Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

mujoisuljo
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la mujoisuljo » 25 jun 2010, 18:20

kimbo je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Za razliku od kolege iznad mislim da ce ove sezone biti malo jaca konkurencija ! Sada je vjerovatno red na "Srpski" tim da bude prvak. Borac se ionako najvise pojacao za ovu sezonu tako da ce biti kombinacija namjestana i kvalitete,kao i ove godine ...

Siroki,Zeljo,Zrinjski,Sarajevo borba za Evropu ....

Meni ce osim mog Veleza biti najzanimljivije pratiti Olimpik jer mislim da onaj njihov predsjednik ima vrlo pametna razmizsljanja ....Meni su do sada osvjezenje i nesto novo , nadam se da ce nastaviti
Iako se ti ne slažeš sa mnom, ja se moram složiti sa tobom. :mrgreen:
Mislim na Borac i Olimpik.Što se tiče samog kvaliteta lige, mislim da će biti još slabija, ali vidit ćemo.
:D
Pade mi na pamet ona iz nadrealista..."ja sam dobar sa Alijom, samo što Alija nije dobar sa mnom" :mrgreen:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 25 jun 2010, 22:58

nikad_izvini je napisao/la:

Možda su Ameri "kupili" Engleskog golmana. :mrgreen: Usporedba ti je nigdje veze.Ja kažem da 6-7 igrača nikako nije skočilo kod izvođenja slobodnog udarca a ti to uspoređuješ sa golmanovom greškom na SP-u. :roll:
Bolan ne krivim ja samo Želju za namještanje.Veležova pobjeda u Trebinju mi je bila sumnjiva i puno puno utakmica drugih timova.Zna se da su igrači Laktaša prodavali utakmice u prvom djelu sezone.Leotar je u najmanju ruku sumnjivo odigrao sa Zrinjskim i Širokim, itd.......
Koliko je Velež osvojio bodova u drugom dijelu prvenstva. Šta se pričalo o utakmicama sa Lišticom, njanjama, Borcem. Iste priče su kružile. To zaboravljaš ili se praviš blesav.
Dalje, bio sam na utakmici. AKo je ono namješteno onda smo zajebali Moggija :lol:
Možda si ti blesav, ja sigurno nisam.Bio sam na stotine Veležovih utakmica, što prije rata što poslije.Išao sam na utakmice kad nas je znalo biti po max 50-100 ljudi u Vrapčićima.Znam dobro kako Velež igra i tu me nema ko šta učiti ni ubjeđivati.Utakmica sa Željom je za mene bila "sumnjiva", ne samo zbog priča i ogovaranja već i zbog nekih činjenica koje nisu baš za otvorenog foruma poput ovoga.Vjerovatno znaš da postoji nekoliko načina da se pokuša "kupiti" utakmica.E ovde su učestvovali ama baš SVI.Bude utakmica u kojima se kupe pojedini igrači ili trener itd..Ovde je cjena bila ugovor sa BHTelecomom vrijedan 30.000KM.Momak u postu iznad ti je to napisao.Što se tiče priča i ogovaranja za prodaju utakmica, one su počele čim je Velež izgubio šanse za evropu, koja je opet bila šuplja priča pojedinaca jer i da je Velež regularno izborio, ove sezone nebi u njoj zaigrao niti će zadugo siguran sam.Radi više faktora ovo govorim.Isto ovo mi je potvrdio sada već bivši igrač Veleža koji je prešao u jedan domaći klub.Bio je više isfrustriran i razočaran od pojedinih igrača iz Mostara i tog čovjeka ću vječno poštovati i cjeniti kao većeg Veležovca od većine Mostarskih šupaka.Nemoj mislit da bi tvoj Željo niti ijedan drugi klub pošteno mogao biti prvak Premier lige ove godine.Ne umanjujem vašu titulu jer i drugi su štelili i namještali i sve u svemu zasluženo ste prvaci, pogotovo zahvaljujući Amaru Osimu koji je napravio dobru ekipu sa samo nekoliko kvalitetnih igrača poput Šehića, Bekrića, Bešlije, Mešanovića koji je bio jedan od najvećih talenata u BiH ali šteta nije imao mozga da napravi veliku karijeru.Garantujem da je ovo podneblje puno talenata kao malo koje u europi i svijetu ali šteta što moraju igrati u ovome jadu i čemeru od lige i trenirati na terenima koji su sve osim dobri i kojih je vrlo malo.Da znamo bili bismo uvijek u vrhu, barem kao Hrvatska, ako ne i bolji, ali šta ćeš.Tema je premier liga 2010/11.E što se tiče te nove sezone neočekujem nikakav napredak u domaćoj ligi.Pratit ću je jer mi je fudbal u krvi i zato što nemam bolju i nadati se da će jednog dana sve biti regularnije i poštenije, pa makar moj klub morao igrati u kantonalnoj ligi, samo brate nek bude pošteno i fer!
Da budem kristalno jasan, reći ću samo; NEMAŠ TI POJMA O FUDBALU!!

