RK Derventa

Dervencanin
Kontakt:

Re: RK Derventa

Post Postao/la Dervencanin » 05 okt 2011, 11:12

Kup je nepredvidiv, a remijem protiv Gorazda smo pokazali da pogotovo na svom terenu mozemo pobijedit svakoga u ovoj ligi, Gorazde je kvalitetnije od Gradacca...tako da su po meni sanse 60-40 al na strani domacina,Dervente...al sve zavisi i od ambicija klubova u kupu...

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 09 okt 2011, 20:00

U kupu poraz od Gradacca 19 naprama 25.Nisam gledao pa tako nemogu puno o mecu ni reci...U subotu puno bitnija utakmica, dolazi Gracanica u prvenstvu, KUP je odavno izgubio neki veliki znacaj sto se moze vidjeti iz postignutih rezultata. U subotu do pobjede protiv Gracanice za mirniji nastavak sezone...

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 09 okt 2011, 22:22

Prije 2 godine je formiran ZRK DERVENTA, nekad 60 ih je postojao zenski klub i ugasen je jako brzo, u Zeravcu 10 km od Dervente je do rata postojao ZRK MLADOST koji se takmicio u regionalnoj ligi BiH...Klub predvodjen trenerima Davorom Todoricem i Miloradom Miskom Bjelosevicem je prosle godine bio debitant u drugoj ligi R.S i ostvarena je 1 pobjeda.Na startu nove sezone u prva 2 kola zabiljezene su 2 pobjede prvo kolo protiv LaktasA, 1 RAZLIKE, DRUGO PROTIV Srpca 2 razlike, sto je pokazatelj da se dobro radi, da se napreduje a pravi rezultati se mogu ocekivati narednih godina kada stasaju generacije koje su na vrijeme pocele trenirati rukomet....Sretno u buducem radu....Derventa je grad rukometa i zasluzila je da ima i ZRK DERVENTA...

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 15 okt 2011, 21:19

Derventa-Gracanica 35-30, rutinska pobjeda nasih momaka, prvo poluvrijeme 18-12, u drugom razlika se popela i na 9 tako da sew mirno utakmica privela kraju.Kod Nasih momaka najboljinovajlija Milos Marceta, pivoy pojacanje koje je stiglo izmedju 2 kola, postigao 9 golova.Kod gostiju jedini donekle Salkic, Buljuglija sminker, dao 6 golova od toga 4 iz penala, golmani presmijesni, mulahalilovici treba skemlija, stokrla, stolicica ima jos izraza u nasem Bosanskom jeziku, ostala dvojica djeca, tako da nisu gosti imali nikakve sanse, utakmica fer i korektna sa malo iskljucenja, sudije solidne, publika na nivou oko 600 gladalaca...vazna pobjeda pred seriju teskih utakmica, iduce kolo idemo u zavidovice, pa pravi derbi dolazi Sloga, e njih treba ...muski zestoko u paklenoj atmosferi dobit kao nekad poslije rata kad smo bili bolji od njih...pare sve rade...13 bodova iz 6 kola, fenomenalno pred tezi po rasporedu drugi dio polusezone

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 15 okt 2011, 21:47

Dervencanin je napisao/la:Derventa-Gracanica 35-30, rutinska pobjeda nasih momaka, prvo poluvrijeme 18-12, u drugom razlika se popela i na 9 tako da sew mirno utakmica privela kraju.Kod Nasih momaka najboljinovajlija Milos Marceta, pivoy pojacanje koje je stiglo izmedju 2 kola, postigao 9 golova.Kod gostiju jedini donekle Salkic, Buljuglija sminker, dao 6 golova od toga 4 iz penala, golmani presmijesni, mulahalilovici treba skemlija, stokrla, stolicica ima jos izraza u nasem Bosanskom jeziku, ostala dvojica djeca, tako da nisu gosti imali nikakve sanse, utakmica fer i korektna sa malo iskljucenja, sudije solidne, publika na nivou oko 600 gladalaca...vazna pobjeda pred seriju teskih utakmica, iduce kolo idemo u zavidovice, pa pravi derbi dolazi Sloga, e njih treba ...muski zestoko u paklenoj atmosferi dobit kao nekad poslije rata kad smo bili bolji od njih...pare sve rade...13 bodova iz 6 kola, fenomenalno pred tezi po rasporedu drugi dio polusezone
Čestitke na pobjedi i nova tri boda, ali nemojte se previše nadati sljedeće kolo u Zavidovićima, jer nakon krađa u Visokom i Mostaru(porazi 1 razlike) igrači su veoma napaljeni i željno iščekuju nastavak sezone, te ako Bog da protiv solidne Dervente pobjedu, jedino postoji strah od mogućih suspenzija igračima Krivaje. A što se tiče vaše utakmice sa Slogom, ne bih se baš previše nadao jer se večeras Sloga u pravom smislu riječi poigrala sa Maglajom u Maglaju, te ih ubjedljivo savladala. Zadnjih 20min druga postava Sloge je igrala i utišala krajnje necivilizovanu publiku u Maglaju. Bez obzira na to, želim vam poraz kod nas, a pobjedu protiv Sloge :) pozdrav
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 15 okt 2011, 21:51

