Premijer liga BiH - aktuelno

fks74
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la fks74 » 15 avg 2024, 19:41

RatoborniMrmot je napisao/la:
15 avg 2024, 19:35
fks74 je napisao/la:
15 avg 2024, 19:20
Alipasino je napisao/la:
15 avg 2024, 18:47
Halo 21 vijek a raja im kisne na stadionu.Kad udjela u wc nemaju svjetla pisa ko koga stigne.Pogled sa tribine na Jagomir.Pa to nema ni u Zanzibaru.
Sada će vam država dati 4,7 miliona za jug, neka i nama prave pa nećemo kisnuti.
Ti zaboravio da smo prvo Istok napravili, navijaci skupili, onda teren isto od svojih para, Istok je natkriven parama od UEFE, cini mi se.

Znaci, za pocetak, jer imate para da ih krava neMRe pojest, a kao imate ozbiljnu navijacku bazu ( tako barem tvrdite ) skupite koji milion i napravite krov na nekoj tribini ili tribinama. Kazete nije vas stadion, al igrate dzaba na njemu 30 godina, jer mislim da i ono malo crkavice sto fol placate da plati opstina Centar. Mandic ga nudio, opet ne valja,.Sabrina koja je bila tadasnja direktorica nesto fol sjebala.

Ne kontam sta hocete ? Zapravo kontam, daj dzaba, daj odmah i daj sve. Ta prica. E ne moze, dzaba mjaucete, a niste u stanju krov da napravite :mrgreen:
Za istok ste od države dobili tačno 2,6 miliona, to znam sigurno. Mandić nudio Koševo na 30 godina, renoviranje bi koštalo više nego nov stadion. Neka ga naprave i onda nama poklone, isto ko što je vama Grbavica poklonjena.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 15 avg 2024, 19:44

Ponavljam, nudili su vam ljudi hiljadu varijanti i nista niste htjeli ili se vasa administracija premisljala i ofirala sa raznim stvarima, sto i znaju mnogi vasi forumasi. Ko ne vjeruje, moze se raspitati. Dosadni ste sa tim kmecanjem i lazima.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2024, 19:45

Anex je napisao/la:
15 avg 2024, 19:25
19vendetta87 je napisao/la:
15 avg 2024, 19:19
Anex je napisao/la:
15 avg 2024, 19:15

Samo odgovaram ako si toliko inteligentan da uočiš,pokušaj ponovo
Odgovaras na svaki post koji je u vezi Zeljeznicara...kompleksi su cudo
Pročitaj ponovo glupane ,čovjek pisao o našem stadionu i kako kisnemo ja mu odgovorio,švrakino piše o cijeni naših karata ja mu odgovorio,čovjek piše o borcu i titulama ja mu odgovorio,pročitaj ponovo ako si glup da odmah skontaš,i nauči šta znači kompleks pa koristi tu riječ,kompleks prema prosjaku ne postoji
Kolega, nema potrebe za vrijeđanjem
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 15 avg 2024, 19:46

caffetin je napisao/la:
15 avg 2024, 19:38
Anex je napisao/la:
15 avg 2024, 19:28
caffetin je napisao/la:
15 avg 2024, 19:18

Pa vise ste vi para prosle godine dobili nego zeljo a privatni ste klub
Laž godine,sreća postoji internet pa se sve može provjeriti,samo za jug 4,7 miliona što mi nismo dobili od postanka ,pročitaj koliko ste dobili od opštine,ljudi vas u budžet ugradili
Pa gradski stadion vam za marku dali, poljoprivredno zemljiste vam dali za kamp i ono se zali dokle ide taj bezobrazluk
Neki dan onaj magoda kod njih presicu drzo pa ti si druze bas bezobrazan
I da opet ponovim fk zeljeznicar je udruzenje gradjana dok ste vi privatni klub.
Opet kamara laži,po našem zakonu klub ne može biti privatni a lažeš i za stadion za marku pa ti vidi ko je lažov i bezobrazan

