RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
U Beogradu, na dan utakmice SCG- BiH profesor je hodao u Veležovom dresu i niko mu ništa nije ni dobacio a kamoli fizički na njega nasrnuo a u ovoj vukoj.ebini odmah brtalji spremni za ciganluk.
Who dares, wins !
Treba ih iz lige izbaciti, a ne da predstavljaju ovu drzavu u Evropi.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
hvala Mostarac, pa ja pokusavam u svakom momentu u zizu staviti interes Veleza,to mi je najbitnije,a ko ce za njega igrati ,ko ce ga voditi uopste mi nije bitno(ukoliko to rade dobro).Bitno mi je i radi interesa Veleza da ne pusimo ove bezvezne kazne radi pojedinih divljaka
.Vrlo je tesko danas prikupiti ikakva novcana sredstva(vidimo to po akcijama za Velez)da bi radi divljaka mukom stecena sredstva morali dati za **** kazne
.Ti divljaci recimo plate kartu 5 KM(i to samo dodju na tim utakmicama kada se uvijek treba belaj napraviti zrinjski,zeljo,sarajevo,siroki celik,a nigdje ih kad igraju "mali"klubovi
)i naprave belaj toliki da je klub radi njih ide na vugla 3-4000 KM(to je otprilike toliko da taj debil 800 puta mora doci na utakmicu i da plati kartu da bi se namirila ta steta
).Ljudi moramo se svi mjenjati(i ja sam) podrediti sve klubu,klub stavljati iznad bilo koga drugog i gledati da nasim ponasenjem ne ostecujemo klub nego da mu pomazemo
Dajmo se si malo kontrolirati ,ne
FORZa VELEZ
FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
evo napokon da smo se složili oko nekih stvari,tj.da ove maloumnike treba na ovaj ili onaj način eliminisat sa tribine.rodjak je napisao/la:hvala Mostarac, pa ja pokusavam u svakom momentu u zizu staviti interes Veleza,to mi je najbitnije,a ko ce za njega igrati ,ko ce ga voditi uopste mi nije bitno(ukoliko to rade dobro).Bitno mi je i radi interesa Veleza da ne pusimo ove bezvezne kazne radi pojedinih divljaka.Vrlo je tesko danas prikupiti ikakva novcana sredstva(vidimo to po akcijama za Velez)da bi radi divljaka mukom stecena sredstva morali dati za **** kazne
.Ti divljaci recimo plate kartu 5 KM(i to samo dodju na tim utakmicama kada se uvijek treba belaj napraviti zrinjski,zeljo,sarajevo,siroki celik,a nigdje ih kad igraju "mali"klubovi
)i naprave belaj toliki da je klub radi njih ide na vugla 3-4000 KM(to je otprilike toliko da taj debil 800 puta mora doci na utakmicu i da plati kartu da bi se namirila ta steta
).Ljudi moramo se svi mjenjati(i ja sam) podrediti sve klubu,klub stavljati iznad bilo koga drugog i gledati da nasim ponasenjem ne ostecujemo klub nego da mu pomazemo
Dajmo se si malo kontrolirati ,ne
![]()
FORZa VELEZ
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Najvažnije je da svi mi osuđujemo ponašanje dijela naših navijača i to je dobro.
Nema ništa od guranja stvari pod tepih i prebacivanja odgovornosti na druge.
Imamo problem,kada se pogledaju Lešinari,ultrasi ili Škripari,vrlo mali problem ali ga moramo riješiti.
Biće dobro.
Nema ništa od guranja stvari pod tepih i prebacivanja odgovornosti na druge.
Imamo problem,kada se pogledaju Lešinari,ultrasi ili Škripari,vrlo mali problem ali ga moramo riješiti.
