Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bparena
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin

Post Postao/la bparena » 28 mar 2011, 11:48

UPS je napisao/la:Bez uvrede ali ova prica vam je glupa pravo. Sto se mene tice potpuno bi svejedno trebalo biti gdje se igra, bitno je da igraci pruze svoj maksimum. A te price o 'hramu fudbala' smo vidjeli kako funkcioniraju protiv Portugala, nigdje veze. Nemam nista protiv Zenice i BP ali ponavljam najbitnije je da igraci rasciste u svojim glavama a ne da prave nekakve kultove oko stadiona.
Ne rise i ne zamuljuj. De ti otvoreno o bpareni tj. Bilino Polje areni. Sta tebe briga za Portugal kad si ti mjerodavan da pratis kako se hram ponasao u momentima beskrajne tuge. Bitno je da ti vidis ono sto tebi treba. Nemoj ni da prismrdis areni jer nama takvi (ko fol svejedno je gdje se igra) i ne trebaju. I meni je svejedno ali ne iiz tvog ugla. :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 28 mar 2011, 11:50

Ma Bilino polje... definitivno.

Dobili bi tamo i Francuze.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 mar 2011, 11:55

dzenan01 je napisao/la:
Capt_Billy je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Po mom mišljenju je logično da se na Koševu igraju jače tekme gdje će doći 30 milja, dok na BP igrati ove slabije tekme . Kažete za Francusku, zviždalo se ? Pa normalno da se zviždalo kad je karta bila 40 KM, pa su na stadionu bili kOjekakvi debili koji ne znaju šta je offside. Da se razumijemo i meni bi BP bio ispred Koševa da ima barem približan kapacitet, jer je ono sinoć bilo fenomenalno , ali samo lud čovjek može izabrati BP prije Koševa u utakmicama kakva je bila npr. protiv Portugala i to prvenstveno zbog zarade !
Ama ja se slazem za Kosevo sa tobom, ali nema vise raje koja voli i koja se pali na to Kosevo. Jbg, iskreno govoreci, nama Zenica trenutno odgovara zbog atmosfere. Kada bi na Kosevu bilo kao u Zenici, naravno svi bi mi zeljeli Kosevo sa radoscu. Ali **** ti taj stadion ako ce ti izgledati prazno i ako nece biti atmosfere!!!!
Pa ne pali se raja na Kosevo ili BP već na repku . A **** ti taj stadion na kojem može stati 15 milja, a imamo Koševu sa 35, tu odmah gubis po tekmi 300- 400 hiljada KM (mislim na ovE tekme tipa Francuska, baraz ..) .
Da ja tebi kazem ko si i sta si haaaaaaaaa ? Nemoj me vuc za jezik jer samo mala djeca ce nasjest na tu tvoju pricu. Da ti mozda nismo kamen u zuci nabili kad smo neku noc pobjedili Rumune haaaaaa ? Znam ja ko sve ovde dolazi da pametuje, pljuje i zavadza raju. Volim Sarajevo i Zenicu vise nego ti. Volim Bilino Polje i Kosevo vise nego ti. I slobodno skloni taj avatar jer nisi sigurno prijatelj ni Sarajevu ni Zenici ni BiH. Daj pakšu igraj otvorenih karata. Ovih dana se slavi a ti zavadzas ljude. Znam ja takve. :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 mar 2011, 11:59

zlaya_tm87 je napisao/la:to da atmosfera ne valja na kosevu je jedna velika glupost, nek' se malo pogledaju clipovi sa derbija sarajevo-zeljo pa neka se vidi. protiv francuske nije valjala zato sto se nismo od prve sekunde mogli sastaviti sa loptom. ljudi su nas uzeli lopatom. sinoc protiv rumunije smo dominirali i naravno da ce atmosfera biti paklena kada se konstantno napada i kad pravimo 5 kornera u 10 minuta itd...
To je sad lokalni problem u gradu Sarajevu sto su tako poredali stvari. Meni robijasu je repka neku noc bila ispred svega i tako i njima treba da bude. Ali vjeruj te da je svake tekme i svaki dan sve vise hordasa i manijaka na BPolju kad igra repka i to mi je pravo drago. Bas sad sam bio blizu jedne vece skupine i dobro dosli kad god igra repka. Naravno kad igra Celik idu one nase PLigaske zezancije. :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 mar 2011, 12:03

Nimla_RZ je napisao/la:Džeko: "Publika, jel dovoljno?"