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 15 avg 2024, 19:47

15 avg 2024, 19:45
Anex je napisao/la:
15 avg 2024, 19:25
15 avg 2024, 19:19

Odgovaras na svaki post koji je u vezi Zeljeznicara...kompleksi su cudo
Pročitaj ponovo glupane ,čovjek pisao o našem stadionu i kako kisnemo ja mu odgovorio,švrakino piše o cijeni naših karata ja mu odgovorio,čovjek piše o borcu i titulama ja mu odgovorio,pročitaj ponovo ako si glup da odmah skontaš,i nauči šta znači kompleks pa koristi tu riječ,kompleks prema prosjaku ne postoji
Kolega, nema potrebe za vrijeđanjem
Slažem se,izvinjavam se

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 19:50

fks74 je napisao/la:
15 avg 2024, 19:41
15 avg 2024, 19:35
fks74 je napisao/la:

Sada će vam država dati 4,7 miliona za jug, neka i nama prave pa nećemo kisnuti.
Ti zaboravio da smo prvo Istok napravili, navijaci skupili, onda teren isto od svojih para, Istok je natkriven parama od UEFE, cini mi se.

Znaci, za pocetak, jer imate para da ih krava neMRe pojest, a kao imate ozbiljnu navijacku bazu ( tako barem tvrdite ) skupite koji milion i napravite krov na nekoj tribini ili tribinama. Kazete nije vas stadion, al igrate dzaba na njemu 30 godina, jer mislim da i ono malo crkavice sto fol placate da plati opstina Centar. Mandic ga nudio, opet ne valja,.Sabrina koja je bila tadasnja direktorica nesto fol sjebala.

Ne kontam sta hocete ? Zapravo kontam, daj dzaba, daj odmah i daj sve. Ta prica. E ne moze, dzaba mjaucete, a niste u stanju krov da napravite :mrgreen:
Za istok ste od države dobili tačno 2,6 miliona, to znam sigurno. Mandić nudio Koševo na 30 godina, renoviranje bi koštalo više nego nov stadion. Neka ga naprave i onda nama poklone, isto ko što je vama Grbavica poklonjena.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Znaci tvrdim da lazes, daj dokaz, mora biti trag tog silnog novca. A zamisli jos koliko bi se slikali da su nam dali taj kes.

I kako covjek da tobom ozbiljno da komunicira ? Hajde objasni mi, zivota ti. Ti bas bezobrazan i lazov pride.

Tokom i nakon same izgradnje fotografije i video snimci istočne tribine su bili top vijest u medijima, ne samo u BiH ili regionu, nego i u cijelom svijetu. Rezultiralo je to izgradnjom tribine u rekordno kratkom roku od samo tri mjeseca. S obzirom na to da je od samog starta projekta, transparentnost bila najvažniji segment, u nastavku objavljujemo rekapitulaciju troškova za izgradnju istočne tribine. Izgradnje tribine je koštala ukupno 2.010.665 KM, a kroz akciju „Izgradimo istočnu tribinu“ je kupljeno 811 desetogodišnjih ulaznica pocijeni od 1.000 KM. Specifikaciju svih troškova možete pogledati u nastavku:

https://fkzeljeznicar.ba/rekapitulacija ... ine/26884/

E cuj zna ono sigurno :urnebes: Sta bi bilo da ne znas, lazove.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 15 avg 2024, 19:58

Nirton je napisao/la:
15 avg 2024, 19:34
AvantiBL je napisao/la:
15 avg 2024, 19:33
Čim se spomene Borac, odmah ide ista priča kad ode glavonja propašćete... A Borac sa glavonjom i bez njega, uzima titule i puni objektivne bh portaloide... Igraj Borče da popucaju čirevi!
Zadnju titulu bez glavonje ste uzeli prije 13 godina.
Covjek bi rekao oni nekakav veliki klub kad citas sta ovaj pise, bez politike ne bi ni postojali :urnebes:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 19:59

Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 19:44
Ponavljam, nudili su vam ljudi hiljadu varijanti i nista niste htjeli ili se vasa administracija premisljala i ofirala sa raznim stvarima, sto i znaju mnogi vasi forumasi. Ko ne vjeruje, moze se raspitati. Dosadni ste sa tim kmecanjem i lazima.
Hiljadu varijanti od kojih oni imaju koristi a Sarajevo u losoj poziciji kako god okrenes. Pisalo se o ovome 10 stranica i manite se te mitomanije da je do nas.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 15 avg 2024, 20:01

bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 19:59
Bumbaclat je napisao/la:
Hiljadu varijanti od kojih oni imaju koristi a Sarajevo u losoj poziciji kako god okrenes. Pisalo se o ovome 10 stranica i manite se te mitomanije da je do nas.
Sto se tice Koseva do vas je, prvenstveno do administracije vaseg kluba koja svemu ovome jako neozbiljno pristupa, u najmanju ruku. Kazem ne mora meni niko vjerovati, raspitajte se.

