Utisci nakon prvog bh. nastupa na SP-u

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BABADZO
Kontakt:

Re: Utisci nakon prvog bh. nastupa na SP-u

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 17:13

legenda reala je napisao/la:
StLucky je napisao/la:Realno po ocjenama strucnih komentara sa foruma ova nam je grupa trebala biti zagrijavanje za francusku a nakon Francuske koju bi demolirali zatim njemce nasli bi sigurno mane kada bi nas Brazil u finalu na guzove dobio.Joj mentaliteta u BiH navijaca.Uspjeh je sam Brazil sve vise od toga je premija kad pogledamo gdje su englezi,talijani,spanci ...a mi umislili da smo vrh europe.Hvala im i za ovo.Idemo ispocetka .E.P. Francuska.Glavu gore.
Pa tvoj mentalitet je najgori mogući, ovo nije premija, ovo što smo ostvarili je minimun sa generacijom igrača koje imamo i to su činjenice

Vidim krenulo se u odbrane neodbranjivog, ubacujete likove na forum, ničete kao poslije kiše, plaćeni mediji pišu neke gluposti o tome kako smo namjanje minuta proveli na zemlji i sl. da opravdaju selektora i igrače, sa se skine priča sa teme Spahić i Sušić, momčino neće ti uspjeti, obriši profil kako si ga i napravio, porvaljen si i tvoj cilj dejstvovanja na forumu

Samo glupan i plaćenik, može reći da mi nismo jači od Nigerije i Irana i opravdavati neprolazak grupe nekim glupostima, o lošem terenu, sudiji, toploti i sl
+1

Shvatite jednostavno otisli smo ok uspjeh je,ali imali smo generaciju za nesto vise od treceg mjesta u ovakvoj grupi.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 26 jun 2014, 17:20

Nismo ni mi jači od Nigerije 3 puta, kako se predstavlja.. Da nas nije sudija povaljo, dobili bi ih i tu je priča gotova.
Walk on, with hope in your hearts.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jun 2014, 17:40

StLucky je napisao/la:Realno po ocjenama strucnih komentara sa foruma ova nam je grupa trebala biti zagrijavanje za francusku a nakon Francuske koju bi demolirali zatim njemce nasli bi sigurno mane kada bi nas Brazil u finalu na guzove dobio.Joj mentaliteta u BiH navijaca.Uspjeh je sam Brazil sve vise od toga je premija kad pogledamo gdje su englezi,talijani,spanci ...a mi umislili da smo vrh europe.Hvala im i za ovo.Idemo ispocetka .E.P. Francuska.Glavu gore.
Pa tvoj mentalitet je najgori mogući, ovo nije premija, ovo što smo ostvarili je minimun sa generacijom igrača koje imamo i to su činjenice

Vidim krenulo se u odbrane neodbranjivog, ubacujete likove na forum, ničete kao poslije kiše, plaćeni mediji pišu neke gluposti o tome kako smo namjanje minuta proveli na zemlji i sl. da opravdaju selektora i igrače, sa se skine priča sa teme Spahić i Sušić, momčino neće ti uspjeti, obriši profil kako si ga i napravio, porvaljen si i tvoj cilj dejstvovanja na forumu

Samo glupan i plaćenik, može reći da mi nismo jači od Nigerije i Irana i opravdavati neprolazak grupe nekim glupostima, o lošem terenu, sudiji, toploti i sl
+1

Siguran sam da sudija nije poništio onaj gol da bi sad smišljali kako da se Francuskoj suprostavimo. Jest da je čudno da nas jedna greška može totalno izbacit ali vjerujte navikao sam gledajući Federera šta znaći jedna greška, što se jednom profesionalnom igraču/ekipi ne bi smjelo desiti ali tako je kako je.

Predstanimo se više podcjenjivat! Ovo je ne uspjeh, moralo je bolje, ovo je odlična generacija. Skoro svi nam igrači igraju u Bundesligi, Premier League i Seria A. Kako da onda kažem da je ovo uspjeh, jest uspjeh što smo se plasirali, ali ne prolazak grupe nije uspjeh! Imamo ekipu za minimalno 1/8 finala pa i više! :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

StLucky
Kontakt:

Post Postao/la StLucky » 26 jun 2014, 17:41

Uvijek ce biti nezadovoljnih pa makar to bilo i finale S.P.U ovom trenutku ovo je nas max.ko toga nije svjestan nek batali fudbal.Spanci su prije S.P. poslali ekipu koja je utvrdila da ovo nisu normalni klimatski uslovi za reprezentacije sa podrucja europe i time pripremili svoje navijace za eventualni debakl.englezi takodjer,talijani nisu mogli disati zadnjih 10-15 minuta samo nasi tzv.strucnjaci ocekuju da mi razbijamo sve redom.Ne blamirajte se.Zahvalite se selektoru i igracima za ono sto su prikazali(naravno moglo je i bolje ali jbga nekad se sve ne poklopi kako mi hocemo)Next stop Francuska .Nadam se da ce tu jos biti Prcic,Arslanagic i jos neka nova imena.O selektoru imaju ljudi koji brinu o tome.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 jun 2014, 18:00