Nema tu priče, BP Arena :D

da da bparena - jel me to neko proziva :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 mar 2011, 12:05

@bparena Killing spree...
Celik!3,2,2.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 28 mar 2011, 12:09

zlaya_tm87 je napisao/la:to da atmosfera ne valja na kosevu je jedna velika glupost, nek' se malo pogledaju clipovi sa derbija sarajevo-zeljo pa neka se vidi. protiv francuske nije valjala zato sto se nismo od prve sekunde mogli sastaviti sa loptom. ljudi su nas uzeli lopatom. sinoc protiv rumunije smo dominirali i naravno da ce atmosfera biti paklena kada se konstantno napada i kad pravimo 5 kornera u 10 minuta itd...
Koševo je stadion za Sletove, reče Amar...to je ružan stadion. Nije ovo nikakav šuk pitarima ni bilo kome, nego to je tako.
Znam samo, da bi u Zenici puno bolje prošli sa Francuzima.

Ja sam za to da se u Zenici igra, sve dok se ne napravi neki ljepši stadion i moderniji, a eno pomalo se pravi stadion Olimpic-u, to će biti vrlo akustičan stadion, anakon toga će valjda i oni Slovenci uložit pare u Grbavicu. Vidim Tušanj se gradi, ali nekako mi ono sporo ide...jer kad vidimo za koliko nikne tržni centar sa ogromnim kapacitetima, lahko shvatimo da sporost sa Tušnjem nije ništa drugo, nego nedostatak love i zamazivanje očiju, odnosno razvlačenje pameti...(volio bih da griješim)
Ali za sada Bilino Polje!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 28 mar 2011, 12:10

Da smo kakava normalna drzava utakmice bi se igrale na svim stadionima kao npr u Njemackoj ali jbg kod nas se u stadione najmanje ulaze tako da je i to onda nemoguce. A sad imamo svakako samo 2 stadiona z autakmice tako mjenjat se moze!
Glory Glory Man United !!! :D

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 mar 2011, 12:21

teodolit je napisao/la:
amerosm je napisao/la: 5. kvalifikacije za SP 2010 - hvala dragom Bogu pa ni jednu utakmicu nismo odigrali na Kosevo inace ne bio bio siguran da bi obezbijedili i taj baraz
Bila je Francuska.

Realno Koševo nije najbolja opcija nego meni nekako BP djeluje ofucano. Gledam pregled kvalifikacija i samo sam u luxenburgu vidio manji stadion haman isti koja hiljada dole.
Ništa stisnut se dok se Grbavica ne napravi, to je nekih 3-4 godine ak uskoro krenu toliko isčekivani radovi i onda na Grbavicu. Ah što se tiče tok mislim da će taj stadion da nam bude hairli. :D
[youtube][/youtube]
broj 1 . Samo Zenica ima.
broj 2 . Da ce reprezentacija dugorocno igrati u zenici pokazaje i gradnja reprezentativnog kampa na crkvickom brdu .Donator FIFA UEFA 8 miliona.. I najavljena rekonstrukcija bilinog polja.. grijaci , dranaza travnjak.Mada potajno ocekujem dizanje juga i sjevera .
broj 3. Poslusaj svoj narod iz svih krajeva lijepe nam Bosne i Hercegovine.
broj 4. Ovih 15 000 prave atmosferu sto nemoze da napravi na tim evropskim stadionima 50 000 .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 28 mar 2011, 12:46

harishp je napisao/la:
teodolit je napisao/la:
amerosm je napisao/la: 5. kvalifikacije za SP 2010 - hvala dragom Bogu pa ni jednu utakmicu nismo odigrali na Kosevo inace ne bio bio siguran da bi obezbijedili i taj baraz
Bila je Francuska.