Dolazimo rastereceni, cilj je pobjedjivati kuci ekipe svoga ranga i ostati u ligi...a ovakom igrom moglo bi se biti u sredini tabele...sto je super..a komsijski Derbiji su vazda neizvjesni, Maglaj je realno slabiji od Dervente, tako da nece Sloga tako lako proci...2 rukometna grada, pa nek pobijedi bolji...Pozdrav

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 15 okt 2011, 22:00

Dervencanin je napisao/la:Dolazimo rastereceni, cilj je pobjedjivati kuci ekipe svoga ranga i ostati u ligi...a ovakom igrom moglo bi se biti u sredini tabele...sto je super..a komsijski Derbiji su vazda neizvjesni, Maglaj je realno slabiji od Dervente, tako da nece Sloga tako lako proci...2 rukometna grada, pa nek pobijedi bolji...Pozdrav
Ma naravno...mislim da su sve ekipe manje-više tu negdje, tako da je sve moguće, pogotovo što se radi o komšijskim derbijima. Derventa je ove godine veliko otkrovljenje i nadam se da će nastaviti ovim tempom, mada kvalitet rukometa zadnjih sezona je nazadovao, čemu su 90% krive sudije koje su podložne svakakvim uticajima. Mene su večeras prijatno iznenadile sudije u Maglaju, momci iz Kozarske Dubice i Banja Luke, da ih je bogdom više takvih, no kako je tako je, nadat se boljem.

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 15 okt 2011, 22:17

krivajaš je napisao/la:
Dervencanin je napisao/la:Dolazimo rastereceni, cilj je pobjedjivati kuci ekipe svoga ranga i ostati u ligi...a ovakom igrom moglo bi se biti u sredini tabele...sto je super..a komsijski Derbiji su vazda neizvjesni, Maglaj je realno slabiji od Dervente, tako da nece Sloga tako lako proci...2 rukometna grada, pa nek pobijedi bolji...Pozdrav
Ma naravno...mislim da su sve ekipe manje-više tu negdje, tako da je sve moguće, pogotovo što se radi o komšijskim derbijima. Derventa je ove godine veliko otkrovljenje i nadam se da će nastaviti ovim tempom, mada kvalitet rukometa zadnjih sezona je nazadovao, čemu su 90% krive sudije koje su podložne svakakvim uticajima. Mene su večeras prijatno iznenadile sudije u Maglaju, momci iz Kozarske Dubice i Banja Luke, da ih je bogdom više takvih, no kako je tako je, nadat se boljem.
Nema para i nema rtada s mladima...a sudije...ne spominji mi ih ...bio sam golman i 4 crvena dobio u karijeri, a jos 10 puta mi doslo da im otmem i sam sebi pokazem crveni...cim vidim sudijski dres, zamanta me ...sudije su nuzno zlo sporta, niza bica, iskompleksirani tipovi koji nisu mogli, imali talenta da se bave sportom pa sada rjesavaju svoje egzistencijalne probleme, piscanjem u piscu, fino se zaradi za 4 vikenda jedna platica, plus nesto ispod zita...P.S ynas li makar prezimena sudijama, sto ih navede