Pomeli smo smo vas u vrapčićima ko malu djecu i kraj priče!

Još da dodam: Pokrali ste nas prošle sezone kada je poništen gol Dialibe REGULARAN 1000000%! (taj vas je bod ostavio u ligi i ti umjesto da kažeš hvala ti pričaš neke priče....Stidi se...

PS Vidi se da si balavac neki!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 26 jun 2010, 01:10

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. :mrgreen:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 26 jun 2010, 01:21

Još da dodam: Pokrali ste nas prošle sezone kada je poništen gol Dialibe REGULARAN 1000000%! (taj vas je bod ostavio u ligi i ti umjesto da kažeš hvala ti pričaš neke priče....Stidi se...

A vidi majstora fudbala nisam te prepoznao. Mozda si zaboravio kako je Velez razbio Zelju na Grbavici sa dva igraca manje i iskljucenim trenerom ili mozda nisi ni bio na utakmici na kojoj smo se smijali igri Zelje koji je samo uz pomoc sudija pobijedio. Ali neka. Vi ste sad najbolji vidicemo vas u Evropi tamo sudije ne navijaju za "plave sa grbavice"

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 26 jun 2010, 01:23

drH je napisao/la:

A vidi majstora fudbala nisam te prepoznao. Mozda si zaboravio kako je Velez razbio Zelju na Grbavici sa dva igraca manje i iskljucenim trenerom ili mozda nisi ni bio na utakmici na kojoj smo se smijali igri Zelje koji je samo uz pomoc sudija pobijedio. Ali neka. Vi ste sad najbolji vidicemo vas u Evropi tamo sudije ne navijaju za "plave sa grbavice"
Zato ce nase sudije navijati u sezoni 2010/2011 :mrgreen:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 26 jun 2010, 02:22

Ovi Manijaci brzo zaboravljaju kako ih je sudac pogurao ne samo protiv Veleža, nego i protiv Želje, Slavije, Širokog i još možda nekih. Ne kažem da su nezasluženo osvojili titulu ali ne treba se praviti lud. Kako je borac odigrao maestralno prvi dio tako su oni drugu polusezonu.
Bez obzira na sve mislim da je unatoč činjenici da nisu osvojili titulu Široki Brijeg je imao najbolju ekipu,a zašto nisu uzeli titulu mogu tražiti krivca u vlastitim redovima.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 02:25

Marin je napisao/la:Ovi Manijaci brzo zaboravljaju kako ih je sudac pogurao ne samo protiv Veleža, nego i protiv Želje, Slavije, Širokog i još možda nekih..
bas nas je sudija pogurao protiv Zelje...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 26 jun 2010, 02:27

Seyo_TM je napisao/la:
Marin je napisao/la:Ovi Manijaci brzo zaboravljaju kako ih je sudac pogurao ne samo protiv Veleža, nego i protiv Želje, Slavije, Širokog i još možda nekih..
:D :D :D
Pogurao je protiv Zrinjskog, a pogotovo prošle godine je smješno bilo.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 02:45

Marin je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
:D :D :D
Pogurao je protiv Zrinjskog, a pogotovo prošle godine je smješno bilo.
ma drug samo opusteno ;)
sjeti se prekida od sat vremena i insistiranje amara da se tekma nastavi da nebi bilo preseravanja po zelenom stolu kao doticni...ako ne vjerujes meni pitaj svog trenera...ne namjestaju se tekme koliko se prica...pogotovo ne u zadnje 2-3 godine...a da ne spominjem ovu sezonu, nakon sto je onaj dobio nogu u guzicu od fife/uefe...
Nema Zeljo toliko para da namjesti toliko utakmica koliko govorite da je namjestio...

uh pa ovo je tema za sljedecu sezonu, a tu smo vec kupili...stoga...dzaba sekiranje...
:mrgreen:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 26 jun 2010, 09:17

1921 je napisao/la:Ko gubi, ima pravo da se ljuti. :mrgreen:
a ko se ljuti upadne mu .....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 09:43

Živite u zabludi da ste pošteno osvojili titulu.Vidim da većina vas ne ide ni na utakmice na Grbavicu a kamo li da mrdne iz Sarajeva na gostovanje.Pa jeli Amar sam izjavio da ste vi veći klocevi od nas pred utakmice na Grbavici a i poslije koliko se sjećam.Velež vas napadao sa 9 igrača na sred Grbavice, Golać isključio našeg igrača iz samo njemu znanih razloga.Ljudi shvatite da je ove godine bio red na titulu za vas ili Sarajevo.Vidit ćemo kako ćete je ovu sezonu uzeti.Uostalom bit će vam sve jasno kad odigrate utakmice sa Hapoelom.Živi bili pa vidili.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 26 jun 2010, 09:49

Evo ovako,

Prvo da kazem da sam navijac Celika, drugo Zeljo je potpuno zasluzeno osvojio titulu ove sezone, ja nisam vidio da je bilo ko "od sudija gurao plave sa Grbavice". Posebno su smjesnje tvrdnje pojedinih navijaca Zrinjskog, Sirokog pa i Veleza.

