Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

majestic24
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la majestic24 » 30 okt 2011, 01:16

xaviesta je napisao/la:Zanimljivo, statistika kaze da je igrac koji je prosle sezone imao najvise loptu u svom posjedu u Barceloni. Pored tih sto si nabrojao dolazi on, ko god prati Barcu mora primjetiit da je igra daleko tecnija kad on igra na poziciji zadnjeg veznog. Uostalom, ako se po nekomu pljuje, i smatra ga se losim igracem (vecina ih ovdje to smatra,a on pokazuje nesto suprotno na terenu) onda je on podcjenjen a ne precjenjen ;)
yebem ja ekipu u kojoj ovaj mutan ima loptu najvise u svojim nogama
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 okt 2011, 01:16

skyisthelimit je napisao/la:Buskets je samo glumac na terenu koji se previja i valja, kao i pola tima Barcelone kad ih ne ide...

Buskets i Pedro = pojam za PRECIJENJENOST
Imasli ti kakav argument za te svoje tvrdnje? Glume i Alves i Ronaldo, mozda su precjenjeni?

Edit: @Majestic, Mozes ti ****, ali upravo se ta ekipa dva puta poigrala sa tvojim Manchesterom ;)
Zadnja izmjena: xaviesta, dana/u 30 okt 2011, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.
Don't hate what you don't understand.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 okt 2011, 01:17

ZELJO DO GROBA je napisao/la: i jos jednu stvar koju bi istako je ta da je Sergio igrac koji primi najvise batina tokom utakmice...
ili nam to nekada samo prikaze :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 okt 2011, 01:21

xaviesta je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:Buskets je samo glumac na terenu koji se previja i valja, kao i pola tima Barcelone kad ih ne ide...

Buskets i Pedro = pojam za PRECIJENJENOST
Imasli ti kakav argument za te svoje tvrdnje? Glume i Alves i Ronaldo, mozda su precjenjeni?

imam a to je da danas svaka budala moze igrati u Barceloni pored Messija, Xavija i Inieste,...a naravno to ne znaci da su dobri igraci, naprotiv dobrim ih cini spomenuta trojka....Oni su tu samo da kvare ugled kluba.
15.10 - 15.06 ...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 okt 2011, 01:22

sutra kad romario vidi ovo ima da se slogira
Thomas Müller - Fußballgott

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 okt 2011, 01:27

skyisthelimit je napisao/la:imam a to je da danas svaka budala moze igrati u Barceloni pored Messija, Xavija i Inieste,...a naravno to ne znaci da su dobri igraci, naprotiv dobrim ih cini spomenuta trojka....Oni su tu samo da kvare ugled kluba.
ovaj covjek se ne slaze :geek:

slika
ser del barça es el millor que hi ha !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 okt 2011, 01:27

skyisthelimit je napisao/la: imam a to je da danas svaka budala moze igrati u Barceloni pored Messija, Xavija i Inieste,...a naravno to ne znaci da su dobri igraci, naprotiv dobrim ih cini spomenuta trojka....Oni su tu samo da kvare ugled kluba.
Da, sigurno su zbog tog trojca primili najmanje golova u dosadasnjem toku sezone. Tri igraca cine ekipu, ma savrseno, da pogledas malo vise utakmica Barce mozda bi shvatio da Messi postize toliko golova upravo zbog Pedra i Ville, da Xavi i Iniesta igraju daleko slabije kad je recimo Keita na poziciji zadnjeg veznog. Ali ne, tri igraca cine ekipu 8-)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 okt 2011, 01:58

xaviesta je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la: imam a to je da danas svaka budala moze igrati u Barceloni pored Messija, Xavija i Inieste,...a naravno to ne znaci da su dobri igraci, naprotiv dobrim ih cini spomenuta trojka....Oni su tu samo da kvare ugled kluba.
Da, sigurno su zbog tog trojca primili najmanje golova u dosadasnjem toku sezone. Tri igraca cine ekipu, ma savrseno, da pogledas malo vise utakmica Barce mozda bi shvatio da Messi postize toliko golova upravo zbog Pedra i Ville, da Xavi i Iniesta igraju daleko slabije kad je recimo Keita na poziciji zadnjeg veznog. Ali ne, tri igraca cine ekipu 8-)
uredu pogrijesio sam 8 igraca Barcelone cine njihovu ekipu a pomenuta trojka je otpad i ne moze me niko razuvjeriti u suprotno, mada bih u tu postavu dodao mozda i Piquea, Abidala i Alvesa cime bi se broj smanjio ali ipak necu jer su oni su oni ipak kvalitetniji pojedinci i nisu precijenjeni
15.10 - 15.06 ...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 okt 2011, 02:10

Ipak bi trebalo definisati pojam "precijenjenost" ;)
Ali nema veze, na ovom forumu izgleda imamo vece strucnjake od Guardiole, Del Bosquea... jbg samo da vam je te stvari objasniti mozda celnicima Barcelone, imali bi par miliona godisnje.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 okt 2011, 02:18

