Bosnier je napisao/la:Šefik Ibrahimović: Volio bih da moj sin zaigra za BiH
Šefik Ibrahimović, otac Zlatana Ibrahimovića fudbalera Barselone, te fudbalskog reprezentativca Švedske, a nesuđenog Zmaja od Bosne izjavio je kako bi mu izuzetno drago bilo da njegov sin 29. maja u Štokholmu zaigra u bh. dresu bar u revijalnoj formi na utakmici Švedska - BiH.
- Bilo bi sjajno vidjeti Zlatana u bosanskom dresu, pa makar u revijalnom karakteru - kaže Šefik Ibrahimović i dodaje - Moj sin nikada nije nastupio za Bosnu i Hercegovinu i ta je priča za njega zbog pravilnika FIFA-e završena stvar, ali svakako ukoliko postoji mogućnost da Zlatan za Bosnu i Hercegovinu odigra jedno, a za Švedsku drugo poluvrijeme to bi trebalo iskoristiti.
Takvu ideju je podržala većina sportskih švedskih novinara, ali je u ovoj skandinavskoj kraljevini ipak najveće pitanje da li će kontraverzni Ibrahimović ikada više uopšte obući dres švedske reprezentacije zbog njegovog ranijeg oproštaja od nacionalne vrste.
Podsjetimo se, Ibrahimović se nakon nekolicine skandala i sve većih medijskih pritisaka na njega odlučio povući iz reprezentacije, te selektoru biti na raspolaganju samo za ključne utakmice Vikinga.
Niko u Svedskoj o tome ne prica niti je igdje izasla ta informacija. ja ne znam odakle autoru teksta ta ideja....
Iako je prijateljska utakmica nije to neki teferic pa da igra ko hoce za koga hoce, cuj jedno poluvrijeme za BiH drugo za Svedsku... Svasta!