RK Derventa

Dervencanin
Kontakt:

RK Derventa

Post Postao/la Dervencanin » 12 sep 2011, 13:45

u PREMIJERNOM NASTUPU U ELITNOM RANGU TAKMICENJA RUKOMETASI DERVENTE SU SAVLADALI GOSTE IZ VOGOSCE TAKODJE NOVAJLIJE U LIZI SA 26-25.Muska fer utakmica, korektno navijanje, dvorana dobro popunjena, svi akteri docekani i ispraceni aplauzom derventske publike koja zna sta je rukomet...Prema prikazanom a prema informacijama koje su dostupne iz drugih klubova, oba ova tima , Derventa posebno jer ima podrsku publike ce biti blize sredini nego dnu, tako da zacrtani cilj opstanak u drustvu najboljih nebi trebao biti upitan..Naredno kolo Derventa gostuje u prijedoru, protiv ekipe u kojoj igraju juniori i odakle bi trebali donijeti 3 boda, te potom u trecem kolu stize maglaj, solidna ekipa koja bi uz ozbiljnu igru trebala bit savladana i to bi bio start za pozeljet 9 bodova iz 3 utakmice.Objektivno i zrijeb je naklonjen pa ga treba iskoristiti,,,,Pozdrav iz grada rukometa...grada Abaza Arslanagica, Josipa Glavasa, Zorana Dokica, Muhidina mEMICA, Ekrema Jaganjca i ostalih rukometnih velicina...Dobrodosli

shaman7
Kontakt:

Re: R.K. DERVENTA

Post Postao/la shaman7 » 12 sep 2011, 14:48

Dobrodošli ! Čestitke na pobjedi protiv Vogosce..

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Derventa

Post Postao/la Trigger » 12 sep 2011, 18:37

Dobrodošli na Forum novi premijerligaši iz grada koji je dao mnoge poznate rukometaše, igrače i svjetskog nivoa (Arslanagić, B.Kostić).

Nekadašnji RK Tekstilac.... pored, od "Dervencanina", nabrojanih nekad poznatih igrača, mora se sjetiti i golmana Borisa Kostića i Dragana Nožice, pa Zaima i Fehima Jusufbegovića, Dobre Čečavca, Gorana i Živka Kokića, Edina Delića....
Baš je bilo sjajnih igrača iz Dervente i u Derventi.

Nadam se da će te uspjeti sačuvati premijerligaški status a prva pobjeda to i nagovještava.
Čestitam.
Bosno moja poharana....

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 13 sep 2011, 07:37

Hvala Triger..ima ih jos...samo sam nabrzinu pobrojao najreprezentativnije....Nikad se nije zvao klub R.K. TEKSTILAC...fudbalski se tako zove i zvao se odvajkada.Vidim da si veliki poznavaoc rukometa, i sam sam nekadasnji igrac, golman u poslijeratnom periodu kad je Derventa 97 i 98 2 puta bila treca u ligi R.S 97 e igrala finale kupa R.S protiv borca za koga su tada nastupali Sarić, Bojinović, Trivundja,Golić,Unćanin,braća Ljubišić...u Boriku 23-22 za Borac, prva utakmica u Bosanskom Brodu, tamo smo igrali domaec utakmice, nasa dvorana bila razvaljena u ratu, 22-22...nakon godina stasgnacije evo nas na velikoj sceni...Zadovoljstvo gledanja pravog rukometa....zadovoljstvo igranja pred punim tribinama koje vole i poznaju rukomet

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 sep 2011, 10:04

Dervencanin je napisao/la:Hvala Triger..ima ih jos...samo sam nabrzinu pobrojao najreprezentativnije....Nikad se nije zvao klub R.K. TEKSTILAC...fudbalski se tako zove i zvao se odvajkada.Vidim da si veliki poznavaoc rukometa, i sam sam nekadasnji igrac, golman u poslijeratnom periodu kad je Derventa 97 i 98 2 puta bila treca u ligi R.S 97 e igrala finale kupa R.S protiv borca za koga su tada nastupali Sarić, Bojinović, Trivundja,Golić,Unćanin,braća Ljubišić...u Boriku 23-22 za Borac, prva utakmica u Bosanskom Brodu, tamo smo igrali domaec utakmice, nasa dvorana bila razvaljena u ratu, 22-22...nakon godina stasgnacije evo nas na velikoj sceni...Zadovoljstvo gledanja pravog rukometa....zadovoljstvo igranja pred punim tribinama koje vole i poznaju rukomet

Hvala na ispravci
- tačno, napravio sam lapsus i u 'starijim sjećanjima' pomiješao imena rukometnog i fudbalskog kluba... :oops:

Edit:

Drugar - bio golman, u poratnom periodu...!?
Sjajno, ali me interesuje jesi li branio i u drugim klubovima, višeg ranga...radoznalost, izvini 8-)
Bosno moja poharana....