Da samo prošli 2010 nekako i 3 poraza od 5-0 i ne bi ništa prigovorio.Šteta za taktiku protiv Nigerije,Pape je doktoriro male selekcije,ne bi ni puno bolji treneri imali onakvu go razliku na kraju kval.,skonto je i taktiku protiv velikih pa smo dobro odigrali protiv Francuske,Brazila,Argentine i sve 3 utakmice izgubili na ogromnu nesreću i sudijske greške.Al što čovjek ne zna šta da radi kad igramo protiv nekog u našem rangu.. katastrofa.Zahvalit se Papetu,al nije on baš tolika 0.

Ono što ohrabruje je što nismo slučajno zalutali na SP i da se nikad ne pojavimo poslije,poput Senegala 2002,nego ćemo imat dobru ekipu od mladih igrača i s pravom se nadat redovnim nastupima na Euru i SP u narednom periodu.
Nismo se ni obrukali,treći u grupi,4:4 go razlika,cijeli svijet je vidio nesreću protiv Argentine i čuo za sudije protiv Nigerije.

Sa novim trenerom možemo očekivati i neke veće stvari od samog nastupa na SP.Sa Papetom bojim se da je ovo vrhunac.
Nad tobom sunce najljepše sja

StLucky
Kontakt:

Post Postao/la StLucky » 26 jun 2014, 18:08

Posto sam novi ovdje samo da kazem da na glupe postove ne obracam paznju .Inace nisam primjetio na tvom profilu da si moderator ili administrator tako da gluposti koje pises o,,nekim likovima na forumu,,mozes zadrzati za sebe.Iznesi svoje misljenje o o njemu mozemo diskutovati a o glupostima nemamo sta.

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 26 jun 2014, 21:59

1. Atmosfera je losa u repki, vidi se iz aviona, nisam bio u svlacionici da kazem ko je kriv

2. Salihovic, Miske, Spahic, Mujdza, Medunjanin na klupu u najboljem slucaju i to samo onako iz neke zahvalnosti

3. Dalje, vidi se da su Avdija, Visca, Hadzic i Ibricic su grupa kojoj se treba zahvaliti i zatvoriti im vrata repke za svagda, i dobro zakljucati za njima :D

4. Pojavili su se mladi i relativno dobri, isplatnije je s njima pokusavati u buducnosti, jer mozda od TSS i bude nesto dok od Spahe i Misketa vise nikad nece trkaci postati

5. Vidilo se isto da Pape ima disciplinu nizu neko africke repke, u rangu smo Kameruna

6. Takodje, da nam podhitno treba neki zakon za regulisanje sporta, jer kad dijsaporci vise ne budu htjeli igrati za nas, presusice nam izvori

Lijep pozz
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 26 jun 2014, 22:05

Lijepo od tebe kad toliko mozes durat...Za mene je ova atmosfera i ponasanje totalno neprofesionalno i mene sto se tice ti koji su stcorili nered u repki za mene nit su ljudi nit sportisti, necu rec Spaha ali otkrice se to uskoro

Zasad mi je Pape najvise kriv jer je to trpio, dopustao i podrzavao godinama a i sad presucuje.

Da su odigrali kao protiv ARG i da su bili prava bratska ekipa, rezultat bi bio u drugom planu, a ovako je samo teatar, a zbog Edina postajem navijac Mancestera ali Uniteda.
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2014, 22:09

Ovo sve neke Marjanove uhode se registriraju ovih dana :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 26 jun 2014, 22:14

Otelo je napisao/la:Ovo sve neke Marjanove uhode se registriraju ovih dana :kafa:

Ako mislis na mene, ja sam ti druze na sigurnoj udaljenosti od tih mahalskih prepucavanja...i fizicki a i mentalno...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 26 jun 2014, 22:41

Kada smo se plasirali nisam previse ocekivao.Medjutim,kada su izvucene grupe ocito je bilo da smo kvalitetniji od Nigerije i Irana i da sigurno mozemo u drugi krug.Ali eto,zakazali smo protiv Nigerije i sanse je nestala.Steta,ali kad vidim kako se i ostale evropske ekipe ne snalaze najbolje onda sam zadovoljan i sa ova 3 boda.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 27 jun 2014, 00:07

utisak: sraman nastup! zasto? zato sto nismo prosli grupu koja je cak bila laksa od grupe H. selektor ocajan! sve u svemu strasno los nastup! to ne moze ni pobjeda protiv irana da popravi.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 27 jun 2014, 01:05