Biće dobro.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- Armageddon2012
- Kontakt:
i tako su gore svi navijali za velez ranije

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Al bi prosao pola tribine!Pa jebga, nerealan si malo, ne opravdavam ja to, nigdje veze, al pa mozes lagano naci takvih primjera koliko hoces. Ev pada mi na pamet recimo onaj strani turist prije par godina (?) sto se setao lijevom obalom u hrv. dresu pa ga ovi 'malo sacekali' i poslali na pregled. Jebga, mogao je i on hodati 'pola dana' dok nije nekome digao zivac iz nekog razloga, ta ne bi da je takvima to tesko. Sta ovi mogu znati tko je, odakle je, sta je, itd., sta ih uostalom briga. Ili kad su nase omladince napali malo van Mostara po povratku s utakmice. Ma, shvacas valjda poantu. Necemo sada o semantici.
Haha, ta ti je dobra vec.Ma jebga, to je vec neka druga stvar, al eto, za to su krive neke druge stvari, prolazio sam i ja tribinama diljem BiH pa sam svasta cuo vjeruj, nije to nista izolirano.
To ti je bojim se odraz drustva i drzave, drustvo i ovakva drzava takve pojedince stvaraju. A siguran sam da i dan danas svasta i sam cujes na vlastitom stadionu, a da ti se ne svidja, zar ne. Shvacas sta hocu da kazem. Takvima ne treba pridavati previse pozornosti, samo njima time pravis uslugu.
Nisam siguran bas u to. I ja sam tako isto razmisljao dugo - ali bojim se da sam pogrijesio.
Mislim da takvima upravo treba kontrirati oci u oci. On opsuje nekom nesto na nacionalnoj - kazes mu da zaveze. I sve tako dok ne prestane.
Ako mi budemo sutili grmalji ce preovladati i tu je svemu kraj. Sutit se takvim ljudima ne smije.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nije da ni to ne stoji.
Svatko to uostalom treba rijesavati po vlastitom nahodjenju. No, ono sto ti govorim je da se to odnosi na takve stvarne susrete, a ne komentare ovako po internetu, generaliziranje il politiziranje, cime ipak dajes takvima bespotreban medijski prostor.
Svatko to uostalom treba rijesavati po vlastitom nahodjenju. No, ono sto ti govorim je da se to odnosi na takve stvarne susrete, a ne komentare ovako po internetu, generaliziranje il politiziranje, cime ipak dajes takvima bespotreban medijski prostor.
...Život za Široki...
Nikad oni nisu navijali za Velež. Uvijek za Hajduk i Dinamo.Armageddon2012 je napisao/la:i tako su gore svi navijali za velez ranije![]()
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
???
Ne postoje 2 Veleza, samo 1. RSD Velez stvoren 1922 da bude voljen.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
???
[/quote]
VELEŽA će biti sve dok ne bude sunce počelo izlaziti na zapadu, dok zvijezde ne popadaju s neba, dok mora i rijeke ne presuše, dok se planine ne istope, tj. bit će ga do KIJAMETSKOG DANA.....TAKO je BOG odlučio, i tako će biti......
VELEŽA će biti sve dok ne bude sunce počelo izlaziti na zapadu, dok zvijezde ne popadaju s neba, dok mora i rijeke ne presuše, dok se planine ne istope, tj. bit će ga do KIJAMETSKOG DANA.....TAKO je BOG odlučio, i tako će biti......
-
Eagles_OldSchool
- Kontakt:
Imam jedno pitanje za ove sto dolaze na ovu temu tj sto probaju da stvore neku sliku novi stari Velez . Na osnovu cega oni smatraju da su to dva razlicita Veleza?
1. Postoji jedan Velez koji je osnovan 1922 godine koji nikad nije mjenjao svoj naziv prije rata i poslje rata
2. Sto se tice grba on je mjenjan i prije i poslje rata jednom znaci nema ni tu osnove
Ove dvije stvari su najbitnije pogotovo ova prva na cemu se moze zakljuciti da li se radi o istom klubu ili ne ...
