NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

JonSnow
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la JonSnow » 26 sep 2023, 17:40

Truhlo je napisao/la:
26 sep 2023, 17:25
avenija je napisao/la:
26 sep 2023, 16:49
Treba ici na tri boda u Gračanici tako se pripremati i postaviti od prve minute, **** ti ovo sto smo mi porazeni samo jednom a skupljas bod po bod i osvojis 2 boda od mogućih 9 zadnja 3 kola. Bolje da smo samo jednu pobjedili. Kako bodovno tako i pozicijom na tabeli.
Bolje pobjeđivati nego remije igrati, logično :mrgreen:

Ko da gledam Rahić vol2 protiv Bratstva, one seljačke fore koje već pušimo svaku utakmicu od početka prvenstva.
Dok im ne krenemo vraćat golovima i fizički istom mjerom, mesari će mesarski protiv nas.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 26 sep 2023, 17:46

JonSnow je napisao/la:
26 sep 2023, 17:40
Truhlo je napisao/la:
avenija je napisao/la:
26 sep 2023, 16:49
Treba ici na tri boda u Gračanici tako se pripremati i postaviti od prve minute, **** ti ovo sto smo mi porazeni samo jednom a skupljas bod po bod i osvojis 2 boda od mogućih 9 zadnja 3 kola. Bolje da smo samo jednu pobjedili. Kako bodovno tako i pozicijom na tabeli.

Ko da gledam Rahić vol2 protiv Bratstva, one seljačke fore koje već pušimo svaku utakmicu od početka prvenstva.
Dok im ne krenemo vraćat golovima i fizički istom mjerom, mesari će mesarski protiv nas.
Forum savjetuje ovu utakmicu vezni red Vardo Begić Skols i izbij nabij igru, gegenpres, tika taka, la masija neka sačeka neka bolja vremena :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 26 sep 2023, 17:55

zamorano je napisao/la:
26 sep 2023, 07:21
habuba je napisao/la:
25 sep 2023, 22:03

Slazem se sa ovim oko lige generalno. Niti jedan klub s kojim smo igrali osim Tomislavgrada nije pokazao nista. Rahic koji nas je pobjedio, uzeo nas na nasim greskama, ovo ostalo je sve bilo jadno do bola. Na zalost nismo ni mi bili nista bolji, iako smo u svim utakmicama imali posjed lopte i prividan presing, sve je to jalovo izgledalo. Slobodu nisam gledao jos uvijek ove sezone tako da ne znam koliko bolji fudbal oni igraju ali ovo ostalo je sve lose. Mi smo hladno morali imati bar jos 5-6 bodova na kontu. Rudar, Radnik, pa i Rahic su utakmice u kojim je rezultat morao biti drugaciji.

Ovo Bratstvo bi sada moglo biti dobra stanica da se okrene igra u nasu korist. Nisu neke tarabe u ovoj ligi ali nisu ni bog zna sta. Znaci moze se igrati s njima.
Pa šta vi očekujete od gostujučih ekipa na BP? Da ljudi napadaju,imaju posjed,dominiraju? Ljudi dodju po bod,bod im ko tri ako uspiju ne izgubiti super! Kako vi razmišljate hahaha,čuj nisu gostujuče ekipe bog zna šta,svašta! Pa kakvi smo mi u gostima kad igramo??? Mi eto imamo igru,dominaciju,vezemo aman zaman.3 -0 gubiš od Rahiča sa igračem više i šta se tu ima više komentarisat! I mi se vala valjamo,zadržavamo pravimo se blentavi kao i gosti ovdhe što rade! Eto mi smo atraktivna ekipa pogotovo u gostima kad igramo,koja razmišljnja ovdje,čuj gosti nose bodove nakon naših grešaka? Pa neče nakon svojih grešaka bodive odnjet,smanji sopstvene greške na minimum i imaš se čemu nadat! Nikad jedan tim ne može pobjediti dok drugi tim ne napravi grešku,prosto ko pasulj!
Ti si toliko koncentrisan na izvaljivanje gluposti da vise i ne citas sta ljudi pisu vec samo nepovezano baljezgas.

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 26 sep 2023, 18:13

Truhlo je napisao/la:
26 sep 2023, 17:46
JonSnow je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

Forum savjetuje ovu utakmicu vezni red Vardo Begić Skols i izbij nabij igru, gegenpres, tika taka, la masija neka sačeka neka bolja vremena :mrgreen:
Vezni red Vardo,Mehic i Talha .Dobitna kombinacija

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 sep 2023, 18:29

Da sam trener meni bi Begic bio prvi na spisku pa Isaković i Sivac pa bi tek onda dalje redao tim. :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 26 sep 2023, 18:39

FRLegioen je napisao/la:
26 sep 2023, 18:13
Truhlo je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:

Talhu bi sačuvao za domaće utakmice. Ovdje bih najradije izašao sa 3 skolsa u sredini ako je ikako moguće :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 26 sep 2023, 19:28

Truhlo je napisao/la:
26 sep 2023, 18:39
FRLegioen je napisao/la:
26 sep 2023, 18:13
Truhlo je napisao/la:

Talhu bi sačuvao za domaće utakmice. Ovdje bih najradije izašao sa 3 skolsa u sredini ako je ikako moguće :mrgreen:
Mehic radi" nevidljivi posao" ,jedan od najkorisnijih igraca Celika,nesto poput Rahimica iz nase repke...Fizicki superioran...Treba nam Talha jer je jedini pravi kreativac u vezi I jos Aliju naci pravu poziciju blize golu...

Zalayeta22
Kontakt:

Post Postao/la Zalayeta22 » 26 sep 2023, 20:12

avenija je napisao/la:
26 sep 2023, 18:29
Da sam trener meni bi Begic bio prvi na spisku pa Isaković i Sivac pa bi tek onda dalje redao tim. :mrgreen:
Defintivno bi i ja isto to, momak je pokazo borbenost ko malo ko a jos nas junior zenicki 😂 , jos bi dodo da bi i ja probo njega vardu i skolsa na gostovanjima kod ovih mesarskih ekipa pa ko koga vise 😀
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 26 sep 2023, 20:36

Zalayeta22 je napisao/la:
26 sep 2023, 20:12
avenija je napisao/la:
Defintivno bi i ja isto to, momak je pokazo borbenost ko malo ko a jos nas junior zenicki 😂 , jos bi dodo da bi i ja probo njega vardu i skolsa na gostovanjima kod ovih mesarskih ekipa pa ko koga vise 😀
Ne moze Begic igrati svih 90 min, imao je tesku povredu nije jos skroz 100 posto ali ide sve bolje. U Kaknju je izasao u drug pol, a protiv Tomislava se povrijedio i zato ga je Duvnjak zamjenio na poluvremenu, inace momak dobro obavlja prljave zadatke
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 26 sep 2023, 20:57

Begic mora bit prioritet,a i pokazao je da je cak i bolji sa loptom od Mehica a ima tu drskost i destrukciju igre a i fizicki je momcina bas suoerioran za svoje god.
Drugo njega trpit i ako nekad i ne bude na nivou jer to je igrac za buducnost pa spremat ga i za premier ligu akB dok od Mehica nemas ama bas nista nit moze kako treba igrat na nekom nivou u federalnoj a da nekazem u PL.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 sep 2023, 22:21

Mislim da bi Mehic bio bolji ako bi stajao ispred odbrane i pokrivao od auta do auta u odnosu na ovo gdje ide od 16m do 16m.
Celik!3,2,2.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 26 sep 2023, 23:13

Mehic ima pregled igre nedao Allah nikom. Begic je za njeg Iniesta
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 sep 2023, 00:20

Sta se sikirate oko veznog reda? NIje bitno ko igra kad ce nam se igra svodit na pokusaje po krilu i katastrofalne centarsuteve preko krila. Uglavnom taktika je "nabij je Sivcu uz aut liniju".

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 sep 2023, 12:30

https://sc.spor.t.ba/na-danasnji-dan-bu ... 1yxwcrbcKI

Izbrisati dvije tačkice u linku

Na danasnji dan, gdje smo bili, gdje smo sad, uz duzno postavanje ali rahic, tomislav, bratstvo itd a u Zenici Zvezda strepila i najvece serije nepobjedivosti prekidala na BP. E Čelik sta ti uradiše :kafa:

Gostovanje neporažene Crvene zvezde je izazvalo je ogroman interes u Zenici i okolnim mjestima: Čelik je prodao 23.866 ulaznica, a na Stadionu Bilino Polje se natiskalo skoro 30 hiljada gledalaca.

Na današnji dan: Buza i Čelik srušili nevjerovatnu Zvezdinu seriju

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 27 sep 2023, 13:53

avenija je napisao/la:
100% !!

Momak ce uskoro svima pokazati sta rad, trud i odricanje donose.. za Mehica je vec izmislio fudbal, a ako ovako nastavi naredne sezone ce biti nas (po)najbolji igrac i nezamjenjiv u prvih 11

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 sep 2023, 14:27

Begić ako ne bude spreman za Gračanicu, neka ubaci Smajića na njegovo mjesto. Treba nam defanzivni vezni grač, a Vardo i Skols to nisu. Oni su klasični box to box igrači koji se ubacuju naprijed. Isto važi i za Žunu i Međuseljca kada igraju na poziciji 8ce. Potreban im je osigurač iza njih, koji neće prelaziti centar. Zato smo i imali napredak u igri kada Begić igra, jer defanzivno pokriva dosta terena. Valjda će Duvnjak progledati i shvatiti da uvijek mora igrati sa defanzivnim veznjakom u ovoj ligi, zbog postavke protivnika, gdje čekaju kontranapade.

nightz
Kontakt:

Post Postao/la nightz » 27 sep 2023, 14:34

Čelik prima gol:
- u 10. minuti protiv Tomislava (24.9.)
- u 15. minuti protiv Rudara (16.9.)
- u 45. minuti protiv Budućnosti (13.9.)
- u 1. minuti protiv Gornjeg Rahića (10.9.)
- u 51. minuti protiv Radnika (19.8.)
- u 44. minuti protiv Stupčanice (13.8.)

1. šablon (i najveći problem) je rana faza utakmice (prvih 15 minuta).
2. šablon je kraj poluvremena.

Rješenje za 1. problem je možda taktički iznenaditi protivnika (možda defanzivnom igrom) i natjerati ga na otvorenu igru.
Rješenje za 2. problem vidim u mentalitetu. Pojasniti u svlačionici igračima ove probleme da su i oni svjesni toga. Takodjer, Duvnjak je dužan pojasniti igračima i rješenje problema tako da znaju 'dje gone'.

Generalno, osjećam da postoje 'klanovi' u ekipi. Mali Tabaković ima izuzetnog potencijala, a imam osjećaj da nije baš najbolje prihvaćen u ekipi. Sivac, Žuna, Medjuseljac, Karalić, Honda, Mehić i ostala ekipa moraju biti otvoreni prema novim momcima. Mora se napraviti inkluzivna atmosfera da bi bila dobra atmosfera u ekipi. Dobra atmosfera, odnosno komunikacija je preduslov da se ispoštuje dogovor u svlačionici. Kad se dogovor iz svlačionice ispoštuje, to rezultira dobrim rezultatima.

Nadam se da će ovo zapažanje doći i do Šefa. Ekipa definitivno ima potencijala, evidentno je da se radi, a s pravim pristupom vjerujem da možemo prevladati ove izazove i nastaviti rasti kao klub. Svi mi navijači stojimo uz naš Čelik i vjerujemo u bolje rezultate u budućim utakmicama.

RZ DGR
Zenica je Bosne zjenica

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 sep 2023, 14:35

linethreader je napisao/la:
27 sep 2023, 13:53
avenija je napisao/la:
100% !!

Momak ce uskoro svima pokazati sta rad, trud i odricanje donose.. za Mehica je vec izmislio fudbal, a ako ovako nastavi naredne sezone ce biti nas (po)najbolji igrac i nezamjenjiv u prvih 11
Ma momak ima idealnu genetiku, kod nas je uvijek sve nesto malo neuhranjeno a on da stane pored CR7 ne bi se niko postidio. Pokreti na terenu, kretnje, ponasanje sve ima. Npr za Alija su se svi pitali kako će se prilagoditi fizicki nadmocnijim igračima i višem rangu i kad je bio najbolji u nizim ligama dok ja za Begića nemam npr ni trunke sumnje da se moze već sad nositi ravnopravno fizicki sa svakim igračem ne iz federalne nego iz PLBIH. Naravno pred njim je bruka rada, fudbalskog skolovanja, truda itd ali ako ikoga vidim kao sigurnog igrača za Premijer ligu to su Begić i Sivac. I to nosioci.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 sep 2023, 19:04

U završnici juniorskog prvenstva učestvuje devet klubova, pobjednika juniorskog kupa kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, a izvučeni su sljedeći parovi:

NK ČELIK Zenica - FK VELEŽ Mostar

NK TROGLAV 1918 Livno - NK PODGRMEČ Sanski Most

NK ISKRA Bugojno - NK ŠIROKI BRIJEG

FK GORAŽDE - NK BRATSTVO Gračanica/FK SLOBODA Tuzla

Utakmice završnice juniorskog Kupa Federacije BiH igraju se 04.10.2023. godine u 15:00 sati.

Pobjednici parova plasirat će se u 1/4 finala juniorskog Kupa BiH, a voljom žrijeba direktni plasman u 1/4 finala ostvario je FK SARAJEVO.
Ne bi bilo loše ovo ispratiti. Juniori Veleža su 4. na tabeli juniorske PL, da vidimo mogu li naši proći. Lako je nabijati indijance iz Viteza i Kiseljaka.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 27 sep 2023, 22:35

Truhlo je napisao/la:
27 sep 2023, 19:04
U završnici juniorskog prvenstva učestvuje devet klubova, pobjednika juniorskog kupa kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, a izvučeni su sljedeći parovi:

NK ČELIK Zenica - FK VELEŽ Mostar

NK TROGLAV 1918 Livno - NK PODGRMEČ Sanski Most

NK ISKRA Bugojno - NK ŠIROKI BRIJEG

FK GORAŽDE - NK BRATSTVO Gračanica/FK SLOBODA Tuzla

Utakmice završnice juniorskog Kupa Federacije BiH igraju se 04.10.2023. godine u 15:00 sati.

Pobjednici parova plasirat će se u 1/4 finala juniorskog Kupa BiH, a voljom žrijeba direktni plasman u 1/4 finala ostvario je FK SARAJEVO.
Ne bi bilo loše ovo ispratiti. Juniori Veleža su 4. na tabeli juniorske PL, da vidimo mogu li naši proći. Lako je nabijati indijance iz Viteza i Kiseljaka.
Jel se Ahmetspahic vratio s eskurzije
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.