Ljudi Hernanes je u Sao Paolu igrao skroz pozadi nije bio ofanzivan mada je tu poziciju nekad igrao po potrebi. Pratio sam ga i u Laziju ne igra na poziciji kao Sneijder. Dobar je u defanzivi puno trči apsolutno ni nalik klasičnom brazilskom amf-u kao npr. Kaka.
IlPrincipe je napisao/la:Jeste Hernanes AMF, ali smiješno je reći da su Hernanes i Hamsik bolji od Sneijdera
Hernanes je trenutno zasigurno najbolji AMF u Serie A, Hamšik je strašan zadnje 2-3 sezone dok Sneijdera ima pa ga nema.
On stvarno jeste igračina i jedan od rijetkih igrača koje cijenim u interu, ali reći da je najbolji AMF na svijetu sa zadnjom odličnom sezonom još od one triplete intera, je ravno katastrofi.
_forzamilan_ je napisao/la:Ljudi Hernanes je u Sao Paolu igrao skroz pozadi nije bio ofanzivan mada je tu poziciju nekad igrao po potrebi. Pratio sam ga i u Laziju ne igra na poziciji kao Sneijder. Dobar je u defanzivi puno trči apsolutno ni nalik klasičnom brazilskom amf-u kao npr. Kaka.
Da, i nije ni prvi ni zadnji igrač koji je promjenio poziciju zbog one koj mu daleko bolje leži.
Nemoj molim te više, kao pratiš ga, a lik poslije Klosea najofanzivniji igrač u sastavu Lazia.
Vidio maloprije na fejsu ... kakav je ovo majstor, skakao sam tada od sreće kao da je Juventus igrao.
Mozda jedan od najboljih golova ikad u Ligi Prvaka ... sve sam odradio, primanje, dribling, igranje glavnom, brzina, tehnika šuta, završnica + sve to protiv 3 protivnička igrača.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
_forzamilan_ je napisao/la:Dobro Sneijder=Hernanes isti tip igrača hajde da završimo disksiju.
Nisu isti tip igrača, to nisam rekao, ali ako nisu, ne znači da ne igraju istu poziciju.
Dobro malo sam se provalio on igra AMF u Laziju zato što Lazio nema boljeg na toj poziciji i ima tu slobodu. Ali u Sao Paolu je igrao igrao CMF s tim da je dosta vodio računa o odbrani dosta trčao uzimao lopte itd. Meni to dođe ko da neko kaže Boa dobar AMF jer tu igra ovu sezonu silom prilika a on to nije jbg. Mada i Pirlo je AMF po prirodi ali tu ne igra od doba Intera nego po potrebi za Italiju npr. Mada je meni čudno kad neko kaže da Sneijder i Hernanes igraju istu poziciju pošto mi nekako brazilac ima više te slobode. Znam i ja da Wes ne igra 2 sezone kako treba ali njemu samo ko i Pirlu treba nova sredina i motiv i to je to talenat nikad nije upitan niti ga možeš izgubiti.
@L'Avvocato to je ako se ne varam one sezone kad je Roma primila čak 7 komada. Englezi se digli kontaju evo i Milan će past mada su zaboravili na tada ne tako daleku 2005. i vezu Pirlo-Crespo i kako i nemaju baš dobar skor sa Milanom. Uzvrat kiša na San Siru i jedna od najboljih utakmica Milana koje sam gledao 3-0, golove dali Kaka, Seedorf i Gilardino na sjajnu asistenciju Ambrosinija. Kad bi god gol pao kamera se doslovno tresla to nikad nisam više vidio na San Siru.
ajd fala bogu kad se dogovoriste gdje igra hernanes hehe..
a ja cesto na youtubu nadjem klip od ove utakmice. ima ako se ne varam oke 10 min traje. kad vidim kako smo igrali i unistavali jedan man.utd, i koji igraci su sve bili u milanu dodje mi da drecim naglas. ali jbg vremena se mijenjaju. vise nije tako. mi strepimo od neki zenita i malaga. koje bi prije razvucali sa trecim sastavom. nadam se da ce doci opet nekad vrijeme za velikane, a to smo zasigurno mi.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
e onda smo ga tek sad najebali. sad ce pola ekipe bit povrijedjeno. pogotovo manekeni
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
pa visio bi u klupskoj bolnici ... eto Patu prilike da iskoristi povrede
jes da mu ga barbi ne bi iscupala odmah.. ma sa ovom ili bez nje on je tu stalan :D
samo bgm ova je dobra pravo... jedino konstant bi dzaba lezao, ruzan ko lopov jbg
@L'Avvocato Je, odbijuša neka i zategnu je Willy Wonka!
[youtube][/youtube]
Ali koje su tada emocije bile. Calcio je pao na koljena a Italijani koji igraju za Milan vraćaju se iz Njemačke sa zlatnom medaljom. Milan tada jedva 4. mjesto uzeo čak se pričalo da to ljeto idu u seriju b ništa se nije znalo. I onda Juve biva stjeran u seriju b Milanu oduzeli bodove i jedva uzeli 4. mjesto dakle kvalifikacije za CL. Svi na odmoru tada bili stigne vijest igra se kvalifikacije ipak. Prvi stiže Pippo samo par sati i kreće plan u Milanellu treninzi itd. Tekma protiv Crvene Zvezde u kvalifikacijama... Pippo postiže prvi gol i načinje Beogradski klub. Sjećam se dobro svi se bojali visokog Žigića a Nesta je govorio da će ga trebati dobro čuvati. Onda tekme sa AEK gdje Gourcuff tada velika nada postiže glavom gol ako se dobro sjećam i Kakina bomba Anderlechtu u gostima sa 30m to je iz grupne faze što mi se urezalo u pamćenje. Zatim opet Kaka i Celtic uzima loptu i prelazi 65m za nešto sitno sekundi ne sjećam se uglavnom fenomen. Sljedeća prepreka Bavarci standardno dobivaju po ušima
Mada prva tekma na San Siru 2-2 sjećam se 2 gola Van Buytena i Pirlo gol glavom dao
Svi su govorili past će Milan ali Seedorf i Pippo iz ofsajda za 0-2. I onda Manchester i te strašne utakmce gdje je Kaka opet pokazo da je tada bio najbolji. U finalu teška utakmica. Pennant ubijao po desnoj strani Milan igrao u grču kako i ne bi nakon Istanbula. 45. minut podjednaka tekma prava rovovska borba bez puno šansi. Prekid na 20m sami kraj poluvremena. Pirlo šuta odbija se lopta od ramena a ko drugi nego SuperPippa i erupcija oduševljenja. 2. pol Milan bolji i Kaka nalazi pukotinu i šalje dobar pas opet Pippu a ovaj iz superteške pozicije precizno da nije moglo preciznije matira po 2. put Reinu. Kakvo slavlje tada se znalo Istanbul se neće i ne smije ponoviti. Mada pred kraj malo straha unio je Kujt golom koji je dao glavom iz kornera ali Milan je bio preiskiusan da napravi 2. istu grešku.
Dakle u Maju ako se ne varam završava taj fantastični ciklus Pippo ono što je započeo sa Zvezdom završava sa 2 gola Reini u Ateni... Kako samo slatka osveta englezima.