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 16 okt 2011, 10:23

Ma jašta nego znam, Kamberović i Šabić iz Živinica, koji idioti ne mogu ti opisat, a u njihovu kategoriju spadaju Primorac i Sušić iz Ljubuškog koji su nam, pazi ovo, predzadnju tekmu protiv Izviđača sudili kod nas, došli s igračima Izviđača i vratili se s njima, o suđenju ti ne trebam pričat. A meni najmrži i najodvratniji, koji bi se j.e.b.a.o za 50 KM je Dražen Begić, koje je to oličenje zla vjeruj. I zbog takvih sve je manje u našim dvoranama ljudi, gube ljudi volju, jer kod nas raja zna šta je rukomet i nikad nijedna ekipa koja nas je nadigrala nije otišla bez da dobije aplauz cijele dvorane vjeruj, ali nepravdu narod više neće da trpi, jednostavno ne dolazi na utakmice u zadnje vrijeme kako je to znalo biti, vidiš da si bolji, da igraš, ali nedaju ti, što je najgore, jer i pored loše situacije u ostalim sferama društva onda još u sportu da svoje živce gubiš. Čak i oni najmlađi koji to gledaju požele da nikad ne zakorače u dvoranu, a sve zahvaljujući, savezu na čelu sa Stanislavom Mucićem, definitivno najvećim grobarem bh. rukometa i Smajom Karačićem, mada ni onaj Konjičanin Esad iz Visokog nije daleko od njih, i sudijskoj organizaciji.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 17 okt 2011, 00:39

krivajaš je napisao/la:
Dervencanin je napisao/la:Derventa-Gracanica 35-30, rutinska pobjeda nasih momaka, prvo poluvrijeme 18-12, u drugom razlika se popela i na 9 tako da sew mirno utakmica privela kraju.Kod Nasih momaka najboljinovajlija Milos Marceta, pivoy pojacanje koje je stiglo izmedju 2 kola, postigao 9 golova.Kod gostiju jedini donekle Salkic, Buljuglija sminker, dao 6 golova od toga 4 iz penala, golmani presmijesni, mulahalilovici treba skemlija, stokrla, stolicica ima jos izraza u nasem Bosanskom jeziku, ostala dvojica djeca, tako da nisu gosti imali nikakve sanse, utakmica fer i korektna sa malo iskljucenja, sudije solidne, publika na nivou oko 600 gladalaca...vazna pobjeda pred seriju teskih utakmica, iduce kolo idemo u zavidovice, pa pravi derbi dolazi Sloga, e njih treba ...muski zestoko u paklenoj atmosferi dobit kao nekad poslije rata kad smo bili bolji od njih...pare sve rade...13 bodova iz 6 kola, fenomenalno pred tezi po rasporedu drugi dio polusezone
Čestitke na pobjedi i nova tri boda, ali nemojte se previše nadati sljedeće kolo u Zavidovićima, jer nakon krađa u Visokom i Mostaru(porazi 1 razlike) igrači su veoma napaljeni i željno iščekuju nastavak sezone, te ako Bog da protiv solidne Dervente pobjedu, jedino postoji strah od mogućih suspenzija igračima Krivaje. A što se tiče vaše utakmice sa Slogom, ne bih se baš previše nadao jer se večeras Sloga u pravom smislu riječi poigrala sa Maglajom u Maglaju, te ih ubjedljivo savladala. Zadnjih 20min druga postava Sloge je igrala i utišala krajnje necivilizovanu publiku u Maglaju. Bez obzira na to, želim vam poraz kod nas, a pobjedu protiv Sloge :) pozdrav
Samo mi reci zasto kradja u Visokom?? Sta je bilo to??

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 17 okt 2011, 01:49

adn_sah je napisao/la:
krivajaš je napisao/la:
Samo mi reci zasto kradja u Visokom?? Sta je bilo to??
Ako si gledao utakmicu, onda bi trebao znati što i kako. Suđenje kroz cijelu utakmicu je bilo na strani Bosne, čim izjednačimo i povedemo, isključe nam se igrači, sviraju probijanja, penali koji su trebali biti dosuđeni sudija pokazivao na deveterac i još dosta toga, no bilo prošlo, to je sad gotovo.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 17 okt 2011, 21:46

Čestitke na pobijedi, rekoh ja tebi druže da od Gračaničkog rukometa nema nista..Sretno u nastavku sezone ;)

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 17 okt 2011, 21:59

AboveTheLaw je napisao/la:Čestitke na pobijedi, rekoh ja tebi druže da od Gračaničkog rukometa nema nista..Sretno u nastavku sezone ;)
Pricao sam sa 2 tipa iz Gracanice na tribinama u drugom poluvremenu, kazu da se Sidik Omerovic nudio za male pare, a on je jako dobar gplman, stvarno Mulahalilovic je presmijesan, i sam sam bio golman, sa 40 i diskus hernijom bi imao 3 puta vise odbrana,a ni ostali nisu bas nesto se iskazali, a pola Tuzle igra u Gracanici..Jbg bit ce bolje...Pozdrav i tebi...

