La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Epidaurus
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Epidaurus » 20 mar 2018, 00:18

Busquets je jedini vezni igrac na svijetu koji bi Realovoj vezi donio neku novu dimenziju, jedini profil veznog kojeg Real nema. Najbolji zadnji vezni na svijetu bez premca sigurno.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:19

Blejzer10 je napisao/la:@jeftha jel ti to Vaskez najdraži igrač Reala života ti? :mrgreen:
Nije, al drago mi vidjeti covjeka koji je trudom postigao sve sto je postigao.

Nemam nekog favorita sto se toga tice. Varane najprije.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 mar 2018, 00:22

Vidjet cemo sljedece sezone kad se Cou bas uklopi.

Jer sredina Rejala jeste sada bolja i kompaktnija, ali nista to trenutno nije tolika razlika koliko zelite prikazati.

Jer da jeste ne bi uvijek gubili u derbiju skoro kad trebaju dobit.

Sljedece sezone Busquets-Roberto-Coutinho. Uz jos Rakitica, Iniestu ako ostane. Vrhunski vezni red realno. Vidjet cemo sta ce biti i sa Arthurom tim. Mozda jos neko dodje.
27.10.2020

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:24

Ja mislim da je ovaj Arthur vec bolji od Casemira. Prica se po favelama da nosi Excalibur sa sobom.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 mar 2018, 00:24

Sljedeće sezone Coutinho-Busquets-Rakitić. Kakav Roberto Bog te pomogao.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 mar 2018, 00:26

Roberto :rol:

mislim da se čak i on pomirio da neće primirisati veznom redu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 mar 2018, 00:26

Jeftha je napisao/la:Ja mislim da je ovaj Arthur vec bolji od Casemira. Prica se po favelama da nosi Excalibur sa sobom.
Jel bolji od Vinciusa? :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 mar 2018, 00:27

Lillard je napisao/la:Sljedeće sezone Coutinho-Busquets-Rakitić. Kakav Roberto Bog te pomogao.
Ide Raketa na klupu, a Paulihno i Gomes u tri lijepe - kad King Arthur dođe.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:29

Lillard je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Ja mislim da je ovaj Arthur vec bolji od Casemira. Prica se po favelama da nosi Excalibur sa sobom.
Jel bolji od Vinciusa? :kafa:
Nije, Vini je magija. Samo da ne zavrsi ko Isco driblajuci po sredini terena.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 mar 2018, 00:30

Blejzer10 je napisao/la:@samosarajvo

Iako ima do sistema što smo i pričali, objasni mi kako prošlogodišnja Barca, definicija raspada sistema, zamalo ukrade Realu titulu, i dobije sva teža gostovanja u Primeri, a Real ove sezone u ligi isto poprilično pogubljen, zaostaje 15 bodova :hmmmmm:

Još ovo i da idem spavat.

Onda imamo pogrešno shvatanje sistema ali i kvalitete Barcine prošle sezone.
Barca ima šablone igre, mehanizme na terenu koje nece i ne moze nijedan trener razbiti dok su zivi Mesi,Iniesta,Busqets i Pique.
Iako je nominalno izmjenio sisteme igre Barca ce jos dugo biti ekipa koja drzi loptu 65+%.Kad imas loptu 65% ne dozvoljavaš lošijim ekipama priliku da ti zabiju go.Real je znao, i u Murinjovo vrijeme, pobjediti 5:0 sa ispod 55% posjeda lopte
Taj isti posjed mozes okacit macku o rep kad igraš kontra Bayerna,Reala, Juveta u 1/4 ili 1/2 LŠ.

Druga stvar je naravno cinjenica da je Barca ispala u LŠ u 1/4.

Treca stvar, raspad sistema ekipa kako ti zelis predstaviti, pa cak ni Barca, ne moze osvojiti 90 bodova u Španiji.

Cetvrta stvar, ovo kod Reala nije raspad sistema.Ovo je nesto jos gore od toga i siguran sam da se nece ponoviti nikad, nijednoj vrhunskoj ekipi.Dese se tu dva remija u 5 utakmica pa se ekipa malo dozove i slično.Šta je Real dozivio prvih 6 mjeseci je meni jos uvijek ne objašnjivo i ne bi ga smatrao raspadom sistema vec necim drugim, gorim od toga :mrgreen:

Ovakav Real mora osvojiti 86-7 bodova pa da kazes raspad sistema.Sezona od 91-2 boda je ono normala ali vjerovatno nedovoljna za titulu.TJ hajmo reći lapo lapo.
Sezona sa 95 bodova je nešto što bi ovom, sad ovom trenutnom, Realu trebala donositi titulu 80%.A zasto ne ponekad zakucat i preko stotke, kad je Murinho mogo sa losijim timom TREBAO bi da moze i ovaj Real.

Fazon je sto ce Real ove ogdine uzeti 80 ak bodova.To je raspad raspada sistema.

@leorey

Kao što rekoh.Njih dva se ne porede jer ne rade iste stvari na terenu.Ne znam otkud ova priča.Kao da porediš ljevog štopera i desno krilo.Kako porediti njihove kvalitete?
Dolaskom Busqetsa umjesto Casemira bi znacilo promjenu formacije, igranje sa 2 defanzivna vezna tj Kroos i Busqets, Modric bi morao otici jos ofanzivnije što moze igrati ali nije to to.Kroos bi se gušio.
Ne vidim igrača koji bi više godio ovoj formaciji od Kaze.On dozvoljava i ostalim da pokazu svoj maximum.Sredina koja izvlaci maximalno iz sebe.Svaki saigrac cini onog drugog jos boljim.A vec smo vidjeli da je wc igrač i sa manje veznih...
---------Caso---------
Modric---------Kroos
--------Isco---------
Moze cak i bez Isca trojica u napadu sa krilima...
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 20 mar 2018, 00:36, ukupno mijenjano 2 puta.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 mar 2018, 00:30

Kazu da je mjesavina Xavija i Inieste :kafa:

Pa ne treba ti niko rec, vec na yt vidis da je to tehnicki potkovaniji i pametniji igrac od tog drveta.

E da zaboravio sam, ima i taj Verratijev okret, tj Xavijev :yawn:
27.10.2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 20 mar 2018, 00:31

Ono kad mozes napisati milion stvari o losoj sezoni Isca a ti ne znas sta napisati pa kopiras par hejtera sa RMB foruma i spominjes "meljanje lopte" koje je proslost.
Isco je u Realu vazda bio onaj kome treba ucerati jer je tih i nece se ljutiti a da bi nekom drugom udovoljio. Ove sezone mu niko nije kriv ali opet.. Prosle godine a on sta je radio, krpio po Realu gdje je stigao.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:32

Zna li neko od vas koji je odziv na step funkciju?

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:34

Kajzer10 je napisao/la:Ono kad mozes napisati milion stvari o losoj sezoni Isca a ti ne znas sta napisati pa kopiras par hejtera sa RMB foruma i spominjes "meljanje lopte" koje je proslost.
Isco je u Realu vazda bio onaj kome treba ucerati jer je tih i nece se ljutiti a da bi nekom drugom udovoljio. Ove sezone mu niko nije kriv ali opet.. Prosle godine a on sta je radio, krpio po Realu gdje je stigao.
Jes krpio zadnja tri mjeseca, i svaka mu cast na tome.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 mar 2018, 00:35

Jeftha je napisao/la:Zna li neko od vas koji je odziv na step funkciju?
etf, a ?

dajte Isca ako vam ne valja :mrgreen:

šaljemo vam Cilessena, svakako je bolji od Keylora
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 20 mar 2018, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:36

Blejzer10 je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Zna li neko od vas koji je odziv na step funkciju?
etf, a ?
Ne mora znaciti jer je step funcija prisutna u svakodnevnom zivotu. :mrgreen:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:39

Isco za 150 milki(velika OREO :mrgreen: ) jer je bolji igrac od Kutinja. Madrid vazda daje sadake.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 mar 2018, 00:43

Jeftha je napisao/la:Isco za 150 milki(velika OREO :mrgreen: ) jer je bolji igrac od Kutinja. Madrid vazda daje sadake.
Prije par sedmica bih uzeo trejd odmah, jer me Cou drama nervirao. Sad se malo uklopio pa bih se suzdržao do daljnjeg od trejda. Ali da imam osjećaj da bi Isco samo tako proigrao u Barci, imam. Naše dijete :mrgreen:

nego jel Vaskez > Pedro (dok je u Barci igrao)?

i kad ćeš početi gledati filmove? Da te uzmem pod svoje mentorstvo kao mladog kavaja :kafa:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:46

Blejzer10 je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Isco za 150 milki(velika OREO :mrgreen: ) jer je bolji igrac od Kutinja. Madrid vazda daje sadake.
Prije par sedmica bih uzeo trejd odmah, jer me Cou drama nervirao. Sad se malo uklopio pa bih se suzdržao do daljnjeg od trejda. Ali da imam osjećaj da bi Isco samo tako proigrao u Barci, imam. Naše dijete :mrgreen:

nego jel Vaskez > Pedro (dok je u Barci igrao)?

i kad ćeš početi gledati filmove? Da te uzmem pod svoje mentorstvo kao mladog kavaja :kafa:
Kad Vaskez zabije u finalu LP, moci ce se pricati o tome. Obojica su veoma zahvalni igraci.

Gledam ja filmove, ali ne treba mi nikakvo mentorstvo.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2018, 00:51

leorey je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Kaze Spanija ima jacu sredinu od Madrida, a kad treba degradirati Ronalda onda kaze kako njemu golove namjesta najbolja sredina na svijetu. :ljepota:

Jel treba dodati da je pisao da Messi igra u Madridu, da bi zabijali 150 golova po sezoni i setali se ligom. I onda se covjek zapita ko tu ima bolje igrace( osim Messija, naravno).
Pa Rejal ima najjaci vezni red od klubova to je jasno.

Ali od repki, Spanija je tu najjaca. Ili hoces rec da nije samo zbog toga sto nsmaju Modrica :rol:

I istina je to za Messija. Stajao bi blize golu ko 2012 gdje si dobio 91 gol.
Nemaju ni Kroosa. Bas nesto covjek razmislja, i vidi Khediru i Ezela kako su stozerni igraci Njemacke koja dere guzove vecini repki i shvati koliko je Kroos veliki igrac. Nit imaju nekog napdaca, niti rasne bekove. Osim Milera naravno, 10 golova na SP. :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.