Glupsoni/kritičari ne kontaju da je u fudbalu mnogooooooo bitnija trka od ljepote, naročito ako nisi Real Madrid koji sebi može priušiti obje komponente. Malo koja ekipa iz Skandinavije, Austrije i sličnih zemalja ima ekipu punu znalaca, al zato trče ko navijeni. Izbij, nabij, pa šta bude uz naglasak na čvrstu igru, solidnu/jaku odbranu.
Zeta je igrala play off EL; Kukeši je igrao play off EL; Dosta "levata" se probilo do 3 ili 4 pretkola. Eh sad, uzmimo prošle ekipe Želje u poređenju sa ovom. Sve/većina su bile kvalitetnije ali u susretima sa Makabijem, Hapoelom ili Mariborom Zeba & co od 10 puta ne bi prošli nijednom, jer su bili fizički i trkački inferiorni. Ova ekipa bi, po meni, jednom možda i prošla, jer više trče, bore se. grizu.
Ne možeš biti navijač Želje, a da kažeš nakon dva odigrana meča da smo karna, da je Nedo karna i da nam treba 5 pojačanja jerbo nećemo biti deseti. To je priča debila koji jal ne idu na utakmice ( barem na većinu utakmica ), jal su isfrustrirani u životu pa plate 5-10 maraka da jebu Nedi ili xy osobi sve po spisku znajući da nema konsekvenci u vidu razbijenih zuba i sličnih trauma jal su debelo pod uticajem liga petica ili SP-a pa kontaju da smo i mi tu negdje ili su mladi pa se "sjećaju" samo naših uspjeha u zadnjih 5 godina. Smanjite malo doživljaj.
Pojačanja će biti, ako ih bude, ako ih ne bude imamo šta imamo. Naše je da Želji pružimo maksimalnu podršku, išlo nas ili ne, nebitno je. Adžem je ispunio ono što je rekao kada je preuzeo Želju, ova ekipa će biti borbena i navijači će biti ponosni. Nije slagao. Respect.
Pomirite se sa činjenicom da para nema, pojačanja nema, nema ništa, osim nas na tribinama i 11 momaka koji ginu za plavi dres ( taman pojma nemali ). FKŽ se voli i kad ne ide, nije uvijek sjajno, ne uzimaju se uvijek titule. Ja sam to proživio od 1997 do danas, radovanja i tuge, uspona i padova. Ono što me ohrabruje jeste promjena kursa, napokon smo shvatili da moramo biti solventni i likvidni taman ne uzeli titulu u narednih 5 godina. Tako je kako je, blebetanja po forumu neće ništa dobrog donijeti osim što nam može smanjiti broj navijača u ligaškim utakmicama i dušmanima dati povod da se naslađuju.
Ukratko, manje jedite **** kritikujući, a više idite po utakmicama. Ako idete po utakmica to vam ne daje za pravo da serete. Ako baš morate sa serete, nađite neki europski klub pa se tamo istresite. Kejanje na ovoj temi ne pomaže, jer NEMA EFEKTA.