Muka mi je od NIgerije, mada sam bio spreman da ce se ovako odigrat nisam vjerovo da su Nigerija i Iran ocajne ekipe da ne mogu na normalan nacin dobiti nas osakaceene unutarnjim problemima i neznanjem selektora, muka mi je kad vidim da smo morali proc, MORALI

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 27 jun 2014, 01:07

halalit govedu nikad neću utakmicu protiv nigerije, igrači (većina) nisu ništa krivi!
njih par nabijem za zalaganje protiv nigerije!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 27 jun 2014, 01:16

Da smo mogli bolje (citaj: protiv Africkog sampiona), jesmo. Da smo mogli i gore, protiv Arg a pogotovo u oprostaju protiv Irana, jesmo i to. I bez lijevog boka (ofanzivni Lulic ne moze sam cuvati cijeli bok) smo stvorili hrpu problema Nigeriji. Problem protiv Nigerije je kompleksnije prirode;
a) Pape fulio taktiku, Kolasinac je morao igrati
b) Dzeko koristio sanse, lose zavrsnice (dodajmo i zicer Ibisa iz 5erca glavom preko gola)
c) sudija ponistio regularan gol, mozda cak i faul Emunikea.

Dobili smo dosta toga; u pripremama se pokazalo da se mozemo nositi sa jako respektabilnim i snaznim repkama poput Mehika i Slonova, jako dobar nastup protiv Arg (peh autogol), i svaka cast na prikazanom protiv Irana u beznacajnoj utakmici.
Sunjic, Kolasinac, Besic - svaka cast! (Naravno i ostale od kojih smo navikli na dobre igre).

Sve u svemu, moglo je bolje - ali su ispali i Ita,Engl,Span,Rus,Hr,Portugal itd tako da je sve ok. Bitno je bilo ucestvovati, ja sam ponosan sto je stotine miliona ljudi gledalo nase Zmajeve, Ljiljane, bilo kako bilo - Jednu Jedinu! FORZA BiH! :bih:

.......Samo zbog tebe Novozelandjanu mali, samo zbog tebe sto nikad nisi znao. Samo za tebe i propust tvoooj neee jasni, vracamo se majci u Bosnu.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 27 jun 2014, 01:23

Zenga je napisao/la:
Sve u svemu, moglo je bolje - ali su ispali i Ita,Engl,Span,Rus,Hr,Portugal itd tako da je sve ok.
Sa ostalim tvojim tekstom se slazem osim sa ovim dijelom.. Ako su ove jace repke ispale onda je OK i sto smo mi? Nije. Proslo je dosta slabijih repki uzecu samo primjer Kostarike... Morali smo proci grupu radi kvaliteta...

Oovo ti je isto kad stavi pred tebe casu. napuni je do pola i pita je je l' pola prazna ili pola puna
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 jun 2014, 01:35

onako na prvu gledano nismo se obrukali, kao debitanti smo ok pošli. ali pogledavši tekme protiv argentine i irana u odnosu na onu protiv nigerije stice se dojam da smo itekako mogli bolje proci. valjda se sazna šta je razlog onako bezvezno odigrane utakmice protiv nigeriju, u kojoj smo usprskos katastrofalnoj taktici i igri pojedinih igrača uz malo srece mogli ostati neporaženi, ali pitanje je jesmo li tu srecu i zaslužili
nema potpisa

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 27 jun 2014, 01:38

vivaILchelik je napisao/la:
Zenga je napisao/la:
Sve u svemu, moglo je bolje - ali su ispali i Ita,Engl,Span,Rus,Hr,Portugal itd tako da je sve ok.
Sa ostalim tvojim tekstom se slazem osim sa ovim dijelom.. Ako su ove jace repke ispale onda je OK i sto smo mi? Nije. Proslo je dosta slabijih repki uzecu samo primjer Kostarike... Morali smo proci grupu radi kvaliteta...

Oovo ti je isto kad stavi pred tebe casu. napuni je do pola i pita je je l' pola prazna ili pola puna
Dobro, slazem sa sa tobom - kasno je, tako da je moj kiks.
Eto zavrsili smo SP kao br. 19 od ukupno 32, ako cemo racunati/gledati na taj nacin, dakle 12 nacija imaju manje poena/slabiju gol razliku od nas. Drago mi je zbog Kostarike,Alzira(Vahe) i sl., gledali smo jako zanimljivu grupnu fazu do sada. Nazalost uz puno sudijskih gresaka, no tako je kada amateri sude, a foteljasi stimaju u pozadini...
Fino alla fine, FORZA BiH! :bih:

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 27 jun 2014, 01:50

Mogu samo reci da smo bili fizicki najnespremnija ekipa na mundijalu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 jun 2014, 01:59

Durden je napisao/la:Mogu samo reci da smo bili fizicki najnespremnija ekipa na mundijalu.
fifa.com,imaju podaci o pretrčanom broju km svakog igrača poslije svake utakmice,ne lupetaj.
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.