@skyisthelimit
ako sam najbolje shvatio, ti smatras da su Busquets i Pedro precjenjeni igraci, tacnije losi igraci,iz razloga sto simuliraju i sto igraju u Barceloni. a dobre partije pruzaju samo zato sto igraju sa Messiem, Xaviem i Iniestom...

to je tvoj argument, koji se dotice svega, samo ne fudbal, o cemu bi trebali pricati...

jasno je da svako ima svoje misljenje, al ako vec zeli to misljenje iznijeti pa bar nek potkrijepi argumentima...mislim da je to uredu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 30 okt 2011, 02:25

:roll:
Zadnja izmjena: Unknown Genius, dana/u 05 avg 2013, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 okt 2011, 02:43

OK, nemam argumenta, ali evo bash sam sada gledao cijenu Busketsa na tm.de a to je 35 miliona Eura :shock:

hoces li sad reci da mu je to realna cijena i da ne kosta ni milion manje..Hoces li reci da zasluzuje dres Barce, hoces li reci da bi mu ova cijena bila ista da je od pocetka svoje karijere igrao u Malagi a ne Barceloni..Nego cijena mu je upravo napumpana jer igra za Barcu, a kako je dosao do prvog tima Barce to nek zahvali svom ocu i prezimenu koje nosi...

Naravno nije problem biti nesto uspjesan u Barci, dovedi bilo kojeg igraca na Busketskovo mjesto pa cemo vidjeti za godinu dana koliko bi mu cijena narasla...

Jos samo kad se sjetim da je ona budala Pep otjerao Yayu Turea, samo da bi mu Skets ne bi izgubio startnih 11 :roll: iako se iz aviona vidi ko je bolji igrac..Mada naravno u Barceloni moraju SVOJE gajiti
15.10 - 15.06 ...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 okt 2011, 09:23

Barca dobro igra jer je tim uigran i poznaju se u dušu a ne zbog individualnih kvaliteta zamisli na sta bi to licilo sa Sergiom, Biskvitom i Valdesom igrači koji su klasa za Malage al su se UKLOPILI i uigrani su ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 okt 2011, 09:29

Busquets nije ni precijenjen, niti podcijenjen igrač. Za sustav igre koji preferira Barcelona (pa i reprezentacija Španije), on je savršen. Da, možda on u engleskoj ligi ne bi bio na vrhuncu, al' zašto uopće ići tamo? Da bi dokaz'o forumašima ss.ba portala kako je on bolji negoli to oni misle. :mrgreen: Nisam neki štovaoc lika i djela dotičnog, samo zbog konstantnog simuliranja, al' isto mu ne daje prefiks "pre". :mrgreen:

Nego, da l' je to Guardiola unazadio Barcelonu prodajom Yaya Tourea? Da l' je Barcelona njegovim odlaskom ispustila sve važne trofeje? Ili je, pak, nastavila u istom ritmu. :mrgreen: Njegovanje igrača koji dolaze iz omladinskog pogona je veliki +. Kamo sreće da i druge ekipe to isto rade. Kamo sreće.

Btw, @skyisthelimit zašto nisi bodovao Lamparda prilikom citiranja onog posta? Dakle, Lampard je precijenjen, a Džeko nije. :lol: Namjerno povukoh tu paralelu, jer si se ti bunio zbog davanja prednosti domaćim igračima (Busquets > Yaya). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 okt 2011, 09:41

Dylan Dog je napisao/la:Precjenjeni igraci:
Ignazio Abate
slika
on jos i nije toliko los,ali kad tad ces od poznanika navijaca Milana cuti kako se radi o sjajnome igracu i da je Prandelli levat sto takvu igracinu ne poziva u reprezentaciju.Tek kad to cujes,razmislis malo o njemu pa shvatis kakav je igrac,ni izrazito bolji nit izrazito gori od vecine ostalih desnih bekova u seria A,s tim da je on clan velikog Milana.
na koju je on foru precjenjen??
jel najbolje plaćen igrač milana-hm ne on je upravo suprotno najmanje plaćen igrač prvog tima, i rekao bih jako podcjenjen.
sa 17 godina debitovao za milan, sad ima tek 24 a već nekoliko sezona standardan u prvih 11, nikad nije imao nikakvih kikseva, trkački jak, zna centrirati. Prošao sve mlađe selekcije reprezentacije i opet ga ne zovu za A tim-i kako je onda precjenjen??
da on igra standardno za reprezentaciju a pet boljih bekova se ne zove, da ima u milanu neku extra platu, da se qrči po medijima kako je messi i sl. pa reko bi i ja da je precjenjen, ali momak se nikad ne buni, trenira, igra utakmice bez greške, plata mu 2 i po put manja nego kod npr. flaminija (e šta je onda on ako je abate precjenjen) koji na terenu ne pokazuje ni trećinu onog što pruža ignazio.
sad si me baš napomenuo da bi ga trebao staviti na temi podcjenjenih igrača ali neda mi se ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 okt 2011, 10:36