Realno Koševo nije najbolja opcija nego meni nekako BP djeluje ofucano. Gledam pregled kvalifikacija i samo sam u luxenburgu vidio manji stadion haman isti koja hiljada dole.
Ništa stisnut se dok se Grbavica ne napravi, to je nekih 3-4 godine ak uskoro krenu toliko isčekivani radovi i onda na Grbavicu. Ah što se tiče tok mislim da će taj stadion da nam bude hairli. :D
Kad je bila Francuska velis ,kvalifacije za SP 201O 8-)
Sarajevo nije za reprezentativnih meceva i to ja fakat.
Bilo kosarka,rukomet,fudbal.
Mora papren razlog biti da bi se tribine napunile.Vecinom vazda pola zjapi prazno.
TO si upravo, u Sarajevu neva vise atmosfere kao sto je nakada bilo!!! Da se prica 7 dana prije tekme. Sada svi nesto seru, trebaju neke terene, pa grijanje ispod, pa grijanje na tribinama. Oparili se ljudi a kukaju da nema. Vjeruj mi ja sam manijak, a ni kod nas nije atmosfera kao prosle god. Sve nakako dole krenulu, svi nesto zele vise!!! Kao da mi imamo milione godisnje pa da ulazemo u rekonstrukciju stadiona. Ja sam iz Sarajeva i u svakom slucaju za repku je bolje da igra na sto manjem stadionu. Druga stvar, i bolje je ljudima ovim u Zenici neka malo zarade, kada ne mogu dinara od ovog kurca od drzave dobiti!!!! Svijet ti je danas pokvaren, nekada ne tako davno 2002 imao si zadnji put priblizno 20.000 na Grbavici za vrijeme derbija, danas derbi jedva 8.000 da se skupi!!! **** to vise!!! ZATO JE ZENICA MAJKA ZA REPKU!!!! SAMO TREBA ONDJE DOBRO ULOZITI PA ONO SVE FINO POKRITI I MALO PROSIRITI, TEREN SREDITI I BILO BI BOLI GLAVA!!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 mar 2011, 14:06

AYAN je napisao/la:Ma Bilino polje... definitivno.

Dobili bi tamo i Francuze.
Isto mislim da bi bolje prosli sa Francuzima na Bilinom!
Zenica je pravi hram za nasu reprezentaciju!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 28 mar 2011, 14:14

izgubili bi mi protiv francuza i u travniku..jednostavno odkada je oni cirkuzant otisao sa klupe, poslje bjelorusije deru sve (engleze,nas,brazilce...)..mada treba igrati u zenici, ako se grbavica i tusanj poprave moze i tamo..volio bi i ljudima u mostaru,bihacu... omoguciti da gledaju repku ako nekada budu dobri stadioni...
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

nno9
Kontakt:

Post Postao/la nno9 » 28 mar 2011, 17:19

black hole je napisao/la:
szlaja je napisao/la:
black hole je napisao/la:meni je smješno da je bih reprenzetacija do sada samo igrala svoje tekme u zenici i sarajvu možda i tuzli nisam siguran kao što se vidi to su većinom gradovi gdje bošnjaci čine većinu zašto se u bih savezu plaše staviti utakmicu u mostar,š. brijeg ili npr. b. luku pa da se vidi koliko smo "demokratska" država red bi bio da i ovi gradovi ili neki drugi ponekad ugoste reprezentativne selekcije a ne samo već gore spomenuta trojaka u većini normalnih država reprenzetacija ponekad koju tekmu odigra i van svog "sjedišta" pa makar prijateljsku al eto mi u ničem nismo normalna država pa tako ni u nogometu :cry: :cry: :cry:
Ne znam odakle si. A hoces li ti doci na tekmu reprezentacije i navijati svim srcem za nju ako bude igrala u tvojoj blizini ???
zašto nebih naviao pa to je moja zemlja jednakoa kao i tvoja samo što neki je ne doživljavaju tako neznači da sam ja jedan od njih to je možda tvoj osobni sud ali ja sam bio na par tekmi rep. i voli bi da nekeada promjeni grad gdje igra tekme eto toliko od mene na tvoj upit ako ti nešto nije jasno slobodno ponovo pitaj :D :D :D
a doktore sto si onda stavio kao avatar grb hrvatske stavi grb BIH ne trazim da ljiljane stavljas stavi nasu sadasnju zastavu.