Postojanje kluba se nikad nije mjerilo niti po igracima a niti po navijacim e sad sto je nekolicina ljudi napustila klub tj vise nenavijaju za njega s nekakvim izgovorima za koje nemaju prave argumente osim da su ti ljudi poceli sljediti ideologiju Fasizma i nacionalizma tj politiku koja im se nametnula od 1991 godine tome nije Velez kriv. Kad kazete stari Velez ukazujete na zamisao tj ono sta se je trebalo desiti sta su gospoda bila zamislia na celu sa Bobanom tj da se Velez i sve sto ima ikakve veze s njim satare unisti ... Ta politika je otjerala Velez s njegovog stadiona njegov stadion je bio zloupotrebljen kao zivi stit u kojem sam i sam bio unistili su mu sve stvari ali su se zeznuli u jednoj stvari da nikad nisu uspjeli niti ce ikad uspjeti istjerati Velez iz naroda ... Moze se osnovati milion klubova s bilo kakvim predznakom oni koji su Velez voljeli istinski voljece ga zauvijek ...
Ljudi manite se gluposti manite se fasizma pogledajte malo oko sebe pogledajte na ostatak svijeta pa taj fasizam svako prezire samo se u nas u nekim mjestima uzdize ...
FORZA VELEZ
1. Postoji jedan Velez koji je osnovan 1922 godine koji nikad nije mjenjao svoj naziv prije rata i poslje rata
2. Sto se tice grba on je mjenjan i prije i poslje rata jednom znaci nema ni tu osnove
Ove dvije stvari su najbitnije pogotovo ova prva na cemu se moze zakljuciti da li se radi o istom klubu ili ne ...
Postojanje kluba se nikad nije mjerilo niti po igracima a niti po navijacim e sad sto je nekolicina ljudi napustila klub tj vise nenavijaju za njega s nekakvim izgovorima za koje nemaju prave argumente osim da su ti ljudi poceli sljediti ideologiju Fasizma i nacionalizma tj politiku koja im se nametnula od 1991 godine tome nije Velez kriv. Kad kazete stari Velez ukazujete na zamisao tj ono sta se je trebalo desiti sta su gospoda bila zamislia na celu sa Bobanom tj da se Velez i sve sto ima ikakve veze s njim satare unisti ... Ta politika je otjerala Velez s njegovog stadiona njegov stadion je bio zloupotrebljen kao zivi stit u kojem sam i sam bio unistili su mu sve stvari ali su se zeznuli u jednoj stvari da nikad nisu uspjeli niti ce ikad uspjeti istjerati Velez iz naroda ... Moze se osnovati milion klubova s bilo kakvim predznakom oni koji su Velez voljeli istinski voljece ga zauvijek ...
Ljudi manite se gluposti manite se fasizma pogledajte malo oko sebe pogledajte na ostatak svijeta pa taj fasizam svako prezire samo se u nas u nekim mjestima uzdize ...
FORZA VELEZ
Anti Nakarada
- Titova-Juga
- Kontakt:
Evo bola ja cu prvi stat i reci NEMOJ, zaprijetit ako treba, ali oce li mene neko stajat kad se ta majmunska rulja sukne...Hoce li neko reci halo, momak je u pravu a ne vi sto stetite ("voljenom") Velezu... Hoce karinu !
Cak mislim da securitasi ne bi okom pomakli a kamoli necim drugim da se nesto slicno desi.
S previse rezervisanosti se prate neke stvari, tome mora stati kraj !
I sta, je li treba da ja i neko deseti ovdje gubi glavu zbog dobronamjernog cina, dok ovi postavljeni lafo zastitari, (prije receno sminkeri) nece da obavljaju svoj posao !
Cak mislim da securitasi ne bi okom pomakli a kamoli necim drugim da se nesto slicno desi.
S previse rezervisanosti se prate neke stvari, tome mora stati kraj !
I sta, je li treba da ja i neko deseti ovdje gubi glavu zbog dobronamjernog cina, dok ovi postavljeni lafo zastitari, (prije receno sminkeri) nece da obavljaju svoj posao !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- BolanBolan
- Kontakt:
Hah, niđe veze, čuj da bi se istina sakrila...
Ljudi izbrisali post, vijest, koja je bila ovdje postavljena (baš sam ovdje prvo pročitao) jer se ipak radilo o tekstu sa konkurentskog portala, i reklami za isti; zašto bi oni ovdje pravili besplatnu reklamu nekom "najposjećenijem (al' u qrcu) portalu"?

