Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Principatus
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Principatus » 03 nov 2012, 10:48

player je napisao/la:Nego, jel zna tko od vas pravilnik FiFE? Mislim, ima jedan detaljčić koji niste znali....
A ima pravilnik? Neznamo nikako, de nam objasni...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 03 nov 2012, 11:25

Do cetvrtka ce se znati jel se odlucio za U21!

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 03 nov 2012, 11:26

player je napisao/la:
Dado je napisao/la:Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.
Ne znam jel poznato, no već je odbio mlađe selekcije BiH.
Ovo jest ististina da je odbio našu mladu selekciju, ali je i sam rekao da to ništa ne znači i da će pravu odluku donijet malo kasnije, kada već pričate o praviliniku ima jedno pravilo koje glasi da ako igrač (Alen) odigra minimalno 2 utakmice u sastavu U21 on automatski MORA nastupat za A selekciju te reprezentacije, tako da Alen mora dobro razmislit šta će uradit.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 nov 2012, 11:37

EBSCO je napisao/la:
player je napisao/la:
Dado je napisao/la:Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.
Ovo jest ististina da je odbio našu mladu selekciju, ali je i sam rekao da to ništa ne znači i da će pravu odluku donijet malo kasnije, kada već pričate o praviliniku ima jedno pravilo koje glasi da ako igrač (Alen) odigra minimalno 2 utakmice u sastavu U21 on automatski MORA nastupat za A selekciju te reprezentacije, tako da Alen mora dobro razmislit šta će uradit.
Ne mora ;) Kad bi promijenio sportsko državljanstvo i zaigrao za našu u21 reprezentaciju, onda više ne bi mogao igrati za Hrvatsku jer nije dozvoljeno mijenjati sportsko državljanstvo više od jedan put.A ako zaigra za Hrvatsku u21 nije izgubljen za nas sve dok ne upiše minute u zvaničnoj utakmici za A reprezentaciju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2012, 13:14

EBSCO je napisao/la:
player je napisao/la:
To pravilo ne postoji u pravilniku FIFE. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 nov 2012, 13:57

Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.
Ne znam jel poznato, no već je odbio mlađe selekcije BiH.[/quote]

Ovo jest ististina da je odbio našu mladu selekciju, ali je i sam rekao da to ništa ne znači i da će pravu odluku donijet malo kasnije, kada već pričate o praviliniku ima jedno pravilo koje glasi da ako igrač (Alen) odigra minimalno 2 utakmice u sastavu U21 on automatski MORA nastupat za A selekciju te reprezentacije, tako da Alen mora dobro razmislit šta će uradit.[/quote]
To pravilo ne postoji u pravilniku FIFE. ;)[/quote]

de ba Devil nemoj loziti raju bezze.nece svako skontati da se samo malo zezas.i ti i ja znamo da FIFA i UEFA daje igracima pravo samo 1 da promjeni sportsko drzavljanstvo.Nakon toga nema vise vracke.On ako se odazove Jagodicu i odigra koju zvanicnu tekmu za U21 reprezentaciju BiH,ne mora igrati za A tim BiH AKO TO NE ZELI,ali stvar je u tome da on od tada moze igrati samo za reprezentaciju BiH i nijednu drugu.pa ni Hrvatsku u kojoj je rodjen,i poceo svoju reprezentativnu karijeru.Tako da...kao sto nas narod kaze poslije j.....nema kajanja.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 nov 2012, 14:23

Kakve se gluposti pišu po ovoj temi...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2012, 14:32

TMovac je napisao/la:Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.
Ovo jest ististina da je odbio našu mladu selekciju, ali je i sam rekao da to ništa ne znači i da će pravu odluku donijet malo kasnije, kada već pričate o praviliniku ima jedno pravilo koje glasi da ako igrač (Alen) odigra minimalno 2 utakmice u sastavu U21 on automatski MORA nastupat za A selekciju te reprezentacije, tako da Alen mora dobro razmislit šta će uradit.[/quote]
To pravilo ne postoji u pravilniku FIFE. ;)[/quote]

de ba Devil nemoj loziti raju bezze.nece svako skontati da se samo malo zezas.i ti i ja znamo da FIFA i UEFA daje igracima pravo samo 1 da promjeni sportsko drzavljanstvo.Nakon toga nema vise vracke.On ako se odazove Jagodicu i odigra koju zvanicnu tekmu za U21 reprezentaciju BiH,ne mora igrati za A tim BiH AKO TO NE ZELI,ali stvar je u tome da on od tada moze igrati samo za reprezentaciju BiH i nijednu drugu.pa ni Hrvatsku u kojoj je rodjen,i poceo svoju reprezentativnu karijeru.Tako da...kao sto nas narod kaze poslije j.....nema kajanja.[/quote]
Hoces li ti lepo procitati sta je momak napisao i moj odgovor na isto.Pa tek onda salji odgovor na moje. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 nov 2012, 14:41

Devil je napisao/la:
TMovac je napisao/la:Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.
Ne znam jel poznato, no već je odbio mlađe selekcije BiH

