FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 23 dec 2011, 22:08

Ja mislim da je ovo znak da nas Farfan napušta već na zimu. Isto tako, čisto sumnjam da će se produžiti sa Raulom tako da bi ovaj transfer popunio neke praznine u sastavu. Iduće sezone bi nam napad onda ovako izgledao:
...................................................Huntelaar..........................................................
..Pukki/Draxler.....................Jurado/Holtby..........................................Obasi/Baumjohann

Mišljenja sam da vrijednost transfera i nije toliko velika uzimajući u obzir da je Hoffenheim doveo Obasia za istu sumu iz Norveške. O kvalitetu Obasia ne treba raspravljati ali mene malo brine njegove stalne povrede i loša završnica (gledajući ovu sezonu).

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 dec 2011, 22:46

ma ko ce ga znati p meni ovo moze da znaci da se gavranovic nece vracati u tim i et...farfan ,nadam se da nece otici aLi nemogu da vjerujem da nakon rakitica klub dozvoljava jos jednom bitnom igracu da udze u zadnju godinu ugovora..svasta...jeli podolski jos aktuelan?

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 24 dec 2011, 00:31

gruezi je napisao/la:ma ko ce ga znati p meni ovo moze da znaci da se gavranovic nece vracati u tim i et...farfan ,nadam se da nece otici aLi nemogu da vjerujem da nakon rakitica klub dozvoljava jos jednom bitnom igracu da udze u zadnju godinu ugovora..svasta...jeli podolski jos aktuelan?
Ma kakav Poldi. Svima nam je poznat imidž Podolskog, još kad bi došao u Schalke pa Bild bi svakog dana pisao o nekom skandalu. :lol:

Obasi je, ipak, došao na posudbu do kraja sezone s tim da postoji klauzula za otkup. Opet sam ja požurio čitajući hebeni Bild i Transfermarkt.

Nije ovo ni loše. Obasi može igrati EL a po ptanju Farfana tu još ima mnogo solucija. Ili ćemo ga prodati u januaru i s tim noFcem otkupiti Obasia ili ćemo produžiti ugovor sa njim i Obasi će popuniti prazninu na poziciji desnog krilnog do kraja sezone itd.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 dec 2011, 11:37

Odlican potez Schalkea. Farfan je do neki dan govorio kako nema ponuda od drugih ekipa, pa da vidimo kako ce ovo zavrsiti sa njim. Ako produze ugovor sa njim, bice to veliki posao. U suprotnom, treba ga prodati jos u januaru.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 dec 2011, 17:24

Koja budala je Jefferson Farfan odbio je 6 mio eura godisnje plate plus premije. Zao mi je stvarno za schalke i bundesligu sto ce ovakva igracina otic . Schade schade. Dobar je i Obasi al nije ni do koljena jednom jeffersonu. Tesko ce se ovaj gubitak moc kompezirat. To je isto kao sto ne mozemo nadomjestit Sahina. Farfan je sigurno 30 % Schalkeove ekipe ako ne i vise igrace vrhunski ... Mogo je imat predobre pare a uz to igrat stalno u prvoj i bit medju zvijezdama u ekipi, bas se pitam gdje ce prec, uzivat cu u njegovom propadanju seljak seljacki ...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2011, 17:28

Damir_BvB je napisao/la:Koja budala je Jefferson Farfan odbio je 6 mio eura godisnje plate plus premije. Zao mi je stvarno za schalke i bundesligu sto ce ovakva igracina otic . Schade schade. Dobar je i Obasi al nije ni do koljena jednom jeffersonu. Tesko ce se ovaj gubitak moc kompezirat. To je isto kao sto ne mozemo nadomjestit Sahina. Farfan je sigurno 30 % Schalkeove ekipe ako ne i vise igrace vrhunski ... Mogo je imat predobre pare a uz to igrat stalno u prvoj i bit medju zvijezdama u ekipi, bas se pitam gdje ce prec, uzivat cu u njegovom propadanju seljak seljacki ...
Cekaj, polako. :D
Mozda nece ni napustati Bundesku, posrijedi su neke igrice njegovog menadzera i potencijalnih kupaca, rekao bih onih iz Bavarske. 8-)
Za ligu ne bi bilo dobro da je napusti, jer je on jedna od zvijezda a takvi igraci su pravo blago u okruzenju mnogobrojnih talenata.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 dec 2011, 21:58

ako ode onda reusa ili podolskog umjesto njega dovest i et...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 dec 2011, 22:08

Ja mislim da ako Reus odluči da pređe u neku jaču ekipu u budeski (ako ne ode u inostranstvo), onda će to sigurno biti bayern. mnogo puta smo to dosad imali priliku da vidimo i sa gomezom, podolskim, rafinhom, luiz gustavom, olićem...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 dec 2011, 00:54

Mislim da Schalke pravi veliku grešku sa Farfanom , trebali su mu ponuditi platu koja bi ga zadržala na Veltins Areni još 4 g.Ako su dali Raulu 7 mil ne vidim razlog da to isto učine i sa Farafanom kad znamo koliko on ustvari znači ekipi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 dec 2011, 10:31

