Real Madrid - BvB Borussia Dortmund
02.04.2014 srijeda . u 20:45 h
Vremenska prognoza : Kišovito ...
Prenosi : Zdf, Rts1, Arena Sport 1, Hrt 2 .
Sutra je veliki dan velika noc sutra igramo protiv kraljevskog kluba. Kluba koji ima najvise titula LŠ, kluba sa bogatom tradicijom pa usudit cu se rec mozda i najveceg kluba svijeta ... Dortmund s druge strane velikan koji se probudio, digao i koji se polako ali sigurno VRATIO u sami vrh evropskog i svijetskog fudbala ... Ovo je dvoboj dva sasvim različita kluba i dvoboj 2 različite filozofije ... Jedni dovode gotove igrače i svjetske klase , drugi dovode anonimuse i prave od njih svjetske klase ... Real je klub koji trosi vise od PSG, CITYA, BARCELONE, BAYERNA, UNITEDA, CHELSEA . BvB je klub koji ima budzet kao sto to ima Stoke City ...2 sasvim razlicta pogleda na svijet fudbala ove 2 ekipe imaju ... Brojke nam govore jedno no na terenu ce to da bude nesto sasvim drugo ... Znate ono nije sve u novcu ? E sutra bi to mogao Real vec da osjeti ...
Ancelotti vs. Klopp ( Buvac )
Jedan je prekaljeni i iskusni, smireni lisac , drugi je mladi dinamicni inovativni temperamentni eksplozivni i ekstravagantni motivator ... Ovo je duel stara generacije protiv nove generacije ovo je duel Italija Njemacka ... Don Carlo Ancelotti sad dolazi to njegovo veliko iskustvo vodio je svoje timove u UEFA Champions League 121 put gdje je zabiljezio 66 pobjeda 29 remija 26 poraza sa gol razlikom od 206 : 110 i osvojio je to takmicenje cak 2 puta . S druge strane Jurgen Norbert Klopp : vodio je BvB u UEFA Champions League 26 puta i tu je zabiljezio 12 pobjeda 5 remija i 9 poraza sa gol razlikom od 44 : 35 . Sudeci po iskustvu jasno je kome bi se trebala dati prednost, no na terenut to opet nista ne mora znacit ... Ko ce ga da nadmudri cija taktika ce bolje da upali ?, da li je Klopp " zeleni " spreman za lisca Ancelottia ?, jedno je sigurno bolju vecu jacu motivaciju ce da dobiju igraci BvB i u tome je najveca snaga ove ekipa ta silna motivacija i pozitivna energija koju Jurgen prenosi na svoju ekipu, no s druge strane Ancelotti je imao pregrst ovakvih utakmica tacno zna kako sta i kako mi je ucinit .
Dosto tog ce da ovisi o ovom dvoboju no tu imamo jos jednog asa u rukavu a on se zove Zeljko Buvac covjek iz Banjaluke, covjek kog zovu MOZAK ! Covjek koji izmislja nove stvari ne samo na treningu vec i u igri covjek koji je mozda jedan od najboljih asistenata danasnjice i covjek koji poznaje pojam TAKTIKA ... Taj nas duo Klopp Buvac su fenomenalan tandem jedan je motivator drugi takticar no naravno zadnja je Kloppova i on donosi one vazne odluke ...