To pravilo ne postoji u pravilniku FIFE. ;)
de ba Devil nemoj loziti raju bezze.nece svako skontati da se samo malo zezas.i ti i ja znamo da FIFA i UEFA daje igracima pravo samo 1 da promjeni sportsko drzavljanstvo.Nakon toga nema vise vracke.On ako se odazove Jagodicu i odigra koju zvanicnu tekmu za U21 reprezentaciju BiH,ne mora igrati za A tim BiH AKO TO NE ZELI,ali stvar je u tome da on od tada moze igrati samo za reprezentaciju BiH i nijednu drugu.pa ni Hrvatsku u kojoj je rodjen,i poceo svoju reprezentativnu karijeru.Tako da...kao sto nas narod kaze poslije j.....nema kajanja.[/quote]
Hoces li ti lepo procitati sta je momak napisao i moj odgovor na isto.Pa tek onda salji odgovor na moje. ;)[/quote]
hehe oprosti malo sam nervozan zbog derbija.srce mi lupa,znojim se,osjecam zmarce u stomaku,hebote ko da mi je opet 15 godina.Pomdladim se svaki put kada se igra derbi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 nov 2012, 11:09

Sead Halilović: Alen se neće odazvati na poziv iz Sarajeva!

Selektor Vlado Jagodić objavio je prošireni spisak od 40 pozvanih igrača na kojemu se između ostalih nalazi fudbaler zagrebačkog Dinama, Alen Halilović.

No kako tvrdi Sead Halilović, Alenov otac, mladi talenat se neće odazvati pozivu Vlade Jagodića.

- Iz Sarajeva je stigao poziv, a da prije toga sa nama niko nije ozbiljnije razgovarao. Očekivao sam da će doći ljudi iz bosanskog Saveza, da će nam se obratiti Ivica Osim kojeg jako poštujem i smatram ga ozbiljnim čovjekom koji je spasio bh. fudbal, no to se nije dogodilo, o Alenu sam pričao samo sa novinarima iz BiH. - kaže Sead Halilović.

- Alen je rođen u Zagrebu, a ne kao ja u Kokotnici kraj Doboja i on ovdje gradi svoju karijeru. On nije neki bezimeni klinac kojeg je neko primjetio, a za kojeg će kad se ne pojavi na okupljanju reći - on ne želi igrati za Bosnu. Hrvatska je zemlja u kojoj sam se fudbalski afirmisao, u toj zemlji zarađujem kruh i radujem se sportskom uspjehu hrvatskih sportaša. Prema tome gospodo iz Sarajeva, Alen se neće odazvati na Jagodićev poziv i doći na okupljanje u Vogošću 12. novembra. - konstatuje Halilović.

- Kada bude punoljetan Alen će odlučiti za koga će igrati, a ja sigurno neću uticati na njegovu odluku. - zaključuje Sead Halilović.

Inače, Alen Halilović je veliki navijač i simpatizer Edina Džeke, a javna je tajna kako mu je otvorena želja da sa napadačem Manchester Citya zaigra u Brazilu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, piše Jutarnji List.
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 04 nov 2012, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 04 nov 2012, 11:14

sramota od seje... izdajica, neka igra za tu hrvatsku onda :twisted:

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 04 nov 2012, 11:20

Mora prvo Osim klecit pred njim i malog, mozda ce onda tek igrat... jest ovaj covjek odvratan. Pu sramoto jedna.. nisam znao da je vakav ovaj covjek.

Mora svhatit da malog niko nece moliti, ako nece igrat nemora...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 nov 2012, 11:23

Ma ovo je sve bomba 100% :D Namjerno lozi raju da nece igrati za BiH :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 nov 2012, 11:24

Očekivano.
Naši su trebali prvo dobiti potvrdu da će se odazvati,pa ga onda pozvati,a ne ovako amaterski.
Krivi su naši.
A ne obazirem se previše na izjave u ovakvim situacijama,ima tu dosta interesa,svako pokušava izvući što više iz situacije,a ni novinarima nije za vjerovati,tako da je u suštini jedino bitno čiji će dres na kraju obući.
Ako bude zavisilo od sposobnosti naših selektora i uposlenika saveza,Hrvatska će dobiti talentovanog mladog igrača.
Jedina nada je eventualni Alenov patriotizam,a to je skromna nada.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 nov 2012, 11:29

Ovo je sve smisljeno kako ne razumijete, ovo sve se radi samo da se skine pritisak sa Alena, a Alen je pravi bosanac ! ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 04 nov 2012, 11:30

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ovo je sve smisljeno kako ne razumijete, ovo sve se radi samo da se skine pritisak sa Alena, a Alen je pravi bosanac ! ;)
ma tebi ćemo vjerovati :roll:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 nov 2012, 11:35

Jel' iko provjerio ko je radio ovaj intervju? Nesto mi cudno da o ovome hrvatski mediji ne bruje na sva zvona.
#divovi

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 nov 2012, 11:35

dijalog je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ovo je sve smisljeno kako ne razumijete, ovo sve se radi samo da se skine pritisak sa Alena, a Alen je pravi bosanac ! ;)
ma tebi ćemo vjerovati :roll:
ko te pita sta cika mikado :mrgreen:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 nov 2012, 11:39

Ovaj dio nisam kopirao, ili ga nisam vidio, ili je naknadno ubačen :lol:

Inače, Alen Halilović je veliki navijač i simpatizer Edina Džeke, a javna je tajna kako mu je otvorena želja da sa napadačem Manchester Citya zaigra u Brazilu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, piše Jutarnji List.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2012, 11:42

Ovaj interview zvuci kao da ga je napisao ministar propagande. Polako.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.