nicaze_072
Kontakt:

Post Postao/la nicaze_072 » 28 mar 2011, 19:54

Vahid Halilhodžić:

Vahid Halilhodžić i Zdravko Mamić, trener i izvršni dopredsjednik Dinama u subotu su u Zenici gledali pobjedu reprezentacije BiH protiv Rumunije, u atmosferi kakvu na Maksimiru mogu samo sanjati posljednjih nekoliko godina.

”Govorili su mi već i ranije o tim navijačima u Zenici, sada sam se i uvjerio. Atmosfera je bila uistinu fantastična. Taj ambijent bio je i presudan što je BiH uspjela preokrenuti rezultat. Mislim da je pobjeda BiH zaslužena”, rekao je Halilhodžić.

_________________________________________________________________________________________________

Bilino polje u sljedeca 3 mjeseca ce imati u potpunosti promjenjen travnjak, ugradjeno grijanje ispod novog, novu drenazu i sa tim poduhvatom ce se zaokruziti ova faza investiranja. Stadion vec sad nudi i vise nego sto UEFA i FIFA traze. Istocna tribina je renovirana i uradjene su fantasticno.

Sljedece investiranje je zbog povecanja kapaciteta. Jer danasnjih 15 000 treba povecati za 5000. To ce se raditi tako da ce se sjever i jug podici na visinu zapada.

Isto tako tuzno je slusati vas kako serete po nama. Jer ovo sve odvajamo od nasih usta. Svaki dinar ulozen u BP je uglavnom investirala opcina Zenica. Celiku ovo ne treba jer vecina klubova u ovoj ligi nemaju uslove ni priblizne.

Da li treba igrati sve utakmice u Zenici? Apsolutno ne! Ali vecinu bitnih utakmica treba tu igrati. To kazu i igraci i svi redom.

Dilema izmedju Koseva i BP? Nema tu dileme!

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 28 mar 2011, 20:40

To su odlične vijesti... Tek sada se nadam da nece doci do suspenzije reprezentacije...

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 28 mar 2011, 20:48

"nicaze",,,sve sto si napisao stoji!!! osim da opcina zenica ulaze novac u stadion???,pa oni najmanje ulazu!!!ipak kad pogledas opcina zenica i profitira od utakmica,,, ali kako bilo da bilo zelim samo da kazem da se nase utakmice trebaju igrati u zenici jer atmosfera je super stadion ima tu neku moc i manje-vise u sred bosne i hercegovine je tako da svima odgovara npr. Tuzla bi za nas iz Krajine bila kao gostujuci teren!!! :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 28 mar 2011, 20:50

Apsolutno Bilino polje ...
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2011, 20:51

Georgia Dome, Commerzbank Arena u Frankfurtu i Bilino Polje :P :D

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 28 mar 2011, 20:55

Da je nekako naci spoj atmosfere sa Bilinog polja i fenomenalnog travnjaka kao npr na Allianz Areni :D :D :mrgreen:
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2011, 22:01

Realno gledajuci, uvijek sam za to da svaka reprezentacija igra na sto vise domacih stadiona u svojoj zemlji.
Glupo mi je recimo sto u susjednoj hrvatskoj konstantno odbijaju Poljud vadeci se na to kako je uklet i slicno.
Ako bi trebao birati samo jedan stadion, sigurno bi izabrao Bilino Polje jer je tamo definitivno najbolja atmosfera,
a igracima to zasigurno treba !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91, Micron i 11 gostiju.