Real vs.BvB
2 najskuplja igrac u histriji fudbala Bale Ronaldu veceras igraju protiv BvB-a . Dovoljno je samo taj podatak rec da bi se shvatilo ko je favorit ko underdog ... Nastupit ce i trenutno barem po FIFI i najbolji igrac Ronaldo koji rusi rekorde sve i postize golove kao na traci covjek koji jednim potezom rjesava utakmicu, a takvih ima u ovoj momcadi Reala mnogo ... Pitanje je da li ce BvB dozvolit Realu da iskoriste svo svoje znanje i moc koje posjeduju .... Real ima individualnu klasu, no BvB ima Srce ima EKIPU svi su kao jedno borit se znaju to zele i to vole, koliko ce Real bit spreman na taj fight to je vec nesto drugo, Real ima sve na svojoj strani osim srca i osim MOMCADI koja gine na terenu i taj problem se vuce iz godine u godinu . Treneri se mjenjaju skupi igraci dovode pa prodavaju i sve tako u krug a titula sve manje i manje naleti tu po koja ... No jedno je sigurno ovo je najjaci Real zadnjih 5 ili mozda i vise godina no vidjeli smo i takav je Real ranjiv u 3 zadnja kola su mozda i titulu prokockali porazima od Barce koja je najslabija Barca zadnjih 5 godina i od jedne solidne Seville ... Real je ranjiv i sto je najvaznije ranjeni su u pravi trenutak, samopouzdanje se poljuljao i to mnogo navijaci se zvidzali unatoc petarde u zadnjoj utakmici, Real je pod ogromnim pritiskom . Ako to neko zna iskoristit to je BvB ekipa koja posjeduje srce volju zelju za jedan veliki Fight ... Na muci se poznaju junaci to je nesto u cemu uziva ovaj klub slicne scene su se desavale i 97 kad smo podigli klempu . I tad je bila ekipa mnogo osakacena kroz tu sezonu, pa zasto ne i sad ponovit nesto slicno tome ...
Treba ocekivat jedan disciplinovan Real i dobro organizovan koji ce od prve minute krenuti jako jako jako silovito vazno je prvih 25 minuta prezivjeti bez primljenog gola i na neki cudan nacin se tu uspjet odbranit uz koju bravuru Wajdia i malo srece naklonjene nama ... Sto duze bude stojala nula to je bolje za BvB onda je sve moguce ... Real ce igrat otvoreno a to je ono sto obozavamo imat cemo prostora za kontranapade, molit boga moramo da se ziceri napokon ne fulaju jedna dobra sansa ako se ne pretvori u gol kostat ce nas ... Nadam se da ce Miki, Reus, Auba bit sabrani i smireni pred golom i iskoristit svoje sanse jer uvjeren sam bit ce ih mora ih bit , mi smo ekipa koja je u stanju stvorit barem 3 zicera protiv svake ekipe pa cak i ovako osakaceni povredama ... Nasa najveca sansa jesu Pepe i Ramos koji su skloni kiksevima i ekscesima treba znat isprovocirat jednog Pepa i Ramosa koji su skloni skandalima i kartonima i glupim faulovima .
Velika steta je sto nema Lewya koji bi se hrvao za ovom dvojicom mesara , no s druge strane mozda bas u tome i bude prednost sto ni sam Ancelotti ne zna sta ga ceka da li cemo igrat sa laznom devetkom Reusom, ili Aubom ili Schiberom ( nedo dragi bog ) ... Ocekujem sutra veliki mec od Sahina kao prvo htjet ce dokazat sta i koliko moze i zna a i sdruge strane zadnje 2 utakmice je odigrao odlicno i dobro ... Po meni najvise ce sutra da fali Bender no imamo kapitena Kehla igraca koji ima muda i koji je pravi vodja i lider kakvih je danas malo u fudbalu ... Moramo iskoristit svoje prednosti koje imamo istina malo je nasih prednosti ali bas tih malo prednosti moramo iskoristit .. Jos nesto vazno barem po meni ta kisa i to lose vrijeme ako bude tako kako je najavljeno i kako sam gledao prognozu upravo to moze da ide u korist nama zbog trke zbog borbe zbog fighta i zbog cinjenice da nasi nisu manekeni ... Ogroman posao ceka Piszceka i Durma nadam se da ce bit prisebni da ce odigrat dobro utakmicu, mnogo me brinu te bekovske pozicije jer Piszcek je totalno van forme no ukoliko je on klasa od igraca u sto sam uvjeren onda ce sutra da bude na nivou, dok za Durma bgm ce tesko bit pogotov sto momak mora da cuva najskupljeg igraca svih vremena necu nista vise rec, a ruku na srce Durm je do juce bio drugoligaski igrac ... Tako da ce jako bitno bit te bokove na neki cudesni nacin zatvorit ...