Chrome ili Mozzila !?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bilal
Kontakt:

Re: Chrome ili Mozzila !?

Post Postao/la Bilal » 11 jun 2011, 14:24

HuX je napisao/la:Opera :D :D
Potpis 8-)
Saras Spa. je napisao/la:safari 8-) a dobra je i mozila 5,opera i chrome zaostaju po brzini,chrome je nekada bio jako brz preglednik ali u zadnje vreme je dosta spor i steka vjerovatno zbog dodavanja raznih aplikacija i dodataka,a inace dobri su i avant browser,flock,maxthon,k meleon,sea monkey,deepnet explorer,phaseout,space time,camino... :D :mrgreen:
slikaslikaslikaslika
Opera i Chrome su ubjedljivo najbrzi browseri. Ostali im nemogu primirisati. Problem kod Chrome-a je sto automatski instalira update, a zadnji su im update-i sranje. Kod Opere samo treba koristiti stabilne verzije, nista alfe i bete i fercera bez greske. ;)
Uskoro izlazi Opera 11.50 8-)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 11 jun 2011, 15:13

IE otkad koristim internet, ali zadnju godinu dana Chrome. Jednostavan, praktičan i brz.
100% sportski i krajnje opušten potpis

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jun 2011, 20:40

Mozilla ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 jun 2011, 20:42

IE sam koristio prvih nekoliko sedmica kad sam prilljucio net, dok nisam skontao da postoje i drugi browseri. poslije toga sam koristio firefox nekoliko godina, a od sredine prosle godine koristim operu. opera je daleko najbrza od svim koje sma koristio.

na chrome se jednostavno ne mogu naviknut, nepraktican mi je. iako je tu negdje sa operom po brzini.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 11 jun 2011, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 11 jun 2011, 20:43

Chrome
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 11 jun 2011, 21:25

Ja sam prije koristio IE,sad sam preso na Mozzilu,Chrome jest brz al ga ne mogu nikako skontat,naviko na mozzilu :D a sto se tice opere nisam je nikad imo a i ne treba mi :mrgreen:
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jun 2011, 21:26

Koristim Chorme jer je brzi a imam i Mozzilu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 11 jun 2011, 21:39

Chrome sve više i više razočarava :)
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 11 jun 2011, 21:40

ja surfam preko teleteksta
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2011, 21:44

Oplakah, tema moze u najsmijesnije postove :mrgreen:

Chrome ili Mozzila !? :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 jun 2011, 22:15

Da ne bi pricali u prazno tu imaju neka testiranja browsera.
Ne postoje velike razlike u brzini danasnjih web browsera i sve se to svodi na licne utiske. Dosta bitan faktor je i to da se naviknemo na odredjeni browser i onda se tesko odlucujemo preci na neki drugi. U mom slucaju je izbor Chrome i nema nekih bitnih razloga da ga mjenjam.
Odnedavno sam se poceo baviti i web programiranjem, te iz tog razloga stalno se prebacivam s jednog na drugi i krajni utisak je da su mi svi postali ko jedan. Tesko je naci pravu razliku.

Bitno je takodjer naglasiti da se browseri "spremaju" za dolazak HTML5 standarda, a posto se tek uvodi dosta se isticu prednosti prikazivanja takvih stranica, dok s druge strane ne postoji dovoljan broj takvih stranica da bismo osjetili razliku.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 11 jun 2011, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 11 jun 2011, 22:15

Edin TM87 je napisao/la:Oplakah, tema moze u najsmijesnije postove :mrgreen:

hahahah, jbg ja žurio i jbg još jednom :)) htio sam ispraviti al ne može, jbg :D :lol:

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 11 jun 2011, 22:33

patinho7 je napisao/la:

hahahah, jbg ja žurio i jbg još jednom :)) htio sam ispraviti al ne može, jbg :D :lol:
e jbg onda :lol:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 11 jun 2011, 22:40

ĆeMa je napisao/la:
patinho7 je napisao/la:

e jbg onda :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 jun 2011, 22:44

Probao sam dosta browsera, ie, mozilla, chrome, safari, opera... ali sad samo koristim chrome, jednostavno najbolji, najbrži ... ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 jun 2011, 23:24

Chrome je ispocetka bio stvarno dobar, veoma brz i praktican, ali sada ubacuju neke aplikacije i sranja, pa nekako spor skroz. Mozillu sam koristio prije takodjer solidan pretrazivac, a ev danas skinuo Operu, BETOON. Stvarno odlican pretrazivac, nea nikakvih zajebancija kao na Chrome-u. Veoma brz, praktican i jednostavan
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2011, 23:32

Ma imam sva 4, al' na Mozillu navik'o iako zna zasrat! ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 11 jun 2011, 23:37

moustapha je napisao/la:Da ne bi pricali u prazno tu imaju neka testiranja browsera.
Ne postoje velike razlike u brzini danasnjih web browsera i sve se to svodi na licne utiske. Dosta bitan faktor je i to da se naviknemo na odredjeni browser i onda se tesko odlucujemo preci na neki drugi. U mom slucaju je izbor Chrome i nema nekih bitnih razloga da ga mjenjam.
Odnedavno sam se poceo baviti i web programiranjem, te iz tog razloga stalno se prebacivam s jednog na drugi i krajni utisak je da su mi svi postali ko jedan. Tesko je naci pravu razliku.

Bitno je takodjer naglasiti da se browseri "spremaju" za dolazak HTML5 standarda, a posto se tek uvodi dosta se isticu prednosti prikazivanja takvih stranica, dok s druge strane ne postoji dovoljan broj takvih stranica da bismo osjetili razliku.
Al isto tako ima i raznih testiranja. ;)
U HTML5 opet su vodeci Chrome i Opera, dok je u IE HTML5 najslabije implementiran.
Ima jedna stranica za testiranje browsera, koja je po meni najbolja. Ali rezultati zavise od toga koliko vam je dobar PC. Ali mozete na istom PC-u testirati vise browsera i vidite koji je bolji, bez obzira sto ce neko imati bolje rezultate ako ima bolji PC.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 jun 2011, 23:42

Svako testiranje mozes i sam izvesti i uvjeriti se u rezultate, nije potrebna neka atomska fizika. Sto se tice HTML5 i IE9, tesko da je najslabije. Microsoft je prihvatio HTML5, cak na ustrb Silverlighta i to bi mogla biti njihova glavna prednost. Kao sto sam rekao ranije, HTML5 se jos uvijek uvodi, a IE9 nije najslabiji.
#divovi

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 12 jun 2011, 00:03

moustapha je napisao/la:Svako testiranje mozes i sam izvesti i uvjeriti se u rezultate, nije potrebna neka atomska fizika. Sto se tice HTML5 i IE9, tesko da je najslabije. Microsoft je prihvatio HTML5, cak na ustrb Silverlighta i to bi mogla biti njihova glavna prednost. Kao sto sam rekao ranije, HTML5 se jos uvijek uvodi, a IE9 nije najslabiji.
slika
Ovo su rezultati sa html5test.com. Ovo sto pise 130 su ti neki poeni za HTML5 a ovo 5 su bonus poeni.
Ima kad pokrenes stranicu odma ti izbaci sta sve browser podrzava od HTML5. A ima na vrhu stranice link gdje su prikazani rezultati za druge browsere. Isto imaju i rezultati za razvojne verzije top browsera, gdje je IE10 PP1 ostvario isti rezultat kao i IE9.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko, kraljttbvb, muhamedhulk i 11 gostiju.