Drugo, profulali ste temu. Procitajte naslov, 2010/2011. ;)

Trece, sto se tice utakmice Zelje sa Hapoelom, zazelio bi mi sto vise uspjeha, bas kao i svim ostalim nasim timovima Zrinjskom, Sirokom i Borcu. Sarajevo je prosle godine osvjetlalo obraz, nadam se da ce opet neko bljesnuti
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 10:06

Crni gavran je napisao/la:Evo ovako,

Prvo da kazem da sam navijac Celika, drugo Zeljo je potpuno zasluzeno osvojio titulu ove sezone, ja nisam vidio da je bilo ko "od sudija gurao plave sa Grbavice". Posebno su smjesnje tvrdnje pojedinih navijaca Zrinjskog, Sirokog pa i Veleza.

Drugo, profulali ste temu. Procitajte naslov, 2010/2011. ;)

Trece, sto se tice utakmice Zelje sa Hapoelom, zazelio bi mi sto vise uspjeha, bas kao i svim ostalim nasim timovima Zrinjskom, Sirokom i Borcu. Sarajevo je prosle godine osvjetlalo obraz, nadam se da ce opet neko bljesnuti
Drug, treba da ti bude jasno da se u i okolo saveza odlučuju sve stvari.Politika drži savez a oni sve u svojim rukama.Ne odlučuju samo tri predsjednika, ima tu bar 15-tak uvezanih kriminalaca kao što su razni Golaći, Dominkovići, Abdići,......Šta misliš što Sloboda nije izašla u europu sezonu prije?Nisu joj dali, eto što.Vjeruj mi da Sarajevo i ostali klubovi nisu ništa čistiji od Slobode pa da dobiju licencu.A što se tiče namještanja, ne radi se samo o parama kao što neki laici ovde misle.Ima tu raznoraznih prebijanja u svim mogućim sredstvima.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 jun 2010, 11:10

Ja sam navijac Veleza ali bi ovog momka upitao sto kaze da je isao na utakmice i prije a i poslje rata ko mu je od igraca rekao da je utakmica namjetena da bi Velez potpisao ugovor sa BH Telecom???
Ja znam na koje igraca mislis majstore i hvala mu za sve sto je uradio za Velez ali da je voli Velez kao sto prica na sva zvona onda bi ostao u Velezu a ne bi maglu hvatao u neki klub koji je usao u ligu prije 2 godine.
I kako on zna sta je uprava potpisala sa BH Telecom?Reko njemu Tana ili neko drugi, EJ MAJSTORE,MI SMO PRODALI TEKMU SA ZELJOM DA BI POTPISALI SA BH Telecom.
Molim te ne budi smijesan jer to sto ti govoris je smijesno

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 jun 2010, 11:14

Izvlačenje parova 1.7. a Premier liga počinje 31.7.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 26 jun 2010, 11:27

Sto se Slobode tice, drasticno je ostecena zbog proslogodisnjeg nenastupanja u Evropi i ja se nadam da ce dobiti na Sudu.

Takodje je i Sarajevo osteceno protiv Slobode(slucaj Gavaric), trebali ste izgubiti 3 boda, sve zbog vasih nesposobnih pravnika u upravi. Mada ne razumijem pomalo celnike Sarajeva, znam kad smo jedne sezone igrali sa njima u Zenici, vodili smo sa 1:0 i onda neki nas kreten pogadja sudiju upaljacem i sudija pada ko da ga je granata pogodila :lol: . Utakmica je tada prekinuta i Sarajevo je tada mirne duse moglo za zelenim stolom dobiti sa 3:0, ali njihovo tadasnje rukovodstvo je insistiralo da se utakmica ponovo igra i da ne zele bodove za zelenim stolom, vec na terenu. Sad protiv vas bili zapeli da dobiju za zelenim stolom, jer se pokazalo da su to nesposobni da urade na terenu.