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 18 okt 2011, 13:28

Mislim da vam se šanse za pobjedu kod nas povećavaju, obzirom da su stigle kazne za naše igrače, i to u vidu zabrane igranja, tako od svih najveći hendikep je neigranje najboljeg igrača Nermina Bašića, što znači da će biti izuzetno teško pobijediti i puno slabiju ekipu nego što je Derventa. Žalosno je da se naši igrači kazne zbog toga što su se branili od domaćih navijača i igrača koji su ih napali, ali eto, jer da se nisu branili, došlo bi možda i do tragedije, ali tako je, u ovoj državi nas više ništa iznenadit ne može! pozdrav

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 18 okt 2011, 22:16

krivajaš je napisao/la:Mislim da vam se šanse za pobjedu kod nas povećavaju, obzirom da su stigle kazne za naše igrače, i to u vidu zabrane igranja, tako od svih najveći hendikep je neigranje najboljeg igrača Nermina Bašića, što znači da će biti izuzetno teško pobijediti i puno slabiju ekipu nego što je Derventa. Žalosno je da se naši igrači kazne zbog toga što su se branili od domaćih navijača i igrača koji su ih napali, ali eto, jer da se nisu branili, došlo bi možda i do tragedije, ali tako je, u ovoj državi nas više ništa iznenadit ne može! pozdrav
Derventa je vazda bila vruc teren, al evo vec su 4 tekme odigrane, dvorana popunjena i niko se nemoze pozalit na igrace, publiku...Jbg vidis i sam kakav nam je savez, ko i kako vodi takmicenje...tako da je sve teatar apsurda...a evo samo za poslednju tekmu protiv Gracanice troskovi sudija iz Ljubuskog i delegata iz Sarajeva su oko 800 km, plus doktor, zapisnicar, mjerioc vremerna, dvorana, obezbjedjenje...bez 1500 km minimalno nemozes nista...I ZATO NAM JE RUKOMET SVE SLABIJI...Nek pobijedi bolji, pobijedi sport...sudije mrzim iz dna duse...zezao sam i svog saigraca popularnog Svrcu, vaseg Zavidovicanina, vratio se u Zavidovice, i on je sudio...di ces ba Svrco u sudije...Sve u svemu susret 2 kluba iz 2 rukometna grada, pa nek pobijedi sport...POZDRAV

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 20 okt 2011, 09:12

krivajaš je napisao/la:
samo mi nije jasno zašto takav komentar da je u Maglaju necivilizirana publika? ko o čemu k.ur.va o poštenju... rk krivaja i zavidovići oličenje kulture i civilizacije,hahah,molim te lijepo... krivajaš počeo u stilu "pametnog zorana dokića" koji kuka po novinama kako je publika u Maglaju ovakva-onakva,kad onda Bog dragi dadne,pa hop,prva slijedeća domaća tekma svinjskog prekid... moj zorane mislio sam da si malo veći gospodin.....

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 20 okt 2011, 10:18

CEVAPI je napisao/la:
krivajaš je napisao/la:
samo mi nije jasno zašto takav komentar da je u Maglaju necivilizirana publika? ko o čemu k.ur.va o poštenju... rk krivaja i zavidovići oličenje kulture i civilizacije,hahah,molim te lijepo... krivajaš počeo u stilu "pametnog zorana dokića" koji kuka po novinama kako je publika u Maglaju ovakva-onakva,kad onda Bog dragi dadne,pa hop,prva slijedeća domaća tekma svinjskog prekid... moj zorane mislio sam da si malo veći gospodin.....
Može se reći. ;) Za prekid u mostaru naši uopšte nisu krivi, što možeš i zaključiti po kaznama za klubove. (tj. Krivaja nije dobila kaznu ;) ). Za kulturu u Maglaju mi ne moraš pričati, dosta puta sam igrao dole fudbala i u mlađim kategorijama, pa znam da su me ljudi ganjali po tribinama a policajci mirno posmatrali, i znam kad smo razbili Natron u Maglaju 3:0 u najvažnijoj utakmici prvenstva (mlađe kategorije) da je vaš predjsednik kluba nokautirao sudiju u prostorijama kluba, a da ne govorim o ponašanju publike i neprikosnovenih "Brejkera" :lol: :lol: :lol: . Publika u Zavidovićima svaku ekipu koja zasluži i odnese pobjedu (ako je zaslužena) nagradi aplauzom, ali ona ekipa koja odnese pobjedu uz vidljivu pomoć sudija i sl. naravno da će bit ispraćena zvižducima. To što je Krivaja uvijek bilo neugodno gostovanje za sve ekipe (pa i RK Bosna i RK Borac jer su ostale ekipe razvaljivali po 10 razlike a ovdje max. 3, pa su nekad i prosipali bodove) to je druga stvar. Ako ćemo realno, vi ste za Zavidoviće samo malo selo, kao što smo mi za Sarajevo ako ćemo po tome gledati.

Lijep pozdrav ;)

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 20 okt 2011, 10:48

Čestitke na pobjedi i nova tri boda, ali nemojte se previše nadati sljedeće kolo u Zavidovićima, jer nakon krađa u Visokom i Mostaru(porazi 1 razlike) igrači su veoma napaljeni i željno iščekuju nastavak sezone, te ako Bog da protiv solidne Dervente pobjedu, jedino postoji strah od mogućih suspenzija igračima Krivaje. A što se tiče vaše utakmice sa Slogom, ne bih se baš previše nadao jer se večeras Sloga u pravom smislu riječi poigrala sa Maglajom u Maglaju, te ih ubjedljivo savladala. Zadnjih 20min druga postava Sloge je igrala i utišala krajnje necivilizovanu publiku u Maglaju. Bez obzira na to, želim vam poraz kod nas, a pobjedu protiv Sloge :) pozdrav[/quote]

samo mi nije jasno zašto takav komentar da je u Maglaju necivilizirana publika? ko o čemu k.ur.va o poštenju... rk krivaja i zavidovići oličenje kulture i civilizacije,hahah,molim te lijepo... krivajaš počeo u stilu "pametnog zorana dokića" koji kuka po novinama kako je publika u Maglaju ovakva-onakva,kad onda Bog dragi dadne,pa hop,prva slijedeća domaća tekma svinjskog prekid... moj zorane mislio sam da si malo veći gospodin.....[/quote]

Može se reći. ;) Za prekid u mostaru naši uopšte nisu krivi, što možeš i zaključiti po kaznama za klubove. (tj. Krivaja nije dobila kaznu ;) ). Za kulturu u Maglaju mi ne moraš pričati, dosta puta sam igrao dole fudbala i u mlađim kategorijama, pa znam da su me ljudi ganjali po tribinama a policajci mirno posmatrali, i znam kad smo razbili Natron u Maglaju 3:0 u najvažnijoj utakmici prvenstva (mlađe kategorije) da je vaš predjsednik kluba nokautirao sudiju u prostorijama kluba, a da ne govorim o ponašanju publike i neprikosnovenih "Brejkera" :lol: :lol: :lol: . Publika u Zavidovićima svaku ekipu koja zasluži i odnese pobjedu (ako je zaslužena) nagradi aplauzom, ali ona ekipa koja odnese pobjedu uz vidljivu pomoć sudija i sl. naravno da će bit ispraćena zvižducima. To što je Krivaja uvijek bilo neugodno gostovanje za sve ekipe (pa i RK Bosna i RK Borac jer su ostale ekipe razvaljivali po 10 razlike a ovdje max. 3, pa su nekad i prosipali bodove) to je druga stvar. Ako ćemo realno, vi ste za Zavidoviće samo malo selo, kao što smo mi za Sarajevo ako ćemo po tome gledati.

Lijep pozdrav ;)[/quote]

Šta napriča i ostade živ :lol: :lol: Zna se vrlo dobro ko je za koga bio i ostao grad,a to što se sad poslije rata nama uradilo(da čak i pripadamo sudu u zavidovićima,što je naravno prije rata bio apsurd) to je stvar politike. Druga stvar, FK Natron i RK Maglaj nemaju ništa zajedničko,pa tako ni publiku koja gleda i prati (čitaj gradska raja slabo prati fudbal,to su uglavnom takvi ko i ti, "s petog kilometra" :D ). Tako da momak moj dragi,ne mješaj babe i žabe, i ne izigravaj nekog pametnjakovića jer si zelen. A naš RK nije ni planirao ulazak u premijer ligu (kako samo to zvuči opasno :o ),nego je "uguran" i nema objektivno kvalitetu potrebnu za ovaj nivo,samo je sreća da je liga cirkus pa mi nebi trebali ispast. Ovdje je rukomet sport broj 1 i dvorana bude skoro puna svaku utakmicu,a u punoj dvorani ima svega,pa možda i bude pokoja psovka ili slično,ali vjeruj to nije ništa naspram ciganluka u pojedinim dvoranam u BiH (Visoko,Zavidovići)... Naravna stvar da publika daje prednost domaćinu (kao valjda i svuda),ali ovdje nije bio incident od utakmice sa Slobodm u 2 ligi prije 5 sezona,a i tada ne našom krivicom... I usput ta "divljačka publika" je aplauzom ispratila i Goražde i Slogu,kao i Konjuh u kupu... Tako da,malo prvo razmisli....

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 20 okt 2011, 11:49

Hajmo redom :lol:

1. Dobro si rekao, zna se ko je bio, a ko je i ostao grad, baš si dobro rekao ;) Nije to nikakav apsurd, jednostavno manji se pridružuju većima i to je to :mrgreen:

2. Za tvoju informaciju, živim u centru grada, tako da to "s petog kilometra" okači mačku o rep, jedino možda ti da ne živiš na "krajevima" Bočinje? :lol:

3. Naravno da niste planirali ulazak, svaka čast za vašu školu rukometa, koja je uvijek bila jaka, ali niko vam nije kriv što odmah puštate igrače da idu u veće klubove (Krivaja - Bjelobrković, Bosna (S), Bosna (V) itd.). A i mogu slobodno reći da trenutno imamo barem za 2 nijanse bolju školu rukometa od vas.

4. Navedi neko događanje u dvorani u Zavidovićima osim utakmice protiv Zrinjskog kada su navijači skandirali "Vedran Puljić", a to nije incident već odavanje počasti nedužnom čovjeku koji je poginuo.

Pozdrav provinciji 8-)

EDIT: Ja tek sada vidjeh da je ovo tema RK Dervente, pa se izvinjavam @dervencanin-u zbog offtopica, @ĆEVAPI ( :lol: :lol: :lol: ) ako hoćeš možemo nastaviti diskusiju na PP, da ne bi imali problema sa administracijom :?

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 20 okt 2011, 12:15

Kao prvo, mislio sam da je ovdje tema razgovora moja kritika na tvoju tezu o "divljačkoj i neciviliziranoj" publici u Maglaju,ali ti si se vidim nakačio nekih drugih tema. Ako je već tako,onda da te molim da mi istakneš neko obilježje grada koje imaju zavidovići(npr.stari dio grada sa kulom kao kod nas,pa džamija Kuršumlija izgrađena 1560.godine,zatim crkva sv.Leopolda Mandića,hram Ilije Proroka iz 1909,festival Studentsko ljeto od 1962,itd),jer su to obilježja koja grad čine posebnim i prepoznatljivim,a ne pusti kilometri nastali poslijeratnim podjelama!! Vi ste po površini među većim opštinama u BiH,ali niste i nikada nećete biti ČARŠIJA u rangu Maglaja,ni po historijskom ni po kulturnom naslijeđe... Pa kojeg vi toi imate istaknutog "sugrađanina"? Sad ćeš ti reći Safeta Sušića :lol: :lol: ,ali ovdje je tema kultura... S jednim Edhemom Mulabdićem nemate uporedivoga,zato pssssss... I nazad u rupu iz koje si izgmizo!!! Tebi niko nije osporio tradiciju i kvalitetu RK Krivaje koju izuzetno cijenim i poštujem i ja i svako normalan,jer ste u onoj državi bili prvoligaš i dali mnogo dobrih igrača,ali PONAVLJAM nije tema upoređivanje kvaliteta RK Maglaj i Krivaje,jer je to kao nebo i zemlja,naravno u vašu korist! Mislim da je dalja svaka rasprava o bezpredmetna....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.