Istocnoevropska liga

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Budi sam na ulici

Istocnoevropska liga

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 12:22

Zasto nema hrvatskih klubova?
Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić nije želeo da komentariše igru svojih fudbalera u remiju protiv domaće Lokomotive, ostavljajući analizu te teme članovima stručnog štaba.

''Danas nam je bilo najvažnije da uveličamo slavlje naših prijatelja i ostanemo u takmičarskom ritmu uoči nastavka prvenstva. Bilo je i pozitivnih i negativnih stvari u igri našeg tima, ali neka se time bavi stručni štab'', izjavio je Lukić.

On je, međutim, bio mnogo više zainteresovan za razgovor o budućoj saradnji klubova sa Balkana.

Preliminarni razgovori na tu temu obavljeni su juče i danas, a prvi konkretan rezultat je najava sastanka predstavnika vodećih klubova iz ovog regiona u novembru u Sofiji.

''U subotu uveče sam bio na zajedničkoj večeri sa predsednicima Lokomotive iz Plovdiva i CSKA iz Sofije. Postigli smo dogovor o pokretanju inicijative za formiranje balkanske asocijacije klubova, koju bi činili najbolji klubovi iz Bugarske, Srbije, Rumunije, Grčke i Turske.

Cilj je da se najpre uspostavi saradnja među balkanskim klubovima, zatim i da ta asocijacija bude organizator zajedničkog takmičenja ovih klubova. Tokom novembra će u Sofiji biti održan sastanak na tu temu, a domaćin će biti CSKA, koji će uputiti pozive drugim klubovima. U ime Crvene zvezde rado ću učestvovati na tom sastanku'', izjavio je Lukić, a prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!

Bliss
Kontakt:

Re: Startuje Balkanska liga u fudbalu?

Post Postao/la Bliss » 10 okt 2011, 12:27

Budi sam na ulici je napisao/la:Zasto nema hrvatskih klubova?
Posto si iz Kotor Varosa, trebao si prvo skontati da nema ni BH klubova :roll:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 12:32

Evo vidim da nema ni bh klubova,izvinjavam se....ali vidi se valjda iz mog avatara i potpisa za koga navijam.Ima ih ovdje milion koji navijaju za barcelonu i manchester pa ih niko ne proziva,a ja za hajduka navijam citav zivot.
Zadnja izmjena: Budi sam na ulici, dana/u 10 okt 2011, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 12:38

A kad me vec vucete za jezik,u Ligi sa Steauom,Dinamom Bukurest,Levskim,CSKA.Galatom,Fenerom,Besiktasem,Olimpiakosom,Panathinaikosom itd,tesko i da ima mjesta za neki bosanski klub. Mozete li tu zamisliti Borac (mada bi mi to zbog blizine odgovaralo) ili Zelju? :oops:

A Hajduk je vec nesto drugo,po svemu...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 okt 2011, 12:46

trolovi pauziraju, disuksiju nastavljamo.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 10 okt 2011, 12:48

Mislim da je ovo dobra ideja ali se postavlja pitanje šta sa manjim klubovima iz ovih država koji nebi učestvovali u ovakvoj ligi?
YNWA!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 okt 2011, 13:00

Mislim da bi najispravnija i najbolja opcija bila da Hrvatska, Slovenija, BiH, Madjarska i možda Slovačka i Češka naprave vlastitu ligu.

Mislim , ionako ove države nisu u planovima za ovu Balkansku ligu, pa bi bilo poželjno osnovati svoju, Jadransku ligu. Ne treba ni napominjati da bi ta liga privukla mnogo jače sponzore, nego li bi je Rumuni ili Bugari. Samo Češka ili Slovenija ima nekoliko potencijalnih kompanija koje bi mogle preuzeti tu ulogu gl. sponzora (a tu je još i hrvatska INA ili druge firme, da ne navodim ostale).

Bila bi mnogo zdravija sredina za razvoj igrača, a i mnogo veći broj klubova bi iz neke države mogao učestvovati u toj ligi. 20/4= 5, a 20/6= cca. 3, možda Hrvati i Čehi po 4.

Takodje, dobra podloga bi bila i zdravija atmosfera.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 13:37

Dobar prijedlog...i da se našalim malo,ova naša liga koju predlažeš,bi se mogla zvati austrougarska liga,a ona zvezdina-otomanska liga! : :D ..po faktičkom stanju sa kraja 19 i početka 20 vijeka 8-)

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 10 okt 2011, 14:55

Veoma pametno, odlična ideja predsjednika Zvezde. Nema BH i Hrvatski klubova, al' odmah bi bilo i problema !
Livin' La Vida Loca ;)

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 15:08

BH Patriot je napisao/la:Veoma pametno, odlična ideja predsjednika Zvezde. Nema BH i Hrvatski klubova, al' odmah bi bilo i problema !
:?: :?:

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 10 okt 2011, 15:19

Budi sam na ulici je napisao/la:A kad me vec vucete za jezik,u Ligi sa Steauom,Dinamom Bukurest,Levskim,CSKA.Galatom,Fenerom,Besiktasem,Olimpiakosom,Panathinaikosom itd,tesko i da ima mjesta za neki bosanski klub. Mozete li tu zamisliti Borac (mada bi mi to zbog blizine odgovaralo) ili Zelju? :oops:

A Hajduk je vec nesto drugo,po svemu...
Koliko god ja mislio da je ova nasa liga losa i sve sto ide uz to, takodje sam misljenja da taj tvoj Hajduk nije ni priblizno toliko superioran nad recimo Zeljom, Sarajevom, Celikom, Sirokim, Zrinjskim ili Borcem koliko ti mislis ;)
Istina je da je finansijski u puno boljem polozaju (sto mu opet ne koristi jer kad igra u Evropi ima iste ili tek za nijansu bolje rezultate kao klubovi sa ovih prostora a to je prilicno solidno poredjenje) i garantujem ti kad bi ovi spomenuti klubovi imali i priblizno dobre finansijske uslove kao recimo Hajduk da bi u najmanju ruku bili u rangu istog ako ne i bolji tako da malo smanjis dozivljaj ;)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 10 okt 2011, 15:30

Ma glupost je ova liga koju oni pokusavaju napraviti. Po meni jedina moguca i ekonomski isplativa liga bila bi sastavlena od klubova iz Hravatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Ovakva liga imala bi niz prednosti>
1.blizina- putovanja na gostujuce utakmice nebi bila toliko skupa,
2. isti jezik-bolje bi se mogla prodati TV-prava ili cak osnovati vlastita TV takve lige.
3. ujednacenost jer ovdje su jedino Dinamo i Partizan ispred ostalih a ovi drugi su u par deka.

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 15:34

Koliko god ja mislio da je ova nasa liga losa i sve sto ide uz to, takodje sam misljenja da taj tvoj Hajduk nije ni priblizno toliko superioran nad recimo Zeljom, Sarajevom, Celikom, Sirokim, Zrinjskim ili Borcem koliko ti mislis ;)
Istina je da je finansijski u puno boljem polozaju (sto mu opet ne koristi jer kad igra u Evropi ima iste ili tek za nijansu bolje rezultate kao klubovi sa ovih prostora a to je prilicno solidno poredjenje) i garantujem ti kad bi ovi spomenuti klubovi imali i priblizno dobre finansijske uslove kao recimo Hajduk da bi u najmanju ruku bili u rangu istog ako ne i bolji tako da malo smanjis dozivljaj ;)
Ti očito ne znaš šta je Hajduk i kakva je to institucija,zato pogledaj ovaj video pa više nikad nećeš uporediti Hajduk sa Borcem i Sarajevom.

[youtube][/youtube]

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 10 okt 2011, 15:37

Budi sam na ulici je napisao/la:
Ti očito ne znaš šta je Hajduk i kakva je to institucija,zato pogledaj ovaj video pa više nikad nećeš uporediti Hajduk sa Borcem i Sarajevom.
Pa niko ne spori ta je hajduk velik klub i da ima veliku historiju, al npr. Steaua je za Hajduk misaona imenica. Jer druze moj jedntitiula u ligi pravaka (kupu sampiona) vrijedi ko 10 nacionalnih prvenstava.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 okt 2011, 15:38

molim vas da se suzdržimo priče o tome koji je klub bolji od kojeg. naravno da je svakom navijaču njegov klub najbolji...

na ovu temu se ima pisati mnogo više od pukog navijačkog prepucavanja i redanja klubova po kvaliteti, nadam se da se možemo kontrolisati i diskutovati o konkretnim stvarima.

hvala.

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 10 okt 2011, 16:06

Budi sam na ulici je napisao/la:
BH Patriot je napisao/la:Veoma pametno, odlična ideja predsjednika Zvezde. Nema BH i Hrvatski klubova, al' odmah bi bilo i problema !
:?: :?:
Šta ti je nejasno :?:
Livin' La Vida Loca ;)

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 10 okt 2011, 16:20

Pa da prevedeš na bosanski jezik,šta je pisac htio da kaže :D

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 11 okt 2011, 13:16

Pa mislio sam reći, ako mi ne možemo napredovati zbog različitih nereda koji se događaju u BiH ili HR nek' onda komšije iz Srbije napreduju. Ne moramo svi biti jednaki, Zvezda zaslužuje povratak na staro :!:
Livin' La Vida Loca ;)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 okt 2011, 13:38

BH Patriot je napisao/la:Pa mislio sam reći, ako mi ne možemo napredovati zbog različitih nereda koji se događaju u BiH ili HR nek' onda komšije iz Srbije napreduju. Ne moramo svi biti jednaki, Zvezda zaslužuje povratak na staro :!:
Nema tu nereda ako se sve organizira kako treba ,vidis da bi ovu ligu sacinjavali klubovi iz Turske i Grcke a znamo svi kako se oni ''gotive ''.

Ne znam zasto nebi Slovenija,Hrvatska,Madzarska i BIH napravili jednu takvu ligu?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 11 okt 2011, 13:40

Ne znam zasto nebi Slovenija,Hrvatska,Madzarska i BIH napravili jednu takvu ligu?
To bi bilo stvarno fenomenalno.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.