Prosjek mrtvi, takva mu je i plata ;)
Nullius in verba

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 okt 2011, 11:29

@monoloZe
prije nego je Dzeko presao u englesku ligu postajala je bojazan da se necce snaci i da nece nastaviti trpati mreze kao sto je u B.ligi.. Svakako 27 miliona ili koliko vec eura je dao City za njega je bilo previse, medjutim kad se pogleda iz sadasnjeg ugla to svakako nije i odlicno im se isplatio jer je trenutno jedan od najboljih napadaca lige.
Jedan Rooney, Torres i Carrol su trzisno visestruko ispred njega a sta su to pokazali.. Posebno ovaj potonji :lol:

Neymar je preskup, davati za jednog nedokazanog i limitiranog brazilca ( ne igracki, ali u glavi limitiranog ) 50 miliona i vise je cisto bacanje para..Ne kazem ja mozda on bude novi Ronaldo, ali prelaziti iz brazilskog sampionata u evropu za te pare je klasicno precijenjivanje.

Lampard - sta reci dokazan i iskusan stari lisac, svaka ekipa bi zeljela takvog igraca u timu..Sa svojih trenutnih 16 miliona je mozda i podcijenjen
15.10 - 15.06 ...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 okt 2011, 14:05

skyisthelimit je napisao/la:OK, nemam argumenta, ali evo bash sam sada gledao cijenu Busketsa na tm.de a to je 35 miliona Eura :shock:

hoces li sad reci da mu je to realna cijena i da ne kosta ni milion manje..Hoces li reci da zasluzuje dres Barce, hoces li reci da bi mu ova cijena bila ista da je od pocetka svoje karijere igrao u Malagi a ne Barceloni..Nego cijena mu je upravo napumpana jer igra za Barcu, a kako je dosao do prvog tima Barce to nek zahvali svom ocu i prezimenu koje nosi...

Naravno nije problem biti nesto uspjesan u Barci, dovedi bilo kojeg igraca na Busketskovo mjesto pa cemo vidjeti za godinu dana koliko bi mu cijena narasla...

Jos samo kad se sjetim da je ona budala Pep otjerao Yayu Turea, samo da bi mu Skets ne bi izgubio startnih 11 :roll: iako se iz aviona vidi ko je bolji igrac..Mada naravno u Barceloni moraju SVOJE gajiti
stani malo, on da bi doso u prvi tim Barcelone je moro imati neki potencijal, odnosno imati ono nesto sto je potrebno da igra...
evo mozes uzeti u obzir prezime, da je domaci igrac, da ga Pep vise voli, sve to mozes uzeti u obzir, al ako on ne igra dobro to se odma vidi, a Busquets je upravo ono suprotno, svojim igrama je dokazo da je najbolji zadnji vezni svijeta, pa i tim sto je iz prvih 11 istjero klasu kakva je Yaya Toure, al istjero ga je igrom a ne necim drugim...
a i cijena mu je poprilicno realana, jer i za puno losije igrace se daje vise love...

i jos nesto, klasa se uvijek pokaze, igro ti u Barceloni, Malagi ili nekom trecem timu..
cak je teze bilo Sergiu sto je poceo u Barci nego da je poceo u nekom manjem klubu, jer puno je lakse doci do prvih 11 nekog losijeg tima nego Barcelone....

dalje,
njegovo simuliranje mi ide na neku stvar, al to se ne moze pridodati njegovim fudbalskim sposobnostima, vec njegovim ljudskim osobinama...

i kao sto je Del Bosque rekao: kad bih mogao birati, bio bih igrac kao Sergio Busquets
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 okt 2011, 14:14

On je **** od igrača, samo se dobro uklapa u tim i filozofiju ;)
Nullius in verba

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 okt 2011, 14:21

@Skyisthelimit,

Ma ja, u pravu si. Šta je to Rooney pokaz'o do ovog trenutka? :lol: Ne mogu da vjerujem da sam ovo pročit'o. :lol: Carroll je precijenjen, al' iz razloga što je Englez, te zato što je Liverpoolu treb'o napadač po odlasku Torresa. Rooney nije precijenjen. To je najbolji engleski fudbaler i napadač u posljednjih X godina. Taman da vrijedi milijardu Eura, to je realna cijena. Ne znam da li si ga ikako gled'o. Pa ono što on radi na terenu je nevjerovatno. Trči, zabija, asistira (i to milimetarski preciznim pasovima), jede teren svih 90+ minuta, bez obzira ko je na suprotnoj strani. Ako je to precijenjenost, onda bih volio da mi imamo jednog tako precijenjenog igrača. Ne znam gdje bi nam bio kraj.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.