Meni sekunde ne bi smetalo da vi imate uslovan stadion, potpisujem odmah da se radi, pa bilo sta. Samo me iritira to vase kmecanje i laganje.
Zadnja izmjena: Bumbaclat, dana/u 15 avg 2024, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 15 avg 2024, 20:03

Bumbaclat je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 19:10
Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 19:09
Realno su vam ljudi izlazili u susret i nudili razne varijante. Mislim da je Mandic javno o tome pricao kod Mime Sahinpasica. Do vas je sve.
Rupa bez dna. To je najveći problem. Hajd finansijski, tu bi učestvovali svi pored investitora, ali koliko vremenski bi trajalo da se dovede u red?
Istina. U nezahvalnoj ste poziciji jer je stadion gradski i jednostavno se ne ispalti puno ulagati u onakav stadion, dok bi praviti novi od temelja bio bas veliki poduhvat. Kad bi krenuli u to, sigurno bi imali podrsku od vlasti i to dobru. Da se ne lazemo, problem je i sto raja bjezi od toga da vam stadion bude negdje van grada, a to je jedino realno.

Najsretnije priveremeno rjesenje je da se uradi krov na jednoj tribini barem, valjda to nije toliki problem, ali ne znam. Mislim da je administracija vaseg kluba puno zakazala. Mandic jeste ublehas, ali koliko ja znam i sto su mi rekli pitari koje poznajem, stvarno nije do nikoga drugog nego do vas.
Dosta ih potencira ovdje da bi dobili stadion za 1 KM. Jeste, dobijemo ga za marku i šta dalje? Ulažemo sredstva 5 godina, koristimo još određen broj godina i CSR dođe i kaže više ne možete koristiti ovaj stadion ili možete ali cifra je ta. Da li bi ti ili bilo ko ulagao poprilično veliki iznos novca za nešto što nikad neće biti tvoje? Ne bi.

S ovim dijelom oko stadiona van grada se slažem, puno veći klubovi su otišli sa “gradskog” ili “državnog” nazovi kako hoćeš i izgradili svoj stadion na periferiji grada. Kakav god i gdje god da je, tvoj je i ne može te svaka šuša handriti.
Pisao sam već par puta na ovu temu sa Virtualom i žalosno je fakat da se nikad apsolutno nije krenulo u neku ozbiljniju priču.
Razumijem ga kad kaže da bi se prepao Sarajeva onog momenta kad vidi da su investitori odlučili uložiti u novi stadion.
Do tad, vremenska prognoza i kišobran, kabanica i lagano put Koševa. :mrgreen:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2024, 20:04

Vidim na redditu na današnji dan 1976. godine odigrana prijateljska Arsenal vs Željezničar, kojim povodom je to bilo? Je li neko od ovih starijih išao?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 15 avg 2024, 20:04

NaDASve meni najdraži subjekt.
Pisanje o političkim i kriminalnim makinacijama u FKZ.
Treba se boriti protiv mitova,laži i šupljih filozofija.
Samo istinom,koliko god ona bila bolna i argumentima.
Najlakše je biti primitivan i psovat.

Kaže Načelnik u privatnoj raspravi”Ubise me ovi svojim
Moljakanje,kmečanje i prošenjem.Samo daj,daj”
slika

Onaj jedan bivši Načelnik davao i Šakom i kapom.Doduše,Željkanu
davao Šakom,a stanove i kuće po Turskoj sebi kupovao kapom!!
Da li se još krije po Turskoj i ima li potjernice?!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 15 avg 2024, 20:09

tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 20:03
S ovim dijelom oko stadiona van grada se slažem, puno veći klubovi su otišli sa “gradskog” ili “državnog” nazovi kako hoćeš i izgradili svoj stadion na periferiji grada. Kakav god i gdje god da je, tvoj je i ne može te svaka šuša handriti.
Pisao sam već par puta na ovu temu sa Virtualom i žalosno je fakat da se nikad apsolutno nije krenulo u neku ozbiljniju priču.
Razumijem ga kad kaže da bi se prepao Sarajeva onog momenta kad vidi da su investitori odlučili uložiti u novi stadion.
To je sustina, realno ste davno mogli i trebali krenuti s tim. Kad je ono Tan dosao, 2013/14 nekad? Znaci za 10 godina da ste ciglu po ciglu redali do sad bi nesto bilo i naravno da bi vlasti pomogle, kao i svakome, jer nema kluba da to sam moze iznjeti. Ovo sa Kosevom cak i da se rijesi nekako i nesto pocne doradjivati, opet je realno qarina od stadiona. Mozes 5 miliona sprziti, ostao bi qarina. Koliko god vi bjezali od toga da se izmjestite van grada, to je neminovnost ako ikad mislite imati iole normalan stadion.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 20:11

tabba77 je napisao/la:
Bumbaclat je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 19:10

Rupa bez dna. To je najveći problem. Hajd finansijski, tu bi učestvovali svi pored investitora, ali koliko vremenski bi trajalo da se dovede u red?
Istina. U nezahvalnoj ste poziciji jer je stadion gradski i jednostavno se ne ispalti puno ulagati u onakav stadion, dok bi praviti novi od temelja bio bas veliki poduhvat. Kad bi krenuli u to, sigurno bi imali podrsku od vlasti i to dobru. Da se ne lazemo, problem je i sto raja bjezi od toga da vam stadion bude negdje van grada, a to je jedino realno.

Najsretnije priveremeno rjesenje je da se uradi krov na jednoj tribini barem, valjda to nije toliki problem, ali ne znam. Mislim da je administracija vaseg kluba puno zakazala. Mandic jeste ublehas, ali koliko ja znam i sto su mi rekli pitari koje poznajem, stvarno nije do nikoga drugog nego do vas.
Dosta ih potencira ovdje da bi dobili stadion za 1 KM. Jeste, dobijemo ga za marku i šta dalje? Ulažemo sredstva 5 godina, koristimo još određen broj godina i CSR dođe i kaže više ne možete koristiti ovaj stadion ili možete ali cifra je ta. Da li bi ti ili bilo ko ulagao poprilično veliki iznos novca za nešto što nikad neće biti tvoje? Ne bi.

Cekaj malo prijatelju, nama se redovno smijete za dugove, a mi placamo dosta toga sto se tice odrzavanja, troskova vode, struje, terena, naseg, stadiona i tako 30-ak godina unazad. Sta vi placate, koliko ste novca na osnovu toga ustedili, sta mislis ?

Mi istok napravili, teren uradili, UEFA uletila za dio terena i krov na istoku, sad se politika uvalila da uzme koji glas pred izbore, al opet smo mi tu sami dogurali jer smo se peglali, trudili, skupljali. Sta ste vi uradili osim sto kmecite, evo realno ?

Samo realno, nemoj izgovora. Vi hocete sve da vam je dzaba ko sto je do sada i bilo, a da prstom ne mrdnete e jbg, ne moze tako.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 20:15

Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 20:01
bvsic je napisao/la:
Bumbaclat je napisao/la:
Sto se tice Koseva do vas je, prvenstveno do administracije vaseg kluba koja svemu ovome jako neozbiljno pristupa, u najmanju ruku. Kazem ne mora meni niko vjerovati, raspitajte se.

Meni sekunde ne bi smetalo da vi imate uslovan stadion, potpisujem odmah da se radi, pa bilo sta. Samo me iritira to vase kmecanje i laganje.
Prvi dio je djelimicno tacan, razne ublehe su tu svi to znamo
Odgovorio ti je ispod tabba cuj opcija evo vam stadion na 40 godina ulozite, renovirajte i onda je nas opet, cista nebuloza.
Kosevo se moze renovirati i da bude odlicno, atletska staza je malo diskutabila kako bi i sta uraditi tu ali rijesilo bi se i to. Na gradu je siguran sam da je Ismir spreman cim budu i ove ublehe. Il dajte stadion pa ce se rijesavati il grad nek ga pravi, sigurno nece nijedan investitor uloziti u nesto sto nije njegovo.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 15 avg 2024, 20:16

slika

slika

Zar ovaj Magoda nije rekao da Kanton Sarajevo vise neće
finansirati gubitničke klubove kojima je uspjeh da ne ispadnu
iz Lige?!A danas valjda obećao milionce!!
NaDAsve bezobrazno,ne valja lagati gradjane i rasipati
nas novac tek tako.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 15 avg 2024, 20:19

bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:15
Bumbaclat je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