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 19 sep 2011, 08:32

Slatka pobjeda u Prijedoru 29-28, vrijedna 3 boda, u srijedu u 19 dolaze komsije Maglajlije, na krilima vjerne publike, pobjede u prva 2 kola do nova 3 boda...svaka pobjeda, veliki korak ka ispunjenju prvog cilja, opstanku, a ko bode vise..prelijepo...
Dobrodosli u grad rukometa

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 sep 2011, 12:14

Svaka cast komsije. Pozdrav iz Doboja!

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 19 sep 2011, 12:32

po'marke je napisao/la:Svaka cast komsije. Pozdrav iz Doboja!
Hvala na čestitci...Puno zijaniste u Živinicama...Veselim se derbiju sa Slogom, koji su to derbiji poslije rata bili, Stoja, Mitar, Stevanović, Panić i kompanija protiv nas...bili smo bolji dok niste pokupovali igrače, sad u publici, nekad na golu...Pozdrav iz Dervente svim sportistima i ljubiteljima sporta...

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 20 sep 2011, 07:50

Trigger je napisao/la:
Dervencanin je napisao/la:Hvala Triger..ima ih jos...samo sam nabrzinu pobrojao najreprezentativnije....Nikad se nije zvao klub R.K. TEKSTILAC...fudbalski se tako zove i zvao se odvajkada.Vidim da si veliki poznavaoc rukometa, i sam sam nekadasnji igrac, golman u poslijeratnom periodu kad je Derventa 97 i 98 2 puta bila treca u ligi R.S 97 e igrala finale kupa R.S protiv borca za koga su tada nastupali Sarić, Bojinović, Trivundja,Golić,Unćanin,braća Ljubišić...u Boriku 23-22 za Borac, prva utakmica u Bosanskom Brodu, tamo smo igrali domaec utakmice, nasa dvorana bila razvaljena u ratu, 22-22...nakon godina stasgnacije evo nas na velikoj sceni...Zadovoljstvo gledanja pravog rukometa....zadovoljstvo igranja pred punim tribinama koje vole i poznaju rukomet

Hvala na ispravci
- tačno, napravio sam lapsus i u 'starijim sjećanjima' pomiješao imena rukometnog i fudbalskog kluba... :oops:

Edit:

Drugar - bio golman, u poratnom periodu...!?
Sjajno, ali me interesuje jesi li branio i u drugim klubovima, višeg ranga...radoznalost, izvini 8-)
NE.tAD NIJE BILO ZAJEDNICKE LIGE, A IMALI SMO KVALITETU, NOSILI SE S bORCEM I pRIJEDOROM, KASNIJE TAVORILI U LIGI r.s a nije bilo ambicije da se ide dalje, a moglo se...To je Bio najvisi rang tada prva liga r.s...jbg kad dodje premijer liga, tanka nam ekipa...

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 22 sep 2011, 07:33

Treća pobjeda, Maglaj je savladan 38-33 cijelu utakmicu vodstvo dervente, najveće je bilo 19-11 pred kraj poluvremena, gosti s 3 brza gola smanjiju na 19-14 sto je i rezultat poluvremena.U nastavku je razlika bila konstantno izmedju 4-6 golova.Kod domaćina najbolji Puljizović,Marić,veteran madjarević, podbacili golmani jedva 10 ak odbrana obojica...kod gostiju bolji od ostalih Bjelobrković s 12 postignutih golova.Vrijedna pobjeda i korak blize zacrtanom cilju, opstanku u ligi.Sljedeće kolo gosti Zrinskom pa 2 puta domačini Goraždu i Gračanici..Dvorana kao nekad skoro do poslednjeg mjesta ispunjena, 1000 gledalaca

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 22 sep 2011, 09:38

Čestitke "dalje" komšije. Svaka čast na ovakvom startu mada vam se raspored poklopio ali ne sumnjam da ćete nastaviti davati svojih 100% i ostvarivati dobre rezultete Sportski pozdrav iz Grada rukometa - Zavidovića ;)