Saurman je napisao/la:Mislim da Schalke pravi veliku grešku sa Farfanom , trebali su mu ponuditi platu koja bi ga zadržala na Veltins Areni još 4 g.Ako su dali Raulu 7 mil ne vidim razlog da to isto učine i sa Farafanom kad znamo koliko on ustvari znači ekipi.
Pola Raulove plate daje Real ;) eto zasto nisu . A Ferfan je seljak nad seljacima 6 mio eura mu Schalke nudi pa gdje to ima nije vecu platu ni Delpiero imo jbte, jedan Xavi ima oko 8 mio ma seljak ba prookleti schalke mu je ponudio extra ugovor nije nista ovdje do schalkea nemoj tako ..
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 dec 2011, 12:28

Damir_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Mislim da Schalke pravi veliku grešku sa Farfanom , trebali su mu ponuditi platu koja bi ga zadržala na Veltins Areni još 4 g.Ako su dali Raulu 7 mil ne vidim razlog da to isto učine i sa Farafanom kad znamo koliko on ustvari znači ekipi.
Pola Raulove plate daje Real ;) eto zasto nisu . A Ferfan je seljak nad seljacima 6 mio eura mu Schalke nudi pa gdje to ima nije vecu platu ni Delpiero imo jbte, jedan Xavi ima oko 8 mio ma seljak ba prookleti schalke mu je ponudio extra ugovor nije nista ovdje do schalkea nemoj tako ..
Za ovo nisam znao , čudno mi je to malo.Ako se ne varam iz Reala je otišao kao slobodan igrač. :?:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 dec 2011, 14:24

Damir_BvB je napisao/la:Koja budala je Jefferson Farfan odbio je 6 mio eura godisnje plate plus premije. Zao mi je stvarno za schalke i bundesligu sto ce ovakva igracina otic . Schade schade. Dobar je i Obasi al nije ni do koljena jednom jeffersonu. Tesko ce se ovaj gubitak moc kompezirat. To je isto kao sto ne mozemo nadomjestit Sahina. Farfan je sigurno 30 % Schalkeove ekipe ako ne i vise igrace vrhunski ... Mogo je imat predobre pare a uz to igrat stalno u prvoj i bit medju zvijezdama u ekipi, bas se pitam gdje ce prec, uzivat cu u njegovom propadanju seljak seljacki ...
Šteta kaj ga niko drugi nemre uzeti...No ko zna, morti nas jedan sjeverni klub iznenadi, kad BvB nemre...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2011, 16:41

Saurman je napisao/la: Za ovo nisam znao , čudno mi je to malo.Ako se ne varam iz Reala je otišao kao slobodan igrač. :?:
Jeste dosao kao slobodan igrac i Real je davao 2 miliona Eura godisnje za njegovu platu, koja je iznosila 6 miliona, ali bruto ja mislim.
@Anton, na koga ciljas?
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 dec 2011, 19:04

A na koga, na Wolfsburg...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 dec 2011, 13:31

Farfan: I would die for Schalke :!: :!:
Pa glupane, sto nisi produzio ugovor. :evil:

U Januaru ce sigurno dobiti brdo ponuda, a njegov odlazak je sve samo nije upitan, nazalost.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 dec 2011, 19:38

BOJKOT :!: :!: :!: ;)

Verne pristalice bundesligaša Šalkea su najavile bojkot svog omiljenog kluba na meču Lige Evrope protiv Viktorije Plzen, jer čelnici tog kluba zahtevaju nenormalno visoke cene karata za najjeftinija sedišta na stadionu u Pragu.Utakmica šesnaestine finala Lige Evrope biće odigrana na Eden stadionu, a gostujućim navijačima su ponuđene ulaznice u iznosu od 110 dolara, koje inače koštaju oko 40 dolara.Šalke igra protiv Viktorije u Pragu 16. februara prvu utakmicu Lige Evrope.

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jan 2012, 22:45

Poznat je razlog zasto je Schalke povukao svoju ponudu za produzenje ugovora sa Farfanom. Naime isti je pored 6 miliona € godisnje trazio da mu Schalke za potpisivanje tog ugovora isplati 14 miliona € na ruke tzv. Handgeld.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 02 jan 2012, 23:28

Pa ne mogu da vjerujem! :o
Ne mogu da vjerujem da neko toliko bezobrazan može biti, toliko ne vjerujem da ustvari ne vjerujem da je ovo uopšte istina, eto. :mrgreen:
Ako je istina, ovo je vrhunac cignluka i bezobrazluka, ovo je nešto nevjerovatno, za ovo u svojoj dugogodišnjoj karijeri još nisam čuo. :shock:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jan 2012, 00:26

kreten
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 jan 2012, 00:37

amerosm je napisao/la:Poznat je razlog zasto je Schalke povukao svoju ponudu za produzenje ugovora sa Farfanom. Naime isti je pored 6 miliona € godisnje trazio da mu Schalke za potpisivanje tog ugovora isplati 14 miliona € na ruke tzv. Handgeld.

Skroman neki decko...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []