Jel ti fakat mislis da bi cesi i slovaci, pa cak i madjari, zelili igrati ligu s nama???Arnelinho je napisao/la:Mislim da bi najispravnija i najbolja opcija bila da Hrvatska, Slovenija, BiH, Madjarska i možda Slovačka i Češka naprave vlastitu ligu.
Mislim , ionako ove države nisu u planovima za ovu Balkansku ligu, pa bi bilo poželjno osnovati svoju, Jadransku ligu. Ne treba ni napominjati da bi ta liga privukla mnogo jače sponzore, nego li bi je Rumuni ili Bugari. Samo Češka ili Slovenija ima nekoliko potencijalnih kompanija koje bi mogle preuzeti tu ulogu gl. sponzora (a tu je još i hrvatska INA ili druge firme, da ne navodim ostale).
Bila bi mnogo zdravija sredina za razvoj igrača, a i mnogo veći broj klubova bi iz neke države mogao učestvovati u toj ligi. 20/4= 5, a 20/6= cca. 3, možda Hrvati i Čehi po 4.
Takodje, dobra podloga bi bila i zdravija atmosfera.
Istocnoevropska liga
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Startuje Balkanska liga u fudbalu?
regionalna liga je nemoguca za sada,bolje da nema bh i hr klubova
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
- badblueboylivno
- Kontakt:

Kakve gluposti nećeš čuti... Zvezda se bruka po Kragujevcu, a sad bi u regionalnu ligu. Prije sredite svoje lige, bagro, pa onda mislite na nešto iole internacionalno.
A priče o Česima i Mađarima s našim klubovima u istoj ligi

Hayley <3
Nema Adzica da reaguje,pa cu ja.badblueboylivno je napisao/la:![]()
![]()
![]()
Kakve gluposti nećeš čuti... Zvezda se bruka po Kragujevcu, a sad bi u regionalnu ligu. Prije sredite svoje lige, bagro, pa onda mislite na nešto iole internacionalno.
A priče o Česima i Mađarima s našim klubovima u istoj ligi

Kada se to Zvezda brukala po Kragujevcu ?

O ostalom necu,jer je primetno da nisi za visoki nivo konverzacije.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nisam mislio baš na Kragujevac, nego na slične seljačke klubove. Isto vrijedi i za ostatak klubova ex države, osim Dinama i Partizana. Nek se prije srede domaće lige (16 klubova u ligama koje mogu podnijeti maksimalno deset, svake godine licence kroje iste), domaća infrastruktura (dođeš na stadion i nemaš gdje na wc otići), iskorijeni nacionalizam i huliganizam (neredi sve učestaliji), pa tek onda počne misliti o nekakvom obliku udruživanja. I pod bagro nisam mislio na Zvezdu, nego na sve saveze u okruženju, koji su ogrezli u korupciji i kriminalu.
I ne vidim zašto nisam za visoki nivo konverzacije.
P.S. Baš bih volio raspravljati o ovoj temi s nekim ljudima za koje znam da kuže stvari (ti si jedan od njih).
I ne vidim zašto nisam za visoki nivo konverzacije.

P.S. Baš bih volio raspravljati o ovoj temi s nekim ljudima za koje znam da kuže stvari (ti si jedan od njih).
Hayley <3
Teško ćeš ti i sa kim normalno komunicirati,ako je po tebi Radnički Kragujevac seljački klub.Nisam mislio baš na Kragujevac, nego na slične seljačke klubove
P.S. Baš bih volio raspravljati o ovoj temi s nekim ljudima za koje znam da kuže stvari (ti si jedan od njih)
Grad Kragujevac po popisu stanovništva iz 2002. godine ima 197.000 stanovnika, a šire područje grada sa 5 gradskih općina (Aerodrom, Stari Grad, Stanovo, Pivara (urbane) i Stragari (prigradska)) broji 211.580 stanovnika. Dok ukupno gravitaciono područje koga čine općine Knić, Batočina, Lapovo, Rača, Topola, Aranđelovac, Rekovac i Svilajnac ima preko 350.000 stanovnika.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Tebi je Kragujevac seljacki klub.badblueboylivno je napisao/la:Nisam mislio baš na Kragujevac, nego na slične seljačke klubove. Isto vrijedi i za ostatak klubova ex države, osim Dinama i Partizana. Nek se prije srede domaće lige (16 klubova u ligama koje mogu podnijeti maksimalno deset, svake godine licence kroje iste), domaća infrastruktura (dođeš na stadion i nemaš gdje na wc otići), iskorijeni nacionalizam i huliganizam (neredi sve učestaliji), pa tek onda počne misliti o nekakvom obliku udruživanja. I pod bagro nisam mislio na Zvezdu, nego na sve saveze u okruženju, koji su ogrezli u korupciji i kriminalu.
I ne vidim zašto nisam za visoki nivo konverzacije.![]()

Pa ovo je da se crvenis od sramote da ti lice vise nikada ne bude prirodne boje.

- badblueboylivno
- Kontakt:
E je'bat ga sad.
Ja govorim da je prerano udruživati se u bilo kakve lige, da Zvezda ne može podići trofej u Srbiji jer gubi od malih klubova (seljačkih, ne nužno klub sa sela), kakav Radnički je, a vi ubacujete podatke o veličini grada, ili o tome koliko je pojedini klub osvojio trofeja prije raspada ex Juge. I sad vidim da taj Radnički nije osvojio ništa.
Sad samo treba reći da Olimpic Sarajevo nije mali klub jer je iz grada od pola milijuna ljudi.
Ja govorim da je prerano udruživati se u bilo kakve lige, da Zvezda ne može podići trofej u Srbiji jer gubi od malih klubova (seljačkih, ne nužno klub sa sela), kakav Radnički je, a vi ubacujete podatke o veličini grada, ili o tome koliko je pojedini klub osvojio trofeja prije raspada ex Juge. I sad vidim da taj Radnički nije osvojio ništa.
Sad samo treba reći da Olimpic Sarajevo nije mali klub jer je iz grada od pola milijuna ljudi.
Hayley <3
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Neka srba nek igraju s tim romskim narodima izgleda da se sami svrstavaju u njih,ako tako hoce ko im brani **** nas slavene.
Pa bilo bi fino kreirat ovu ligu "odbacenih" ne bi tu bilo neki problema a i ljepsi bi fudbal bio.A te fudbalske velesile moladvija rumunija i sl,nek igraju u sivim gradovima Istocne evrope

svoj ti pos'o !
A zar su za trenutno stanje kluba bitne tabele iz proslosti,bitna velicina grada.badblueboylivno je napisao/la:E je'bat ga sad.
Pogledaj sada kakav je taj Radnicki,malo citaj posto ne gledas,citaj i sta mi pisemo na temi JSL i videces ko je taj "seljacki" Radnicki.
Niko ne kaze da je Radnicki veliki klub,ali je izuzetno kvalitetan TRENUTNO iz sredine koja voli fudbal,iz sredine gde 8000 ljudi na stadionu redovna pojava,e tu su veliki strasno,a "seljacki" nikako.

- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, vidim te podatke, posipam se pepelom.
Ali opet tvrdim da je prerano za ikakva udruživanja, i da se prije treba srediti u svome dvorištu pa tek onda tražiti prelazak u tuđe dvorište i rušenje nekakvih ograda.

Ali opet tvrdim da je prerano za ikakva udruživanja, i da se prije treba srediti u svome dvorištu pa tek onda tražiti prelazak u tuđe dvorište i rušenje nekakvih ograda.
Hayley <3
Ovde ovaj tekst sto je stavljen kao uvod je kod mnogih stvorio krivu sliku.
Kako ?
Zasto ?
Gde ?
Kada ?
S kim ?
Nista to nije precizirano u ovome tekstu,nikakvog udruzivanja ovoga,onoga ne bi bilo.
Liga je zamisljena da se igra u slicnom formatu kao Royal League,dakle kup sistem,grupna faza...
UEFA je pozvana da se ukljuci u ovu incijativu,kako bi sve ispalo uredu,i kako se ne bi kosilo sa njihovim pravilima jer znamo da je UEFA alergicna na zajednicke lige,ali ovo nije u pitanju liga nego kup.Ovde se za sada planira liga sa Partizanom,Zvezdom,Vosom,Fenerom,Galatom,Besiktasem,Olyem,Paokom,Paoom,CSKA,Levski,Lokomotiva,Steaua,Dynamo,Cluj i predstavnici sa kojima je do sada stupljeno u ozbiljan kontakt je zadovoljno ovom inicijativom i svi se slazu da je ovo jedna lepa prezentacija fudbala.Jos je daleko pricati o detaljima svega i u tancine govoriti kako ce biti,ali prvi rezultati govore,da je ovo vec moguce poceti od sledece jeseni ali da ce se kup ipak igrati u prolecnom delu.

Kako ?
Zasto ?
Gde ?
Kada ?
S kim ?
Nista to nije precizirano u ovome tekstu,nikakvog udruzivanja ovoga,onoga ne bi bilo.
Liga je zamisljena da se igra u slicnom formatu kao Royal League,dakle kup sistem,grupna faza...
UEFA je pozvana da se ukljuci u ovu incijativu,kako bi sve ispalo uredu,i kako se ne bi kosilo sa njihovim pravilima jer znamo da je UEFA alergicna na zajednicke lige,ali ovo nije u pitanju liga nego kup.Ovde se za sada planira liga sa Partizanom,Zvezdom,Vosom,Fenerom,Galatom,Besiktasem,Olyem,Paokom,Paoom,CSKA,Levski,Lokomotiva,Steaua,Dynamo,Cluj i predstavnici sa kojima je do sada stupljeno u ozbiljan kontakt je zadovoljno ovom inicijativom i svi se slazu da je ovo jedna lepa prezentacija fudbala.Jos je daleko pricati o detaljima svega i u tancine govoriti kako ce biti,ali prvi rezultati govore,da je ovo vec moguce poceti od sledece jeseni ali da ce se kup ipak igrati u prolecnom delu.
Na zalost nas(normalnih ljudi),koji bi voljeli da se igra zajednicka liga,takođe mislim da je to nazalost jos uvijek neizvodljivo.badblueboylivno je napisao/la:Da, vidim te podatke, posipam se pepelom.![]()
Najbolje je rekao jedan igrac Zeljeznicara.Citiram: 'Opet su pobijedili primitivci'.I nazalost,to nam se desava vec evo skoro 20 godina od rata.

Obavezno uključiti i Borac!Ovde ovaj tekst sto je stavljen kao uvod je kod mnogih stvorio krivu sliku.
Kako ?
Zasto ?
Gde ?
Kada ?
S kim ?
kad već zbog politike ne možemo igrati zajedničku ligu sa Zvezdom,Partizanom i Vojvodinom,jer smo u drugoj državi,da igramo bar taj Kup! Ljudi ovdje obožavaju ta tri kluba.
A sad ćemo imati i super stadion,imamo aerodrom,znači pod obavezno uključiti i nas.Znam da nećemo biti baš neki magnet za gledaoce u Atini i Istanbulu,ali yebiga,niko nije savršen

SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Eh, Dule, usra ga ti sa tim aerodromom, umalo ne padoh sa stolice kad si to napisao..ma kakav crni aerodrom?! Pa sela u Austriji imaju bolju pistu i infrastrukturu..ako on ima dva leta dnevno evo gdje sam najtanji..maksimalno leti do Ljubljane kolko sam upoznat i to od 7 dana u tjednu, 4 je iskorišten..
A što se tiče regionalne lige, pa ta je tema otvarana već jedno 1768 puta, nikako je prežvakat. A kolko vidim, ovdje je očito riječ o klubovima sa područja Bugarske, Rumunjske, Grčke, Turske, Srbije.. Ne znam, čisto sumnjam u tako nešto..
Složio bih se sa plavušanom iz Livna kad reče da su neki klubovi seljački i da žive od prošlosti i stare slave. Pa i Hajduk je u neku ruku seljački klub, gubi bodove po livadama Karlovca, Belupa, Zadra itd itd..I tu nikakve veze nemaju podaci o stanovništvu... I Split ima 250 tis stanovnika pa su pola seljaci, krkani
A i kad se pogleda sama organizacija kluba, opet se dovodi do istog odgovora = seljakluk, dezorganiziranost, tromost, sporost itd itd..
Stav hrvatsih klubova je već otprije poznat, a to je da se u regionalnu ligu, a koju bi činili i srpski klubovi, neće ulaziti..
A česi, Mađari, Slovaci s nama?!
Pa nisu ludi da se bakću sa prljavim i krvavim Balkancima..
A što se tiče regionalne lige, pa ta je tema otvarana već jedno 1768 puta, nikako je prežvakat. A kolko vidim, ovdje je očito riječ o klubovima sa područja Bugarske, Rumunjske, Grčke, Turske, Srbije.. Ne znam, čisto sumnjam u tako nešto..
Složio bih se sa plavušanom iz Livna kad reče da su neki klubovi seljački i da žive od prošlosti i stare slave. Pa i Hajduk je u neku ruku seljački klub, gubi bodove po livadama Karlovca, Belupa, Zadra itd itd..I tu nikakve veze nemaju podaci o stanovništvu... I Split ima 250 tis stanovnika pa su pola seljaci, krkani

Stav hrvatsih klubova je već otprije poznat, a to je da se u regionalnu ligu, a koju bi činili i srpski klubovi, neće ulaziti..
A česi, Mađari, Slovaci s nama?!

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
A Macabbi ? Onda onaj njihov nekakav iz Češke, šta li je već ? Govorim o NLB ligi, naravno.Jel ti fakat mislis da bi cesi i slovaci, pa cak i madjari, zelili igrati ligu s nama???

Ljudima samo treba prezentirati na način da vide svoju korist.

Dalo bi se osmisliti sistem gdje ne pati ni domaća a ni ta nova liga.

Možda nacionalne lige "amortizirati". Recimo da učesnici tog novokomponovanog takmičenja se domaćim ligama priključuju tek u nekoj fazi.
Kad još dodaš tome da bi pr. radi čeških klubova bilo 5 (kao i Hrvatskih),a ne zaboraviš da su veći dohodi, onda se takva liga definitivno isplati. A i veći je broj kvalitetnih tekmi za razvijanje mladih igrača + da ovi klubovi igraju LP ionako svake prestupne godine.
Ako ćete moje mišljenje-isplatnija je liga Srbija/BiH/Hrvatska nego "svako za se travu pase".
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- vidovitadjemila
Pisalo se vec na slicne teme ovdje.Ali simtomaticno je da ove ideje pocinju da se pojavljuju sve cesce i cesce.Kad malo bolje razmislim ovo je dobra ideja klubova iz Srbije.Oni su izgleda skontali da im je neophodna jaca liga od njihove sto je i cinjenica.Ali su isto uvidjeli da zbog poznatih nam stvari jos dugo u obzir nece doci EX JU liga.I ovo je za njih mora se priznati odlicno smisljena stvar.A ocito je da i klubovi sa istoka i malo juznije naseg kontinenta imaju slicne probleme.Kad procitam imena klubova mogu reci da je ideja super,jer sve su to velikani sa armijama navijaca u svojim zemljama.A i mi bi malo trebali razmisliti o ovim stvarima, i promjeniti sto prije puno toga u glavama,jer dok se mi dozovemo pameti bojim se da ce nam proci voz kao i za mnogo drugih stvari...
A ovo sto sam procitao da neko kaze da su Zvjezda i Hajduk mali seljacki timovi stvarno je smjesno.Ali svako ima pravo na misljenje.
A ovo sto sam procitao da neko kaze da su Zvjezda i Hajduk mali seljacki timovi stvarno je smjesno.Ali svako ima pravo na misljenje.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
ma jok ba ovim bi profitirali Srbi i Hrvati, a mi bi se zajebali.. u njihovim ligama su bitna samo dva kolu u toku citavog prvenstva i to je to, dok kod nas svako kolo derbi.. pored toga sto imaju najvise para oni bi i drzali ovu ligu tako da bi uvijek u vrhu bila ta 4 kluba.. nasi evrope nikad ne bi vidjeli, tako da bi bio "san" otici u Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk i tako bi mi bili u kurcu.. neka hvala
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- mighty_reds
- Kontakt:
zato u sadašnjem sistemu svake godine imamo po 2-3 predstavnikaItalia je napisao/la:ma jok ba ovim bi profitirali Srbi i Hrvati, a mi bi se zajebali.. u njihovim ligama su bitna samo dva kolu u toku citavog prvenstva i to je to, dok kod nas svako kolo derbi.. pored toga sto imaju najvise para oni bi i drzali ovu ligu tako da bi uvijek u vrhu bila ta 4 kluba.. nasi evrope nikad ne bi vidjeli, tako da bi bio "san" otici u Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk i tako bi mi bili u kurcu.. neka hvala

The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
Zasto bi Hrvati profitali,i zasto bi se vi zajebali,kada niste ni planirani.Italia je napisao/la:ma jok ba ovim bi profitirali Srbi i Hrvati, a mi bi se zajebali.. u njihovim ligama su bitna samo dva kolu u toku citavog prvenstva i to je to, dok kod nas svako kolo derbi.. pored toga sto imaju najvise para oni bi i drzali ovu ligu tako da bi uvijek u vrhu bila ta 4 kluba.. nasi evrope nikad ne bi vidjeli, tako da bi bio "san" otici u Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk i tako bi mi bili u kurcu.. neka hvala

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.