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 22 sep 2011, 10:41

NK/RK Krivaja je napisao/la:Čestitke "dalje" komšije. Svaka čast na ovakvom startu mada vam se raspored poklopio ali ne sumnjam da ćete nastaviti davati svojih 100% i ostvarivati dobre rezultete Sportski pozdrav iz Grada rukometa - Zavidovića ;)
Hvala na čestitkama, neizbrisiv trag u Derventskom rukometu je ostavio Zavidovičanin Midhat Pipić, imam dovoljno godina da sam mogao uzivati u njegovim majstorijama....Jeste poklopilo se al je bitno da je to iskoristeno i osvojeno maximalnih 9 bodova sto je znacajno za atmosferu u klubu, gradu a naravni i rezultatski jer treba pobjedjivat osvajat bodove da bi se doslo do cilja opstranka u drustvu najboljih gdje nam je po tradiciji odavno mjesto, al eto...tavorilo se bez ambicija u R,S ligi...Al napokon rukomet se na velika vrata vratio u takodje grad rukometa DERVENTU...pa 100 km smo udaljeni, a tu su ti jos donboj, maglaj,gracanica,gradacac...znaci 6 klubova u 100 km dodamo li i zenicu eto ti pola lige...Zna se gdje se igra dobar rukomet...Pozdrav iz Dervente

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 sep 2011, 10:51

možeš li ovdje postaviti grb RK Derventa?

hvala.

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 22 sep 2011, 11:06

admin je napisao/la:možeš li ovdje postaviti grb RK Derventa?

hvala.
Ja sam generacija koja nije najvicnija tehnici, godina proizvodnje 72, pa ću morat s mladjom rajom vidjeti da to neko odradi.Hvala za interesovanje

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 sep 2011, 11:08

možda možeš potvrditi jel dobar ovaj koji je uz ime kluba u tabeli:

http://www.sportsport.ba/tabela/Rukomet ... ga-BiH/341" onclick="window.open(this.href);return false;

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 22 sep 2011, 11:10

admin je napisao/la:možda možeš potvrditi jel dobar ovaj koji je uz ime kluba u tabeli:

http://www.sportsport.ba/tabela/Rukomet ... ga-BiH/341" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeste dobar je...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 sep 2011, 11:14

hvala.

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 01 okt 2011, 21:36

Derventa Gorazde 26 naprama 26.Poluvrijeme 13 naprama 8 za Derventu, muska odlicna utakmica, fenomenalno navijanje, u drugom poluvremenu gosti pokazuju zasto su jedna od najboljih ekipa u ligi, u prvom poluvremenu totalna dominacija Dervente, u drugom Gorazdani iskusniji, fizicki jaci sustizu prednost i u 55 oj minuti drugi put na utakmici vode sa 1 razlike, prvi put je bilo 1 naprama 0, noeni freneticnom publikom Dervencani u 60 oj minuti postizu gol za vodstvo, 20 sec do kraja gosti izjednacuju, mi ne koristimo zadnji napad za pobjedu.Gosti nekorektni pogovo klupa...Misle da se do bodova moze doci samo tako...imaju vise nego duplo veci budjet od Dervente...ali mogu biti presretni s bodom...slabo ce ko odnijeti bodove iz Dervente, osvojen je jedan vrijedan bod za ostvarenje primarnog cilja opstanak u ligi.kod Dervente ponajbolji Puljizovic i Gavric, u drugom dijelu su falile odbrane golmana, Blagovcanin u prvom poluvremenu odlican u drugom obojica 1 ili 2 odbrane.Kod gostiju Martic, Bukva i golman Sehovic.Sljedece kolo komsijski derbi, dolazi gracanica na klupi s legendarnim Jasminom Mrkonjom...
Ima jedna rijeka na njoj jedan grad u NJEMU JEDAN VELIKI KLUB.........

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 04 okt 2011, 21:03

U petak u 18 i 30 u kupu BiH gostuje Gradacac, lijepa prilika za pobjedu i prolaz dalje posto se igra samo 1 utakmica i prilika za nastavak dobrih igara pogotovo pred sjajnom Derventskom publikom koja je poznaje rukomet i koja je zeljna kvalitetnog rukometa.Pobjedom napraviti dobru uvertiru za nastavak prvenstva i proci dalje u kupu sto bi znacilo jos najmanje 2 jake utakmice...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 05 okt 2011, 00:20

po meni vaše šanse protiv Gradačca su 40-60 u korist Gradačca...ipak su oni zadnjih godina konstantno među prvih 5 u PL. , no vidjet ćemo..sretno !

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.