda pado sam opet jedno 1000 puta i odem na trening i izvrnem se na loptu i svom tezinom na tu istu ruku znaci i odem u kosevo uslikam kazu refraktura ali samo jedne kosti. e onda sam trebao operisati pa sam se ganjao gore po kosevu i na kraju mi na ortopediji namjeste ruku al ocam mog nisam ni rijec rekao kad su mi namjestali samo sam sutio al kad su mi stavili gips nemogu da stanem na noge jarane pola sata nista nevidis valjda od muke. I eto tako nisam operisao mada sam trebao. Al neznam bolil ista na svijetu ko kad ti namjestaju ruku ono nije humano.
Isto ko i ja zaustavio mi golman loptu i okliznem :evil: Jbe*m mu mater neznam kako sam prezivio.No human :|

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 16 dec 2009, 14:48

Zdrav sam samo malo me muče sinusi,problem.
Ostalo sve ok.Preloma i lomova nemam za sad hvala Bogu ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 28 dec 2009, 10:36

zna li iko ista kako da skinem bradavicu na prstu... nije puno velika, dvije noci stavljam jabukovo sirce i sad je nesta pocrnila po povrsini, a unutra pozutilo, okorila kao da se suši... sad me interesuje jel ta reakcija normalna, jeste li vi imali takvih problema i kako ste ih rjesili :? :?
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 28 dec 2009, 10:46

i ja sam pocesto po bolnicama radi raznih lomova i bolesti.jednom mi popucaju ligamenti na lijevom skocnom zglobu,pa gips 3 sedmice,pa opet isti zglob samo sto sam ih sad istegao 1 sedmica gipsa i onda ko slag na tortu slomim nos,odnosno malo mi napukne nosna kost i opet hitna,bolnica,vracanje kosti na mjesto pa usivanje.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 jan 2010, 00:36

ja imam problem sa preponama, uvijek kad osutam loptu, a ne zagrijem se, sYebe me prepona onda

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 jan 2010, 02:23

Joj bolestan sam u p.m. Krajnici mi otekli ko dva badema. Ni caj piti nemogu,imam osjecaj da cu se udaviti
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 20 jan 2010, 02:26

Mene samo svrbe jajca ,a inace sam dobar :mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 20 jan 2010, 09:13

Phill Jackson je napisao/la:Lomio sam nogu,ruku,kuk i prst sam operiso,,al sad sam uzasno zdrav :D
I bio si izboden :mrgreen:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 20 jan 2010, 09:16

Željoman je napisao/la:zna li iko ista kako da skinem bradavicu na prstu... nije puno velika, dvije noci stavljam jabukovo sirce i sad je nesta pocrnila po povrsini, a unutra pozutilo, okorila kao da se suši... sad me interesuje jel ta reakcija normalna, jeste li vi imali takvih problema i kako ste ih rjesili :? :?
I ja sam imao bradavice po rukama i jednu malo vecu na koljenu ! I otisao sam doktoru i on je odstranio tu na koljenu jer mi je smetala u nogometu i slicno. Nakon 3 dana sve bradavice sa ruku su otisle ! Valjda ih je ona velika hranila :)
A uglavnom imam problema sa preponama kao i Quaresma ,lomio sam ruku ,par puta sam zglob izvukao kako se ono kaze :D a uglavnom ove uobicajene bolesti !

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 20 jan 2010, 10:40

Napukla malo ruka, ali dobro je sada. Ono žalosno u Mostaru su ovi doktori. Skine ti gips i kaže ti , ako te boli dođi opet, a umjesto da uslikam on tako veli :lol:

Imao sam i bradavica, ali stavljao sam nakve kapi i prošlo je to.

Sve u svemu, hvala Bogu, pa je sve okej.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 20 jan 2010, 11:04

haha ja dobre teme....bas ko da smo penzioneri :mrgreen:

ali i ja sam ima problema sa desnom negom....10-ak operacija(vise nisam siguran posto su 4 bile pod opstom anestezijom a ovo ostalo manje korekcije ali i one bole u pm)...i meni je valjo Gavrankapetanovic,ali za moj problem je mnogo bolji bio jedan doktor iz zenice koji je to na kraju hvala Bogu i doveo uspjesno do kraja.....
a kad smo kod bolova,meni je jednom lomljena kost cekicom i dlijetom...jedno 15 min,doktor je udaro po kosti da je slomi....od tog je proslo 2 god,ali svako vece kad legnem molim se Bogu da me nikad takva bol vise ne zadesi ;)

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 20 jan 2010, 11:16

I ja sam imao saobraćajnu....drito glavom u sjedište vozača i još me staklo zasulo...........sad imam komad šoferšajbe u glavi :mrgreen: :mrgreen: i još komad kosti što strši prema oku iznutra :mrgreen:

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 24 jan 2010, 18:33

Bogu hvala nikad nisam nista lomio...Ali sam zato imao dosta muka sa bronhitisom.Prvih godinu dana zivota vise sam proveo po bolnicma nego kod kuce.Posle se to nastavilo i kad sam bio veci.Znalo se desiti da ne mogu navec zaspati koliko me gusilo pa su me roditelji vodili u hitnu da primim inhalaciju.Na sve nacine su pokosuvalai da me izlijece, pio sam gusciju mast, pa onda maslinovo ulje, kozije mlijeko, stavljali su mi nekakvu odvratnu mast na prsa pred spavanje...A onda sam u 4 razredu poceo da treniram rukomet sto me doslovno preporodilo....Od tad hvala Bogu vise nemam problema sa bronhitisom.Ponekad se javi(mozda jednom u toku godine) ali je to nista kako je ranije znalo biti.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 24 jan 2010, 18:39

Nisam ni ja nikad nista lomio, sto ne znaci da necu.Kada sam imao 12 godina imao sam problema sa krajnicima i morao sam ih izvadit sto sam naravno i uradio i sad je sve ok.Jedino me yebaje ovo srce nekad, a to je sve od ovih tekmi, pogovoto kad repka igra.Srce mi pocne nenormalno lupat pa se u nekom momentu prepadnem i pomislim da ce mi srce puknut.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 jan 2010, 18:59

rob do bagro je napisao/la:Nisam ni ja nikad nista lomio, sto ne znaci da necu.Kada sam imao 12 godina imao sam problema sa krajnicima i morao sam ih izvadit sto sam naravno i uradio i sad je sve ok.Jedino me yebaje ovo srce nekad, a to je sve od ovih tekmi, pogovoto kad repka igra.Srce mi pocne nenormalno lupat pa se u nekom momentu prepadnem i pomislim da ce mi srce puknut.
cim se to desi, javi nam :lol: :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog i 14 gostiju.