Odgovorio ti je ispod tabba cuj opcija evo vam stadion na 40 godina ulozite, renovirajte i onda je nas opet, cista nebuloza.
Kosevo se moze renovirati i da bude odlicno, atletska staza je malo diskutabila kako bi i sta uraditi tu ali rijesilo bi se i to. Na gradu je siguran sam da je Ismir spreman cim budu i ove ublehe. Il dajte stadion pa ce se rijesavati il grad nek ga pravi, sigurno nece nijedan investitor uloziti u nesto sto nije njegovo.
Sto je nebuloza? Sta je alternativa, da vam se da u vlasnistvo? Haj budi realan. Da nema gore nista, da je livada samo, koliko bi taj plac vrijedio? Govorimo o ogromnom novcu koji pripada opstini, nece se pokloniti nekom Malezijcu ili Ameru. Zamrsena je situacija, ali najbolje i jedino dugorocno rjesenje je izmjestiti se van grada i polako praviti stadion.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 15 avg 2024, 20:26

15 avg 2024, 20:11
tabba77 je napisao/la:
Bumbaclat je napisao/la:

Cekaj malo prijatelju, nama se redovno smijete za dugove, a mi placamo dosta toga sto se tice odrzavanja, troskova vode, struje, terena, naseg, stadiona i tako 30-ak godina unazad. Sta vi placate, koliko ste novca na osnovu toga ustedili, sta mislis ?

Mi istok napravili, teren uradili, UEFA uletila za dio terena i krov na istoku, sad se politika uvalila da uzme koji glas pred izbore, al opet smo mi tu sami dogurali jer smo se peglali, trudili, skupljali. Sta ste vi uradili osim sto kmecite, evo realno ?

Samo realno, nemoj izgovora. Vi hocete sve da vam je dzaba ko sto je do sada i bilo, a da prstom ne mrdnete e jbg, ne moze tako.
Nađi gdje se ja smijem? Ja skoro godinu dana pišem ovdje kako itekako imate para, samo što ti to prolazi ispod radara. Zna se ko je vas unazadio i čije hirove i dalje plaćate.

Uštedili? Je li ti misliš da mi džaba igramo na stadionu? Da CSR plaća organizaciju utakmica, vodu, struju, održavanje? Logično je da mi to plaćamo jer smo mi jedini korisnici stadiona. Imamo sve iste troškove kao i vi. Koliko to košta vas, a koliko košta nas, ne znam a i ne interesuje me.

Svaka vama čast na borbi ali nemojte onda ovdje pisati da ste protiv režima i partija a istim se sagnete za tribinu. Isto kao što ste prošle sezone prozivali savez kako su sluga politike a par sedmica nakon toga idete savezu, čitaj Vici na noge za pozajmicu.

Reci ba, jeste, moljakamo za stadion, moljakamo za sve što možemo i cilj nam je uzeti što više od države. Ovako ispada licemjerno.

I nažalost, ništa nismo uradili povodom toga. Valjda ćemo nekad uraditi.
Zadnja izmjena: tabba77, dana/u 15 avg 2024, 20:31, ukupno mijenjano 1 put.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 20:29

Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 20:19
bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:15
Bumbaclat je napisao/la:

Sto je nebuloza? Sta je alternativa, da vam se da u vlasnistvo? Haj budi realan. Da nema gore nista, da je livada samo, koliko bi taj plac vrijedio? Govorimo o ogromnom novcu koji pripada opstini, nece se pokloniti nekom Malezijcu ili Ameru. Zamrsena je situacija, ali najbolje i jedino dugorocno rjesenje je izmjestiti se van grada i polako praviti stadion.
Alternativa:
Opcija 1: Grad ulozi pare i renovira stadion, dovede ga na CAT 4, mi nastavimo placati sto sad placamo 10-15k hiljada i tjt
Opcija 2: Grad pokloni stadion pod uslovom da u odredjenom vremenskom roku, Ismir i Tan dovedu stadion u CAT 4

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 avg 2024, 20:30

Režimski klub iz bulevara. Bez budžetskih para ne bi postojali.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Proximic, UltraNorth i 22 gosta.