"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
FK Velež: Osuđujemo fizički napad na profesora Grebu
Sa žaljenjem smo primili vijest da je napadnut profesor Zdravko Grebo. Bez obzira što je po izjavama aktera uzrok napada bilo isticanje pripadnosti našem klubu, smatramo da se iz tog razloga ne smiju vrijeđati i fizički napadati ljudi koji dolaze na stadione kako bi gledali fudbal i uživali u igri fudbalera bilo kojeg kluba. Sigurno da potez službenih predstavnika Širokog Brijega, koji su pokušali da pomognu gospodinu Grebi, pokazuje da klubovi pokušavaju da se izbore sa ovakvim huliganskim potezima. Osoba koja je fizički napala gospodina Grebu, samo zbog toga što on navija za Velež ne može biti navijač nijednog kluba, niti takvi trebaju bilo kojem klubu.
Profesoru Grebi, našem dragom Veležovcu koji je to uvijek pokazivao i na ligaškim i na reprezentativnim utakmicama, želimo brzo ozdravljenje, sa nadom da ćemo ga uskoro vidjeti i na utakmicama „Rođenih“. Naravno u dresu njemu najdražeg kluba.
Sa žaljenjem smo primili vijest da je napadnut profesor Zdravko Grebo. Bez obzira što je po izjavama aktera uzrok napada bilo isticanje pripadnosti našem klubu, smatramo da se iz tog razloga ne smiju vrijeđati i fizički napadati ljudi koji dolaze na stadione kako bi gledali fudbal i uživali u igri fudbalera bilo kojeg kluba. Sigurno da potez službenih predstavnika Širokog Brijega, koji su pokušali da pomognu gospodinu Grebi, pokazuje da klubovi pokušavaju da se izbore sa ovakvim huliganskim potezima. Osoba koja je fizički napala gospodina Grebu, samo zbog toga što on navija za Velež ne može biti navijač nijednog kluba, niti takvi trebaju bilo kojem klubu.
Profesoru Grebi, našem dragom Veležovcu koji je to uvijek pokazivao i na ligaškim i na reprezentativnim utakmicama, želimo brzo ozdravljenje, sa nadom da ćemo ga uskoro vidjeti i na utakmicama „Rođenih“. Naravno u dresu njemu najdražeg kluba.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.
...Život za Široki...
- Titova-Juga
- Kontakt:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Sama činjenica što je napadnut radi pripadnosti klubu koji je na tom prostoru i više nego omražen daje odgovor na sva postaljena ali i nepostaljena pitanja, bio isti u pijanom ili trijeznom stanju.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Kako ti znas zbog cega je napadnut i sta se tocno dogodilo da isprovocira sukob? Imas samo njegovu izjavu o tome, dok ce vjerujem masa drugih reci drugacije, i sta sad, kazneno goniti jedan drugog pa cija rijec bolje prodje? Pa mislim, dajte molim vas, covjek ne da je pijan nego mrtav pijan, i nadje se isti takav u njegovoj blizini, u kafani gdje i dalje nastavljaju piti, i mi sad kao imamo sve dokaze i vjerovat cemo na rijec nekome tko je proveo noc trijeznjeci se (pri cemu mislim na obojicu) poslije kafanske tuce? Besmislice. Kazem, ne opravdavam, al ovdje je rijec o cistom politiziranju situacije i namjernom svrstavanju na jednu stranu, gdje je istina vjerujem sigurno negdje izmedju svega toga.
...Život za Široki...
Istina je da istocnjaci po kafanama tuku igrace Veleza koji su druge nacionalnosti a ljudi sa brda tuku pijane profesore koji su pjevali u sred brijega :procvijetala bijela lala,Velez nosi kup Marsala!

-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
eto ti si bio u kafani i znas sta je ko pjevao....
imate temu svojih klubova pa vas lijepo molim da napustite nasu temu.....
izgleda da stara ljubav ponovo boli zelite da joj se vratite jednog dana pa da ste u toku.
jel tako bekicu*?

imate temu svojih klubova pa vas lijepo molim da napustite nasu temu.....
izgleda da stara ljubav ponovo boli zelite da joj se vratite jednog dana pa da ste u toku.
jel tako bekicu*?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.