Stele ima, ali sto se Zelje tice sve je cisto, mene sto se tice. Nije Velez Barcelona, pa da ne izgubi od Zelje u Vrapcicima. Izgubio je i Siroki, puno bolji tim od Veleza na Pecari, pa sta.....
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 jun 2010, 11:59

Ne bi da ulazim u detalje vezano za prodaju bodova Zelji u Vrapcicima ,jer iole ozbiljna osoba ,normalna ,da ne kazem realna ZNA da je ta utakmica bila "odradjena".
Nadovezao bih se na ovog gore forumasa koji je 100 % u pravu kad kaze da je ove godine Zeljo morao uzeti neki trofej ,kredibilitet tog kluba je pao nisko ,godinama su se borili za opstanak ,velika armija navijaca je tu ,i moralo se nesto na tom planu uraditi ,ni Amar ,ni Bog Allah ne bi odveo Zelju do titule da nije bilo mesetarenja.

Meni je pomalo zao raje sto zivi u zabludi misleci da je Zeljo zasluzeno dosao do titule ,i da je sve bilo regularno..
Zeljo je meni najdrazi klub u drzavi poslije Veleza ,ali se stvarno dosta navijaca tog kluba ponasa kao da je to u najmanju ruku Arsenal ,pa je i normalno da se proseta ligom-smijesno.

Iduce godine Zeljo nece nista osvojiti ,red je na Sarajevo ,Celik bi mogao nekako do Europe ,tu je redovni Siroki koji "ulaze" ,i kao 4.klub vidim Borac ,cisto da se napravi neki nacionalni balans.

Jos nesto..meni samo nije jasno kako raja ,koja prati BH ligu ,nije svjesna mnogih stvari ,sta se radi ,i kako..izgleda da je sve normala dok njihov tim pobjedjuje ,dok je u vrhu ,onda je sve regularno ,a kad je u samom dnu ,onda nije sve cisto.

To je karakteristika mentaliteta naroda koji ovdje zivi ,cim mu malo das ,odmah sve zaboravi ,tako nam je i sa reprezentacijom ,cim se dobije Estonija ,i Belgija ,odmah je sve u redu ,Ciro ok ,Savez ok ,euforija drama..a ,prije toga kobajagi bojkot ,i te stvari u opticaju,

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 12:02

"realni", mozes li mi reci ko je bio igrac utakmice Velez-Zeljo?

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 12:04

cunami je napisao/la:Ja sam navijac Veleza ali bi ovog momka upitao sto kaze da je isao na utakmice i prije a i poslje rata ko mu je od igraca rekao da je utakmica namjetena da bi Velez potpisao ugovor sa BH Telecom???
Ja znam na koje igraca mislis majstore i hvala mu za sve sto je uradio za Velez ali da je voli Velez kao sto prica na sva zvona onda bi ostao u Velezu a ne bi maglu hvatao u neki klub koji je usao u ligu prije 2 godine.
I kako on zna sta je uprava potpisala sa BH Telecom?Reko njemu Tana ili neko drugi, EJ MAJSTORE,MI SMO PRODALI TEKMU SA ZELJOM DA BI POTPISALI SA BH Telecom.
Molim te ne budi smijesan jer to sto ti govoris je smijesno
Od ljubavi se ne živi majstore moj.Očito je da si još mlad i da još nemaš svoju porodicu tj. ženu i djecu.Šta je trebao, da ostane u Veležu u kome mu niko nije rekao ni hvala za to što je radio, da zaboravi pare na koje su mu dužni, da nema sa čime prehranit svoju ženu i djecu ili još bolje da ih ostavi?"Ko šiša porodicu, šta će mi oni, ja volim Velež a njih ko ****, nek krepaju".Jeli to ispravno razmišljanje?Nemoj ti biti smješan jer neznaš većinu stvari od rata pa na ovamo koje su se dešavale u i oko Veleža.Mlad si očito i još nisi neke stvari u životu prošao, i nemoj se praviti da znaš sve kad neznaš.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 26 jun 2010, 12:13

Opet proradili kompleksi zvani Željo. :shock:
Fino je gospodin Amar Osim objasnio ovim fanovima teorija zavjera. Kupiti utakmicu na Pecari protiv jednog Širokog koji je bio glavni kandidat u borbi za titulu, "štelom" izbaciti Zrinjski iz kupa, ne izgubiti (čitaj nadigrati) njanje na Hadisonu u trenutku kad im gori pod nogama da pobijede radi navijača, da ne bi izginuli, dobiti Veleža u Vrapčićima, a golman ti ne igrač, već IGRAČINA utakmice. Da ne nabrajam dalje, vrlo lahko se mogu osporiti te vaše tvrdnje, a vi baš i nemate dokaza da potkrijepite to što pričate. Hoćete reći da je sve ovo kupljeno? Naučna fantastika je blag pojam.
Protekle sezone smo bili najbolji, dokazali na terenu, razumijem da ima ljudi koji ne spavaju zbog toga, ali moje im suze ne mogu pomoći. :mrgreen: I ove sezone ćemo jurišati na vrh, to je po defaultu. A ovi što nam žele neuspjeh protiv Hapoela nek se zapitaju malo, šta su i kakvi su. 8-)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.